Page 1

lzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghj klzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvb nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghj klzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvb nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc Jaargang 29, nr 6, 2011 vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

-2-


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Het Woord is aan de voorzitter Jubileum in aantocht. De zomer en de zachte nazomer liggen achter ons en daarmee ook het baanseizoen voor de atleten en het wegseizoen voor de lopers. Het weer wordt kouder en de atleten verkassen naar binnen terwijl de lopers door bos en veld rennen en zand en modder trotseren in het crosscircuit. De zomer leverde Atledo-atleten succes op met medailles voor de dames masters op het NK en zilver tijdens de competitiefinale en een mooie vijfde plaats voor de C-Junioren in hun competitiefinale. Velen deden weer mee aan talloze stratenlopen, maar een aantal Atledo’ers gaf dit jaar de voorkeur aan extremere lopen zoals de Jungfraumarathon en de Zeeuwse Kustmarathon. Nu kijken we weer vooruit naar de winter. Eén van de winterverwachtingen was sinds het jubileumjaar 2007 steevast de Oliebollenestafettemarathon. Dit keer moet die verwachting worden bijgesteld naar de zomer van 2012, want in het jaar van ons 30-jarig jubileum zal de estafettemarathon in juni plaatsvinden als heuse Midzomernachtmarathon. Vanwege ongunstige data door kerstmis en oudjaarsdag, alsmede de ervaringen met de grote hoeveelheden sneeuw van de afgelopen twee jaar (hetgeen voor heel veel extra werk zorgde), heeft de organisatie dit nieuwe idee opgepakt. We wensen hen daarbij veel succes. De Oliebollentraining gaat natuurlijk gewoon door en is nu op zaterdag 31 december as. Een echte eindejaarstraining dus. De aftrap voor het jubileumjaar is inmiddels gegeven. Onder leiding van Jeroen Farla (atleet en jeugdtrainer) is een Jubileumcommissie opgericht, met verder Thomas Bernard (loper op maandagavond en penningmeester van Dag van het Park), Tom Dalenberg (atleet en ouder van een jeugdatleet), Berry Schellekens (eerst loper, nu atleet, ouder van drie Atledozonen en man van een Atledovrouw), Tim Schellekens (atleet, trainer, manus-van-alles en één van Berry’s zonen) en Michel Sanders (loper, trainer en bestuurslid Algemene Zaken). Deze commissie zal de jubileumevenementen volgend jaar zal coördineren. Het hoogtepunt ligt in de week van 25 augustus 2012 tot en met 2 september 2012. Een aantal deelcommissies zal de diverse evenementen organiseren. Afgetrapt wordt er met de Familiedag en een feestavond, waarna er door de week vijf thema-avonden zullen zijn, waarbij alle geledingen van de club aan bod moeten komen. De invulling daarvan moet nog gebeuren. We sluiten af met een tweedaagse wedstrijd, zoals Atledo eerder al succesvol met de Grasbaanspelen in 1996 organiseerde. 17 November was de eerste informatieavond, maar er zijn nog genoeg mensen nodig. Aarzel niet je aan te melden om mee te helpen de jubileumviering succesvol te maken. Binnenkort verschijnt er een speciale Jubileumpagina op onze website waarop de voortgang zal worden bijgehouden. Ook in ’t Lopertje zul je natuurlijk informatie vinden. Ondertussen kunnen jullie contact opnemen met de commissie, of je gewoon aanmelden, op het e-mailadres: jubileum@atledo.nl.

-3-


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Het Woord is aan de voorzitter Heel wat anders. Recent ben ik met VB-trainster Marieke van der Pluijm-Van Iersel naar een landelijk overleg VB- en LB-atletiek geweest. Als u zich afvraagt waar dat voor staat: atleten met een verstandelijke beperking en atleten met een lichamelijke beperking. Daarbij bleek dat we het, ondanks verbeteringen die zeker mogelijk zijn, bij Atledo nog niet zo slecht doen. Bij veel verenigingen zijn deze groepen bijvoorbeeld niet echt in de vereniging te zijn geïntegreerd, terwijl onze VB-atleten gewoon meedoen aan onze grote evenementen. Gedeeld probleem met de andere verenigingen is de moeite om trainers voor deze groepen te vinden. Daarom zijn Marieke en wij heel blij, dat B-junior Daan van Krevelen assistent-trainer is geworden. Goed nieuws is ook dat de succesvolle Instroomgroep in 2012 niet alleen een herfstprogramma, maar ook een voorjaarsprogramma zal kennen. De precieze invulling en startdatum worden hoort u nog van ons. Sinds dit najaar kent Dongen twee combinatiefunctionarissen. Deze zijn in dienst van de gemeente Dongen, maar werken in verschillende beroepenvelden. In de praktijk leggen zij de verbinding tussen verenigingen en basisscholen. Atledo behoort tot de vier verenigingen (ook Liberty, Olympia’60 en TC B.A.S. Dongen) die door de gemeente zijn uitgekozen mee te doen aan dit project. “Onze” combinatiefunctionaris (en ook van Liberty) is Angelique Smetsers. Zij zal zich dit jaar voornamelijk bezig houden met didactiek voor jeugdtrainers, structuur en methodische lijn van training van de jongste tot de oudste jeugd en ledenwerving door contacten met basisscholen. Angelique zal regelmatig op de club aanwezig zijn. Namens Atledo is Jeroen Farla (zelf in het dagelijks leven ook combinatiefunctionaris) contactpersoon. Voor het tweede jaar op rij is er een trainerscursus van de Atletiekunie bij Atledo. Vorig jaar Atletiektrainer 3, nu Looptrainer 3. Lopers Marian Mahieu, Trix Hoppenbrouwer en Johan Jacobs volgen deze cursus nu en hopen volgend jaar, net als Jan Andries en Michel Sanders dit jaar, hun diploma te halen om als zelfstandig trainer aan de slag te mogen. Atledo heeft de Atletiekunie verzocht de cursussen bij ons te houden, om zo de drempel voor leden, om hier aan deel te kunnen nemen, te verlagen. De afstand is geen excuus meer.

-4-


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Het Woord is aan de voorzitter De afgelopen jaren was de omvang van die cursusgroepen zodanig dat die makkelijk in onze vernieuwde bestuurskamer zouden passen. We zijn dit jaar echter verrast door de plotseling grote omvang. Inclusief docenten en begeleiders bestaat de groep uit meer dan 30 personen. Dit betekent dat we naar pragmatische oplossingen moeten zoeken in verband met het kantinebezoek door leden op de zaterdagochtend. Daar is de kantine immers vooral voor bedoeld. We snappen dat dit nu vervelend is, maar we hopen op jullie medewerking. Voor Atledo is het immers ook belangrijk dat we steeds nieuwe trainers krijgen. We berichten de Atletiekunie, dat de groep een volgende keer niet groter dan 20 personen mag zijn als de cursus bij ons is. Tot slot nog even dit. Hoewel Atledo als vereniging bij de tijd is, is dat op de baan niet te zien, althans in letterlijke zin. De klok die we mede dank zij de inkomsten van de Rommelmarkt hebben aangeschaft hangt er nog niet. Dit heeft te maken met een geschil met de leverancier. Dat is opgelost en we hopen op korte termijn het ophangsysteem klaar te hebben, zodat iedereen voortaan kan zien dat Atledo bij de tijd is. Tot ziens en veel (sport)plezier. Ik wens u nu alvast alle goeds en een hele goede gezondheid in 2012.

-5-


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

-6-


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

In dit Nummer Het Woord is aan de voorzitter In dit Nummer / Van de Redactie Belangrijke Contactgegevens Trainers / Groepsbegeleiders Trainingsschema’s “Dongens Roem” loopt door het Hart van Brabant De Jungfrau marathon 10-09-2011 Singelloop, podiumplaats voor Atledo, eerste! De zwaarste maar mooiste marathon van Nederland Vijf medailles voor Pupillen bij OSS-Volo Mooie prestaties voor Junioren in Deurne Laatste indoorwedstrijd van dit seizoen De Bruggenloop 06-11-2011 De Bruggenloop Uitslagen Van Strien snelste in Bruggenloop Jelle de Roon wint Stratenloop Cup 2011 Verrassingsontbijt voor jarige trainer Hendrik Veel bekers en medailles mee bij indoorwedstrijd Oliebollentraining 2011 Verjaardagen Vacatures Evenementen Wedstrijdkalender Volgende uitgave Te koop aangeboden 1 febr. 2012 Limerick

Kopij tot 22 jan. inleveren

Colofon „t Lopertje: Clubblad : ATV Atledo Oplage : Digitaal + 50 papieren versies Redactie : Lisette Sanders-Vertelman Coördinator Pers & Publiciteit : Lisette Sanders-Vertelman Website : Op de foto’s in dit blad rust geen auteursrecht.

Clubhuis Atledo

Verjaardagen Hertog Janstraat 41 Vacatures 5104 EX Dongen Evenementen

Tel.: 0162-319064 Website: www.atledo.nl

-7-

clubblad@atledo.nl pers-publiciteit@atledo.nl webbeheer@atledo.nl


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

-8-


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Van de Redactie Geschreven door Friso van Dooren,voorzitter PR.

Het prachtige najaarsweer was voor menige Atledoër, jong en oud, weer extra reden om de snelle schoenen aan te trekken. Het najaar is bovendien het seizoen van prachtige wedstrijden in binnen- en buitenland. We hebben van al deze belevenissen weer prachtige stukjes binnengekregen waarvoor hartelijk dank. In het verslag van de Jungfrau Marathon bij Interlaken kun je lezen hoe het afzien is voor de vijf Dongenaren om 1500 hoogtemeters te overwinnen. Van de klassiekers was de Singelloop op 3 oktober wel een van de warmste uit de geschiedenis. De twee verslagen laten zien hoe het team van Thebe, bestaande uit Atledo-lopers, nog onverwacht eerste werd. Voor de tweede achtereenvolgende keer werd deelgenomen aan de Hart van Brabantloop door Dongens Roem 1 en Dongens Roem 2. Deze Atledojongens hebben er echt zin in gekregen! De plannen voor het volgend jaar liggen immers al weer op de plank. Dat de « Kustmarathon » de zwaarste maar mooiste marathon van Nederland is, doet Josien Greenwood jullie in haar verslag haarfijn uit de doeken. Voor de Pupillen zijn de najaarswedstrijden nog in volle gang maar zijn de laatste indoorwedstrijd, in Reusel dit keer, al weer achter de rug. Zeer mooie prestaties werden neergezet waarbij menige PR sneuvelde. Drie pupillen presteren het om vijf medailles mee naar Dongen te nemen bij OSS-Volo tijdens een pupillenwedestrijd in Den Bosch. Dat najaar 2011 niet alleen mooi en warm was ondervonden de Junioren Glenn en Scott Pols op 9 oktober bij Loopgroep Deurne. Ondanks barre weersomstandigheden wisten zij toch nog mooie prestaties neer te zetten. Maar liefst 85 lopers deden 6 november mee aan de Bruggenloop, een fantastisch resultaat voor een loop die na aanleg van het fietspad blijkbaar erg in de smaak valt bij veel trimmers en deze trimloop goed als opstapje kunnen gebruiken. Lees verder in dit nummer hoe Hendrik van Gerven door een groepje vrouwen van de dinsdagochtendgroep kostelijk wordt verwend. Hoe Jelle de Roon ondanks zijn vele belessures de oudste stratenloop van Nederland op overtuigende wijze op zijn naam weet te brengen. En last but not least, vergeet vooral niet de evenementenlijst (achterin) voor komend half jaar in je agenda te noteren. Natuurlijk behoren de Atledo cross (12 februari 2012) en de Dwars Door Dongen (26 mei 2012) in ieders nieuwe agenda te staan. Nogmaals hartelijk bedankt allemaal voor de toegezonden literatuur. P.S. O ja, Kijk ook nog even naar de alsmaar groeiende vacaturelijst. Rest ons jullie nog hele fijne feestdagen en een goed, sportief maar vooral gezond 2012 toe te wensen.

-9-


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 10 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Belangrijke Contactgegevens

Clubhuis Atledo: Tel.0162-319064 Voorzitter: Gerdjan Kipping Tel.0161-225231

voorzitter@atledo.nl

Secretaris: Hens Koreman Tel.0162-321242 secretaris@atledo.nl Penningmeester: Albert Verschure Tel.0162-312010 penningmeester@atledo.nl PR-commissie: Henk van Tilburg Tel.0162-313088 hjmvtilburg@home.nl Bestuurslid Algemeen: Michel Sanders Tel.0162-320287 m.sanders@atledo.nl TC-Atletiek: Johan Flipsen Tel.0162-317524 TC-atletiek@atledo.nl TC-Loop: Hendrik van Gerven Tel.0162-316243 TC-loop@atledo.nl VrijwilligerscoĂśrdinator: Contributie: Marianne Verschure Tel.0162-312010 contributie@atledo.nl Ledenadministratie: AndrĂŠ Langeveld ledenadministratie@atledo.nl Kantinebeheerder: Tiny Broeders Tel.0162-312004 Tijdelijke uitval / Vertrouwenspersoon: Alma Kramer Tel.0162-321193

- 11 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 12 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Atletiek Trainers Jeroen Farla Johan Flipsen Tim Geers Ardy van Broekhoven Arne van ’t Hullenaar Marieke van der Pluijm Alex van Krevelen Leanne van Krevelen Bieke Merkx Ton Okkerman Jordy Pfrommer Tim Schellekens Robin van Sunten Tsjitske Teuling Hilde van Zundert Gerdjan Kipping

Wedstrijdgroep Pupillen + D-Junioren A / B Jun, Sen / Mast.Loopgroep D-Junioren A / B Junioren, Senioren / Masters B-Pupillen VB-Groep A-Pupillen Mini / C / Kleutersport A-Pupillen / Wedstrijdgroep Pupillen+ D-Jun VB-Groep C-Junioren D-Junioren C-Junioren Mini / C-Pupillen B-Pupillen A / B Junioren / Senioren / Masters

06-23775527 0162–317524 0162–520487 06-42716368 06-24145730 0162-325307 06-36004080 0162-311967 0162-316176 0162-313433 0162-321651 06-55784466 0162-312015 0162-510079 0162-436332 06-48070293

Loop / Trim en Wandel Trainers Antoon Aarden Jan Andries Fons van Berkel Jos van Dongen Monique Ensink Hendrik van Gerven Toine van Gils Josien Greenwood Frans Haarbosch Jan Joosen Hens Koreman Dianne Oerlemans Michel Sanders Kees Timmermans Gert Vermeulen

Trimgroep Trimgroep / Trimgroep 90 min Trimgroep / Instroomgroep Trimgroep Trimgroep Trimgroep / Trimgroep 90 min / Middengroep Middengroep / Ouderen in Beweging Trimgroep / Instroomgroep Trimgroep / Loopgroep Trimgroep Trimgroep Trimgroep / Instroomgroep Trimgroep Trimgroep Sportief wandelen / Nordic Walking

0162-370909 0162-315028 0162-321119 0162-320392 0162-687636 0162-316243 06-20254049 0162-321964 0162-321573 0162-315317 0162-321242 0162-315488 0162-320287 0416-785165 0162-310713

Groepsbegeleiders Pupillen D / C-Junioren B-Junioren A-Jun en Senioren Masters Middengroep Loopgroep

Carmen Bogers Annemiek Klijn-van der Pol Lia Schellekens Robin Flipsen Tom Dalenberg Jos & Joke van Gils Gerjan Diepstraten

- 13 -

0162-310307 0416-362014 06-54901853 0162-317524 0162-320190 0162-312273 0162-320322


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 14 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Trainingsschema Atletiek Maandag 18.00u - 19.00u

Mini-Pupillen / C-Pupillen Tjitske Teurlings / Leanne van Krevelen C-Junioren Robin van Sunten A-Pupillen Alex van Krevelen / Bieke Merkx B-Pupillen Arne van 't Hullenaar / Hilde van Zundert B-Junioren / A-Junioren / Ardy van Broekhoven (sprint) – Senioren / Masters Wisseltrainers

Gymzaal Sint Janschool Baan Baan

Dinsdag 18.00u - 19.15u

Junioren loopgroep

Johan Flipsen

Baan

19.30u – 20.30u

D-junioren

Tim Schellekens / Tim Geers

Baan

19.00u – 20.00u 18.30u - 19.30u 19.00u - 20.00u 19.30u - 21.00u

Woensdag 18.00u - 19.00u

Gymzaal Sint Janschool Baan

Mini-pupillen / C-pupillen Tjitske Teurlings / Leanne van Krevelen A-Pupillen Alex van Krevelen / Bieke Merkx B-Pupillen Arne van 't Hullenaar / Hilde van Zundert B-Jun / A-Jun / Sen / Wisseltrainers / Mast. Gerdjan Kipping / Johan Flipsen (mila)

Baan

Donderdag 19.30u – 20.30u 19.30u – 20.30u

C-Junioren D-Junioren

Jordy Pfrommer Tim Schellekens / Tim Geers

Baan Gymzaal Sint Janschool

Vrijdag 18.00u – 19.15u 18.30u – 19.30u

Jun loopgroep Wedstrijdgroep Pupillen

Johan Flipsen Jeroen Farla

Baan Baan

18.30u – 19.30u

VB-Groep

Marieke van Iersel / Ton Okkerman

Gymzaal Sint Janschool

19.30u – 20.30u

Wedstrijdgroep Junioren

Jeroen Farla

Baan

Zaterdag 10.00u – 11.00u

Kleuter sport

Leanne van Krevelen / Meike Haarbosch

Gymzaal Sint Janschool

10.00u - 11.00u

Vrije training

18.30u - 19.30u 19.00u - 20.00u 19.30u - 21.00u

Gymzaal Sint Janschool Baan Baan

Baan

- 15 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 16 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Trainingsschema Loop / Trim en Wandel Maandag 09.30u - 10.30u 19.30u - 20.30u 20.30u - 21.30u 20.30u - 22.00u

Trimgroep Trimgroep Trimgroep Trimgroep 90 min

Michel Sanders Jan Joosen Michel Sanders Jan Andries

Baan Baan Baan Baan

Hendrik van Gerven Gert Vermeulen

Bos Baan

Hendrik van Gerven Frans Haarbosch Hendrik van Gerven

Baan Baan Baan

20.30u - 21.30u

Trimgroep Nordic Walking / Sportief Wandelen Trimgroep Loopgroep Middengroep Sportief Wandelen / Nordic Walking Trimgroep

Gert Vermeulen Josien Greenwood

Baan Baan

Woensdag 09.30u - 10.30u 19.30u - 20.30u

Trimgroep Trimgroep

Dianne Oerlemans Jan Joosen / Monique Ensink Antoon Aarden Fons van Berkel / Josien Greenwood / Dianne Oerlemans

Baan Baan

Dinsdag 09.00u - 10.00u 09.30u - 10.30u 13.45u - 14.45u 19.00u - 20.30u 19.30u - 21.00u 20.00u - 21.00u

20.00u - 21.00u Trimgroep 20.30u - 21.45u Instroomgroep (september t / m april)

Baan

Baan

Donderdag 09.30u - 10.30u 19.00u - 20.30u 19.30u - 20.30u 19.30u - 21.00u 20.30u - 22.00u

Trimgroep Loopgroep Trimgroep Middengroep Trimgroep 90 min

Jan Joosen Frans Haarbosch Jos van Dongen Toine van Gils Hendrik van Gerven

Baan Baan Bos Baan Baan

Vrijdag 19.30u - 20.30u

Trimgroep

Hens Koreman

Baan

Zaterdag 09.00u - 10.00u 09.00u - 10.00u 09.30u - 11.00u

Trimgroep Trimgroep Ouderen in beweging

Kees Timmermans Frans Haarbosch Toine van Gils

Baan Bos Baan

- 17 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

“Dongens Roem” loopt 105 km door het Hart van Brabant Geschreven door Piet Willeboordse op 26 sept. 2011.

Op zaterdag 24 september nam Atledo voor de tweede opeenvolgende keer deel aan de Hart van Brabantloop. Deze 105 km lange estafetteloop wordt georganiseerd door de universiteit van Tilburg. Hier zijn dan ook de start en de finish. De deelnemende lopers hadden over het algemeen niet meer de leeftijd om door te gaan voor een studententeam, maar stonden toch hun mannetje en vrouwtje. Na een zeer succesvolle eerste editie in 2010 was er dit jaar voldoende enthousiasme binnen de loopgroep van Atledo om zelfs twee teams op de been te brengen. Atledo kwam uit onder naam Dongens Roem 1 en Dongens Roem 2. Ieder team dient te bestaan uit vijf dames en tien heren. De route voert door heel wat mooie plekjes van Midden-Brabant zoals de Loonse Duinen, de Campina en de bossen van Oisterwijk en Moergestel. De Hart van Brabantloop is een knap georganiseerde estafetteloop met behulp van heel veel vrijwilligers. Om 7.30 uur startten 98 dames van hun respectievelijke teams. Vanaf dat moment zet zich een grote karavaan van lopers, fietsers, busjes en auto’s in beweging om te zorgen dat de eerstvolgende loper weer op tijd op de wisselplaats staat en de moegestreden matadoren weer achter in een auto geholpen kunnen worden. De logistiek goed voorbereiden en uitvoeren is dus van groot belang. Dank gaat uit naar Joan Baijens van VAC die zijn busje belangeloos ter beschikking stelde aan “Dongens Roem”.

Dongens roem 1 en 2 na de glorieuze finish op het terrein van de universiteit van Tilburg.

- 18 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

“Dongens Roem� loopt 105 km door het Hart van Brabant Het weer was deze dag schitterend mooi, zodat de toch al opperbeste sfeer helemaal niet meer kapot kon. Aangemoedigd door de andere teams werden grootse prestaties verricht. Wat te denken van de voorzitter van Atledo Gerdjan Kipping, die vanwege blessureloop twee jaar lang zijn hardloopschoenen niet gedragen had en nu 5,6 km afraffelde als in zijn beste dagen. Wat te denken van een begeleidende fietsster die in de bossen bij de Campina de loper uit het oog verloor en een kwartiertje later weer gevonden werd door het team. Er was natuurlijk ook een wedstrijd in de wedstrijd met twee teams die dezelfde prestigieuze naam dragen. Een paar keer werd er stuivertje gewisseld, maar uiteindelijk was er een gat van 20 minuten geslagen tussen team 2 en team 1. Dit ondanks de toch wel geslaagde poging van Piet uit team 1 om Luud uit team 3 nog een extra 600 meter te laten lopen. Dongens Roem 1 behaalde de 25e plaats en Dongens Roem 2 werd 45 e. Er was dus sprake van progressie t.o.v. vorig jaar, want toen finishte Dongens Roem als 26e. Heel kort na de finish werden er al weer plannen gesmeed om op 23 september 2012 weer aan de start te staan van dit gezellige evenement.

Een mooiere finish dan tussen de Tilburgse terrassen kun je je toch niet wensen!

- 19 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 20 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

De Jungfrau marathon 10-09-2011 Geschreven door Johan Jacobs op 27 sept. 2011.

Ruim een jaar geleden ontstond het idee om deel te nemen aan een bergmarathon. Mede gezien de deelname in 2010 van Martin en de verhalen over zijn ervaring kwam de Jungfrau in Zwitserland al snel in beeld. Al snel sloten Albert de Rooij, Johan van Wanrooij, Louis Biemans en Sjef Schellekens zich aan als deelnemer. Helaas moest Sjef vanwege een blessure afhaken, maar besloot Kees Vermijs nog op tijd om ook in te schrijven, zodat we uiteindelijk met vijf man van Atledo gericht konden gaan trainen. Maar ja, wat is gericht trainen als je niet weet wat je te wachten staat. Op internet werd je niet veel wijzer door tegengestelde verhalen. Vervolgens maar “op gevoel” de duurlopen uitgebreid en naar de sportschool voor wat extra krachttraining. Als laatste test nog een hoogtetraining met Albert en Johan in Landgraaf op het mountainbike parcours. Dit is in Nederland één van de zwaarste parcoursen en is zeker voor mountainbikers van harte aan te bevelen als je niet te bang bent voor sterke dalingen. Het parcours van 23,4 km kent 549 hoogtemeters. Je hebt weinig “last” van mountainbikers. Op het hele traject zijn we vier á vijf mountainbikers tegengekomen. Na deze voorbereidingen dan uiteindelijk op donderdag 8 september vertrokken, zodat we op vrijdag in alle rust naar de happening konden toeleven. Op vrijdag hebben we op de marathonbeurs de startnummers opgehaald. De gehele middag was er een programma van diverse afstanden voor de jeugd en bikers. ’s Avonds nog even naar de pasta party en vervolgens redelijk op tijd plat.

- 21 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

De Jungfrau marathon 10-09-2011 Op zaterdag om 09.00 uur volgde het startschot om na een aanloopronde van zo’n drie km in Interlaken te beginnen aan het overwinnen van ruim 1500 hoogtemeters. De eerste 27-28 km loopt vrij vlak omhoog en is hardlopend goed te doen. Elke km stond door middel van borden goed aangegeven. Vervolgens kom je bij de muur van Wengen en worden de afstanden om de 250 mtr aangegeven. Al snel blijkt waarom: Dit is het eerste steile stuk, waarbij het hardlopen onmogelijk wordt door de steile helling en iedereen overgaat in wandelen. Na een aantal kilometers kom je dan op het tussengedeelte dat te steil is om continu te kunnen hardlopen, zodat dit deel afwisselend met wandelen wordt overwonnen. En net nadat je denkt “ach als het zo blijft valt het allemaal wel mee”, kom je bij het zwaarste deel. De asfaltwegen en half verharde paden houden op en je mag via het zogenaamde geitenpad de “weg” vervolgen. Elke stap kijken waar je je voeten neer kunt zetten. Alles is ongelijk en daarbij moet je een aanzienlijk hoogteverschil overwinnen. Ver weg in de hoogte zie je marathonners lopen en zie je wat je nog te wachten staat. Het lijkt op een ware mierenkolonie die op pad is. Eén groot lint naar boven en eenmaal bovengekomen maak je een kleine bocht naar links en kijk je weer nog verder omhoog naar het volgende punt waar je naar toe moet. Dit stuk is zo’n 3 á 4 km, waarbij je al gauw een uurtje mee bezig bent. En dan komt eindelijk de verlossing op het 41 km punt. Het hoogste punt van de marathon heb je dan bereikt waarna er nog een stukje afdaling volgt van een km. Al dalende loop je dus door de finish waardoor alle supporters weinig zien van het slachtveld op het eerdere pad.

Zeer bijzonder voor ons was, dat naast de meegereisde supporters Monique en Annette en een groep Dongenaren, ook Sjef en Trees bij de finish stonden.

- 22 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

De Jungfrau marathon 10-09-2011 Toen we alle vijf binnen waren hebben we even gedoucht en daarna in een zomerse temperatuur van zo’n 27 graden het verloren vocht wat aangevuld.

Vervolgens met de tandradtrein terug naar Interlaken. Dit was gezien de grote aantallen mensen meer veevervoer dan dat het op een personentrein leek.

Uiteindelijk toch in het hotel aangekomen waar een 25-koppige drumband stond te wachten voor het hotel. Na een voorstelling van zo'n 20 minuten en het nuttigen van de bijbehorende schnapps ’s avonds nog even de stad in geweest waarbij je opvallend veel dezelfde shirtjes zag.

Alles samenvattend was het voor allemaal een geweldige ervaring en zeker een aanrader voor iedereen die wat anders wil dan een “gewone” marathon.

- 23 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 24 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Singelloop, podiumplaats voor Atledo Geschreven door Bianca Muskens op 3 okt. 2011.

De Singelloop in Breda was zeer gezellig en druk. Duizenden recreatie-, prestatie- en professionele lopers deden er aan mee. Onder een brandende zon deden veel Atledoërs mee aan de 26 e Bredase Singelloop. De straten van de binnenstad stonden vol toeschouwers, de straten waren prachtig versierd en vele orkestjes zorgen voor een optimale sfeer. Net als bij de Tilburg Ten Miles hadden veel leden van Atledo weer een uitnodiging van Thebe ontvangen. Bij de bedrijvenloop over 15 km werd het team van Thebe bestaande uit, Johan Jacobs, Jos van Gils, John Marijnissen, Albert de Rooij (zie foto) en René van Strien knap tweede. Tijdens de Tilburg Ten Milles werd dit team ook tweede bij de bedrijvenloop.

Singelloop Breda, Atledo niet tweede, maar eerste! Geschreven door René van Strien op 7 okt. 2011.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het team van Thebe, bestaande uit lopers van Atledo, in Breda tijdens de Singelloop toch eerste geworden. Het team wat eerste was geworden, Delek, heeft de organisatie laten weten dat zij onterecht als winnaar uit de bus zijn gekomen. Eén van hun lopers was namelijk uitgestapt, maar is wel over de finishlijn gelopen, waarmee zijn tijd dus geregistreerd werd. Dit betekent dat het team bestaande uit Johan Jacobs, Jos van Gils, John Marijnissen, Albert de Rooij en René van Strien alsnog eerste is geworden. In 2010 was dit team bij de bedrijvenloop bij de 15 km ook als eerste geëindigd.

- 25 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 26 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

De zwaarste maar mooiste marathon van Nederland Geschreven door Josien Greenwood op 9 okt. 2011.

Op 1 oktober werd er voor de negende keer de Kustmarathon Zeeland georganiseerd en Bert Lemmens, Thomas Bernard, Jan Andriessen, Harold den Boer, Frans Kleemans, Frits van der Velden en Josien Greenwood verschenen aan de start.

Hadden we de hele zomer geen zomerse temperaturen gehad, dat was deze dag wel anders. Een strakke blauwe lucht, geen zuchtje wind en nagenoeg over het hele parkoers geen schaduw. Een hoge luchtvochtigheid zorgde ervoor, dat allen rustig van start gingen en zich aanpasten aan de omstandigheden. De start was in Burgh-Haamstede en de finish in Zoutelande. Na een paar km bos en strand gaan we over de stormvloedkering, met naast ons op de weg toeterende automobilisten die je aanmoedigen. Dan gaan we richting Veerse Dam en het lange stuk strand op bij Vrouwenpolder (erg zwaar) maar met veel publiek. Bij OostKapelle gaan we de strandovergang op en gaan we door het schitterende duinen gebied en passeren we Domburg. Vanuit Domburg is het nog ongeveer 10 km. Maar deze zijn zeker niet gemakkelijk. Bij West-Kapelle wacht ons nog de dijk en de duinen tussen West-Kapelle en Zoutelande. Zij zijn de steilste van Zeeland en heel wat klimpartijen en trappen vallen ons ten deel. De gedachte dat je er nu bijna bent (je hoort de muziek al) zorgt dat je wat lichter gaat lopen en je weet dat je de finish gaat halen. Al het harde zware trainen werpt zijn vruchten af en alle lopers hebben de eindstreep gehaald. We zijn het allemaal met elkaar eens, het was een hele uitdaging, en zeer zwaar, maar de moeite waard. Het is inderdaad ook genieten van de omgeving en het vele publiek,dat je steeds maar weer aanmoedigde als je het moeilijk had. Dan nog een dankwoord voor onze vaste supporters die altijd voor ons klaar staan met een peptalk, bananen en drinken. We kunnen niet zonder jullie!!.

- 27 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 28 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Vijf medailles voor Pupillen bij OSS-Volo Geschreven door Helma op 9 okt. 2011.

Op zaterdag 8 oktober gingen drie pupillen van Atledo naar Den Bosch voor een pupillenwedstrijd. Ze namen met zijn drieën vijf medailles mee naar huis.

Chuck Pols ging bij de C-Pupillen een spannende competitie in met onder andere de Brabants kampioen 2011. Hij benaderde hierbij zijn PR’s en werd derde. Op het onderdeel lange afstand van 600m ging het ook aardig, ondanks de natte atletiekbaan. Hij bleef mooi achter de Brabants kampioen en werd tweede. Voor hem mooie podiumplaatsen en de bronzen en de zilveren medaille.

Phill Pols had ook last van de kou en het soms erg natte weer. Geen PR’s maar wel een mooie wedstrijd op alle onderdelen. Hij mocht twee keer de hoogste podiumplek bezetten en kreeg dan ook twee gouden medailles.

Jelle de Roon kwam speciaal voor de lange afstand. Na een lange blessure liep hij vorige week een mooie tijd van 3.19.8 min. Vandaag alweer sneller en een tijd van 3.18.5 min. Hij kwam ook op het podium en ontving hiervoor de zilveren medaille.

- 29 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 30 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Mooie prestaties voor Junioren in Deurne Geschreven door Helma op 9 okt. 2011.

De Junioren Glenn en Scott Pols gingen op zondag 9 oktober naar de wedstrijd in Deurne bij Loopgroep Deurne. Het verliep rustig, maar soms werden de onderdelen onder barre omstandigheden gedraaid. Regen en kou beletten hen niet. Scott behaalde een nieuw PR bij discuswerpen naar 14.91 meter. Hij mocht in de finale meedoen bij verspringen en werd vijfde. Glenn ging op alle vier de onderdelen de finalerondes in. Hij werd derde op het onderdeel discuswerpen. Bij verspringen werd hij zesde met een mooi PR. Het onderdeel speerwerpen werd een uur later gestart dan gepland en de regen kwam met bakken uit de lucht. Glenn liet zich niet storen en werd eerste op dat onderdeel met 33,36 meter.

- 31 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Laatste indoorwedstrijd van dit seizoen Geschreven door Helma op 2 nov. 2011.

Tien Pupillen en vijf D-Junioren zagen de kans om op zaterdag 29 oktober in Reusel nog even een paar persoonlijke records neer te zetten. De pupillen namen deel aan de meerkamp inclusief de 600 meter afstand.

Marjolein Bogers haalde maar liefst twee clubrecords: ĂŠĂŠn van haarzelf verbeterd naar 7,5 sec. op de 40 meter sprint en op de 600 meter met een tijd van 2.29.0 min. Dit clubrecord stond al 20 jaar. Mede hierdoor behaalde ze een mooie eerste plaats en de gouden medaille. Anne de Jong volgde haar op de voet. Voor haar een mooi PR met kogelstoten met een verbetering van bijna een halve meter naar 4,28 m. Ze behaalde een tweede plaats en de zilveren medaille was voor haar.

- 32 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Laatste indoorwedstrijd van dit seizoen Kimberly de Jong streed een goede strijd. Ze deed voor het eerst mee aan het onderdeel kogelstoten met een heel goede afstand van 4,43 meter. Ze werd zevende. Clarinda de Jong, als enige meisje van Atledo bij de C-Pupillen, scoorde een nieuw PR op hoogspringen met een hoogte van 0,95 meter. Ze werd evenals haar zus zevende. Chuck Pols sprong bij de C-Pupillen jongens een keurig nieuw PR naar 1,05 meter; een gedeelde eerste plaats voor dat onderdeel. Ook op kogelstoten en de 600 meter werd hij tweede en bij de sprint derde. Kwam daarmee naast de Brabants kampioen als tweede op het podium en kreeg de zilveren medaille.

Voor de meisjes A-Pupillen een mooie strijd met Maxime Beverwijk en Desiree Trommelen aan de start. Zij startten met het onderdeel hoogspringen. In de strijd viel de lat er helaas bij Maxime al na 1 meter af. Desiree liet zich niet afleiden en kwam op een nieuw PR van 1,15 meter uit. Toen nog kogelstoten. Desiree een mooie stoot naar 5,33 meter en Maxime wilde graag een nieuw clubrecord halen. Met een superworp naar 8.24 meter kwam ze een heel eind in de richting, maar net 13 cm tekort. Toch als je al zo dicht bij een clubrecord kunt komen, is dat al hele prestatie! Wel een PR voor haar en een tweede plaats op dat onderdeel. De 600 meter als laatste. Beiden liepen ook hierop een PR. Daarna was sprint aan de beurt waarbij Maxime een tijd liep van 7.3 sec. en Desiree 7,0 sec. Voor beiden een PR. Voor de A-Pupillen streden drie van onze jongens. Ruben Bogers en Phill Pols als eerstejaars en Xander Mahieu als tweedejaars. Allen stonden klaar voor de sprint en allen in een andere serie. Xander liep met mooie tijd van 7.1 sec. een nieuw PR. Ruben Bogers liep supersnel met een nieuw PR op de 40 meter sprint met 6,7 sec. Phill liep tegen de snelste dacht hij, en wilde er persĂŠ van winnen. Met een eerste plek op het onderdeel en een PR van 6,4 sec. had hij zijn doel bereikt.

- 33 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Laatste indoorwedstrijd van dit seizoen Daarna mochten ze gaan hoogspringen. Xander ging voor een nieuw PR en bereikte zijn doel door 1.10 meter te springen. Ruben en Phill kwamen helaas niet aan hun tophoogte, mede doordat er maar twee pogingen waren, maar toch een mooie afstand. Ruben 1.20 meter en Phill 1.25 meter. Van daar gingen ze door naar kogelstoten. Voor Xander kwam de kogel op 3.91 meter neer, Ruben net naast zijn PR maar een mooie afstand van 6.27 meter en Phill als derde op dat onderdeel naar 7.71 meter. Als laatste stond de 600 meter op het programma. Helaas moesten ze strijden in drie verschillende series. Ruben en Xander liepen in een serie met een zeer snelle loper voorop en beiden behaalden een PR. Ruben werd vierde op dat onderdeel met een tijd van 2.11.5 min. Phill liep in de laatste serie voorop. Hij werd vijfde met een mooi PR van 2.11.6 min. en werd uiteindelijk derde en ontving een zilveren medaille. De Junioren streden hun wedstrijd gelijktijdig met de Pupillen. Dominique was het enige D-Meisje van Atledo en mocht de wedstrijd openen op de sprint. Met 6.60 sec. op de 40 meter plaatste zij zich als derde voor de finale. In deze finale liep ze exact dezelfde tijd en werd ditmaal tweede. Verspreid over alle series mochten de D-Jongens na de meisjes gaan sprinten. In de eerste serie liep Sam van der Pol in een tijd van 6.66 sec. In de tweede serie Scott Pols in 6.15 seconden, en in de derde serie Lekan Dalenberg in 6.00 sec. en in de laatste serie Glenn Pols in 6.44 sec.

Dominique

De laatste drie jongens mochten daarmee ook nog de halve finale lopen. Scott liep daarbij de tijd van zijn broer, 6.44 sec. en Glenn liep op zijn beurt nog sneller, in 6.22 sec. Lekan liep ook sneller dan in de serie in een tijd van 5.95 sec.

- 34 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Laatste indoorwedstrijd van dit seizoen Daarmee zaten zowel Lekan als Glenn in de finale, die voor beiden geen snellere tijd opleverde. Lekan liep 6.03 seconden en Glenn 6.25 seconden. Het tweede onderdeel van de dag was kogelstoten. Eerst voor de meisjes, waar Dominique de kogel naar 8.38 meter stootte. Een persoonlijk record van ruim een halve meter. Daarna mochten de jongens hun krachten tonen. Sam stootte 7.63 meter, Scott 8.16 meter, Lekan 10.34 meter en Glenn 9.26 meter. Voor Scott en Lekan betekende dat een persoonlijk record.

Lekan

Afsluitend stond hoogspringen op het programma. Voor velen kwam de aanloop niet uit en met maar twee pogingen in plaats van drie was er niet veel ruimte voor foutsprongen. Ook voor Dominique was de aanloop niet wat het had moeten zijn, waardoor ze op 1.05 meter al moest stoppen. Aan de andere kant van de zaal sprongen ook de jongens niet de hoogtes die we gewend zijn. Voor Sam was 1.15 meter de hoogte, Scott haalde 1.20 meter, Glenn sprong 1.35 meter en Lekan liet 1.50 meter noteren. Na de groepsfoto en de lange afstanden voor de pupillen was de prijsuitreiking. Voor Dominique lagen er twee medailles klaar: op kogel zilver en op sprint brons. Lekan mocht met drie medailles naar huis: brons op sprint, brons op hoog en zilver bij kogel. Na een dag met zeer goede resultaten, vele PR-s en medaille keerden allen weer naar huis.

- 35 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 36 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

De Bruggenloop 06-11-2011 Geschreven door Johan Jacobs op 6 nov. 2011.

Onder ideale loopomstandigheden vond de Bruggenloop 2011 plaats bij Atledo. Mede door de aanleg van het fietspad langs het kanaal is het voor lopers, vrijwilligers en toeschouwers een toegankelijk en overzichtelijk parcours geworden. Per ronde werd een afstand afgelegd van 2 km en men kon maximaal vijf rondes lopen. Voor de één was het een voorbereiding voor de Zevenheuvelenloop en voor de andere een test om te kijken hoe het met de conditie is gesteld. Om 09.30uur vertrokken 85 trimmers met ieder zijn eigen doelstelling. Ondanks de insteek dat het een trimloop betreft, ontkom je niet volledig aan het wedstrijdelement. Bij het finishen werd er menigmaal een eindsprint ingezet van lopers om nog net even voor een ander te finishen. De snelste tijd op de 10 km werd gelopen door René van Strien met een tijd van 37:57. Snelste dame was Annie Jansen met een tijd van 47:14. Mede gezien de toename van deelnemers en de positieve reacties zal dit ongetwijfeld een vervolg krijgen in 2012. Namens de TOC willen we alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Bruggenloop. Voor de volledigheid onderstaand de gelopen tijden.

- 37 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

De Bruggenloop Uitslagen

975 915 938 947 978 990 957 933 942 952 984 989 986 914 927 951 985 932 940 969 970 949 935 983 918 944 981 963 936 919 953 962 929 923 992 976 980 988 993 941

Voornaam Antoon Frank Jan Luuk Thomas Josepha Toine Harold Frank Dré Tiddo Paula Jan René Jos Gerard Jack Eric Jolanda Eric Hans Jos Joep Trudy Liesbeth Martin Peter Bert Harry Johan Trix Jolanda Leendert Piet Johan Annie Ad Toontje Gerard Ton

Achternaam Aarden van den Akker Andries Baltissen Bernard van Beurden van Bladel den Boer van de Bosch van de Bosch Bosker van de Brand Broeders van de Broek Damen van Dongen van Dongen van Dorsselaer van Eersel Emons Geerts van Gils van Gorp Griffioen in 't Groen Hendrickx Hendriks Herrijgers Hessels de Hoon Hoppenbrouwer van den Hout Hubregtse Huijben Jacobs Jansen de Jong de Jong de Jong Kemmeren

Tijd 1:04:35 45:41:00 43:42:00 19:10 45:12:00 50:26:00 43:49:00 44:22:00 46:32:00 43:46:00 57:22:00 40:25:00 40:07:00 33:52:00 30:43:00 53:27:00 51:29:00 41:32:00 59:36:00 47:35:00 47:28:00 16:07 47:00:00 1:08:34 54:16:00 50:57:00 1:05:36 50:43:00 47:02:00 56:21:00 27:38:00 1:04:33 23:34 1:04:34 41:18:00 47:14:00 18:02 41:01:00 50:51:00 50:38:00

- 38 -

967 922 937 945 974 998 960 977 920 916 954 946 950 917 966 997 921 972 961 987 979 964 991 956 924 958 959 939 995 994 948 973 971 982 968 926 943 955 931 934

Voornaam Cor Toon Ad Jan Bart Rudi Arjan van der José van de Marjo Bert John Liesbeth Eric Ariën Martin van den Eric van Dianne Werner van den Ruud Corné Jacqueline Lex Jan Norbert van de Michel Kelvin Wouter Dora van Johan Hennie René van Christ Jasper Henk Gerard Anjo Patricia van Jo van Kees Mark

Achternaam Keune Kimenai Kimenai Klaassen Kokx Kuijpers Lee Lee Leijten Lommers Marijnissen Martens Meire Netten Nieuwenhoven Nunen Oerlemans Oudenhoven Peeters Peeters Post Raaijmakers Rijckevorsel Sanden Sanders Schelvis Schelvis Schijndel Schijves Smits Strien Timmermans Verdaasdonk Verhoeven Veroude Voermans Vorstenbosch Wanrooij Willemse Zoon

Tijd 34:33:00 59:40:00 26:51:00 49:07:00 44:42:00 16:08 43:52:00 52:52:00 49:33:00 55:03:00 40:27:00 53:15:00 47:28:00 56:42:00 55:45:00 49:29:00 40:25:00 41:37:00 59:36:00 38:03:00 42:04:00 48:40:00 45:49:00 49:45:00 26:08:00 19:21 28:13:00 1:02:50 35:56:00 52:38:00 37:57:00 1:03:23 25:18:00 58:09:00 27:59:00 48:10:00 47:48:00 56:22:00 38:34:00 44:10:00


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Van Strien snelste in Bruggenloop BN De Stem, Auteur: Wouter Schelvis

ATLETIEK - Tien kilometer lang streden CornĂŠ Peters (Spiridon) en RenĂŠ van Strien (Atledo) zij aan zij tijdens de Bruggenloop van Atledo. Na 9900 meter zette Van Strien een keertje extra aan op zijn eigen atletiekbaan en liep naar de zege in 37,56 minuten. Zes tellen later gevolgd door Peters. Beide lopers waren een klasse beter dan de 86 overige deelnemers. Het parcours telde tien keer een passage van een lastige fietsbrug over het kanaal. Voor Peters de ideale opstap naar de Zevenheuvelenloop over twee weken. Van Strien was vooral blij met zijn eindtijd. "Verleden jaar liep ik hier in de stromende regen exact twee minuten langzamer. Leuk om dit evenement voor de tweede keer op rij te winnen." Jan Broeders (Spiridon) uit Molenschot, toewerkend naar het NK marathon 2012 in Eindhoven, greep de derde plaats in 40,05 minuten. Achter John Marijnissen (TOF) en Toontje de Jongh (Spiridon) finishte Johan Jacobs (Atledo). Als lopende organisator was hij blij met de bijna 50 procent groei van zijn evenement. Annie Jansen (Atledo), de snelle schoonheidsspecialiste, won met een machtige laatste sprint de race in 47,14 minuten. Marjo Leijten (Atledo) en Josepha van Beurden (Dongen) werden tweede en derde.

- 39 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 40 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Jelle de Roon wint Stratenloop Cup 2011 Geschreven door Christianne de Roon op 6 nov. 2011.

Het stratenloopcircuit werd dit jaar voor de 27e keer gehouden en is daarmee het oudste loopcircuit van Nederland. De wedstrijden vonden plaats in het Land van Heusden en Altena en werden georganiseerd door de Altena Road Runners. Het circuit bestaat uit tien wedstrijden en Jelle moest aan zes wedstrijden deelnemen om in het klassement terecht te komen. De eerste wedstrijd in Sleeuwijk heeft Jelle aan zich voorbij laten gaan, maar op Koninginnedag 30 april heeft hij in Dussen gelopen en werd overtuigend eerste. Helaas kon hij tot de zomervakantie wegens een vervelende blessure niet meer deelnemen aan de lopen die daarna volgden. Maar‌.. gelukkig stond hij 20 augustus weer aan de start van de Aakvlaailoop in Hank om daar na een paar maanden van afwezigheid weer zijn 1.500 meter te lopen. Ook deze en de volgende lopen in Genderen, Werkendam en Giessen won hij overtuigend. Op zaterdag 5 november werd de laatste wedstrijd in dit circuit, De Vestingstadrun in Woudrichem, gehouden en hier moest Jelle eerste worden om de cup te winnen. Nadat om 14.00 uur het startschot voor de halve marathon, de 11 en 6,3 kilometer had geklonken, was het de beurt aan de jeugd. De wedstrijd voor de jeugd werd voor het eerst gehouden en alle leeftijden moesten tegelijk starten. Jelle was goed weg en kon rustig zijn 1.500 meter lopen, want de concurrentie had hij al in de eerste ronde op achterstand gelopen. Na zijn drie ronden kwam hij juichend over de finish en was verzekerd van de eerste plaats.

- 41 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 42 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Verrassingsontbijt voor jarige trainer Hendrik Geschreven door Marina van Boxtel op 8 nov. 2011.

Op dinsdag 1 november stond onze trainer Hendrik van Gerven in de startblokken om naar de Duiventoren te vertrekken. Zijn auto volgeladen met kannen, koffie en thee om te trakteren. Gelukkig kwamen Ria en Joke precies op tijd om de auto van Hendrik te blokkeren en hem te verrassen met een heerlijk ontbijt. Enkele dames van onze dinsdagochtendgroep hadden voor een uitgebreid ontbijt gezorgd . De vrouw van Hendrik, Nettie, zat in het complot en wist alles tot het laatste moment geheim te houden. In een mum van tijd werd de huiskamer omgebouwd en konden we met zijn allen aan een lange tafel eten. Hendrik had tot slot nog een heerlijke zoete sherry met een toefje slagroom. Na een toepasselijke toespraak van Joke kreeg Hendrik een zilveren geluksdoosje , waarin alle dames een wenskaart hadden gestopt. Nettie kreeg een mooie bos bloemen. Wij vroegen ons af of Hendrik wel ooit met zoveel vrouwen ontbeten had. Geen ontbijt, maar hij was er wel trots op , dat er op dinsdagmorgen regelmatig 16 vrouwen voor hem op de grond gingen liggen. Na afloop hebben we nog een mooie wandeling langs de Donge gemaakt met een deskundige uitleg van Hendrik over vogels, paddenstoelen en de stand van het water van de Donge. Al met al een geslaagde ochtend . Hendrik en Nettie bedankt voor de gastvrijheid en Joke, Marlie en Ria bedankt voor het heerlijke ontbijt.

Hendrik tracteert alle dames op een borrel

Proost Hendrik!

- 43 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 44 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Veel bekers en medailles mee bij indoorwedstrijd Geschreven door Helma op 21 nov. 2011.

Afgelopen zondag reisden twee Pupillen en vier Junioren af in een dikke mist naar atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught. Bij de B-Pupillen behaalde Chuck Pols een mooie beker door de derde plaats op het podium te verdienen. Op de sprint ging het wat minder, maar sprong de hoogte van zijn pas verdiende PR van 1.05 meter. Bij het kogelstoten voor het eerst met 2 kg gooide hij een afstand van 5,35 meter, wat hem de eerste plek op dat onderdeel opleverde. Hij was erg snel op de 600 meter, maar doordat hij teruggeduwd werd helaas geen eerste plek. Toch voor hem een mooie zilveren medaille. Bij de A-Pupillen deed Phill Pols mee. Met een zeer snelle tijd op de sprint en de hoogste afstand bij hoogspringen en een tweede afstand bij kogelstoten kwam hij op het podium en kreeg een leuke beker voor het behalen van de eerste plaats. Bij de 600 meter wilde hij echt voor goud gaan en dat lukte met een mooie tijd van 2.13.63 min. Hij ontving hiervoor de gouden medaille. Bij de D-Junioren waren er Sam van der Pol, Quirijn van Dongen, Cas Blakenburg en Scott Pols. Quirijn behaalde net zijn PR op de kogel niet met één cm verschil. Hij had verder een goede wedstrijd en behaalde de 15e plaats. Sam behaalde de zevende plaats op de meerkamp. Hij stootte de kogel naar een nieuw PR van 8.43 meter. Bij hoogspringen een mooie hoogte van 1.20 meter. Scott werd vijfde. Hij sprong 1.25 meter. Zijn sprinttijd was wat minder, maar ook een mooi PR op de kogel met een afstand van 8.29 meter. Cas Blakenburg deed zeer goede zaken. Hij had heel wat competitie, maar met een nieuw PR op sprint van 6,39 sec behaalde hij de tweede tijd. Doordat hij de kogel véél verder stootte dan alle anderen, met een nieuw PR van 10,21 meter, behaalde hij de eerste plaats op het podium en ontving een mooie beker. Quirijn en Scott liepen ook de 600 meter lange afstand. Quirijn deed zijn uiterste best en werd elfde. Scott werd tweede op zijn favoriete onderdeel met een tijd van 2.02.81 min. en kreeg een zilveren medaille omgehangen.

- 45 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 46 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Oliebollentraining 2011 Al jaren is er bij Atledo een oliebollentraining om het jaar gezellig met zijn allen af te sluiten . Weer of geen weer het gaat altijd door evt. aangepast en verkort. Nadien fijn samen zijn in de kantine onder het genot van warme chocolademelk en vers gebakken oliebollen, om nog wat na te keuvelen . Omdat dit jaar de estafettemarathon later wordt gehouden kijken we uit naar een grote opkomst. De mensen die al lang lid zijn van Atledo weten nog dat er zeker 80 tot 100 lopers kwamen uit alle groepen en werd er veel gelachen om de pasjes op het juiste moment te maken. Hadden we vroeger een ervaren voorganger die zeer muzikaal was, de laatste jaren verzorgt Josien Greenwood dit en zitten we weleens naast de maat, maar dit mag de pret niet drukken. Samen komen we er wel uit. Dus namens het bestuur nodig ik iedereen uit om deel te nemen aan de Oliebollentraining op 31 december 2011 om 9.30 uur op het Atledo terrein. Graag tot dan.

- 47 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 48 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Verjaardagen December 1-12-1953 2-12-1959 3-12-1966 4-12-1947 5-12-1961 7-12-1951 7-12-1962 8-12-1971 8-12-2001 8-12-1973 8-12-1952 9-12-1949 11-12-1998 13-12-1971 13-12-1994 13-12-1940 15-12-1947 15-12-1986 15-12-1964 16-12-1969 16-12-2003 16-12-1947 17-12-1931 18-12-1969 18-12-1967 18-12-1956

Frans Nijman Frank van der Akker Lisette van de Meijdenberg Marja Zeilstra Anneke van Krevelen Marianne ten Houten Marion Dingemans Edwin Kemmeren Ruben Bogers Sigrid Franssen Kees Timmermans Joke Jansen Wouter Maas Desiree van Diest Leanne van Krevelen Wim van den Oord Guus Gijzen Ilva Embregts Peter Kramer Sandra Spanjaards Clarinda de jong Ad de Jong Riek Voortman Raymond Oosterwijk Mark Zoon Henk Overeijnder

- 49 -

19-12-1967 19-12-1988 20-12-1951 21-12-1979 21-12-1999 21-12-1961 21-12-1945 21-12-2002 22-12-1950 22-12-1963 23-12-1963 23-12-1966 23-12-1953 23-12-1944 23-12-1960 24-12-1965 26-12-1958 26-12-1962 27-12-1959 28-12-1997 28-12-1963 28-12-1970 28-12-1967 28-12-1954 28-12-2000 30-12-1992

Gerdjan Kipping Tibbe Jansen Toiny Farla Suzan van Dongen Romy Kiffen Maria de Graaf Leendert Hubregtse Nienke Oerlemans Jacques van der Aa Marja Logtenberg Tom Dalenberg Lisette Fessl Maria van de Oetelaar Els Beex Jack Stokkermans Mario Timmers Kees Nooyens Bert de Jong Petra van Hooijdonk Leonora Bajrami Jo-an Verhoeven Rene van Erp Marie-JosĂŠ Asselman Adriaan de Jong Linde Ruis Marleen Okkerman


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 50 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Verjaardagen Januari 2-1-1960 2-1-1979 4-1-1969 7-1-1959 7-1-1994 8-1-1963 9-1-1963 11-1-2002 11-1-1951 12-1-1953 12-1-1964 12-1-1971 12-1-1965 13-1-1985 13-1-1961 15-1-1997 15-1-1996 17-1-1939 17-1-2001 17-1-1941 18-1-1989 18-1-1966 19-1-1948

Jos Broos Margit Heesbeen Mireille de Wit Age Faber Daan de Leeuw Jolande van Berkel Antoinette van de Ven Vincent Riemslag Toos Timmermans Rien Drost Jolanda van den Hout Marco Klerx Saskia Oerlemans Maureen van Beek Els van Hoof Martijn de Vries Cas van Eersel Henk van Tilburg Joyce Verhoef Harrie Asselman Renza van den Biggelaar DesirĂŠe Langerwerf Lia Timmermans

20-1-1969 21-1-1965 21-1-2003 21-1-1947 22-1-2001 23-1-2000 23-1-1973 24-1-1964 25-1-2002 25-1-1971 25-1-1963 25-1-1978 25-1-1965 26-1-1988 27-1-1948 28-1-1961 28-1-1950 28-1-1946 28-1-1992 30-1-1984 31-1-1969 31-1-1970 31-1-1944

- 51 -

Monique Teubner Hetty Haarbosch Reno Oerlemans Mia Brands Luuk Waars Maxime Beverwijk Christianne de Roon Mary Bink Timo van Dongen Bart Hoogwerff Kroon Jan van Gils Irma van de Meijdenberg Therry Buijs Lindy van Kuijk Corrie Joosen Johan Jacobs Jacqueline Houben Regina Langeveld Marjolein Overeijnder Angelique Rutten Esther Kuijsters DaniĂŤlle Emons Jan Schalken


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Vacatures Barmedewerkers De barcommissie zoekt enkele medewerkers voor de dinsdagavond en vrijdagavond. Inlichtingen: Belangstelling? U kunt zich aanmelden bij vrijwilligers@atledo.nl. -------------------------------------------------------------------------------Schoonmakers De schoonmaakcommissie zoekt medewerkers voor de schoonmaak op donderdag of op vrijdag (beide overdag). Inlichtingen: Belangstelling? U kunt zich aanmelden bij vrijwilligers@atledo.nl. -------------------------------------------------------------------------------PR medewerker Promotie Functieomschrijving: We zijn op zoek naar enthousiaste personen die binnen de PRcommissie meewerken aan het ondersteunen, begeleiden en activeren van het beleid om sponsoren en adverteerders te werven en te behouden en die de commissies ondersteunt op het gebied van public relations en persberichten. Wij zoeken iemand die de PR voor de sociale media wil gaan verzorgen. Inlichtingen: Belangstelling voor deze boeiende taak of wil je eerst meer weten? Stuur een e-mail aan secretaris@atledo.nl -------------------------------------------------------------------------------PR medewerker Journalist Functieomschrijving: We zijn op zoek naar enthousiaste personen die binnen de PR commissie meewerken aan het ondersteunen, begeleiden en activeren van het beleid om sponsoren en adverteerders te werven en te behouden en die de commissies ondersteunt op het gebied van public relations en persberichten. Wij zoeken iemand die stukjes wil schrijven over Atledo evenementen en bijzondere prestaties van Atledo’ers met als doel deze te plaasten in ons clubblad en de regionale en plaatselijke bladen. Inlichtingen: Belangstelling voor deze boeiende taak of wil je eerst meer weten? Stuur een e-mail aan secretaris@atledo.nl -------------------------------------------------------------------------------Kantine beheerder Functieomschrijving: De kantinebeheerder heeft een belangrijke sociale en praktische functie binnen onze vereniging. Hij/zij draagt zorg voor voldoende barbezetting tijdens openingsuren en evenementen, is verantwoordelijk voor inkoop en beheer van de kantinevoorraden en voor hygiëne,aankleding en sfeer in de kantine. Inlichtingen: Belangstelling voor deze boeiende taak of wil je eerst meer weten? Stuur een e-mail aan secretaris@atledo.nl -------------------------------------------------------------------------------Bestuurslid Vrijwilligerscoördinator Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een enthousiaste persoon die binnen het bestuur vorm geeft aan het vrijwilligersbeleid, de verschillende organisatieonderdelen ondersteunt bij het werven, vinden, binden en coördineren van vrijwilligers. De vrijwilligerscoördinator wordt bij zijn/haar taken ondersteund door de vrijwilligerscommissie. Inlichtingen: Belangstelling voor deze boeiende taak of wil je eerst meer weten? Stuur een e-mail aan secretaris@atledo.nl

- 52 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Vacatures AT-trainer Taken: - Training geven samen met andere trainers aan een groep atleten van de categorieen B-junioren, A-junioren, Senioren en Masters (ca. iedereen van 16 jaar en ouder). Dit op basis van een meerkeuze training waar een breed aanbod is en waarbij de atleten op zekere hoogte kunnen kiezen welk onderdeel de voorkeur geniet. Uitgangspunt is 2 trainingen van 90 min op maandag- en woensdagavond. - Begeleiding van atleten bij wedstrijden. - Bijwonen trainersvergaderingen (± 6 keer per jaar of zoveel vaker of minder als nodig is). Inlichtingen: Johan Flipsen, e-mail: tc-atletiek@atledo.nl -------------------------------------------------------------------------------VB-trainer Taken:- Training geven samen met andere trainers aan een groep atleten met een Verstandelijke Beperking (VB-groep). Uitgangspunt is 1 training per week op vrijdagavond. - Begeleiding van enkele atleten bij wedstrijden. - Bijwonen trainersvergaderingen (± 6 keer per jaar of zoveel vaker of minder als nodig is). Inlichtingen: Johan Flipsen, e-mail: tc-atletiek@atledo.nl -------------------------------------------------------------------------------Verkeersregelaar Dwars Door Dongen - 2012 Voor Dwars door Dongen zijn we altijd op zoek naar extra verkeersregelaars. Wil jij een bijdrage leveren aan dit sportieve evenement in 2012? Een familielid mag ook en je behoeft geen lid te zijn van Atledo. Heb je geen ervaring of certificaat, geen probleem. De instructie is in april en iedereen heeft dan tijdig zijn certificaat binnen. Geef je situatie even aan dan onderneem ik de juiste actie. Inlichtingen: Toon Trommelen Coördinatie Verkeersregelaars Atledo verkeersregelaar@atledo.nl 0162-321847 na 18.00 uur. -------------------------------------------------------------------------------Lid PR-commissie - Vormgeving & Design Taken: - Ontwerpen van posters, folders, omslagen en dergelijke. - Algemene voorkomende uitvoerende taken. - Bijwonen vergaderingen (± 6 keer per jaar of zoveel vaker of minder als nodig is). Inlichtingen: Friso van Dooren tel. 0162-321299 / (PR@atledo.nl ) Henk van Tilburg tel. 0162-313088 -------------------------------------------------------------------------------Lid PR-commissie - Sponsorkrant Taken: - Algehele verzorging van de sponsorkrant met informatie die voor de sponsoren van belang is. - Vertegenwoordiging in commissie Dwars Door Dongen. - Algemene voorkomende uitvoerende taken. - Bijwonen vergaderingen (± 6 keer per jaar of zoveel vaker of minder als nodig is). Inlichtingen: Friso van Dooren tel. 0162-321299 / (PR@atledo.nl ) Henk van Tilburg tel. 0162-313088

- 53 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 54 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Evenementen zaterdag 3 december 2011: Vergadering Dagelijks Bestuur Vergadering van ons DB (Voorzitter, Secretaris, Penningmeester) waar je als lid ook altijd terecht kan met vragen en opmerkingen. Aanvang 10:00u Meer info » zaterdag 17 december 2011: Vergadering Dagelijks Bestuur Vergadering van ons DB (Voorzitter, Secretaris, Penningmeester) waar je als lid ook altijd terecht kan met vragen en opmerkingen. Aanvang 10:00u Meer info » zondag 15 januari 2012: Indoorwedstrijd Indoorwedstrijd voor alle categorieën (pupillen, junioren, senioren en masters) in sporthal De Salamander met de onderdelen 35m sprint, hoogspringen en kogelstoten. Meer info » zondag 12 februari 2012: Cross Op zondag 12 februari 2012 organiseert Atletiek- en trimvereniging Atledo haar jaarlijkse Atledo-cross. Ook dit jaar wordt er gelopen in bosgebied de Duiventoren. Meer info » zaterdag 26 mei 2012: Dwars Door Dongen De 28e editie van Dwars Door Dongen. Atledo organiseert haar wegwedstrijd weer op de 4e zaterdag in mei. Alle info kun je vinden op http://www.dwarsdoordongen.nl Meer info »

- 55 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Wedstrijdkalender Wedstrijdkalender Atledo winter 2011-2012 Datum 4-12-11 11-12-11 18-12-11 8-1-12 15-1-12 22-1-12 29-1-12 29-1-12 5-2-12 11-2-12 12-2-12 26-2-12 11-3-12 31-3-12 31-3-12

Plaats Baarle-Nassau Drunen Waalwijk Tilburg Dongen Kaatsheuvel Den Bosch Rijen Goirle Dordrecht Dongen Waalwijk Spiridon Papendrecht Tilburg

Club Gloria DAK ACW'66 Attila Atledo Go Run OSS-VOLO Spiridon Loopgroep Goirle Parthenon Atledo ACW'66 Spiridon Passaat Attila

Wedstrijd Enclavecross Indoor Vlijmen Lidocross Indoor Attila Indoor Atledo Blauwe Meer Cross Indoor 's-Hertogenbosch Spiridoncross Loopgroep Goirle Cross Indoor regio Dordrecht Atledocross Indoor ACW Indoor Spiridon Baanwedstrijd Passaat Baanwedstrijd Tilburg

categorie alle pup/DCB alle pup/DCB alle alle pup/DCB alle alle pup/D alle pup/DCB pup/CD ABjun/sen/mas pup/CD

VB info www.gloria-atletiek.nl JA www.dakdrunen.nl JA www.acw66.nl JA www.av-attila.nl JA www.atledo.nl www.gorun.nl www.oss-volo.nl www.spiridon.nl www.loopgroepgoirle.nl www.avparthenon.n l JA www.atledo.nl JA www.acw66.nl JA www.spiridon.nl www.avpassaat.nl JA www.av-attila.nl

In bovenstaande kalender staan alle wedstrijden weergegeven, die komend winter seizoen aangeboden worden aan onze wedstrijdatleten. In een aparte kolom is aangegeven welke wedstrijden toegankelijk zijn voor onze VBatleten. In deze kalender zijn geen regionale/nationale kampioenschappen opgenomen.

Te Koop aangeboden E-mail

tessatrommelen@live.nl

Vereniging Atledo Bericht

Spikes te koop: 1 paar Asics grijs/geel/blauw maat 40, 1 paar Asics (dames) brons/wit/lichtblauw maat 40,5. T.e.a.b. :)

- 56 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

Limerick Er was eens een loper uit Dongen Die hoorde dat d'engelen zongen "De halve marathon ? maar dรกt kan ik niet" Hij luisterde nog eens naar dat hemelse lied "Ga 'm toch lopen jongen !"

Een gezond en voorspoedig 2012 ! Met heel veel loopplezier!

Proost!!

- 57 -


Atletiek- en Trimvereniging Atledo

jaargang 29 nr 6

- 58 -

lopertje nr 6 2011 jaargang 29  

lopertje nr 6 2011 jaargang 29

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you