Page 1

DETECTIU CONAN El Detectiu Conan (名探偵コナン Meitantei Conan en japonès), és una sèrie detectivesca creada i dibuixada per Gosho Aoyama publicada com a còmic manga a la revista Weekly Shōnen Sunday des de 1994 i porten editats més de 80 volums al Japó.

La història comença amb un estudiant d'institut de 17 anys, Shinichi Kudo, és indiscutiblement famós a causa de la seva intel·ligència i agudesa, que li permeten ser conegut com un detectiu per vocació que ajuda desinteressadament a la policia en els casos més difícils. Clarament el que ell volia ser el Sherlock Holmes del segle XX.

1. Quin és el primer cas que veiem que resol en Shinichi? Qui resulta ser l’assassí?

2. A quin curs escolar va en Shinichi?

3. Com es diu l’amiga i companya d’escola d’en Shinichi? De quin equip és capitana?

4. Quin personatge creat per en Conan Doyle admira en Shinichi? Per què l’admira?

5. En Sherlock Holmes practicava esgrima. Quin és l’esport que practica en Shinichi?

1


6. En que es vol convertir en Shinichi?

Sherlock Holmes és un personatge de ficció, protagonista d'una sèrie de quatre novel·les i 56 relats de ficció publicats la major part aThe Strand Magazine. Va ser creat el 1887 per Arthur Conan Doyle. Sherlock Holmes és el prototip d'investigador cerebral per excel·lència i va influir en gran mesura en la ficció detectivesca posterior a la seva aparició. La majoria de les històries del detectiu són narrades pel seu col·lega Watson. Sherlock Holmes és un detectiu privat alt, prim, de nas ganxut, irònic, enginyós i intel·lectualment inquiet. A voltes resulta una mica brusc però és cortès amb les dones malgrat que en desconfia. No és gaire ordenat en la rutina quotidiana, fuma en pipa, toca el violí (sovint a hores poc adequades) amb mestratge i, quan s'avorreix per falta dels reptes intel·lectuals que suposen els seus casos, consumeix cocaïna, fet que preocupa el seu company, amic i cronista Watson, amb qui viu fins a final del segle XIX en el número 221 Bis de Baker Street, a Londres. La seva característica més notòria és la utilització del raonament pur per a resoldre els casos més intrigants i poder arribar a les conclusions més sorprenents a partir dels detalls aparentment trivials gràcies al seu extraordinari poder de concentració i als seus amplis coneixements tant científics com de les més variades disciplines. Sovint col·labora amb la policia d'un Scotland Yard fictici, especialment amb l'Inspector Lestrade.

2


En Shinichi té una relació d'amistat amb Ran Mouri,i la va prometre que si guanyava el Campionat de Karate la portaria al parc d'atraccions Tropical Land.

7. En Shinichi descobreix a que es dedica una noia a partir de l’observació. A què es dedica la noia? Com ho descobreix?

8. A la Ran li agraden els detectius i les novel·les de misteri? Justifiqueu la resposta.

3


Tokyo Disneyland速 Park,

Tropical Land

4


A la muntanya russa presencien la brutal decapitació d'un home, de la qual en Shinichi en descobreix de seguida el culpable.

9. Qui resulta ser el culpable de l’assassinat? Com realitza el crim? Quin fou el mòbil del crim?

Després, mentre en Shinichi i la Ran tornen a casa, ell observa en secret un tracte sospitós entre uns homes de negre. Un altre home de negre el descobreix, el colpeja i li dóna un verí experimental amb la intenció de matar-lo sense deixar rastre a l'autòpsia i llavors fuig corrent. Però el verí mai la van provar en ésser humans així no sabia quins efectes tindria i com a resultat se li acaba encongint el cos a la mida d'un nen de set anys.

10. Quin tracte sospitós observa en Shinichi? Quina quantitat de diners s’ofereix? A canvi de quines fotos es canvien tants diners?

11. Quina sensació nota al seu cos en Shinichi quan comença a actuar el verí?

5


Origen del nom de Shinichi Kudo El nom de Shinichi és un joc de paraules amb “una veritat”. “Ichi” (一) significa “un” i “shin” es pot llegir com veritat (真). Tot i així el kanji “shin” (新) s’utilitza realment en el nom de Shinichi amb el significat de “nou”. El cognom “Kudo” ve del detectiu de ficció Kudo Shunsaku (de la sèrie Tantei monogatari), creat per Nobumitsu Kodaka. El kanji “Kudo” significa “art” o “construcció” (工) i misteri (藤).

Més informació: http://www.imdb.com/name/nm3218084/filmotype

Origen del nom de Ran Mouri Ran és un nom japonès que deriva de la representació japonesa de Maurice Leblanc (de Mouri Su Rubu, segons Aoyama).

Maurice Leblanc nascut Maurice-Marie-Émile Leblanc (Rouen; 11 de desembre de 1864 Perpinyà; 6 de novembre de 1941); novel·lista i escriptor francès de relats curts. És conegut per ser el creador del personatge Arsène Lupin, un gentleman i formidable lladre. Les seves primeres aparicions es van donar en fulletons mensuals amb els quals va arribar a obtenir una gran popularitat. Maurice Leblanc va escriure innombrables novel·les i agrupacions de relats de Lupin.

6

Detectiu conan 1  
Detectiu conan 1  

Detectiu Conan Club de lectura manga infantil Biblioteca Municipal Les Voltes Sant Vicenç dels Horts

Advertisement