Page 1

Ichigo Kurosaki estudiant de batxillerat i shinigami substitut

Què és un shinigami? 死神déu de la mort

Són deus que conviden als éssers humans cap a la mort, o indueixen sentiments de voler morir als éssers humans, tal com s’aplica a la religió japonesa, clàssics, religió popular o la cultura popular. També existeixen conceptes similars fora de Japó.

Els shinigamis a la religió japonesa En el budisme, la Mara és l’entitat espiritual que fa que els ésser humans vulguin morir, i es diu que al ser posseït per ella un mateix vol treure’s la vida. En el text Yogacarabhumi-sastra fou un dimoni que decidia el moment de la mort de les persones. El Yama, el rei de l’inframón, conegut també com Oni, el cap de bou i cara de cavall també es considera un tipus de shinigami.

Shinigami de Ehon Hyaku monogatari

Yama

Oni


En la religió sintoista, Izanami va donar als ésser humans la mort, per lo que Izanami de vegades és vist com a shinigami. Tot i així, Izanami i Yama també es creu que són diferents dels déus de la mort de la mitologia occidental, i des de que l’ateisme ha sigut plantejat en el budisme, es veu que de vegades la idea del déu de la mort no existeix. Tot i que la kijin y i onryō de la fe budista japonesa s’ha cobrat vides humanes, existeix l’opinió de que no hi ha un “déu de la mort” que simplement porta a la gent al món dels morts. Shinigamis famosos són “Ryuk” de l’anime Death Note i “Kurosaki Ichigo” de l’anime Bleach. Obra d'en Kobayashi Eitaku del 1885 il·lustrant a Izanagi i Izanami. Izanami, en el sintoisme, és una deessa primordial i dona del déu Izanagi junt amb el qual va crear el món, o l'arxipèlag japonès, moment en el qual van clavar una javelina a terra que es convertí en la seva llar, el Pilar Celestial.

Ryuk

Kurosaki Ichigo


Els shinigamis al manga i l'anime Últimament estan cobrant protagonisme a la cultura japonesa, principalment als manga i anime fantàstics, encara que els seus rols i poders varien molts dels uns als altres. Les seves principals aparicions són a les sèries Bleach, Death Note, Yu Yu Hakusho i Soul Eater, encara que apareixen en altres sèries com a Inu-Yasha.

Shinigamis de Bleach Els shinigamis a Bleach són els encarregats d'enviar les ànimes a la Societat de les ànimes i deixar-les descansar en pau alhora lluitar i purificar els hollows (ànimes malignes) que en menjar-se una ànima la fan desaparèixer. Els shinigamis viuen al Seiterei. Hi ha tretze divisions de shinigamis que estan regits per les normes dictades per la càmara central dels 46. Cada divisió té un capità i un subcapità. L'uniforme reglamentari consisteix en un hakama negre, un doble kimono blanc i negre i un cinturó de tela blanc, del qual penja la zampakuto de cada shinigami en forma de katana. Els capitans de les divisions porten també un haori blanc amb la xifra en japonès de la seva divisió a l'esquena dins un rombe. Els subcapitans també tenen un distintiu: una banda de tela blanca amb una placa de fusta amb la xifra i l'emblema de la seva divisió. Els capitans en teoria són els més poderosos i amb nivell espiritual més alt de la seva divisió. També han de ser capaços d'alliberar la seva zampakuto en forma final (bankai).


Shinigamis de Death Note A Death Note els shinigamis que hi apareixen viuen en un món lúgubre i es passen el dia apostant en lloc de fer la seva feina que és escriure el nom d'alguns humans en els seu "quadern de mort" (death note). Quan maten a un humà (és a dir, que escriuen els seu nom al quadern), adquireixen l'esperança de vida restant de l'humà. Per tant un shinigami pot arribar a ésser immortal, tot i que s'esmenta que hi ha maneres de matar-los. S'ha d'aconseguir que el shinigami s'enamori d'un humà i llavors ha d'utilitzar el seu quadern per salvar la vida de l'humà que estima, si ho fa el shinigami morirà. L'aspecte físic, és el d'un monstre humanoide amb ales negres. La cara del shinigami Ryuk (un dels personatges principals) pot ser que recordi la d'un "pallasso boig", duu un cinturó negre amb una calavera (on hi duu penjat el seu segon "quadern de mort").


HEDHITTIN’

1. Com es diuen els protagonistes de la història de manga que està llegint la Rukia? 2. Quin entrenament li fa fer la Rukia a l’Ichigo? 3. Quina diferència hi ha entre les dues pilotes que identifiquen l’entrenament? 4. Qui apareix de cop i volta mentre la Rukia està alliçonant a l’Ichigo? 5. Quins ingredients ha comprat la Orihime per fer el sopar? 6. A que es deuen les ferides que té la Orihime? 7. Té família la Orihime? 8. De que va morir el germà de l’Orihime? Quant de temps fa? 9. Quines peces de roba li ha desaparegut a la germana petita de l’Ichigo? 10. A on viu la Rukia? 11. Per on apareix el hollow? 12. Qui és en realitat el hollow?


WHY DO YOU EAT IT? 1. Com s’imagina l’Orihime que seria anar amb l’Ichigo al parc? 2. L’Origime té molta imaginació. Cap a on deriva aquest somni? 3. Mentre xerren la Tatsuki i l’Orihime, cau un objecte al terra. De quin objecte es tracta? 4. Que li fa el monstre a l’Orihime? I la Tatsuki? 5. Qui apareix per ajudar a les noies? 6. On viu l’Orihime?

BINDA-BLINDA 1. Per què la Orihime pot veure a l’Ichigo shinigami? 2. Per què el Hollow ataca a la Tatsuki i a l’Ichigo? 3. Què li vol fer el Hollow a l’Orihime?

MICROCRACK 1. Per què van marxar de casa l’Orihime i el seu germà? 2. Per què l’Orihime va deixar de pregar per l’ànima del seu germà i va passar a explicar-li les coses bones que vivia? 3. Què passa quan un shinigami fereix a un hollow amb l’espasa? 4. Què va passar el dia que va morir el germà de l’Orihime? 5. En comptes de recordar la realitat, què recorda l’Orihime que va passar a casa seva?

THE PINK CHEEKED PARAKEET 1. Quines desgracies li va succeint al Chad per tenir el periquito? 2. Com es diu el periquito? 3. Quins amics del Ichigo coneixem actualment?

Bleach 2  

Bleach Club de lectura manga infantil biblioteca les voltes sant vicenç dels horts

Advertisement