Page 1

PRESENTACIÓ Bleach ( ブリーチ , Burīchi, romanitzat Bleach al Japó) és una sèrie de manga escrita i dibuixada per Tite Kubo i l'adaptació a l'anime és dirigida per Noriyuki Abe. La sèrie narra les aventures de l'Ichigo Kurosaki, un adolescent que accidentalment absorbeix els poders d'una shinigami -personificació japonesa del deu de la mort- anomenada Rukia Kuchiki. Quan Ichigo obté aquestes habilitats és obligat a orientar les ànimes bones després de la mort i defensar-les dels hollows, esperits malignes que intenten devorar-les.

MANGA El manga va començar a publicar-se l'agost de 2001 per l'editorial Shūeisha a la revista setmanal japonesa Shōnen Jump, revista on encara continua la seva publicació i es compon fins ara per 51 volums en el format tankōbon. Posteriorment, el manga va ser adaptat a una sèrie d'anime produïda pels Studio Pierrot, la qual encara està en curs, ja que s'ajusta a la història original de l'obra. La versió en català del manga és publicada per Panini Comics, llicencia que fins a finals de 2012 era a mans de Glénat/EDT.

ANIME L'anime es va començar a emetre el 5 d'octubre de 2004 a Japó per la cadena televisiva TV Tokyo, i ha arribat als 337 episodis, dividits en quinze sagues incloent els capítols originals de l'anime (capítols que no estan basats en el manga i serveixen per deixar progressar el manga). A més, Bleach ha donat lloc a dos OVAs, quatre pel·lícules d'animació, set musicals de rock, dos novel·les lleugeres, quatre artbooks i nombrosos videojocs. A Catalunya s'ha emès en català al Canal 3XL.


IMPACTE Tant l'anime com el manga de Bleach han assolit un gran èxit dins i fora del Japó. L'any 2005, el manga va obtenir el premi Shogakukan Manga Award en la categoria shōnen, un dels premis més prestigiosos que es lliura anualment al Japó. Posteriorment, en un rànquing publicat per TV Asahi sobre els cent millors animes del 2006, Bleach va aconseguir el setè lloc. A més a més, el 2008 va ser el cinquè manga més venut al Japó, mentre que el 2009 va ser el tercer, sent només superat per One Piece i Naruto respectivament.

BLEACH, THE DEATH AND THE STRAWBERRY 1. Quan i on comencen els fets? 2. Quines són les característiques de l’Ichigo Kurosaki? 3. En japonès, quina fruita es pronuncia igual que “Ichigo”? 4. Per quin motiu s’enfada l’Ichigo amb la colla de gamberros? 5. Quin negoci té la família de l’Ichigo? 6. Quants membres composen la família de l’Ichigo? Com s’anomenen? 7. Per on entra la shinigami a casa de l’Ichigo? 8. Quin encanteri realitza la shinigami per immobilitzar a l’Ichigo? 9. En que consisteix el “funeral de l’ànima”? 10. Quants tipus d’esperits hi ha? Com s’anomenen i quines característiques tenen? 11. A casa dels Kurosaki hi apareix un hollow, amb quina arma s’hi enfronta l’Ichigo per primer cop? 12. Què busca el hollow? 13. Per què fereixen a la shinigami? 14. Què ha de fer l’Ichigo per poder salvar a la seva família? 15. Quin nom té la shinigami?


STARTER 16. Quin tipus d’accident sembla ser que va succeir a casa dels Kurosaki? 17. A quin institut va l’Ichigo? 18. Per què li agrada tan l’Ichigo a la Orihime? 19. Apareix una nova estudiant a l’institut, de qui es tracta? 20. Per què la shinigami no pot tornar a la societat d’ànimes? 21. Què li demana la Rukia a l’Ichigo que faci mentre ella no recuperi els poders de shinigami? 22. Com separa la Rukia el cos i l’ànima de l’Ichigo? 23. Com sap la Rukia quan i on apareixerà un hollow? 24. Quina decisió pren finalment l’Ichigo respecte la feina de ser shinigami?

Bleach  

Club de lectura manga infantil Bleach Biblioteca Municipal Les Voltes Sant Vicenç dels Horts

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you