Presentation av Carpings

Page 1

2020

Årgång 3

Ansvarig utgivare: AB Hugo Carping

Etablerad 1947

Rikstäckande – vi finns där du är

Wallåkra VVS totalrenoverar Rosendahls Slott Läs mer på sidan 10

Proffs har rätt att ställa höga krav Rätt pris på kända varumärken

och originalprodukter. Se sidan 4

”Carpings styrka är leveranser och hög service. Dessutom bemöts man som en storkund” Läs vad fler kunder tycker på sidan 3

Ny T-shirt varje år 30 år av nostalgi. Se sidan 8

Roth har producerat golvvärmesystem i mer än 40 år Läs mer om vårt samarbete på sidan 5

Personlig service över hela Sverige Rikstäckande säljkår med support på hemmaplan. Se sidan 12


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Den enda rikstäckande, familjeägda VVS-grossisten i Sverige Det är snart 75 år sedan Frida och Hugo startade AB Hugo Carping eller Handels & Fabriksaktiebolaget Hugo Carping som det då hette. Då var företagets huvudmarknad närområdet och sortiment begränsat till rör, kopplingar och ventiler. Idag täcker vi hela landet med lokal närvaro och kan räkna oss som en fullsortimentsgrossist inom VS-området. Kundfokus har alltid varit en viktig värdegrund. Vi styrs inte av kortsiktigt ägande eller nyckeltal som varje år ska trimmas till max. Vi tror på vanligt bondförnuft. En nöjd kund kommer tillbaka och handlar mer, alltså fullt fokus på kunden. Ett exempel på vårt kundfokus är utvecklandet av 100% original. En satsning som vi lanserade 2009 och som egentligen bara torgförde vad vi gjort under många decennier tidigare. Idén är enkel. Vi tror att våra leverantörer och tillverkare är bäst lämpade för att produktutveckla och hela tiden ligga i framkant med innovativa lösningar. Vi tror att vi själva är bäst på att

sköta logistiken och att ditt bidrag som kund i värdekedjan är att göra proffsiga installationer. VVS-branschen blir inte bättre av att vi går in på varandras områden. Det gamla uttrycket ”skomakare förbli vid din läst” kommer väl till pass. Du kan läsa mer om vår satsning på kvalitet till rätt pris på sidan 4. En annan sak vi arbetar hårt för är att vi ska vara enkla och lätta att få tag i, det gäller alla i företaget. Idag är relationsbyggandet inte en självklarhet. Men hos oss får du massor av just detta. Jag är övertygad om att du som kund uppskattar att bli omhändertagen av ett fåtal personer, som har lärt sig hur just du vill ha det. Till dig som är befintlig kund vill jag passa på att tacka för förtroendet du gett oss, det tar vi på största allvar. Till dig som ny kund, varmt välkommen och låt oss överträffa dina förväntningar.

Gustaf Carping, VD/Försäljning ”Jo, en sak till. Om du kommer på något som gör oss bättre eller tar oss ett steg närmre att vara din idealgrossist, kontakta mig gärna. Kontaktuppgifter finns på sista sidan.”

Vår historia i korthet

1947 Frida och Hugo Carping grundade företaget. 2

1971 Per-Gustav Carping tar över.

1983 Ökad lagerkapacitet genom förvärv av grannfastighetens lokaler. 1995 Rikstäckande genom att norra Norrland inkluderas som säljdistrikt.

J

1996 Carpings utnämns till Årets Företagare.


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Så här tycker några av våra kunder om Carpings – hela Sveriges VVS-grossist ”Bra med kontinuerliga besök. Ingen annan grossist gör det. Det visar att Carpings bryr sig om. Kundrelationen är viktig här uppe i Härjedalen.” B-G:s Rör, Sveg ”Uppskattar de bokade besöken. Suverän tillgänglighet på telefon. Snabb hjälp även på svåra frågor och beställningar. Klockrena leveranser med få fel.” Torsby VA, Torsby ”Vi vill särskilt lyfta fram Carpings bra och snabba leveranser.” Horreds Rörmontage, Horred ”Uppskattar Carpings engagemang, att de alltid hör av sig och tar tag i saker och ting. Ärliga – säger till om man har inte grejerna hemma. Hög leveranssäkerhet, inte mycket restat.” Bodafors VVS AB, Bodafors ”Carpings styrka är leveranser och hög service. Dessutom bemöts man som en storkund.” Svenljunga Rör, Svenljunga ”Uppskattar den personliga servicen och punktliga leveranser.” Åkerholms Rör, Höör ”Har hög servicenivå samt kompletta och snabba leveranser.” Lindholms Värme, Löderup

2002 Omsättningen passerar 100 mkr. 2003 AB Hugo Carping blir säte för det Belgiska Konsulatet i södra Sverige.

”Uppskattar Carpings förtroende för sina kunder. Snabba att rätta till om något blir fel. Ifrågasätter aldrig, bara gör det.” Fredrikssons Rör, Vittangi ”Carpings har en bra prissättning. Har man förhandlat sig till ett pris på en vara så behöver man inte kolla fakturorna varje gång de kommer. Dessutom uppdaterade rabattavtal.” CH Gunnarsson, Lima ”Carpings är ett företag som skapar bra relationer och har ett brett kunnande.” KF Larssons Rörfirma, Harbo ”Tycker om den personliga kontakten och servicen. Sociala delen är viktig där man kan utbyta lite tankar.” Lars Nordströms Rör, Hallstavik Sjölunds Rör, Hallstavik

”Carpings är bra på leveranser. Det är aldrig några problem med någonting, oavsett vad det gäller.” Järn AB Södertorg, Visby ”Carpings har en jättebra service samt är flexibla. Det finns stor kunskap och kvaliteten är hög så det är verkligen få som knäcker Carpings. För oss så är de nummer ett.” Spillings Rör, Lärbro ”Bra och personlig service, uppskattar att säljaren hjälper till med t ex reklamationer. Ett smidigt samarbete.” B.Gunnarsson Rör AB, Stockaryd

2009 Tredje generationen, Gustaf Carping, tar över.

2008 VS Produkter i Tyresö förvärvas.

2012 Tillbyggnad av höglastningslager som ger totalt 10 000 kvm lageryta.

2010 Året då Carpings blev fullservicegrossist. 3


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Proffs har rätt att ställa höga krav Du ska alltid kunna lita på att varorna du beställer från Carpings håller måttet. Genom nära relationer till våra leverantörer och vårt konsekventa ställningstagande för originalprodukter, får vi konkurrenskraftiga inköpspriser. Därför kan vi också ha rätt pris på kända varumärken och originalprodukter.

Det här är egentligen inget nytt. Det har vi snart gjort i 75 år. Att erbjuda kvalitet handlar naturligtvis om att ta ansvar. Vi vill att du skall känna dig trygg med ditt val av oss som leverantör. Det kallar vi 100% original. Här nedan ser du våra aktuella 100%-leverantörer.

UPONOR INFRA UPONOR INFRA

UPONOR VVS UPONOR VVS

INTELLIGENT FLOW SOLUTIONS

4


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Tillsammans är vi ett vinnande team Roth Sverige säljer och marknadsför kompletta VVSsystem och är en del av Roth Industries GmbH. Deras logistik- och systemlösningar gör den svenska delen bra rustade och starka på marknaden. Den egna säljorganisationen täcker hela Sverige och arbetar varje dag för att ge kunder service och utbildning inom produkter och system. Som specialister på golvvärme- och tappvattensystem har Roth ett brett och komplett produktsortiment som säljs via VVS-grossister. På roth-nordic.se kan du läsa mer om hela deras produktsortiment.

Jens Persson

Jens Persson, General Manager för Roth Sverige, har samarbetat med Carpings under lång tid och har enbart positiv erfarenhet av detta. – Jag gillar Carpings sätt att arbeta där man med sin utveckling kring 100% väljer att stå upp för kända och trygga varumärken. Men också för att man som familjeföretag, med dess värderingar, står närmre sina kunder på ett alldeles speciellt sätt. De är inte för stora och inte för små men stora nog att göra skillnad. Precis så som vi i Roth Sverige – inte störst, men lagom kaxiga och troligen det bästa alternativet. Det är säkert därför vi tillsammans utgör ett bra team och 2019 blev det mest framgångsrika året hittills, avslutar Jens Persson.

Roth har producerat golvvärmesystem i mer än 40 år och utvecklar systemen löpande. Tillverkningen sker främst i Tyskland. De kompletta systemen är enkla att installera, vilket är en stor anledning till företagets framgång. Förutom traditionella system för ingjutning finns system med snabb reaktionstid och låg bygghöjd. De snabbreglerande golvvärmesystemen har en reaktionstid som är cirka sex gånger snabbare än traditionell ingjuten golvvärme. Detta sparar energi och ger optimal komfort eftersom det går snabbt att uppnå önskad golvtemperatur. Ett perfekt val för lågenergihus, där energieffektiva lösningar är extra viktigt. Roth har också flera års erfarenhet av att tillverka prefabricerade skåp, som man producerar helt efter kundens behov. Erfarenheten visar att praktiskt taget allt kan prefabriceras; det är bara fantasin som sätter gränser.

Prefabricerat fördelarskåp GV med ShuntUnit. 5


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Tobias är här varannan vecka AB Bors Rör ägs och drivs av Mikael Löfgren och Conny Andersson. Efter över 40 år i branschen har företaget skaffat sig stor erfarenhet och sitter inne med en rejäl kunskapsbank. Man säljer, installerar och reparerar värmepumpar, vattenfilter, jordvärme, ved- och pelletsanläggningar. Naturligtvis arbetar Bors Rör med allt inom VVS för både företag och privatpersoner från Forsheda till Rydaholm och Lammhult till Värnamo.

Tobias Mauritzson och Mikael Löfgren fixar veckans beställningar

– Vi vet att våra kunder känner trygghet med den service vi ger. Det märker vi inte minst genom att de återkommer med nya uppdrag. De rekommenderar oss också gärna till andra. Det sporrar oss naturligtvis till att alltid ”ge järnet” i alla sammanhang. För att kunna leverera i tid och att aldrig ge avkall på service och kvalitet måste vi också kunna lita på våra samarbetspartners. Att då ha Carpings som leverantör är ett givet val från vår sida. Förutom att man kan lita på att få högsta kvalitet och originalprodukter, är det också en trygghet i att få leveranser i rätt tid.

Mikael Löfgren

Conny Andersson

Ytterligare en sak som vi uppskattar är att Carpings har säljare som kommer på besök varannan vecka. Att kunna diskutera och finna lösningar med deras kunnige distiktssäljare Tobias Mauritzson är både tidsbesparande och trevligt. Dessutom är det väldigt bra att få hjälp med beställningarna på plats, direkt i lagerhyllorna, säger Mikael Löfgren och Conny Andersson.

Finn fem fel och vinn DeliCard Vi har ”dammat av” en gammal klassiker och lånat en bild från Mora som vi haft kul med. Du skall försöka finna fem fel. Kopiera bilden, ringa in felen och maila resultatet till: annika.roth@carpings.se eller skicka med vanlig post till: AB Hugo Carping, att Annika Roth, Box 15, 232 21 Arlöv.

6

…i samarbete med:

I slutet av varje månad under 2020 drar vi en lycklig vinnare som får ett DeliCard från Carpings och Mora. Alla som deltagit i tävlingen är dessutom med i decemberlottningen med chans att vinna blandaren på bilden, en Tronic Black från Mora. Sätt genast igång och leta de fem felen!


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

I Stockholm heter vi VS Produkter Sedan 2008 är VS Produkter i Tyresö ett helägt dotterbolag som ingår i Carpingsgruppen. Christian Lilja som är platschef på VS Produkter utvecklar här sina tankar kring Stockholmsföretaget. Vår ambition är att alltid överträffa dina förväntningar, genom att ge den bästa service du kan tänka dig. Vi vill att du skall kunna tjäna både tid och pengar i samarbetet med oss. En förutsättning för att vi skall lyckas, är att ha en nära och personligt relation med dig som kund. Det är så vi jobbar varje dag, året om.

Vi har ett modernt och välutrustat hämtlager. Det blir enklare för kunden att snabbt få med det aktuella behovet av produkter och material för arbetsdagen. Vi arbetar hårt för att skapa en flexibiltet i våra leveranser. Att snabbhet är extra viktigt vet vi också – i rätt tid, alltid! Normalt levererar vi fraktfritt till den aktuella arbetsplatsen. Genom åren har vi arbetat målmedvetet för att skapa förtroende hos våra kunder. Det har gjort att vi vågat satsa ännu mer. Beviset på att vi lyckats får vi varje dag. Läs mer om oss på vsprodukter.se

Du kan alltid lita på att personalen hos VS Produkter tar service på största allvar. Därför vågar vi påstå att vi är den bästa VVS- och VA grossisten i Stockholm och Mälarområdet. För oss är inga kunder för stora eller för små. Omsättning eller antal anställda spelar heller ingen roll. Här behandlas alla lika och vi erbjuder alltid samma engagemang. Vi gillar problemlösningar – sätt oss gärna på prov! 7


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Nostalgitripp med T-shirts Inte en sommar utan en T-shirt från Carpings. Ja, det är ganska många år nu som det kommit en ny tröja från oss. Den används säkert i jobbet, kanske på stranden, som nattröja eller så småningom som fönsteputstrasa när den blivit riktigt sliten. Det var sommaren 1990 allt började. Vi har själva sparat alla årgångarna. Minns du? Kanske du dessutom själv har sparat några?

1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

VIT 2004 PANTONE REFLEX BLUE PANTONE RED 032

100% ORIGINAL

NÄR DU BESTÄLLER DITT VVS-MATERIAL

Alltid 100% kvalitet när proffsen får bestämma!

2016

2017

A V

C A R P I N G S

K V A L I T E T

I N

I

F Å R

M I N S T A

D U

D E T A L J

040-53 53 80 | www.carping.se

2018

2019

2020 Hela Sveriges VVS-grossist

8


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Förkromade rör i mer än femtio år Det var i mitten på 60-talet som allting började. Brainerd Lindberg, grundaren av BML Produktion AB och Olsson, grundaren av Malmaverken, började förnickla kopparrör. Brainerd Lindberg hade kunskapen av ytbehandling och Olsson hade förnicklingslokalen. Man började att förnickla kopparrör i en inplastad trälåda. Det var ett tidsödande arbete, ett och ett förnicklades halva röret åt gången. Trälådan var liten och rören blev tyvärr matta och fick därför poleras grundligt för att bli tillräckligt glansiga innan de levererades till kunderna. Ett styvt och tidsödande arbete som nu endast är ett kärt minne att se tillbaka på. Idag ytbehandlas tusentals rör varje dygn i företagets senaste helautomatiska produktionslinje som installerades 2017. Här är maskin och personal separerade från varandra. Produktionen består av allt från glödgade, halvhårda, hårda, förbockade till kundanpassade rör, med eller utan förkromning.

80

0

100 95

98%

Joakim Wegbratt, Carpings med Kurt Lindberg, BML vid lagerhyllorna.

Hållbarhet är ett kärnvärde inom BMLs verksamhet och vi arbetar för att så långt som möjligt minimera miljöpåverkan från beställning till leverans. För att då möta dagens miljökrav återvinns alla metaller, kemikalier och sköljvatten och självklart håller vi oss uppdaterade kring lagstiftning som Reach-förordningen.

– BML Produktion AB ingår i en företagsgrupp där vi också tillverkar utrustning och anläggningar för vattenrening och ytbehandling. All produktion sker i Sverige, säger Kurt Lindberg, som tillsammans med sin bror Rolf, driver verksamheten i familjeföretaget.

Vi vet hur beroende du som kund är av att din beställning är komplett. Saknas en liten del kan hela installationen bli försenad. Det blir dyrt och du står säkert med en missnöjd kund i din tur. Därför har vi tagit leveranssäkerhet till en ny nivå. Med vårt välfyllda lager ger vi dig de bästa förutsättningarna att få med allt material du beställt i försändelsen. Under första kvartalet 2020 var leveranssäkerheten 98%. På vår hemsida uppdateras denna siffra varje månad. 9


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Wallåkra VVS AB totalrenoverar slott från 1600-talet Rosendals slott utanför Helsingborg är ett gammalt slott från 1615. Det köptes loss från ätten Bennet 2015 av dansken Poul M Mikkelsen, advokat och ägare till bland annat Jacob Holm & Sons AG, en av världens ledande producenter av textilfibrer, med huvudkontor i Schweiz. Familjen Bennet hade då bott här i åtta generationer. Slottet anses vara en av Skånes bäst bevarade renässansbyggnader. Efter köpet valde man att totalrenovera hela fastigheten, vilket var nödvändigt eftersom förfallet hade gått långt. Wallåkra VVS AB är totalentreprenör och är med under hela den tid projektet fortlöper. Tiden är satt till två år. För att det skall gå så smidigt som möjligt finns här en container uppsatt som fungerar som ”hämtlager”. Denna fylls kontinuerligt på och här får inte saknas någonting som stoppar upp monteringsarbetet. Då krävs det stor leveranssäkerhet och det är här Carpings kommer in som en garant. Här accepteras inga restorder, här skall det bara fungera.

En av många speciallösningar på installationer i slottet.

Det är ett speciellt projekt att arbeta med eftersom byggnaden inte får lov att ändras hur som helst med tanke på K-märkning med mera. Därför har vi fått göra speciallösningar på många av installationerna. För oss som installatör är det ett önskeprojekt. Allting skall vara av högsta kvalitet så det är extra spännande att se allting växa fram, säger Ludvig Lundborg VD Wallåkra VVS AB. Wallåkra VVS AB startades 1983 och har sedan dess utfört kvalitativa helhetslösningar – allt från material och installation till service och underhåll. Uppdragsgivarna finns bland såväl företag som kommun och enskilda privatkunder. Lager, butik och verkstad finns i Vallåkra. 10

Montörer i fullutrustade servicebilar.


HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Vi har samlat allt på ett ställe och du beställer när du vill Öppet 24-7 Utmaningarna för våra kunder är många. På dagarna är man ute och servar kunder för att på kvällar och ibland helger sköta administrationen. Vi har utvecklat en webshop med smarta lösningar för att underlätta beställningen av varor. Men vi har inte stannat vid det utan här finns också en rad smarta funktioner till ditt förfogande så som snabbregistrering, kontroll av lagersaldo, orderhistorik, leveransstatus etc. Vårt senaste tillskott är VVS-montörkalkylen. Här kan du enkelt skapa offerter och fakturor till dina kunder.

Testa vår stärkande ingefärsshot Här får du Carpings recept på ingefärsshot som ger dig en riktig ”boost” – en dryck med flera effekter! Ingefära är inflammationshämmande. Den innehåller mängder av antioxidanter och har använts i flera hundra år som universalmedicin. En stärkande ingefärsshot varje dag är riktigt bra för ditt immunförsvar. Dessutom lär det vara bra för matsmältningen.

Så här gör du din egen ”shot”

300 gram färsk ingefära 1,2 liter vatten 2 stycken chilifrukter 1/2 dl honung 2 stycken citroner

Skölj ingefäran noggrannt. Behåll skalet på och riv den grovt och skär ner chilifrukterna i lagom stora bitar. Lägg ingefäran och chilin i vattnet och värm upp försiktigt under cirka 20 minuter. Får absolut inte koka, snarare runt 50 grader. Sila av och blanda i honungen medan vätskan fortfarande är ljummen. Låt svalna och pressa sedan i saften från citronerna. Sila nu allt med en finmaskig sil och häll upp din shot i flaskor. Förvara din ingefärsshot i kylskåp. Här kan den förvaras i cirka en månad. Observera att drycken är väldigt koncentrerad så det kommer att riva till ordentligt.

Kort fakta om Carpingsgruppen Grundat: 1947 Antal anställda: 34 Omsättning: 150 miljoner Yta lager & kontor: ca 10 000 m2 Lagerhållna artiklar: ca 10 000 Etablering: rikstäckande Rating: AAA

AB Hugo Carping. Box 15, 232 21 Arlöv. Besöksadress: Företagsvägen 20-22. Telefon 040-53 53 80. 11


Hela Sveriges VVS-grossist

J

När vi säger ”Hela Sveriges VVS-grossist” är det ingen överdrift. Carpings är nämligen ensamma om att ha en rikstäckande uppställning riktiga utesäljare. Vi finns där för att underlätta din vardag. Genom personliga besök ger vi svar på eventuella funderingar och tillsammans finner vi alltid den bästa lösningen. I många fall får vi förtroende att själva fylla på kundens lager. Det sparar värdefull tid för den enskilda rörfirman.

I

G H

J. Antero Ala-Kojala 0705-77 52 23

Att kunna träffas under de här formerna tycker vi är ett utomordentligt bra och trevigt sätt. Från Ystad i söder till Piteå i norr finns det alltid en utesäljare från Carpings som, med kort varsel, är beredd att besöka dig. Kolla på kartan och slå en signal till den säljare som passar bäst!

F E

E

C D

Riv gärna av sidan och ha den lätt tillgänglig när du behöver nå oss.

A

B

E. Christian Engdahl 0705-49 15 75

I. Knut Östman 0708-99 96 78

H. Kurt Karlsson 0706-01 77 45

G. Adde Owetz 0761-46 18 06

F. Kurt Sunnerdahl 0706-47 76 54

D. Tobias Mauritzson 0706-72 62 61

C. Patrik Lindh 0703-11 64 60

B. Johan Friberg 0702-70 44 68

A. Daniel Skoog 0708-79 73 88

Personlig service med snabba svar från Arlöv

Gustaf Carping, VD/Försäljning 0703-61 63 90

Daniel Skoog, projektsäljare 040-53 53 93

När du ringer till Carpings i Arlöv är det oftast någon av våra innesäljare som svarar. Vi kan lova dig att de gör allt för att få dig till vår mest nöjda kund. Personlig service blir aldrig omodernt hos oss. Välkommen med ditt samtal och din order!

Pernilla Hindsö, innesäljare 040-53 53 87

Susanne Örnberg, innesäljare 040-53 53 85

Skickar du e-post till någon av oss följer vi formatet: förnamn.efternamn@carpings.se

Rolf Bengtsson, innesäljare 040-53 53 86 12