Page 1

SPECIAL EDITION BAAZ & WINMAG PRO 6/2014 ICT EN ONDERNEMEN 2015.

€ 6,95

SECURITY

Een digitale data verzekering speciaal voor het mkb. Pagina 36

SPECIAL EDITION ICT & ONDERNEMEN 2015.

DE MENSEN ACHTER DE OPLOSSINGEN Ondernemers en decisionmakers vertellen over oplossingen en services om je bedrijf vooruit te helpen in 2015

OPSLAG

DE BESTE PLEK OM BEDRIJFSDATA TE PARKEREN.

21

.

CLOUD

Wel de lusten niet de lasten van cloudoplossingen binnen het bedrijf

.

COMMUNICATIE

NETWERK

HET OPZETTEN VAN EEN GOED ITNETWERK: MINDER MOEILIJK DAN GEDACHT.

50

Nog nooit zoveel keuze om met je klanten te communiceren

.

€ 6,95 JAARGANG 25 EDITIE 6. 2014

EEN UITGAVE VAN CLIPBOARD PUBLISHING

FINANCIALS

ZONDER FINANCIËLE ZORGEN ONDERNEMEN: DE BESTE OPLOSSINGEN.

64

Baaz Magazine, het platform voor CEO’s, ondernemers en hoger management en WINMAG Pro Magazine, het platform over Professional Computing & Management slaan de handen ineen. Beide magazines brengen hun sterke punten samen in een unieke special over ondernemen en ICT met achtergrondartikelen en analyses waarmee je als ondernemer goed voorbereid 2015 in gaat.


Altijd en overal veilig bij uw data

Cloud van KPN

Bewaar uw zaken veilig in Nederland Bedrijfsdata zijn van onschatbare waarde. Daarom willen steeds meer ondernemers zoals u dat ze veilig worden opgeslagen. Maar ook dat ze altijd en overal toegankelijk zijn. Dat kan met Opslag Online van KPN. Daarmee kunt u uw data eenvoudig opslaan en delen met klanten of collega’s. Met de zekerheid dat ze veilig in Nederlandse datacenters worden bewaard. Activeer nu kosteloos uw account van 2 GB op kpn.com/zakelijk


Editorial

Welkom Clipboard Publishing BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk, Nederland Tel: *31(0)15-7600700 Fax: *31(0)15-7600760 info@clipboard-publishing.nl www.clipboard-publishing.nl

Uitgever Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl

Marketing & PR Tim Beemer Giancarlo Idili Charise Geluk Karlijn Theeuwen marketing@clipboard-publishing.nl

Hoofdredacteur Mark Scholten mark@clipboard-publishing.nl

Redactie Lucas Boon Jooshua Franssen Peter Güldenpfennig Joni Hendrix Julian Huijbregts Tess Maidman Eveline Meijer Marina Smits redactie@clipboard-publishing.nl

Medewerkers Gerard Henninger

Vormgeving Lloyd Troost Ron de Vos

Traffic manager Kim Stolk kim@clipboard-publishing.nl

Sales Bart Arkesteijn Guido van Belle Manon van den Enden Mitchell Koymans Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl Tel: *31(0)15-7600770

Drukkerij Senefelder Misset, Doetinchem

Distributie Nederland Betapress BV, Gilze

Distributie België Betapress NV, Turnhout

ONDERNEMER OF CEO? ONTVANG GRATIS BAAZ MAGAZINE www.baaz.nl/abo

Baaz ICT-special

Ondernemen in 2015 Hoewel je met de meest hypermoderne ict-oplossingen denkt gemakkelijk te kunnen ondernemen, is de kans groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Te veel hardware, te veel software en te veel producten die het ondernemen gemakkelijker zouden moeten maken. Hoewel, 'te veel' is misschien niet de juiste verwoording. Wel wordt het voor ondernemers steeds lastiger om de ene mooie oplossing van de andere te onderscheiden. En ja, dat is een probleem. Wij gingen op zoek naar een oplossing. Wij weten immers wat er leeft onder ondernemers en welke producten en services jij binnen jouw bedrijf goed kan gebruiken. Producten die je niet in de weg zitten bij het bereiken van je doelstellingen, maar je helpen en waar mogelijk ondersteunen. Om jouw bedrijf nog beter te laten draaien en jouw werknemers niet alleen sneller, maar ook beter te laten werken. Toch draait het bij al deze zaken nog altijd om mensen. Die moeten tenslotte met een oplossing aan de slag en zorgen dat jouw bedrijf deze ladders daadwerkelijk gebruikt om hogerop te komen. Want ondernemen blijft mensenwerk. Daarom laten we graag mensen aan het woord. Mensen die zelf ondernemen en weten wat je als ondernemer nodig hebt om het beste uit jouw bedrijf te halen. We gingen op zoek naar de mensen achter de oplossingen,

die uit kunnen leggen waarom je voor hun product moet kiezen. Enkele zaken vallen hierbij op. Het afgelopen jaar stond beveiliging constant in de spotlight en dat is niet voor niets. De data van ondernemers wordt constant bedreigd en veel bedrijven zijn overgestapt van het idee dat ze misschien eens gehackt zullen worden naar de wetenschap dat dit zeker gebeurt, als het niet al gebeurd is. Dat vereist een andere instelling en ander beleid. Moet je je bijvoorbeeld verzekeren tegen dit soort schade? Ook de cloud is nog altijd aan een onstuitbare opmars bezig. Waar en wanneer je ook wilt kunnen werken, is natuurlijk een mooie belofte, maar het moet in de praktijk wel werken. Dan ga je dus op zoek naar een betrouwbare partner, of je houdt alles in eigen hand met een nas. Wij nemen ook deze mogelijkheden voor je onder de loep. Uiteindelijk draait het natuurlijk maar om één ding: hoe maak ik mijn bedrijf het beste, snelst groeiende en meest inspirerende voorbeeld voor alle ondernemers. Het maakt hierbij niet uit binnen welke sector je onderneemt, de interviews, adviezen, praktische tips en producten in dit nummer kunnen je hierbij helpen. Laat je informeren en inspireren om zo goed voorbereid 2015 in te gaan.

MARK SCHOLTEN HOOFDREDACTEUR Baaz is dagelijks actief op social media. Volg ons, like ons, deel artikelen en discussieer mee. Internet www.baaz.nl Twitter @baazmagazine Facebook www.facebook.com/baazmag

Copyright © 2014 Clipboard Publishing bv, Rijswijk. Het is niet toegestaan om in Baaz gepubliceerde artikelen, of gedeelten daarvan, dan wel gebruikt beeldmateriaal over te nemen, te (doen) publiceren of anderszins openbaar te maken of te verveelvoudigen, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vooraf van de uitgever dan wel hoofdredacteur, behoudens het auteurs- en beeldrecht van de auteur/fotograaf indien niet in dienst bij Clipboard Publishing.

BAAZ ICT SPECIAL | 3


TIJD VOOR GROEI TIJD VOOR SLIM ONLINE BOEKHOUDEN

MEER INZICHT. MEER CONTROLE. MEER GROEI. Uw boekhouding is onmisbaar om uw bedrijf te laten groeien. Want zeg nu zelf, wat is de beste manier om uw ideale groeicijfers te realiseren? Precies! Door goed online inzicht te krijgen in uw onderneming. Van omzet en marges tot cashflow en relatiebeheer. Dat inzicht krijgen én goed inzetten kan met Exact Online Boekhouden, al vanaf € 29,- per maand. Kortom, groei begint met daadkrachtige business software. Ga meteen aan de slag.

Probeer het 30 dagen gratis via www.exactonline.nl/boekhouden Exact. Focus on what’s next.


Baaz ICT

Cloud

10 De zakelijke

cloud van KPN

KPN is zeker geen vreemde in de markt van Cloud-diensten. Hun nieuwste dienst Opslag Online biedt ondernemers de mogelijkheid om op ieder moment met hun bestanden te kunnen werken, met de zekerheid dat deze in een Nederlands datacentrum staan.

47 Review en praktijktest: Samsung UD970

Een review van een nieuwe monitor is natuurlijk belangrijk, maar wij willen graag weten of deze Samsung UD970 zich in de praktijk ook kan bewijzen. Dus stuurden we vier exemplaren naar ondernemers om hun ervaring in de praktijk te testen.

26

Western Digital

De zakelijke harde schrijven van Western Digital worden specifiek gemaakt om jouw onderneming te ondersteunen, maar welke versie moet je dan hebben?

54

Baaz zoekt het uit: ontslagrecht

Op 1 juli 2015 is het zover. Het ontslagrecht zal ingrijpend wijzigen. Wat betekent dat voor werkgevers? Een gedegen dossier is vanaf die datum in ieder geval een vereiste bij ontslag. Arbeidsrechtspecialist Margit Eijsenga neemt alle belangrijke veranderingen met je door.

60

70

Papier wordt steeds meer maatwerk

Het nut van online boekhouden

Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland, zag de rol van print de afgelopen jaren veranderen. Zijn bedrijf veranderde mee en is klaar om het mkb te begeleiden naar ‘digitale volwassenheid’.

De dagen van stapels papieren op tafel, vele uren sorteren en hoofdpijn zijn gelukkig voorbij. Boekhouden kan tegenwoordig digitaal en dat biedt vele voordelen.

36

ESET Cybersecurityverzekering

ESET biedt samen met haar partners als eerste partij in Nederland een cybersecurityverzekering voor mkbondernemers aan. In een tijdperk waarin cyberaanvallen aan de orde van de dag zijn geen overbodige luxe.

74

Baaz.Ethics: Het verraad van de techniek

Koos Hoogland vraagt zich af waarom ict’ers zich niet vaker bezig houden met de ethische kant van hun vak. Ethiek is een belangrijk onderdeel van elk vakgebied, dus waarom zou er in de ict minder aandacht aan worden besteedt?

Baaz is het magazine voor ondernemers uit het mkb, over business, management, lifestyle en het zakenleven. Baaz wil eigenlijk maar één ding: ondernemers en leidinggevenden inspireren en informeren. Het laat zien hoe je een bedrijf sterker kunt maken. Met innnoverende ict, een goede marketingstrategie of een vooruitstrevende managementstijl. Geen technisch jargon of gebral, maar heldere informatieve artikelen, geschreven vanuit de optiek van de ondernemer.

Baaz staat vol verhalen uit de praktijk, van specialisten, leveranciers en de ondernemer zelf, afgewisseld met interessante en prikkelende vaste rubrieken en columns. Baaz heeft als belangrijke pijlers innoveren en duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

BAAZ ICT SPECIAL | 5


Intro

Cloud

De cloud in 2015 De cloud, het blijft een ongrijpbaar begrip. Wat is het en wat kun je ermee? Eigenlijk is het simpel, de cloud is een gedeeltelijke of volledig digitale werkomgeving die je vanaf de computer benadert. Dropbox en Google Docs zijn misschien wel de bekendste voorbeelden. De techniek is echter zover dat gehele computersystemen vanuit de cloud kunnen draaien en jij als ondernemer dus een goed werkende omgeving hebt om in te kunnen werken, maar niet de lasten hebt van een dergelijk systeem. Met cloudcomputing rijzen er ook vragen op. Bijvoorbeeld, hoe zit het met veiligheid? Wat levert het gebruik van cloudapplicaties mij als ondernemer op? Op onder andere deze vragen proberen we een antwoord te geven. We blikken onder meer vooruit op 2015. Wat kun je zoal verwachten wat betreft praktische toepassing van cloudcomputing en wat voor soort

software staat er op de stapel? Ook geven we je een top vijf van cloudgebaseerde software, waarmee je als ondernemer direct uit de voeten kunt. Verder geeft KPN haar visie op cloudcomputing voor 2015, gericht op zakelijke gebruikers. Lees ook zeker ons stuk over cloudcontracten en wat er van jou en jouw cloudprovider verwacht wordt wanneer je cloudservices afneemt.

Omar Benameur, directeur Cloud bij KPN:

‘Ik spreek vaak ondernemers en dan hoor ik altijd dezelfde vraag terugkomen: “Wat gebeurt er met mijn data, is die wel veilig?” Ondernemers willen er niet teveel over na hoeven denken waar hun data staat, zij zijn bezig met het runnen van hun bedrijf. IT en telecom zijn essentieel voor het succes van hun onderneming, dus dit moet gewoon goed geregeld zijn.’

Siki Giunta, senior-vicepresident cloudservices bij Verizon: ‘De cloud zorgt voor een wijziging en versterking van de rol van de ict-afdeling.'

Achtergrond: cloudcontracten 'Het lezen van de kleine letters is bij clouddiensten belangrijk, want juist omdat er zoveel cloudaanbieders zijn in binnen- en buitenland, komt het aan op de voorwaarden en aansprakelijkheden.'

BAAZ ICT SPECIAL | 7


Baaz ICT

Cloud

Het roer is om: 2015 wordt het jaar van de cloud Binnen enkele jaren

worden er meer IT-diensten vanuit de cloud geleverd dan door de traditionele IT. En dat moment komt eerder dan velen denken, ook in Nederland. Hoe belangrijk is de cloud nu eigenlijk voor het bedrijfsleven? En wat is het afgelopen jaar hierin de ontwikkeling geweest voor de mkb’er?

I

‘Bedrijven hebben richtlijnen opgesteld voor cloudgebruik en zichzelf bekwaamd in het gebruik ervan’

TEKST EDMOND VARWIJK

n 2014 is het roer omgenieuwe concurrentievoordelen gaan. Na jaren worstelen die de cloud hen biedt, volop met de vraag ‘wel of benutten. ‘Toen circa zes jaar geen cloud’, krijgt Isabel geleden het cloudplatform Moll-Kranenburg van Miopkwam, dachten de techcrosoft nu vooral vragen nology-providers dat het een over wat er mogelijk is en hoe absolute no-brainer zou zijn. dat gerealiseerd kan worden. Toch stapten bedrijven niet ‘Gebruik van de cloud heeft direct over op de cloud. Stareen enorme vlucht genomen tende bedrijven wel, zij zijn en dat zal alleen maar verder dankzij het cloud-businessdoorzetten’, aldus Moll-Kramodel echte gamechangers nenburg die bij Microsoft geworden in diverse sectoren.’ Nederland verantwoordelijk is voor de zakelijke adoptie van NEDERLAND KIEST VEELAL server- en cloud-platforms. En HYBRIDE Volgens IT-onderook aanbieders van cloudzoeksbureau Gartner zal in diensten spreken van een 2015 de traditionele IT worden doorbraak. Google, Amazon, ingehaald door de private VMware, Rackspace, allemaal cloud en niet veel later door de rapporteren ze groei in het public cloud. Uiteindelijk zal gebruik van de public hun cloudcloud op diensten. En zijn beurt ‘Je mag verwachten belangrijker, de privadat ook het mkb ze merken de te cloud uiteindelijk veranderde voorbijstrehelemaal overgaat perceptie en ven, maar op clouddiensten’ voorspellen wanneer voor 2015 en in welke alleen maar vorm, dat is meer gesprekken over hoe lastiger te voorspellen. Gartner bedrijven dankzij de cloud houdt het voorlopig op 2018 zo productief en efficiënt of later. Zekerheid ontbreekt mogelijk kunnen zijn. De doordat beide cloudvormen doorbraak is volgens hoofd nog erg snel innoveren. Veel Google Cloud Platform in de zal ook afhangen van of en Benelux, André Hoekzema, hoe snel bedrijven die voor voor een groot deel te danken een hybride-model kiezen, aan startup-bedrijven die de waarbij private en public cloud 8 | BAAZ ICT SPECIAL

samen in één bedrijfsinfrastructuur worden gebruikt, uiteindelijk ook helemaal zullen overstappen op alleen de public cloud. ‘Multinationals zullen altijd blijven werken met een hybride omgeving in verband met compliancy en dergelijke’, aldus Ton Hermes. André Hoekzema noemt Google ‘de moeder van alle clouds’. ‘Alle diensten van Google, zoals Gmail, YouTube, Google Apps for Business, het zijn allemaal clouddiensten. Google zit weliswaar pas kort op de cloud-markt, de consistentie van de infrastructuur maakt ons leidend’, aldus Hoekzema. Bij Google is alles cloud public, al blijft koppeling met eigen systemen in de backoffice zeker mogelijk. In de visie van Google is de public cloud voor mkb’ers de beste keuze, omdat het hen verlost van zaken als beheer en beveiliging en tegelijk maximaal laat profiteren van flexibiliteit en snelheid van levering. ‘Zaken als pay per use en geografisch kunnen schalen, zijn redenen voor bedrijven om gebruik te maken van een cloudplatform. Mislukt een dienst, dan zijn daar geen doorlopende kosten aan verbonden.’

SNAPCHAT Als voorbeeld van een bedrijf dat succesvol is dankzij de cloud, noemt Hoekzema Snapchat. Deze online dienst voor het delen van foto’s en video’s heeft slechts dertig medewerkers en verwerkt toch dagelijks meer dan één miljard foto’s. ‘Zij hoefden niets te kopen en zijn meteen aan de slag gegaan. De lage kosten samen met de enorme schaalbaarheid van de cloud maken hun manier van bedrijfsvoering mogelijk.’ Volgens Hoekzema kunnen


mkb’ers hun applicaties ‘zo oppakken en op het Google Cloud Platform overzetten, maar verschilt het per klant welke applicaties geschikt zijn voor de cloud en welke niet. Daarbij is het belangrijk vooral applicaties die veel capaciteit vragen goed door te rekenen.'

IT-afdelingen hebben het afgelopen jaar interne competenties en richtlijnen op het gebied van de cloud ontwikkeld en werken op basis daarvan op nieuwe manieren samen met de verschillende business-units’, aldus Siki Giunta, senior-vicepresident voor de cloudservices bij Verizon. Gartner KLAAR-VOOR-CLadviseert de IT-afdeling OUD-ORGANISATIE Uit een rol als ‘cloud service een recent onderzoek van broker’ op zich te nemen, VMware blijkt dat een waarbij het inkoopproces IT-afdeling gemiddeld zes van clouddiensten via de maanden tijd IT-afdeling nodig heeft loopt. De ‘Mkb’ers en om op een IT-afdeling grote bedrijven adviseert vraag van weten dat de de business over cloudte reageren. beveiliging in gebruik aan De cloud de cloud vaak de business zet nadrukbeter is dan bij en verleent kelijker de ook de onderhenzelf’ business in steuning. zijn kracht bij Via portals het bepalen van de vraag en een gedegen service én soms ook de oplossing. catalogus met clouddienEisen en wensen worden sten verleent zij inzicht nadrukkelijker gedicteerd aan de business van wat en ‘omdat het kan in de mogelijk is en stuurt vercloud’ is een nee van de volgens de vraag. IT-afdeling niet meer het einde van de klantwens. ONOMKEERBARE ONTMaar ook omgekeerd, de WIKKELING Hoewel de behoefte de klantwens technologie onder de wel te beantwoorden cloud al enkele decennia maakt dat IT-afdelingen oud is, moet de cloud steeds meer nadenken nog altijd duidelijkheid over het aanbieden van verschaffen op essentiële clouddiensten en cloudpunten als aansprakeproducten. Volgens lijkheid, migratie, beheer wereldmarktleider in het en databeveiliging. Op leveren van breedband en al deze punten is in 2014 draadloze en kabel-comvooruitgang geboekt, municatieoplossingen maar zeker op het gebied Verizon, betekent het van databeveiliging, toepassen van cloud vaak weer gevolgd door binnen oplossingen zelfs evenveel stappen terug. de redding van de IT-afBedrijven lijken niet meer deling. ‘De cloud zorgt te willen wachten, overvoor een wijziging en heden doen dat nog wel. versterking van de rol van ‘De overheid is wel heel de IT-afdeling. Internet extreem; die wil eigenlijk

alle data alleen in eigen Rijksdatacentra. Mkb’ers en grote bedrijven denken inmiddels veel genuanceerder en werken in toenemende mate met een dataclassificatie die bepaalt waar de data opgeslagen mag worden’, aldus Bert Stam van Rackspace. ‘Zij hebben ook de gedachte losgelaten dat het altijd veiliger is als het in hun eigen omgeving staat, ze weten dat de beveiliging in de cloud vaak beter is dan bij henzelf.’

65 PROCENT MAAKT GEBRUIK VAN CLOUD Volgens Verizon maakt wereldwijd inmiddels 65 procent van alle bedrijven gebruik van een vorm van cloud en steeds vaker ook voor de bedrijfskritische workloads. De trend is onomkeerbaar en toont hoe de houding van bedrijven ten opzichte van de cloud verandert. Dit heeft op zijn beurt ook weer impact op de cloudproviders. Met het toenemende en veranderende gebruik veranderen namelijk ook de verwachtingen ten aanzien van de leverancier van clouddiensten. Bedrijven hebben niet stilgezeten, maar richtlijnen opgesteld voor cloudgebruik en zichzelf bekwaamd in het gebruik ervan. Bovendien worden zowel de businessunits als de IT-afdeling steeds meer bevolkt door medewerkers voor wie IT een mobiel device is met een app erop. Voor hen is cloud IT én andersom.

VIJF CLOUD-TIPS VOOR ONDERNEMERS IN 2015

Dat je als ondernemer anno 2015 niet meer om de cloud heen kan, moge duidelijk zijn. Wij zetten de vijf belangrijkste tips voor het aankomende jaar op een rijtje.

1 Volg als ondernemer de cloudontwikkelingen op de voet en update de bedrijfsstrategie en ITplanning telkens wanneer daar aanleiding voor is. Zo voorkom je misstappen. De ontwikkelingen in de cloud gaan te snel om een bedrijfsstrategie en IT-planning jarenlang ongemoeid te laten, zoals in het verleden vaak nog wel mogelijk was.

2 Stop met evalueren, begin met plannen en uitvoeren. Cloudtechnologie is realiteit, volwassen en zal de komende jaren de ontwikkeling in de IT dicteren.

3 Schoolmedewerkers werken met de cloud, clouddiensten én cloudproviders. Hands-on ervaring opdoen is een must, ook voor inkoop, procesmedewerkers, SLAen contractmanagement.

4 Start wanneer de bedrijfsdata niet geclassificeerd is, een project om dat te doen. Inzicht hebben in de data is een voorwaarde voor goed cloudbeleid, maar kan ook onnodige kosten voorkomen doordat zonder classificatie er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen goedkope en dure dataopslag.

5 Ga verder dan alleen de migratie van bestaande bedrijfsapplicaties naar de cloud.

BAAZ ICT SPECIAL | 9


Baaz ICT

Cloud

Opslag Online De cloud van KPN is veilig en flexibel KPN is zeker geen vreemde in de markt van clouddiensten. Al sinds 2007 zet het bedrijf cloud-diensten als Back-up

Online in de markt, nog voordat het bedrijfsleven massaal van de nieuwe techniek gebruik begon te maken. De markt heeft zich echter flink ontwikkeld en de meeste ondernemers hebben niet meer te maken met de vraag テウf ze vanuit de cloud willen werken, maar maken zich drukker over de veiligheid van hun data. TEKST MARK SCHOLTEN

mar Benameur, directeur Cloud bij KPN, is trots op de manier waarop KPN de cloud toegankelijk heeft gemaakt voor Nederlandse ondernemers: 窶連anvankelijk wist zeker nog niet iedereen 10 | BAAZ ICT SPECIAL

wat cloud was en kleinere bedrijven gebruikten vooral e-mail. Een van de eerste bedrijfstakken die de cloud snel omarmde was het mkb. Als je naar back-up kijkt, werkte het mkb toen nog met tapes

en losse harde schijven. Nu hadden ze plots een oplossing waarmee ze door een stukje software te installeren gemakkelijk hun data konden spiegelen in de cloud. Bij gestolen bedrijfslaptops,


GASTEXPERT

Omar Benameur is directeur Cloud bij KPN.

brand of andere calamiteiten, hadden ze nu een veilige back-up in de cloud staan.’

OPSLAG ONLINE Inmiddels is het aanbod van KPN in de cloud flink uitgebreid. ‘We hebben tegenwoordig een dertigtal verschillende diensten in onze marktplaats staan, van security tot webhosting, domeinnaamregistratie en office applicaties. We kunnen een breed scala aan praktische oplossingen bieden’, aldus Omar. KPN’s nieuwste dienst heet Opslag Online. Een veilige en gemakkelijke manier voor zakelijke klanten om niet alleen bestanden in de cloud op te slaan, maar ook samen in de cloud aan bestanden te werken en deze met elkaar te delen. ‘Daarbij is het voor ondernemers natuurlijk een fijn idee dat al onze datacenters in Nederland staan. Het is een puur Nederlandse oplossing’, verzekert Omar.

ALTIJD BESCHIKBAAR ‘Ik spreek vaak ondernemers en dan hoor ik altijd dezelfde vraag terugkomen: “Wat gebeurt er met mijn data, is die wel veilig?” Ondernemers willen er niet teveel over na hoeven denken waar hun data staat, zij zijn bezig met het runnen van hun bedrijf. IT en telecom zijn essentieel voor het succes van hun onderneming, dus dit moet gewoon goed geregeld zijn.’ Dit betekent volgens Omar dat het voor ondernemers belangrijk is dat hun data veilig staat en

dat de partij waarmee ze praten dit kan verzekeren. Daarnaast moet de data gemakkelijk beschikbaar zijn en de opslagruimte het liefst zo flexibel mogelijk. ‘Als de onderneming groeit, moet de beschikbare capaciteit eenvoudig meegroeien.’

FLEXIBEL Heb je tijdelijk meer licenties nodig? Dan breid je het aantal licenties eenvoudig uit voor de periode dat dit gewenst is. ‘Dat

‘Ondernemers vragen vaak: “Wat gebeurt er met mijn data, is deze wel veilig?"' kan allemaal gemakkelijk via KPN Zelfservice Cloud, ons eigen beheersysteem. De ondernemers met wie ik spreek vinden de flexibiliteit van de oplossing en betalen naar gebruik erg belangrijk. Geen dure investering in een server, in het onderhoud en in het beveiligen ervan. Je betaalt gewoon voor wat je gebruikt, niet meer, niet minder.’

SAMENWERKING Naast het samen delen en bewerken van bestanden in de cloud kun je als beheerder van de data, mappen en bestanden tijdelijk beschikbaar maken voor klanten of andere relaties. ‘In het dashboard stel je gemakkelijk in hoe lang een bepaald bestand of een map voor iemand beschikbaar moet zijn. Dankzij versiebeheer heb

je nooit meer verkeerde versies van een bepaald stuk, iedereen werkt in dezelfde map. Het draait echt om samenwerking.’ Ook de grootte van bestanden maakt niet uit, hier zit geen limiet op. De Opslag Online-client is voor alle systemen beschikbaar. Of je nu op Windows, Mac, iOS, Windows Phone, Android of je browser werkt. ‘Als het device online kan, kun je meteen bij je bestanden en deze delen of bewerken’, legt Omar uit. ‘We gebruiken veel feedback van gebruikers om de dienst te blijven verbeteren. We horen vooral vaak dat de dienst erg makkelijk in het gebruik is en daar mikken we uiteraard ook op.’

GRATIS BESCHIKBAAR Om alle ondernemers in staat te stellen hun bestanden veilig op te slaan en te delen, biedt KPN een gratis versie van Opslag Online aan. Ondernemers kunnen de nieuwe dienst gratis gebruiken en krijgen dan twee Gigabyte opslagcapaciteit. ‘KPN ondersteunt ondernemend Nederland met betrouwbare en flexibele IT-oplossingen en stelt deze bedrijven in staat om te groeien en te innoveren. Of het nu gaat om het flexibeler maken van de bedrijfsvoering door plaats- en tijdsonafhankelijk werken mogelijk te maken of het veilig opslaan van bedrijfsdata in de cloud. KPN biedt bedrijven de IT-oplossingen die zij nodig hebben met maximale vrijheid.’

‘Als het device online kan, kun je meteen bij je bestanden’

BAAZ ICT SPECIAL | 11


Baaz ICT

Cloudcontracten

De kleine lettertjes van de cloud Wanneer je

als ondernemer besluit om alle relevante bedrijfsgegevens in de cloud te plaatsen, doe je er verstandig aan de gebruikersvoorwaarden goed te lezen. Juist bij cloudcontracten zijn de kleine lettertjes cruciaal. TEKST EDWIN FELDMANN

et lezen van de kleine letters is bij clouddiensten belangrijk, want juist omdat er zoveel cloudaanbieders zijn in binnen- en buitenland, komt het aan op de voorwaarden en aansprakelijkheden.

procedures en juridische voorwaarden omtrent de dienstverlening van bijvoorbeeld een hosting- of cloudprovider staan beschreven. In de SLA staat omschreven welk niveau van dienstverlening de klant mag verwachten. Daarbij geldt dat hoe specifieker de diensten en hoe meer service, hoe hoger de kosten voor de SLA zijn.

Die aansprakelijkheden en verplichtingen zijn heel uiteenlopend. Wie betaalt voor een hosted Exchange-dienst wil bijvoorbeeld weten hoe zijn data wordt beveiligd, of de data gemakkelijk te verhuizen is en wat er gebeurt als de cloudaanbieder failliet gaat. Het zijn maar een paar voorbeelden van voorwaarden waar je als ondernemer op kunt letten bij het zakelijk gebruik van de cloud.

LOCATIE Volgens Geert Verest, salesmanager bij cloudprovider Openline, zijn onder meer zaken als de vendor lock-in, SLA’s en beveilingsstandaarden, zoals ISO-certificeringen van belang. Het is in ieder geval aan te raden om uit te zoeken waar je cloudprovider is gevestigd. Een buitenlandse cloudaanbieder kan namelijk voor meer 12 | BAAZ ICT SPECIAL

ongemak zorgen. Door gebruik te maken van de diensten van een Amerikaanse cloudleverancier bijvoorbeeld, kan een Nederlandse onderneming ongemerkt de strenge Amerikaanse exportregels overtreden en hoge boetes riskeren. De Amerikaanse exportregels zijn over het algemeen strenger dan de Europese. Een bedrijf dat in overeenstemming met de Europese regels

handel drijft met een land dat op de Amerikaanse embargolijst staat en besluit gebruik te gaan maken van Office 365 of GoogleDocs, loopt daardoor risico.

SLA Afspraken over de beschikbaarheid van een clouddienst worden doorgaans vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA). Dit is een juridisch document waarin

Bekende kreten uit SLA's zijn bijvoorbeeld 'gegarandeerde beschikbaarheid van 99,999 procent'. Maar het gaat niet alleen om het beschikbaarheidspercentage. Ook bepalend is hoe lang een onderbreking mag duren voordat je beschikbaarheid onder het gegarandeerde niveau zakt. Het maakt namelijk nogal wat uit of je provider een downtime van 0,5 procent per maand of op jaarbasis acceptabel vindt. 99 procent beschikbaarheid per jaar kan betekenen dat de dienst er een aantal dagen achter elkaar kan uit liggen, want één procent van 365 = 3.65 dagen. Die beschikbaarheid schept tevens rechten en verplichtingen, want in een SLA wordt door de dienstverlener afgesproken wat de tegenprestatie is bij het niet


halen van die afspraken. Meestal is de cloudaanbieder een (geld)straf verschuldigd als hij dat niveau niet haalt. ‘Soms zie je een boete-, malusof creditregeling. Let er in dat geval op dat je daar in het Nederlands recht vaak niets aan hebt’, waarschuwt Lennert Ouwerkerk van Stimmt.nl. ‘Want de Nederlandse wet zegt dat een contractuele boete in de plaats treedt van een schadevergoeding, tenzij er expliciet is overeengekomen dat de gebruiker naast de boete/ malus/credit ook het recht heeft om een schadevergoeding te eisen. In sommige gevallen krijg je dus een paar euro terug (of wordt het als korting verrekend met de volgende factuur) en is dat alles waar je recht op hebt.’ Wat ook in een SLA vermeld kan staan, zijn eventuele verborgen kosten, zoals de aanschaf van nieuwe hardware in opdracht van de klant. Moet je bijvoorbeeld over drie jaar de hardware, in het geval van dedicated omgevingen (bijvoorbeeld Private Cloud), vervangen of zijn er bijvoorbeeld kosten verbonden aan reparaties en beheer?

VENDOR LOCK-IN Maar er is meer waar je rekening mee dient te houden bij het gebruik van de cloud. Kun je data of de applicaties weer meenemen als je naar een andere aanbieder wilt overstappen? In de algemene voorwaarden staat waarschijnlijk in hoeverre de cloudprovider dit

toelaat en of hier kosten aan zijn verbonden. ‘Vaak zit een vendor lockin echter niet zozeer in het contract, maar meer in het feit dat het praktisch onmogelijk is om - eenmaal in de cloud geplaatst - data tegen reële kosten weg te migreren’, stelt een woordvoerder

voorwaarden van clouddiensten. Een cloudaanbieder kan met behulp van behaalde ISO-certificaten aantonen dat het een goed beleid heeft om bijvoorbeeld beveiligingsincidenten te voorkomen of er ad rem op te kunnen reageren. Vraag gerust naar die certificaten,

van BT Nederland. ‘Het klinkt wellicht vreemd bij het aangaan van een zakelijke relatie, maar maak daarom van tevoren afspraken over de exit-strategie.’ En ook dien je er rekening mee te houden dat een clouddienst altijd kan stoppen, merkt jurist Lennert Ouwerkerk op. ‘Dat moment bepalen de cloudaanbieders vaak zelf. Maar wat gebeurt er dan met de data? Wordt er expliciet bepaald dat je een termijn krijgt om je data te bevrijden?’

zodat je kunt controleren of ze wel zijn afgegeven voor datgene waarvoor ze bedoeld zijn.

CERTIFICERING Ook certificeringen spelen een rol bij de algemene

‘In een Service Level Agreement kunnen eventuele verborgen kosten vermeld staan’

Wie niet voor verrassingen of onverwachte kosten wil komen te staan bij het gebruik van clouddiensten, kan beter de tijd

‘Het is aan te raden uit te zoeken op welke locatie je cloudprovider is gevestigd’ nemen om alle voorwaarden en teksten goed door te nemen, zeker wanneer het gaat om bedrijfskritische gegevens. BAAZ ICT SPECIAL | 13


Baaz ICT

Technologie

ASUS betreedt de zakelijke markt

‘Wij kunnen ondernemers meer bieden’

ASUS staat vooral bekend om zijn uitstekende consumentenelektronica. Het jaar 2015 staat echter in het teken van de zakelijke markt. Een nieuwe markt vereist ook een nieuwe aanpak, dus is het bedrijf de afgelopen maanden hard aan het werk geweest om iedereen klaar te stomen voor deze grote stap. TEKST MARK SCHOLTEN

Het afgelopen jaar is Rodney Voogel, managing director van ASUS Benelux, druk bezig geweest om een volledig nieuw team samen te stellen, waarmee hij de zakelijke markt wil gaan betreden. ASUS bracht eerder al zakelijke laptops uit en vooral de 2 in 1-categorie, waarbij een laptop en tablet zijn samengevoegd, doet het goed binnen dat marktsegment, aldus Rodney. ‘Je moet natuurlijk wel de juiste mensen in je team hebben wil je een stap als deze kunnen zetten’, vertelt hij. ‘Afgelopen februari werd ik managing director en we hebben dit jaar de tijd genomen om alles goed aan te pakken. We hebben de eerste zakelijke notebooks naar Nederland gehaald en zijn van plan in kleine stapjes de markt te betreden.’ Alexander Blok werd aangenomen om Rodney’s oude positie als sales manager Benelux te bekleden. Hij richtte zich op het opzetten van de buitendienst en heeft veel contact met de resellers. ‘Het geeft altijd een goed beeld wanneer je als bedrijf nieuwe mensen kunt aannemen, dat laat zien dat je de markt serieus neemt en dat we echt investeren in het zakelijke 14 | BAAZ ICT SPECIAL

van support, aftersales en marketing zijn we enorm gegroeid’, vult Rodney aan.

INNOVATIE EN DESIGN

‘We willen de klanten en resellers echt enthousiast maken’ segment. Doordat we ons heel flexibel opstellen naar zowel de resellers als de eindgebruikers, merk je dat er ook veel mogelijk is. Bedrijven zijn enthousiast om met ons in zee te gaan’, zo laat Alexander weten. ‘Ook op het gebied

‘Op de consumentenmarkt doet ASUS het nog altijd uitstekend, we hebben daar een goede naam en staan bekend om innovatieve producten met een mooi design. We zien dat de zakelijke klant daar ook naar zoekt en dat willen wij ze graag bieden. Het is wel belangrijk dat we goed kijken naar hoe we daar als ASUS toegevoegde waarde kunnen leveren’, merkt Rodney op. Een goed voorbeeld is de vorig jaar geïntroduceerde PadFone, een combinatie van een tablet met een smartphone die je vast kunt klikken achterin de tablet. ‘Dat soort producten zul je vaker van ons gaan zien, dingen die het werken praktischer maken, zoals direct belangrijke mails en documenten van je smartphone op een groot scherm te kunnen zien.’ Deze eerste periode richt ASUS zich vooral op het mkb en het onderwijs. ‘Omdat onze focus voornamelijk op de 'medium to small businesses' ligt, merken we ook dat er veel mogelijkheden


liggen in het basis- en middelbaar onderwijs. Die markt, samen met die van het mkb, moeten we echt via de resellers zien te bereiken. Dit moet echter wel heel bewust en gedegen gebeuren, want zakelijk is een heel andere markt dan die voor consumenten. We hebben daarom ook een separate zakelijke productielijn, waarmee we heel specifieke producten voor deze markt kunnen fabriceren, zonder het design en de innovatie uit het oog te verliezen.’

ASUS PRO Deze zakelijke producten zijn al deels verkrijgbaar onder het

ASUS Pro-label, maar deze lijn moet in de loop van komend jaar gestaag worden uitgebreid. ‘We hebben bijvoorbeeld ook desktops die onder deze lijn vallen en in Azië is ASUS een serieuze speler op de smartphonemarkt. Wie weet kunnen we die het komend jaar hierheen halen. Wat bijvoorbeeld op het moment veel speelt, is de byod-trend en dat alle devices die ondernemers gebruiken goed met elkaar synchroniseren. Wij moeten dat soort ontwikkelingen als bedrijf ook opzoeken. De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met uitvinden hoe we het beste kunnen meedenken met onze klanten en tegemoet kunnen komen aan hun wensen. Zo kunnen we onze klanten standaard op alle laptops en notebooks twee jaar garantie bieden binnen een simpel ‘pick-up and return’-model.’ Niet alleen de eindgebruikers worden meegenomen in het proces, ook de resellers zijn een belangrijke bron van informatie en er wordt nauw met ze samengewerkt. ‘Omdat we een relatief klein team hebben, zijn we flexibel en gaan we echt voor de persoonlijke aanpak. Het bedrijf maakt echt

een transformatie door op dat gebied, juist omdat het zo belangrijk is deze nieuwe markt op de juiste manier te benaderen. Het hele team heeft er enorm veel zin in. Ze hebben gezien wat we de afgelopen jaren op de consumentenmarkt hebben bereikt en zien dat ASUS nog zo veel meer potentie heeft. Dat levert veel enthousiasme op en aan de andere kant zien de klanten dit enthousiasme en de hoge mate van support, en realiseren ze zich dat we deze stap serieus nemen.’

SAMEN MET DE MARKT Daar hoort niet alleen een zakelijke lijn bij, een speciaal event voor de zakelijke markt behoort ook tot de mogelijkheden. Alles met als einddoel het behalen van een top drie positie in de zakelijke markt. ‘Dat is natuurlijk niet iets dat je in één jaar bereikt, maar het is wel een belangrijk streven. We merken ook dat steeds meer ondernemers ons benaderen met specifieke vragen. Vanuit de muziekindustrie krijgen we bijvoorbeeld veel reactie op onze 2-in-1-modellen met aanraakbesturing, maar daar hebben ze wel heel specifieke eisen aan. Daar proberen we in samenspraak met onze resellers en het hoofdkantoor aan te voldoen.’ Mocht er bijvoorbeeld een aanpassing aan de software nodig zijn, dan kan dat samen met het hoofdkantoor worden opgepakt en de wijziging worden doorgevoerd. ‘Die persoonlijke benadering en de garantie, samen met het stukje design en innovatie waar klanten ons van kennen, moet de doorslag geven om voor ASUS te kiezen. We willen de klanten, maar ook de resellers echt enthousiast maken. De resellers moeten het product tenslotte aan de man brengen; als die oprecht geloven in je product, dan kan het niet meer mis gaan.’

‘De flexibiliteit en persoonlijke aanpak wordt echt opgepikt door de markt’

‘We hebben een separate zakelijke productielijn opgezet'

ACTIEF ASUS maakt niet alleen laptops, notebooks, desktops, tablets en convertibles. Op de consumentenmarkt is het bedrijf ook actief als maker van beeldschermen, grafische kaarten en zelfs routers. Of deze ook zullen worden meegenomen in de zakelijke lijn van het bedrijf kan Rodney nog niet zeggen. ‘We kijken wel naar de mogelijkheden.’

BAAZ ICT SPECIAL | 15


Baaz ICT

Cloudservices

Vijf cloud-gebaseerde apps en services om uit te proberen Wanneer je denkt

aan de cloudcomputing, komt cloudopslag meestal als eerste naar boven drijven. Maar dat betekent niet dat je de cloud niet voor veel meer in kunt zetten. Wij zetten vijf services voor je op een rij met de voordelen van cloudcomputing die naadloos in de workflow van jouw organisatie passen. TEKST PETER GÜLDENPFENNIG

PRODUCTIVITEIT: OFFICETIME Als zzp'er of ondernemer in het mkb is het zaak om bij te houden hoeveel je eigenlijk werkt. OfficeTime helpt je hierbij. Op gebruiksvriendelijke wijze, want het is gemaakt met de praktijk in het achterhoofd. Geen dikke handleidingen voor deze software, maar meteen aan de slag! Gewerkte uren hou je gemakkelijk bij in overzichtelijke tabellen en als het nodig is genereer je hier volautomatisch facturen van. OfficeTime is zowel verkrijgbaar voor Windows als OS X/iOS en synchroniseert over al je devices. Dus ook als je veel met je tablet of smartphone werkt, kun je gewerkte uren bijhouden. De software is INFO officetime.net ook offline te PRIJS € 37,gebruiken.

PROJECTMANAGEMENT: BASECAMP Overzie je (grote) projecten, dan is bijbehorende management-software onontbeerlijk. Basecamp biedt je de mogelijkheid documenten te delen en daarin samen te werken, het toewijzen van taken en het bijhouden van to do-lists. Wat de software zo krachtig maakt, is dat het integreert met je e-mail en dat je mensen automatisch op de hoogte kunt brengen 16 | BAAZ ICT SPECIAL

van wat er van ze verwacht wordt en wanneer via e-mail. Het draait volledig op de beveiligde servers van Basecamp, waardoor jij je kunt richten op het project in plaats van bijzaken. Basecamp draait zowel op desktops (Windows en OS X) als op moINFO basecamp.com bile devices PRIJS $ 20,- per maand (10 actieve projecten, (Android en 3GB opslag) iOS).

ACCOUNTING: INTUIT QUICKBOOKS ONLINE PLUS Met de software QuickBooks Online Plus van Intuit wordt de administratie van je bedrijf vergemakkelijkt. De software is snel in gebruik te nemen en maakt het je niet moeilijk dankzij stapels aan gebruiksaanwijzingen. In de software houd je je budgetten bij, maak je orders aan, bewaar en verwerk je je rekeningen en draai je rapporten uit. De software werkt op alle devices, dus zowel vanaf je desktop als onderweg op je iOS- of Android-device houd je INFO global.intuit.com gemakkelijk je PRIJS € 29,- per maand (5 gebruikers administratie plus je accountant) bij.

KLANTENSERVICE: OLARK Met Olark bouw je via een onlinesysteem snel en gemakkelijk een chatbox in om je klanten te helpen. De software houdt transcripties

bij zodat je bijhoudt waarover gesproken wordt. Tevens krijg je de locatie door van diegene met wie je contact maakt en zie je wat diegene bekijkt op je website, wat het gemakkelijker maakt de klant wegwijs te maken op je website. Het design is aan te passen naar je website, dus je hebt altijd een passende chatbox op je website draaien. Handig is dat je de software kunt integreren met crm-software als Zendesk en Salesforce, waardoor conversaties toegevoegd INFO www.olark.com PRIJS Vanaf $15,worden aan de per maand klanthistorie.

PRESENTEREN: GLIFFY ONLINE Wil je een project of idee duidelijk in kaart brengen, dan biedt Gliffy Online uitkomst. De software laat je diagrammen en flowcharts maken via de software die draait in je browser. Ben je bekend met Microsoft Paint of Photoshop, dan kun je onmiddellijk uit de voeten met de gebruiksvriendelijke menu's van Gliffy Online. Niet alleen simpele diagrammen, maar ook meer technische diagrammen als wireframes en uitgebreide floorplans zijn te maken. Gliffy Online is gratis, maar wil je je creaties exporteren, INFO gliffy.com PRIJS Gratis dan moet je je (registratie verplicht) registreren.


b Named.net

Expertise in

domeinnamen & e-mail

www.bNamed.net

s l e s s u r .b

.be .n l .fr . de .cn .d k .lu .c .pt .uk a .no ....

.support

.solutions g in cs at hi .d ap es .gr s o m ho o .s hot ond .im .p iam es .... .d cip s .re an .lo

.co m

.supply

T: 040 400 38 39

alle mogelijke domeinnamen wij adviseren, u kiest! info@bNamed.net

www.bNamed.net


Baaz ICT

Webwinkel

’De Europese ambities van CCV Shop liggen hoog’Onder

CCV GROUP CCV Group is sinds 1958 een Europese speler in elektronische betaaloplossingen, met inmiddels 850 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. In deze landen zijn meer dan vijfhonderdduizend CCV betaalautomaten geïnstalleerd. Daarnaast specialiseert CCV Group zich in transactieverwerking en de ontwikkeling van omnichannel (betaal)oplossingen.

de slogan ’Lets make payment happen’ gaat CCV Group, leverancier van betaal- en pinoplossingen aan winkels, haar diensten in de BENELUX, Duitsland en Zwitserland sterk uitbreiden met het faciliteren van webshops. Door de overname van webwinkelspecialist BiedMeer wordt het aanbod voor de ruim 250.000 mkb-klanten van CCV een stuk interessanter, maar ook verdere CCV heeft kantoren in Arnhem, Hengelo, (BE), Glattbrugh, Gland, Ticino (CH) exploitatie naar andere Europese landen Ieper en Moers, Hamburg, München en Berlijn staat reeds op de roadmap. (DE) waaruit CCV Shop gefaciliteerd TEKST REDACTIE

Als marktleider in cloud-based webwinkelsoftware faciliteert BiedMeer meer dan veertigduizend webwinkels. Door het samengaan van deze twee marktleiders spelen CCV en BiedMeer in op het veranderende koopgedrag van de consument.

NAAMSWIJZIGING De toenemende synergie tussen CCV en BiedMeer heeft ook geresulteerd in een naamswijziging. Per 13 januari gaat BiedMeer verder onder de naam CCV Shop. Ook de website, www. ccvshop.nl, is hier reeds op aangepast. Randy Marcus, 18 | BAAZ ICT SPECIAL

commercieel directeur van BiedMeer: ’De reden van deze naamswijziging is onder andere internationale expansie. Daarnaast zit alles nu onder één paraplu. Het hanteren van dezelfde naam is dan een logisch gevolg. De ambities liggen hoog

voor CCV Shop. Naast de Nederlandse markt gaan we ons nu ook richten op België, Duitsland en Zwitserland.

kan worden. Voor onze klanten is dit de uitgelezen mogelijkheid om mee te liften op onze Europese ambities.’ ’Door deze overname krijgen onze klanten

‘Dit is voor onze klanten de uitgelezen mogelijkheid mee te liften op onze Europese ambities’ de kans om, naast ons huidige retail aanbod, ook e-commerce in te zetten voor hun winkel’, zegt Enny van de Velden, managing director van CCV Group. ’We bundelen onze krachten en centraliseren alle sterke punten in één online verkoopkanaal in de cloud: CCV Shop. De winkelier kan op deze manier de toenemende wensen van zijn klant onderbrengen bij één partij en is daardoor goed voorbereid op de toekomst.’ CCV Shop neemt nu een unieke positie in binnen de e-commerce wereld. Expertise en innovatie zijn gewaarborgd om een werkende en betaalbare omnichannel oplossing te realiseren. Een webwinkel naadloos koppelen aan een winkelkassa en pinautomaat wordt straks de norm. CCV Shop is inmiddels ook al actief in België (ccvshop. be), Duitsland (ccvshop.de) en de Zwitserse markt volgt snel.

CCV SHOP Als marktleider in cloud-based webwinkelsoftware faciliteert CCV Shop (voorheen BiedMeer) meer

dan veertigduizend webwinkels in de Benelux. CCV Shop is sinds 1999 actief in de e-commerce, is financieel gezond en inmiddels werkzaam met twintig professionals. Innovatie staat voorop. CCV Shop neemt tegen een betaalbare prijs alle technische zaken uit handen, zodat de webwinkelier zich op zijn klanten kan richten. CCV Shop is tevens de winnaar van de Best Choice Award 2014, uitgereikt door het ict-magazine WINMAG Pro.


Baaz ICT

Cloud

KeepItSafe 2015

Van back-up naar restore De

back-up is het afgelopen jaar minder belangrijk geworden en dat komt door de nieuwe restore-trend. TEKST REDACTIE

D

at er van data een goede back-up moet worden gemaakt en documenten buiten het bedrijfspand moeten worden opgeslagen, is gelukkig algemeen bekend. De marktvraag gaat tegenwoordig steeds meer over: wat als we een calamiteit hebben en de back-up moeten gebruiken? Een traditionele back-up op tape is waardeloos na een brand. Daarnaast is het lastig een vervangende server te vinden waar het tapesysteem van vier jaar geleden nog in past. Een back-up op disk moet ook op een nieuw systeem worden opgestart. Maar waar haal je dat op korte termijn vandaan? KeepItSafe heeft een totaaloplossing waarmee altijd in no-time verder kan worden gewerkt. Dus ook wanneer er brand is op zaterdagavond, de serverruimte maandagochtend onder water staat of er ‘slechts’ een harde schijf kapot is op de server. Dankzij KeepItSafe Disaster Recovery staat er op locatie altijd een server klaar met de laatste versie van de data (maximaal vijf minuten oud) en in het geval dat deze niet meer te benaderen is, staat er een uitwijkserver klaar in de datacenters van KeepItSafe. Deze zijn te benaderen via een veilige vpn-verbinding. Met laptops kan het bedrijf op deze manier weer verder werken, of ze maken gebruik van een Regus-kantoor in de buurt. KeepItSafe speelt in op deze vraag en zet daar partners voor in, zoals het Amsterdamse SET ICT Services. Martijn Wolff, sales manager bij SET ICT Services: ‘Onze relaties willen

‘KeepItSafe heeft een totaaloplossing waarmee altijd in no-time verder kan worden gewerkt’ het risico na de uitval van systemen beperken. Een aantal hiervan zit in de logistieke wereld. Uitval van een computersysteem leidt al snel tot een grote kostenpost. In de magazijnen rijden tegenwoordig vierentwintig uur per dag robots die de bestellingen en voorraad verwerken. Uitval heeft vaak grote gevolgen, zo kan het zijn dat wanneer het systeem slechts een uur uitvalt, de beloofde leverdatum naar klanten wordt gemist. In een tijd dat alles build-to-order is, heeft dit ook weer grote gevolgen voor de klanten van onze relaties. Wij adviseren onze relaties KeepItSafe Disaster Recovery.’ Ook in andere branches is uitval onacceptabel. Bas Voermans van BICT Groep: ‘Wij hebben veel klanten die actief zijn in de agrarischeen transportsector. Ook in de kassen rijden veel robots rond. Uitval van de

computersystemen in de kassen heeft als gevolg dat de eerstvolgende bloemenveiling wordt gemist. Dan is de voorraad in één klap minder waard, een enorme kostenpost die eenvoudig te voorkomen is. Ook wij adviseren onze klanten KeepItSafe Disaster Recovery. Zij zijn het meeste onder de indruk van de ‘Push to Failover Button’, letterlijk met één druk op de knop verder werken vanaf het back-up-systeem, binnen vijf minuten up-andrunning. De keuze is dan snel gemaakt.’ KEEPITSAFE Aan het begin van het nieuwe jaar is het voor alle bedrijven goed om alle processen weer eens door te nemen. Vraag dit jaar niet of de back-up goed is geregeld, maar kijk of de restore goed geregeld is. Wat moet er gebeuren als een server gestolen wordt? Hoe lang kunnen we zonder ons systeem zonder dat het schade oplevert aan onze klanten of aan onze reputatie? Hoe kunnen we verder werken? Allemaal vragen waar de KeepItSafe Preferred Partners op zijn ingespeeld. Neem als goed voornemen voor 2015 eens contact met ze op.

BAAZ ICT SPECIAL | 19


Unified UTM Power Breng uw netwerk volledig onder controle met de nieuwe ZyXEL USG serie IRUS

ALL

IDP

ZyXEL USG VPN

PA M

‘NEXT-GEN’

CO FIL N TEN TER T ING

www.zyxel.nl/usg

FIREW

CO W L NT AN ROL LER

TI-V

TI-S

APPLIC INTE LL AT I O IGE N NC E

AN

AN

Malware neemt hand over hand toe. Bescherm uw bedrijfsgegevens met ZyXEL’s nieuwe generatie UTM technologie en hou uw medewerkers productief.


BaazIntro ICT

Onderwerp Opslag

'De tijd van 'gewoon een harde schijf' zijn we allang voorbij' Opslag is 'serious business'. De tijd van 'gewoon een harde schijf' zijn we allang voorbij. Voor jouw onderneming wil je natuurlijk opslag kiezen die past bij de sector waarin jouw onderneming opereert en wat past binnen de workflow van je bedrijf. Kies je voor een hdd of ssd? Misschien heb je wel een nas nodig, maar hoe kies je de juiste? Wij gaan je helpen, door middel van achtergrondartikelen en door leveranciers aan het woord te laten over hun producten en services. Met een vooruitblik kijken we wat er aankomend jaar zoal gebeurt op het gebied van netwerkopslag. Welke nassen komen eraan en welke is geschikt voor jou? Verder bekijken we de opslagproducten van Western Digital, leverancier van

diverse opslagoplossingen. In ons achtergrondartikel over de voordelen van flashopslag lees je alles over deze opslagtechniek en blikt Ronald Ravel, country manager bij Toshiba Information Systems Benelux, vooruit op 2015.

Ronald Ravel, country manager bij Toshiba Information Systems Benelux:

'Eén van de trends voor 2015 is smart devices, met onderwerpen als het 'Internet of Things' (IoT). Maar ook 'Big Insights' gaat oprukken en vervangt daarmee 'Big Data.'

Het 2015 van Western Digital:

'Behalve dat verschillende soorten computergebruikers tegen de beperking van een standaardschijf aanliepen, vindt de harddisk ook steeds meer toepassingen buiten de pc. Denk aan de nas, maar ook inzet in bijvoorbeeld videobewakingssystemen en andere bijzondere toepassingen. Western Digital heeft inmiddels een kleurenwaaier van dit soort harddisks in huis, met elk hun eigen inzetgebied.'

Vooruitblik: nassen

'Binnen het mkb zou de ‘supernas’ weleens een verdraaid interessant alternatief kunnen worden voor de aloude server. In ieder geval is de nas zonder meer aan een indrukwekkende opmars bezig en zelfs de allersimpelste varianten bieden interessante mogelijkheden.'

BAAZ ICT SPECIAL | 21

Special edition Baaz & WINMAG Pro - ICT en Ondernemen  

www.winmagpro.nl www.baaz.nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you