Page 1

la fotoESCOLA Una iniciativa de CliCme per a les escoles

CliCme

PETITES EXPERIÈNCIES FOTOGRÀFIQUES


La Fotoescola.

ACTIVITATS PEL CURS 2013/14

Una inciciativa de CliCme per a les escoles.

1. VESTIM-NOS AMB IMATGES!!!

QUI SOM

Treballarem amb els cossos, la transparencia, l’opacitat, el moviment i la velocitat.

CliCme·PetitesExperiènciesFotogràfiques vol oferir una nova mirada a la fotografia i al medi fotogràfic, com a eines d’aproximació i reflexió dels nostres entorns. Generem espais per a l’experimentació i el pensament fotogràfic, a on els alumes descobreixen, integren i produeixen recursos per a la creació, tot adquirint coneixements bàsics del llenguatge visual i narratiu de les imatges, desenvolupant un treball conceptual i estètic amb la fotografia. La voluntat dels nostres tallers és que els nens i nenes experimentin els principis físics, químics, així com plàstics de la fotografia i les noves tecnologies del mitjà fotogràfic, que esdevindran recursos per a la creació, a partir del joc. Oferim tot tipus de formats, activitats i materials relacionats amb l’ensenyament de la fotografia. Treballem amb eines tant actuals com antigues, cercant que tot element sigui sorprenent i constructiu per a la ment, l’atenció i la capacitat generadora dels nens de qualsevol edat. Amb les nostres activitats anem més enllà de la Fotografia per establir connexions amb altres àmbits del seu interès dins els currículums escolars.

Descripció : Projectarem imatges sobre els nens que podran interactuar amb elles. Edats : Educació Infantil i Primària Durada : 1-2 h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Descoberta del medi natural i els principis físics que el regeixen. Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia expressivitat.

2. DIBUIXEM AMB LLUM!!! Treballarem la descoberta de la llum, el color i el moviment tot fent dibuixos.

Fem activitats pràctiques puntuals o aïllades, col·laborant amb els mestres per integrar-les com a classes o conferències; així com formació de mestres, confecció de fitxes, material docent etc. Hem col·laborat amb diverses institucions com són : el MACBA, la FUNDACIÓ JOAN MIRÓ, l’ARXIU FOTOGRÀFIC DE BARCELONA, l’ ARXIU FOTOGRÀFIC DE TARRAGONA, el FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA SCAN, el MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA, l’ESCOLA MASSANA, l’ESCOLA ELISAVA, el MUSEU PICASSO i amb diverses escoles de Barcelona.

··························································································

Descripció : Dibuixarem amb feixos de llum creant formes, que copsarem amb la càmera. Edats : P-5, Primària i Secundària Durada : 1-2 h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Descoberta del medi natural i els princips físics que el regeixen. Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia expressivitat. Debat sobre qüestions organitzatives comunes, aprenent a respectar les opinions dels altres.


3. FEM UN DIBUIX FOTOGRÀFIC!!!

5. FEM-NOS UN RETRAT!!!

Treballarem amb la llum fent fotogrames que ens mostraran la transparència i l’opacitat dels cossos.

Treballarem l’observació i els principis bàsics de la fotografia digital.

Descripció : impressions directes sobre paper fotogràfic Edats : Infantil només amb papers fotosensibles, sense líquids fotogràfics, amb Primària i Secundària sí que podem fer-ho. Durada : 1-3 h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Descoberta del medi natural i els princips físics que el regeixen. Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia creativitat.

Descripció : Autorretrat en collage, a partir de fotografies realitzades pels nens. Edats : P-5, Primària i Secundària. Durada : 2-3 h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia creativitat. Debat sobre qüestions organitzatives comunes, aprenent a respectar les opinions dels altres. Fomentar la creativitat i l’ús de les eines TIC a l’escola.

4. FEM UN LLIBRE FLIPANT!!!

6. FEM UN ABECEDARI FOTOGRÀFIC!!!

Treballarem la imatge en moviment tot fent un flip-book fotogràfic.

Treballarem les formes de les lletres tot component un abecedari col·lectiu.

Descripció : Construcció d’un llibret d’animació amb elements fotogràfics. Edats : P-5 i Primària Durada : 2 H Eixos curriculars i àmbits que treballem : Descoberta del medi natural i els princips físics que el regeixen. Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia creativitat.

Descripció : Descobrirem les formes de les lletres del nostre entorn amb la càmera. Edats : P-5 i Cicle Inicial de Primària Durada : 2h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia creativitat. Debat sobre qüestions organitzatives comunes, aprenent a respectar les opinions dels altres.


7. FEM UNA GINKANA FOTOGRÀFICA!!!

9. FEM DE FOTÒGRAFS VIRTUALS!!!

Treballarem la descoberta de la nostra escola i el seu entorn.

Treballarem la fotografia tot navegant per la xarxa amb Google Street View.

Descripció : Descobrirem l’escola i els seus voltants copsant-ho amb la càmera. Edats : P-5 i Primària Durada : 2h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia creativitat. Debat sobre qüestions organitzatives comunes, aprenent a respectar les opinions dels altres. Fomentar la creativitat i l’ús de les eines TIC a l’escola.

8. FEM FOTOS AMB UNA CAPSA!!! Treballarem els principis físics de la llum, i els fenòmens òptics més senzills.

Descripció : Construint una càmera estenopeica, descobrirem el principi de la fotografia. Edats : Primària i Secundària Durada : 2-4 h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Descoberta del medi natural i els princips físics que el regeixen. Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia creativitat.

Descripció : A partir de la descoberta del programa ensenyarem a copsar imatges virtuals. Edats : Cicle Superior de Primària i Secundària Durada : 2-3 h Eixos curriculars i àmbits que treballem : Observació activa de l’entorn per mitjà de la fotografia i la pròpia creativitat. Fomentar la creativitat i l’ús de les eines TIC a l’escola.


NECESSITATS I MATERIALS Per totes les nostres activitats ens encarreguem de dur a l’escola els materials fotogràfics necessaris. En principi estan pensades per realitzar-les amb 1 grup-classe. Demanem a les escoles poder disposar d’una aula amb taules i cadires per treballar. Si és una activitat de laboratori, necessitem una habitació que pugui quedar a fosques i tingui algun endoll. Si es tracta d’un treball amb ordinadors, necessitarem l’aula d’informàtica. El material bàsic de papeleria, com tisores, adhesius o d’altres ha de posar-ho l’escola. Totes les activitats poden adaptar-se als espais de l’escola i als grups que s’escaigui. PREUS Una activitat fins a 2 h …………………………………………………………………………….……….. 130 € Dues activitats fina a 4 h ………………………………………………………………………………….. 160 € Sessió amb activitats vàries de tota la jornada ………………………………..………………… 200 €

CONTACTE hola@clicme.es Eugenia Ortiz 699350848 Mon Casas 600259084 www.clicme.es www.clicmeblog.blogger.com

CliCme

PETITES EXPERIÈNCIES FOTOGRÀFIQUES

La fotoescola  

A photographic coures for children.

La fotoescola  

A photographic coures for children.

Advertisement