Page 1

Opgave: Tema – Chokolademesteren

Arbejdsproces

Designe og udvikle emballagelogo samt emballage til Chokolademesteren. Firmalogo blev udarbejdet af Emil, 10Medie8b, hvilket skulle bruges af hele klassen. Chokolademesteren vil gerne have udviklet et logo til en æske chokolade, dertil skal der udvikles et logo, æskens primære og sekundære emballage samt en medfølgende folder. Opgaven er tilrettelagt sådan at vi i grupper på 2 skal udvikle idéer til chokolademesterens logo og illustrationerne. Herefter arbejder man selvstændigt videre med udformningen af æsken.

> Første skridt i projektet er at udvælge målgruppen, vi valgte at vores produkt skulle henvende sig til yngre familier og ældre singler. > Herefter udarbejder vi brainstormes og skitser for at finde ud af hvilket udtryk vores fælles logo skal have. > Efter vi har opsat vores logodesign begyndte jeg at udarbejde idéen til min æske, idéudviklingen er begrænset til de bøger vi fik udleveret, omhandlende emballagedesign. Æsken jeg har valgt er ligeledes fra emballagebogen. > Næste skridt er at optegne standseformen i Illustrator, hvilket har givet mig lidt problemer da det er svært at forstørre æsken fra bogen, grundet de curvede linjer der er i standseformen. > Herefter kan jeg så begynde at udvikle selv emballagens grafiske udtryk, hvilket er gjort ud fra de forudsætninger og retningslinjer der er opsat. > Næste skridt er klargøring af emballagen, her har jeg lavet farve til kant samtidig med at jeg sørger for at der er den rigtige color setting. > Dernæst har jeg opsat min folder så den stemmer overens med resten af emballagens udtryk. > Det samme er gjort med indpakningspapiret.

Godt håndværk

Slogan > Økologiske mirakler > Håndlavet, lækkert, nemt > Som morfar elskede den! > Håndlavede Økologiske Vidundere > Wonderbox

Designet på folderen har de samme gennemgående træk som resten af produkterne. Igen for at bibevarer den røde tråd der er igennem hele designet. Samtidig er den lavet i en lidt gammel stil for at lede tankerne hen på det gamle håndværk der ligger bag chokoladen.

Opskrift

200 g Chokolademesteren Mørk Chokolade 1 dl piskefløde 100 g spåner af Chokola-

Vurdering

Trøffel chokolade

demesteren Mørk Chokolade

Er endt ud med et produkt jeg er godt tilfreds med, æsken har den eksklusive signalværdi jeg forsøger at ramme. Æskens udformning har dog forvoldt en del problemer, og skulle æsken sættes i produktion vil det ikke være den mest økonomiske løsning. Det kan selvfølgelig altid forsvares med at æsken er utrolig eksklusiv. Samtidig er æsken også meget stor, set i lyset af chokoladeæskens indhold, hvilket giver en del spilplads i æsken.

Hak chokoladen fint og varm den op med piskefløde under omrøring. Afkøl cremen i køleskabet til den kan formes til kugler. Form kuglerne med en teske og rul dem i

Indpakningspapiret til chokoladerne er lavet som et bånd der går på langs af chokoladerne, dette er gjordt for at skabe mere plads, hvilket også gerne skulle give mere luft omkring. I gruppen var vi omkring flere forskellige udgaver af logoet, alle sammen med udgangspunkt i TrøffelBox delen, variationen omhandler de tre ord nedenunder. Problemet med HÅNDLAVEDE ØKOLOGISK VIDUNDERE omhandler tekstens størrelse, hvilket vi har arbejdet meget på at få til at fungere, så både læsbarheden og æstetikken var tydelig i logoet.

Chokolademesteren

h å n d l av e d e ø k o l o g i s k e v i du n d e r e

Chokolademesteren

Trøf felBox

Chokolademesteren

> Program – Illustrator (Konverteres til PDF inden den sendes til trykkeriet) > Color settings – FOGRA39 (Normalt har trykkeriet en CMYK kode man vil bruge) > Farve over kant > Udskydning – Æskens top og bund er fremstillet således at der er plads til en del på et A3 ark. Det kan være svært at vurdere hvor mange der vil være plads til på et trykark, men da både top og bund er næsten kvadratiske, vil der ikke være meget spildplads på trykarket. > Stanseform – Æsken er udarbejdet til at blive produceret i stanseform, til dels pga. de mange folder, men også fordi der skal laves foldemærker langs de buede sider.

Indbydende

Trøf felBox

Nougat

h å n d l av e d e ø k o l o g i s k e v i du n d e r e

Trøf felBox

Kokos

h å n d l av e d e ø k o l o g i s k e v i du n d e r e

Trøf felBox

Champagne

h å n d l av e d e ø k o l o g i s k e v i du n d e r e

Trøf felBox h å n d l av e d e ø k o l o g i s k e v i du n d e r e

Orange

Chokolademesteren

Tekniske specifikationer

Tradition

Trøffel Kvalitet

Vidunderlig

Chokolademesteren

Vi fandt i gruppen frem til at kalde produktet for Chokolademesteren, TrøffelBox. Æsken indeholder forskellige varianter af trøffelchokolader. Produktet henvender sig til yngre familier og ældre singler der vægter kvalitet og økologi højt. Hvilket også danner rammen for det endelige resultat. Ydermere har jeg gjort mig nogle tanker omkring materiale valg, her er tanken at æsken skal produceres i et økologisk materiale for at understrege at der er tale om et økologisk produkt. Derudover skal chokoladerne i æsken også pakkes ind i gennemsigtig folie for at beskytte chokoladestykkerne.

Rustikt

Økologi

Chokolademesteren

Tanken bag

Sort/Mørk chokolade

Blandet boks

Chokolademesteren

> Idéudvike emballagens logodesign (I samarbejde med Sophie, 10Medie8b) > Idéudvikle slogan > Fremstilling af 4 illustrationer (I samarbejde med Sophie, 10Medie8b) > Fremstilling af primær emballage til chokoladeæske > Fremstilling af sekundær emballage til chokoladeæske > Fremstilling af folder til chokoladeæsken

Lækkert

Chokolademesteren

Designkrav

Brainstorm – Chokolademesteren

Chokolademesteren

chokoladespåner.

Nettovægt: 45 - 50g Indhold: Fløde, chokolade, sukker, smør, nougat

Nettovægt: 45 - 50g Indhold: Fløde, chokolade, sukker, smør, kokosmel

Vi elsker Chokolade

- og sådan har det været siden 1966

Nettovægt: 45 - 50g Indhold: Fløde, chokolade, sukker, smør, champagne

Nettovægt: 45 - 50g Indhold: Fløde, chokolade, sukker, smør, kokosmel

Det betyder, at vi ikke afviger en millimeter fra vores principper, selvom det begrænser vores kapacitet. Vi udvælger omhyggeligt råvarvver, der ikke bedøver smagsløgene, selvom det begrænser holdbarheden. Kun de bedste råvarer slipper gennem nåleøjet! Alle råvarer er økologiske. Chokoladen er uden soyalecitin og indeholder ikke tilsætningsstoffer af

nogen art. Kakaobønnerne er økologisk dyrkede fra Den Dominikanske Republik og fra Bolivia i Sydamerika og kommer fra bønder, hvis certificering bliver varetaget af Fairtrade. Dette gør at de får en meget bedre pris for deres kakaobønner end konventionelle bønder. Vi anvender kun 100 % ægte kakaosmør til fremstilling af vores fyldte chokolader og den mørke chokolade indeholder 71 % kakao. Vores nougat og marcipan fremstilles af de fineste hasselnødder og mandler. Gennem vores ekspertise og med vore leverandørers mere end 100 års erfaring, har vi i dag en nougat og marcipan i verdensklasse - og det er vi stolte af. Chokolademesteren har derfor været et af Danmarks mest eksklusive chokolademærker i mange år. Udsøgte

råvarer og konstant høj kvalitet placerer os i chokoladens Grand Cru klasse. Vi holder fast i gode håndværksmæssige traditioner og kunne ikke drømme om at gå på kompromis med kvaliteten. Hos Chokolademesteren sammensætter vi de bedste råvarer og det giver den runde og bløde smag, som kendetegner vores håndlavede chokolader. Derfor er Chokolademesterens chokolader en udsøgt nydelse - stykke for stykke. Vi er stolte af at være et eksklusivt chokoladehus, som elsker chokolade!

- Chokolademesteren

Øvrige chokolader • Den eksotiske • Chocolatiérens æske • Classic • Classic Hvid • Japansk Hvid • Sekskant • Pyramide æske


Standseform

Farve til kant

Stanseformen er ikke lavet i 100%, da emballagen går lige til kanten af et A3 ark. Tegninger giver dog stadig samme billede af emballagen.

Tegningerne er ikke lavet i 100%, da emballagen går lige til kanten af et A3 ark. Tegninger giver dog stadig samme billede af emballagen.

Trøf felBox

Chokolademesteren

Orange

Champagne

Kokos

Nougat

h å n d l av e d e ø k o l o g i s k e v i du n d e r e

Næringsindhold Energi Protein Kulhydrat Fedt

Chokolademesteren

ø/100g 2002 kJ/479 kcal 7,0 g 52,0 g 27,0 g

grafisk workflow  

mediegrafiker portfolio

grafisk workflow  

mediegrafiker portfolio

Advertisement