Page 1

Opgave: Tema – Plakaten

Opstart

Black & White

Billedet skulle bruges som en del af plakatprojektet – under temaet Berlin og unge – plakaten er lavet til den obligatoriske S/H plakat.

> Konvertering til CMYK > 150 ppi ( Normalt vil man sætte ppi til 300, men da der er tale om en stor plakat der skal ses på afstand, er 150 ppi rigeligt)

Først går jeg ind og ændre billedet til S/H under adjustments, dette gør jeg for stadig at kunne styre farvenuancerne i billedet.

Tanken bag Idéen bag billedredigeringen er at skabe et sorgmodigt og melankolsk udtryk. For at give den rigtige stemning til billedet, af samme grund er billedet også en anelse mørkere, da idéen var at skabe et billede af Berlins undergrund og så skulle det være lidt mørkt.

Levels Har indstillet Levels på billedet for at give billedet en mere neutral gråbalance, og for at den sorte og hvide ikke er 100%. Sort er indstillet til 2 og hvid til 98.

Billedet nedenfor viser den beskårne udgave, med det ubeskårede billede nedenunder.

Curves Har forøget kontrasten i billedet vha. Curves. Ved at ændre på kurven, har jeg fået flere farver i de mørke såvel som lyse farver.

Selective color

Værktøjer > Crop > Black & White > Levels > Curves > Selective color

Afslutningsvis har jeg trukket -6% ud af den Cyan, dette har jeg gjort for at give billedet et lidt ældre udtryk og dermed gøre det lidt mere stemningsfyldt.

Vurdering Min vurdering af billedet må sige og leve op til mine forventninger, og jeg føler at det er lykkedes mig at få det udtryk frem i billedet som jeg havde sat mig for til at starte med. Billedet rammer undergrundsstilen rigtig godt, ikke mindst fordi jeg tog billedet på en U-bahn station, men også fordi at hun står helt alene og har et lidt melankolsk udtryk. Kigger man på billedet opbygning har jeg prøvet at beskærer billedet så hendes ansigt rammer et af punkterne i det gyldne snit. Det skulle gerne resultere i at billedet får en bedre dynamik samtidig med at billedet bliver mere roligt at se på.


Opgave: Tema – Young Tattoo

Arbejdsproces

> Logo Logoet er en lille del af projektet omhandlende Young Tattoo. Jeg vil kun gennemgå processen hvor jeg arbejder og udvikler mit logo, da projektet i sig selv vil blive brugt under emnet Grafisk design.

Først udviklede jeg idéer og brainstormes for at kunne tilpasse logoet til de forudsætninger der var opsat. Herefter fandt jeg billedet der skulle bruges samt fonten. Først >Live Tracede jeg tatovørmaskinen og ændrede derefter indstillingerne under >Tracing Options. For at få den rigtige vægtning imellem sort og hvid. Dernæst >Outlinede jeg Young Tattoo, for på den måde at kunne skabe dråberne med >Pen Tool. Ligeledes lavede jeg den magenta blækklat med >Pen Tool.

Tanken bag Idéen bag er at skabe et ungt og simpelt logodesign, da det er de unge firmaet henvender sig til. Jeg valgte at lave logoet i S/H plus en enkelt farve, magenta.

Skitserne nedenfor er brugt som et udkast til det endelige logodesign, der er brugt elementer fra flere af skitserne.

Værktøjer

Der er brugt en Georgia font, der er >Outlined. For at kunne lave dråberne under bogstaverne.

Herefter har jeg >Live Traced tatovørmaskinen, og ændret indstillingerne under >Tracing Options – Preset: er sat til Comic Art , hvorefter Threshold er sat til 158

> Pen Tool > Live Trace > Tracing Options...

Her har jeg tilføjet lidt detaljer til tatovørmaskinen ved at bruge >Pen Tool

Prøvede forskellige udkast i Illustrator inden jeg fandt frem til mit endelige design

Young Tattoo

Afslutningsvis lavede jeg blækklatten, igen med >Pen Tool.

Young Tattoo Vurdering Overordnet er jeg tilfreds med mit logo. Ud fra de forudsætninger jeg har opsat dækker mit logo både det enkle og det unge. Der hvor der kan opstå nogle problemer er omkring skalering af logoet, der godt kan have det svært når det bliver for småt, derudover blev jeg også nød til selv tilføje et par detaljer til tatovørmaskinen da den var svær at Live Trace, hvilket også skyldes det lidt dårlige billede jeg brugte.

Grafik og Billede  

grundforløb portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you