Page 1


Extremadura 1941 / Barcelona 1981 Dos tramas se desarrollan de forma paralela; una en Extremadura en el año 1941; la otra en Barcelona en 1981. Un crimen cometido durante la posguerra española produce consecuencias en tres generaciones de la familia Alcalá y en aquellos que se han cruzado en sus vidas durante cuarenta años. Complots, secuestros, asesinatos, torturas, violencia machista, son algunos ingredientes de esta fantástica novela. Con un estilo descriptivo pero no por ello lento, el autor narra los acontecimientos ocurridos y poco a poco va entrelazando los personajes de ambas tramas, entrando en la psicología de cada uno de ellos. El resultado es una magnífica novela de intriga e investigación, de sentimientos y rencores, de amor y odio, de ambición y dolor, de hipocresía y sobre todo de culpa, una lacra que se transmite de generación en generación, donde los hijos heredan los delitos de los padres y los nietos los de sus abuelos.

Lloc/Lugar

Víctor del Árbol Hora

La Gralla (Granollers, Pl.Porxada)

11-12 h

Librería Maite (Barcelona)

13-14 h

Els Quatre Gats (Sant Celoni)

18-19 h


Atila es el detective duro, machista, alcohólico y mujeriego, que vagabundea por el barrio del Raval de Barcelona, donde malvive resolviendo casos por «cuatro duros». Con una gran dosis de humor negro nos adentramos en la sordidez de los bajos fondos. Con una agudeza inusual Luis Gutiérrez Maluenda se presenta como uno de los grandes de la novela negra en lengua castellana.

Luis Gutiérrez Maluenda

Lloc/Lugar

Abacus Sant Andreu

Hora Tot el matí / Toda la mañana


Els somnis d’en Salvador Costafreda estan a punt de fer-se realitat. El jove, recent llicenciat en Antropologia, està preparat per anar-se’n al Perú i fer un treball de camp sobre els indis quítxua. Una desgracia inesperada, però, fa que els seus plans de futur se’n vagin en orris. Ell, que desitjava amb tota l’ànima deixar enrere la civilització occidental, es veurà immers en un seguit de catàstrofes quotidianes al rovell d’una Barcelona d’aparador de la qual no pot escapar, engolit per una estranya maledicció que el portarà a un espiral en cadena amb consequències ̈ desastroses. La manca de diners, l’odi social, els conflictes familiars, l’alienació laboral, la desesperació, la bogeria, la màgia negra, el sexe amb viatges astrals delirants, i l’aparició al•lucinògena i catàrquica d’un soldat armat amb un llançaflames, es barrejaran en un relat trepidant ple d’ironia, surrealisme i drama inexplicable.

Lloc/Lugar

Llibreria Proa

Roger Tartera

Hora 16-17h


La gata Marga no és una gata com les altres. Viu al campanar de la catedral de Barcelona i sempre està disposada a ajudar els seus amics. Amb l’ordinador portàtil es desplaça a qualsevol lloc de la ciutat per donar un cop de mà o participar en alguna festa, però les entremaliades gàrgoles, l’Elefant i l’Unicorn, no li posen les coses fàcils… En aquesta ocasió, les gàrgoles han amagat el cargol Gori en algun racó del barri Gòtic, i la gata Marga l’ha de trobar abans no s’acabi el dia, ja que avui és l’aniversari del cargol i li han preparat una festa molt especial! Per sort, la gata comptarà amb l’ajuda del seu amic inseparable, el mosquit Barcino, i amb la de l’artista Santiago Rusiñol.

La gata Marga no es una gata como las demás. Vive en el campanario de la catedral de Barcelona y siempre está dispuesta a ayudar a sus amigos. Se desplaza con su ordenador portátil a cualquier lugar de la ciudad para echar una mano o participar en alguna fiesta. Claro que las traviesas gárgolas, el Elefante y el Unicornio, no le pondrán las cosas fáciles… En esta ocasión, las gárgolas han escondido al caracol Gori en algún rincón del barrio Gótico, y la gata Marga tendrá que encontrarlo antes de que acabe el día, ya que hoy es el cumpleaños del caracol y le han preparado una fiesta muy especial. Por suerte, la gata contará con la ayuda de su inseparable amigo, el mosquito Barcino, y del artista Santiago Rusiñol.

Lloc/Lugar

Abracadabra (Davant mercat Santa Caterina)

Pilarín Bayés

Hora 10:4511:45h


L’any 1423, les tropes catalanes del rei Alfons el Magnànim van arrasar la ciutat de Marsella. Entre els trofeus del saqueig hi havia Notre Dame du Port, una preciosa imatge gòtica de la Mare de Déu. El seu destí final va ser l’església de Sant Miquel de Cardona, per convertir-se en la patrona de la ciutat. L’any 2009, dos misteriosos personatges francesos arriben a Cardona amb la intenció de recuperarla. Tothom intueix un tèrbol rerefons en aquesta maniobra, però ningú s’atreveix a esbrinar-ho, tement trobar-hi quelcom massa poderós. Amb una narració fresca, un ritme trepidant i sense pauses, els diferents personatges i esdeveniments es van succeint i entrecreuant per crear un espiral narratiu d’intrigues i conxorxes polítiques i eclesiàstiques amb connotacions històriques, de persecucions i sorpreses inesperades que es van inserint gota a gota, rítmicament, dins la trama, i de pistes i endevinalles encriptades que es van destapant successivament a l’estil d’El Codi Da Vinci, amb sorpresa final inclosa, que no es desvetlla fins a l’últim moment… i el cercle es tanca. A través dels seus protagonistes, vivim la Cardona d’avui reflectida en la d’ahir, retratant els seus carrers, els seus racons, els seus edificis emblemàtics, els seus entorns i, en definitiva, la seva història.

Lloc/Lugar

Jordi Santasusagna

Hora

Llibrería Mercat

11-13 h

Llibrería Viñas

18-20 h


Era todo tan hogareño, iba todo tan bien, y de repente…. se abalanza sobre nosotros la sorpresa. Una sorpresa que puede ser nuestra salvación o nuestra ruina, y a la que sabremos, en cualquier caso, acostumbrarnos. Y es que vivimos sobre un volcán. El suelo sobre el que dormitamos se puede resquebrajar y bajo él corre un río de lava que busca, para salir a la superficie, la más mínima grieta, cualquier resquicio. Si estos relatos nos resultan fascinantes, no es sólo porque haya en ellos humor, imaginación o ingenio, sino, sobre todo, porque nos hacen palpar, una y otra vez, lo tenue que es la membrana que nos separa de lo inesperado. Saberlo antes quisiera insertarse en la tradición de la que forman parte Kafka, Dino Buzatti o Saki.

Lloc/Lugar

Llibreria Garbi (Via Augusta, Barcelona)

Manuel Ballesteros

Hora 18-19h

Firmes de Sant Jordi 2011  

Autores de Editorial Alrevés que firmarán en Cataluña el 23 de abril de 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you