Page 1

El Minotaure

Guillem Forns


La llegenda del Minotaure La llegenda tracta sobre el brau de Creta i PasĂ­fae que van tenir un fill que era home i amb cap de brau.


Aquest va ser tancat en un laberint fet expressament per a ell. Durant aquell tems la ciutat rival amb Creta per dominar el Mediterrani era Atenes. Egeu, el rei d'Atenes, sospitava que Androgeu, el fill de Minos, planejava una rebel路li贸 contra ell. En una ocasi贸 en qu猫 Androgeu havia acudit a Atenes per a participar en uns jocs, Egeu va ordenar matar-lo.

Atenes


Minos va viatjar a Atenes buscant una explicació i un culpable per la mort de el seu fill i com que no va trobar ni una cosa ni l'altra, va decidir venjar-se. Minos va enviar una expedició de càstig que va assolar tota la regió i va imposar un tribut especial a Atenes. El tribut consistia en què, cada nou anys, els atenencs havien d'enviar set nois i set noies a Creta, destinats a ser menjats pel Minotaure.

Dones destinades a ser menjades pel Minotaure


Però Egeu tenia un fill anomenat Teseu i quan aquest tribut havia de ser enviat per tercera vegada, Teseu es va oferir voluntari per ser inclòs entre els elegits.

Teseu, fill d’Egeu


Un cop a Creta, i abans de ser tancat dins del Laberint, Teseu va conèixer Ariadna, filla de Minos. Ariadna es va enamorar de Teseu i va decidir ajudar-lo donant-li un cabdell de fil. Així, després de matar el Minotaure, Teseu podria trobar el camí de sortida del Laberint només seguint el fil que havia anat deixant abans.


Teseu va trobar el Minotaure, va lluitar amb ell i el va matar. Va deixar lliure a la gent d'haver de pagar mĂŠs “el tribut de sangâ€?.

Teseu matant el Minotaure


Webgrafia http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portada

https://www.google.es/imghp?hl=ca&tab=wi


Annex

Fet per Guillem Forns

El Mite del Minotaure  

El Minotaure i la seva Llegenda

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you