Page 1

REVISTA ESCOLAR

Castell贸 - juny 2013

Soler i Godes

escoleta n煤mero 10


EDITORIAL ……………………………………….…… 4 NOTÍCIES DE L’ESCOLA ..................................... 5 RACÓ DE L’’AMPA ............................................ 7 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Rastell per la Pau i Solidaritat ..................................... 9 Activitat de Carnaval .................................................. 9 Setmana d’animació lectora ...................................... 10 Fí de curs .................................................................... 10 EXPERIÈNCIES D’AULA Contes i massatges ..................................................... 11 Noticies de la classe de 4 anys .................................... 12 El món dels dinosaures ............................................... 13 Callejeros Artísticos .................................................... 14 La metamorfosi .......................................................... 16 Taller d’experiments ................................................... 17 Contes en Kamishibai ................................................. 18 RACÓ DE PRODUCCIÓ La casa encantada ..................................................... 19 Uns altres contes ........................................................ 20 Contes al revés ........................................................... 21 Bagul dels records ...................................................... 22 El vampir llibrer ......................................................... 23 Treballem les pintures rupestres .................................. 24 ALTRES CULTURES ............................................ 25 LES NOSTRES EIXIDES........................................ 26 RACÓ DE LA BIBLIOTECA ................................ 27 RACÓ DE MÚSICA ........................................... 28 RACÓ DELS ESPORTS ....................................... 29 RACÓ DE L’ANGLÉS ......................................... 30 TENIM CURA DE LA NOSTRA SALUT .............. 31 ELS ALUMNES DE SISÈ S’ACOMIADEN ............. 32

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 3


EDITORIAL

DESÉ ANIVERSARI Aquest curs fa deu anys que van encetar la nostre revista escolar, amb l’editorial sota el títol Enric Soler i Godes, naix una revista. Va coincidir amb el centenari del naixement del mestre. En el desè aniversari de la primera publicació volem recordar que la nostra escola té l’honor de portar el nom d’un mestre que se sentia orgullós de tindre l’ofici d’ensenyant, que defenia una escola participativa, de qualitat, arrelada al medi i en la llengua pròpia. Per tot això, va treballar propugnant l’entusiasme, la integració, l’anàlisi de la tasca docent, la renovació sistemàtica i sobretot convertint l’escola en un lloc on els xiquets i xiquetes es trobaren a gust, i pogueren adquirir uns hàbits físics i mentals saludables. Continuem recordant avui a Enric Soler i Godes com un model per a l’escola pública actual i volem defensar-la, com un instrument de valor, el dret de tots a l’educació i ajudar a corregir les desigualtats socials, sobretot en aquests moments actuals de crisi i davant d’un polèmic avantprojecte de la nova llei d’educació. Volem retre un homenatge al mestre, escriptor i poeta i animem a tota la comunitat escolar a continuar compartint amb nosaltres la il·lusió en aquesta desena edició, que estrena nou format i a més podreu consultar-la sempre que vulgueu al blog de l’escola: ceipsolerigodes.blogspot.com. La nostra revista continuarà sent un lloc un intercanvi d’experiències, un canal de comunicació amb vosaltres , un lloc de lliure expressió dels nostres alumnes, on puga conviure la diversitat cultural i on la nostra llengua siga el medi per a establir aquesta comunicació. Volem donar des d’aquesta revista l’enhorabona als alumnes d’Infantil 5 anys per haver estats els guanyadors del premi Sambori, amb el conte LOCTI i a la seua mestra Maria José León guardonada també amb el premi “Empar Granell” al Procés Didàctic. I com va de premis, tanmateix allarguem les felicitacions a l’alumna Leire Domínguez Malave, de cinquè per ser guanyadora del premi de narrativa Vicent Marçà, amb el seu relat El trist passat de Sara i també a la seua mestra Mª Àngels Sorribes. Acabarem amb unes paraules d’agraïment a l’AMPA per tot el treball que estan fent, per a que l’entorn del centre siga digne i puguem tindre un pati més gran. Sense oblidar-nos que el passat trenta d’abril es va inaugurar un parc que ens feia molta falta, allí podem anar a jugar i conviure. Ara hem de ser nosaltres, tots, xiquets i pares, els que l’hem de cuidar conservar i ser respectuosos amb les plantes, arbres, gespa i mobiliari. L’equip de redacció

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 4


NOTÍCIES DE L’ESCOLA ACOMIADAMENT Des d’aquest racó volem acomiadar als mestres que han format part de la vida del nostre centre, amb els que tans bons moments hen compartit i que el proper curs ja no hi seran al centre: Maria Gordillo, Luis Molina, Antonio Richart i Rosa Enrique.

MATRÍCULA DEL CENTRE La matrícula actual del nostre centre és de 196 alumnes (69 en Infantil i 127 en Primària). Amb les noves retallades augmenta la matrícula en tots els cursos de primària fins a 30 alumnes, però no en infantil que encara en serán 25 alumnes.

MENJADOR ESCOLAR Aquest curs el menjador ha funcionant amb una mitja diària de 84 alumnes, 49 de primària i 35 d’Infantil. Hi ha quatre educadores.

FORMACIÓ EN CENTRES El professorat del centre aquest curs s’ha estat formant en: Intel·ligència emocional ,amb l’objectiu d’aprendre a entendre, controlar i modificar els nostres estats emocionals, a càrrec de Julia Fabri , coordinadora del Servei d’atenció Psicopedagògica del menor de Castelló. I un curs de relaxació a càrrec de David Miravet, psicopedagog, amb l’objectiu de conèixer maneres de relaxació tant personals com amb l’alumnat.

EL NOSTRE BLOG El dia 30 de gener vam estrenar el blog del centre, allí podeu veure de manera immediata totes aquelles activitats que fem al llarg del curs i totes les informacions més recents en quan a sol·licituds de llibres o de menjador escolar per al proper curs... i també aquesta revista a tot color. ceipsolerigodes.blogspot.com.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 5


NOTÍCIES DE L’ESCOLA

ENTREGA DE PREMIS VICENT MARÇÀ Nosaltres els alumnes de cinqué aquest any hem participat en el VIII concurs literari de Vicent Marçà. Cadascú vam elaborar un conte que no podia superar quatre pàgines i havia de estar en una lletra i un tamany determinat en Word (encara que també es podia entregar a mà). Després d´un procés llarg de creació (exposició d´idees, organització, realització d´esborranys, correccions… ) , per fi cadascú va finalitzar la seua obra i la vam presentar . Tots els relats els podeu trobar al nostre blog: “colesolerigodes” ESCOLETA. Una de les nostres companyes ,Leire Domínguez Malavé, va resultar finalista d´entre els 775 relats que es van presentar de tota la ciutat. El seu conte “ El trist passat de Sara” , juntament amb els altres 42 finalistes ha estat editat per l´editorial bromera en el llibre:”Aventures pel pèls”. El dia 29 de Maig es va realitzar l´entrega de premis en el teatre principal. Aquests guardons els organitzava i promovia l'Ajuntament de Castelló, la família de Vicent Marcà, els col·lectius en "Defensa de la llengua", l'Associació d'Escriptors en llengua Catalana, la federació Escola Valenciana, la llibreria Babel i l'editorial Bromera. Leire va pujar a l´escenari i va rebre de la mà de la filla de Vicent Marçà un diploma i varies còpies del llibre editat. Estava molt emocionada

La filla de Vicent Marçà li entrega el diploma a Leire Domínguez

Tots els guardonats en la VIII concurs Vicent Marcà

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 6


RACÓ DE L’AMPA Els darrers anys l'educació pública està sent atacada amb l'excusa de la crisi econòmica: retallades, manca d'inversions, falta de manteniment dels centres educatius, augment de la ràtio d'alumnat per classe, menyspreu, etc. Tot això mentre s'inverteixen milers i milers d'euros en centres privats i concertats. L'últim colp ha estat l'aprovació de la Llei Wert, que deixa en una situació molt delicada l'educació dels nostres fills i filles, amb un retrocés socioeducatiu de trenta anys. Si tothom estem d'acord que l'educació és garantia d'un futur millor per als nostres xiquets i xiquetes i que això revertirà en una societat millor, més preparada, més crítica, i per tant més lliure, defensar l'educació pública, la de qualitat, la igualitària, la de totes i tots, és defensar el futur dels nostres fills i filles. I la millor manera de fer això, com a pares i mares, és des de la participació en l'AMPA. Al llarg d'este curs, des de l'AMPA hem dut a terme una sèrie d'actuacions encaminades a la millora de les condicions de l'escola i el seu entorn. Hem reivindicat davant les autoritats competents, és a dir, l'Ajuntament i la Conselleria d'Educació, que s'ocupe i condicione els terrenys colindants a l'escola per a que s'amplie el pati de Primària; hem reclamat la millora dels accessos, en especial a Infantil; hem reclamat que s'asfalte el carrer que separa el col·legi del parc; ens hem reunit amb els regidors d'Educació i d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castelló, així com amb representants dels partits de l'oposició; hem parlat amb la directora territorial de la Conselleria de Cultura; hem dut tots estos assumptes i problemes al Consell del Districte; hem denunciat a la premsa la brutícia dels voltants de l'escola i deficiències en el nou parc; i tot açò ho seguirem fent sempre que calga.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 7


RACÓ DE L’AMPA

Però a més, hem posat en marxa l'adquisició de llibres de forma directa entre les editorials i les famílies, el que reporta un important estalvi per a les nostres butxaques, molt especialment en cas de pertànyer a l'AMPA; de tal manera, que el benefici de ser de l'AMPA era en alguns casos majors a les quotes que cal pagar per ser-ho. No ser de l'AMPA podia ser més car a la llarga que no ser-ho!!. Per tal d'aconseguir això han calgut invertir temps i esforços fent llistats, negociant amb editorials, preparant els lots, comprovant els pagaments, esmenant els errors, etc. Al llarg del curs tampoc ha faltat l'organització i participació en actes més lúdics i festius, com ara el Correllengua, la Festa per la Llengua, el Pregó Infantil de la Magdalena, o la celebració de Sant Antoni, així com la participació en el Rastell de la Solidaritat. I encara ens queda la Festa de Fi de Curs. Perquè la vida és coratge i alegria! Per tot això, pares i mares del CEIP Enric Soler i Godes, vos demanem que participeu en l'AMPA, perquè és bo per als nostres fills i filles, la comunitat educativa en general i per al conjunt de les nostres famílies.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 8


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES RASTELL PER LA PAU I SOLIDARITAT. XIII JORNADES INTERCULTURALS Un curs més hem celebrat el rastell amb la participació de tota la comunitat educativa. S’han fet tallers de manualitats, jocs cooperatius, paradetes d’artesania, de joguines, de bijuteria, i el famós Bar Solidari l, on els pares i mares van poder degustar plats típics castellonencs i d’altres països (cuinats per ells) Aquest curs la recaptació del rastell i el bar solidari, va ser per al menjador social del pare Ricardo L’escola va tindre l’honor de comptar amb la seua presència i la de la seua germana que ens va explicar amb fotografies la seua tasca des de ja fa molts anys.

VISITA PADRE RICARDO

CARNAVAL

CARNAVAL: “L’OEST” Aquest curs hem fet un viatge en el temps arribant a l’OEST AMERICÀ. Amb les nostres disfresses vam representar als pobladors d’aquelles terres i els seus costums: indis, seté de cavalleria i les seues dones, ballarines i cambres del saloon, cowboys i, fins i tot, bandolers perseguits pel xèrif. Vam fer una cercavila pels voltants de l’escola i en tornarhi.... va aparéixer la pluja!!! Havia estat invocada per la dansa dels indis infantils.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 9


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

XIIIa SETMANA D’ANIMACIÓ LECTORA Aquest curs la Setmana d’Animació Lectora ha estat dedicada al món dels contes en general i , hem dedicat un espai a la commemoració del naixement de l'escriptor Pere Calders i desè aniversari de la mort del poeta Vicent Andrés Estellés Algunes de les activitats realitzades han sigut : fireta del llibre dins de l'escola, titelles, exposicions de les produccions fetes pels alumnes, kamishibai en anglés , Hem fet eixides, a la Biblioteca del barri i també a la Fira del Llibre ,contacontes... El conta-contes va ser la cloenda de la setmana i vam gaudir del conte col·lectiu elaborat des de infantil fins a sisè "La bruixa no volia ser bruixa"

FÍ DE CURS Durant aquestes últimes setmanes, estem preparant el festival de fí de curs i totes les activitats refrescants ja conegudes i molt esperades pels xiquets i xiquetes de l’escola. En breu tindreu el programa d’activitats . El curs finalitzarà el proper dia 21 de juny, amb el Festival Fi de Curs “ESTIU 2013”. Després l’AMPA convidarà a tots els alumnes a un gelat.

BON ESTIU!! X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 10


EXPERIÈNCIES D’AULA

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 11


EXPERIÈNCIES D’AULA

Notícies de la classe de 4 anys Aquest curs han vingut a contar-nos coses sobre els projectes que hem treballat:

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 12


EXPERIÈNCIES D’AULA

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 13


EXPERIÈNCIES D’AULA

CALLEJEROS ARTÍSTICOS Aquest curs Primer cicle, hem participat en un Projecte col·laboratiu, callejerosartisticos.blogspot.com, proposat a la xarxa, per Vanesa Marín, autora del Blog El bagul de les lletres. Aquest treball ens ha apropat a conèixer els artistes que donen nom als carrers de la nostra ciutat. Vam començar amb un plànol de la ciutat i a preguntar als nostres pares els noms dels carrers dels pintors i escultors i la seua situació. A classe ho passàvem a un plànol. Curiosament el primer que vam situar era el carrer de la nostra escola, Pintor López, però no sabíem el segon cognom. Després d’un xicotet treball d’investigació ens vam assabentar, que Vicente López Portaña, va nàixer a València i fou un dels més famosos retratistes de Madrid i pintor de moda de l’aristocràcia. Ferran VII el va nomenar pintor de càmera en 1815, en

També vam exposar alguns retrats que va fer López i nosaltres els vam imitar amb ceres. Al segon trimestre va ser al Pintor Porcar al que vam conèixer i gràcies a ell, després de descobrir els seus autoretrats, vam fer els nostres.

El tercer trimestre l’hem dedicat a l’escultura, hi ha molts carrers que porten el nom d’escultors: Adsura, Benlliure, Viciano, Maurat... Necessitàvem que algun escultor ens contara, com es fa una escultura, nosaltres en els nostres passejades per Castelló havíem vist moltes, i també al Museu de Belles Arts.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 14


EXPERIÈNCIES D’AULA Ha vingut José Miguel Mas, un escultor de Castelló , nascut al Grao, alumne de Carlos Vento. Les seues escultures totes en bronze, excepte “confianza” podem veure-les passejant per la ciutat. Ens ha ensenyat una cosa molt important, que les escultures són per a tocar-les, sentir-les i viureles.

La remendadora

Xiquet que banya

Xiquet i granota

Confiança

Ens ha contat com fa les escultures. Primer es fa l'escultura a mesura real amb fang, després es fa un motlle de silicona. Una vegada fet el negatiu de l'escultura se li aplica dins del motlle, la cera, que és la que ens servirà per a després amb arena de sílice fer un altre motlle , on a la fundició es vesarà el bronze. Quan ja tenim l'escultura, s'ha de muntar i finalment es dóna una pàtina per a què tinga el color que desitgem.

Després hem treballat nosaltres d’escultors, amb l’ajuda de Jose Miguel.

MOLTES GRÀCIES PER VINDRE, JOSÉ MIGUEL!

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 15


EXPERIÈNCIES D’AULA

LA METAMORFOSI

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 16


EXPERIÈNCIES D’AULA

TALLER D’EXPERIMENTS Aquest curs, la classe de 3r de primària hem treballat manipulativament les equivalències entre les diferents unitats de capacitat. Hem fet grups i a cadascú se li ha presentat un problema. Entre tots han buscat la solució i després han comprovat el resultat manipulativament. Ací teniu algunes fotografies del nostre treball.

Alumnes de 3r de primària

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 17


EXPERIÈNCIES D’AULA

CONTES EN KAMISHIBAI Els alumnes de cinqué hem preparat per a la setmana lectora dos contes tradicionals en anglés: “Els tres porquets” i la “caputxeta vermella”. Hem utilitzat una tècnica anomenada "Kamishibai" que en japonés vol dir teatre de paper. És una forma de contar contes molt popular en Japó. També és utilitzat com a recurs didàctic. Està format per un conjunt de làmines que tenen un dibuix en una cara i text en l´altra. Com el text està en la part posterior de les làmines, el kamishibai sempre necessita un intèrprete per a llegir el text mentre els espectadors contemplen els dibuixos. Es fan làmines amb escenes del conte i es van passant seqüènciades, mentre els alumnes llegeixen el text. La lectura del Kamishibai es realitza col.locant les làmines en ordre sobre un suport, teatret de tres portes que s´anomena “butai”,i esvarant les làmines una darrere l´altra mentre es llegeix el text. Aquest butai el van construir el nostre mestre Antonio amb els alumnes de sisé. Merche,la mestra d´anglés, ens ha ajudat a preparar els texts i a millorar la pronunciació.També ha buscat una música de fons per a que els contes resultaren més atractius. Vam representar els contes per al primer cicle de primària durant la setmana lectora. Si voleu vore els resultats definitius els trobareu al nostre blog de classe:”colesolerigodes” (ESCOLETA). Ací us deixem la primera làmina de cadascú dels dos contes

ALUMNES DE CINQUÉ

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 18


RACÓ DE PRODUCCIÓ

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 19


RACÓ DE PRODUCCIÓ

UNS ALTRES CONTES En aquest curs la classe de segon ha treballat els contes, i l’han adaptat al cómic per tal de fer-lo més lúdic. L’hem llegit, dramatitzat i després treballat en vers al conte. Vet ací el nostre resultat.

Hem unit la llengua i la plàstica per tal de fer aquest treball.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 20


RACÓ DE PRODUCCIÓ

CONTES AL REVÉS Durant la setmana lectora, els alumnes de tercer hem elaborat uns “Contes al revés”, on el que hem fet ha sigut canviar el títol del conte, modificar o afegir personatges, canviar el seu comportament,... Ha sigut molt creatiu!!!! Alumnes de 3r de primària

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 21


RACÓ DE PRODUCCIÓ

“EL BAGUL DELS RECORDS” Durant tot el curs cada alumne ha elaborat un dossier on queden redactades i il·lustrades totes les eixides i activitats que hem realitzat durant aquests mesos. Alguns exemples... Els alumnes de 3r de primària

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 22


RACÓ DE PRODUCCIÓ

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 23


RACÓ DE PRODUCCIÓ

TREBALLEM LES PINTURES RUPESTRES A classe de Coneixement del Medi estem treballant la prehistòria. Hem aprés moltes coses sobre la forma de vida en el Paleolític i en en Neolític. Una de les coses que més ens ha cridat l´atenció són les pintures rupestres. Hem averiguar que els homes prehistòrics, igual que els primitius actuals, atribuïen un significat i una funció màgics o ritual a les representacions de les seves pintures. Creien que la representació d'un bisó era una forma d'apropiar-se del bisó o que la representació d'una dona amb unes mamelles enormes assegurava la fertilitat. També hem descobert que pintaven a les parets i als sostres de les coves i que les imatges de persones van començar a aparèixer al Neolític. Hem buscat informació sobre les coves d´Altamira i d´altres de la Comunitat Valenciana (sobretot de la Valltorta) Després de passar per l´aula d´informàtica i vore diferents escenes d´art rupestre , realitzàrem les nostres pròpies creacions sobre una pedra en classe de plàstica. Ens ho vam passar d´alló més bé. Mireu:

I ací teniu alguns dels resultats:

ELS ALUMNES DE CINQUÉ

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 24


ALTRES CULTURES

Aprofitant que estaven estudiant les princeses i prínceps, Mounia, la mamá de Yasser, va vindre a contar-nos si a Marroc hi ha princeps i princeses i qui són. També ens ha portat fotos per veure com són les bodes marroquís, ens ha explicat que abans duraven una setmana, peró ara només duren uns dies i que les dones es pinten les mans amb hena. Ha estat molt interessant.

LA CLASSE DE 4 ANYS

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 25


LES NOSTRES EIXIDES EXCURSIÓ DELS ALUMNES DE TERCER CICLE El dia 22 de març vam anar a Onda i a la Vall d'Uixò. Primer visitarem el Museu de Ciències Naturals d'Onda.Allí vérem molts animals dissecats,molts fòssils,animals deformats,tot tipus de minerals ...Vàrem vore també una pel.licula científica.

Després vam anar al castell d'Onda, on ens van explicar tota la seua història. Actualment alberga un museu, en el qual destaca l'exposició de ceràmic,coses antigues,ferramentes,etc. Des de fa uns anys es troba en procés de restauració.Ara està molt bonic. Va arribar a ser conegut per la seua gran mida com el "castell de les 300 torres", doncs es deia que tenia tantes torres com dies té l'any.

Paratge Coves de Sant Josep. Per últim visitàrem les Coves de Sant Josep,i només aplegar vam dinar molt agust baix dels arbres. Quan varen obrir les Coves férem un passeig en barca visitant l'interior de la cova que se fa a bord d'una barca que navega per les tranquil.les aigües.La primera gran sala que trobarem és la Sala dels ratpenats,després vérem la Sala del dimòni...i moltes estalactites i estalagmites. Ens quedàrem meravellats per totes les coses noves que aprenguèrem i llocs que mai havíem vist.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 26


RACÓ DE LA BIBLIOTECA Des del mes d’octubre fin a maig, la biblioteca del centre ha estat oberta, dilluns per a 1r, 2n i 3r i divendres per a 4t, 5é i 6é, en horari de 12 a 13h. Els cursos que més ús han fet del prèstec han sigut 1r i 3r. Les col·leccions amb més èxit, de totes les que disposem a la nostra biblioteca, han sigut “Tina Superbruixa” i “Caillou”. Els llibres de misteri i els còmics els segueixen molt de prop.. Les noves adquisicions pel curs vinent sóm: 1r Cicle • Per què he d’estalviar aigua? • Per què he de reciclar? • Per què he d’estalviar energia? • Per què he de protegir la natura? • Hi havia una vegada una llavor. • Hi havia una vegada una eruga. • Hi havia una vegada una gota de plutja. • La princesa espacial. • Qui ha robat el meu tron? • Dora escala la montaña estrella. • El caragol fredolic. • El caracol friolero. 2n Cicle • Martina y los enredos del hada amarilla. • El flautista valent. • El calcetín de los sueños. 3r Cicle El misteri dels fills de lluna. El misterioso caso de la pintada del 1ºA. Conrado, un científico enamorado.

• • •

“No hay espectáculo más hermoso que la mirada de un niño que lee” Günter Grass (escritor y artista alemán, Premio Nobel y Premio Príncipe de Asturias 1999)

Les encarregades de la biblioteca.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 27


RACÓ DE MÚSICA En aquest curs escolar hem tingut un nou mestre de música, Santiago, en el qual hem realitzat diferents activitats musicals: desde jocs, a composició a interpretació. Algunes activitats han estat:

CONSTRUCCIÓ D’INSTRUMENTS Amb material reciclat hem fet unes castanyoles personalitzades

INTERPRETACIÓ DE BSO DE PEL·LÍCULES Hem treballat entre, altres cançons, la partitura de pirates del Carib.

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 28


RACÓ DE L’ESPORT El multiesport a la Educació Física. I és que no només de futbol viu l’home, o en aquest cas, els xiquets i xiquetes. I per què dic açò? Per la senzilla raó que el futbol és l’esport rei ací on vivim i que tant xiquets com xiquetes són d’un equip o d’altre i molts d’ells el practiquen. No està malament aquest fet, és més, està molt bé que s’interessin per un esport, però la missió de la Educació Física a l’escola, una de tantes, és promoure i donar a conèixer diferents esports mitjançant la seua pràctica, sobre tot amb adaptacions d’aquests. Així aquest curs hem practicat adaptacions d’atletisme, bàsquet, rugby, handbol, baseball, pilota valenciana, volei, hockey o natació. També hem recuperat jocs populars i tradicionals com el boli o les xapes.

Què aprén un alumne de l’esport? Companyerisme, ajudant als jugadors del mateix equip. Esportivitat, sobretot respectant als contraris. Seguir unes regles establertes. Respectar l’autoritat d’un àrbitre. Motivació per a superar-se i aconseguir objectius. Integració de tots els components de l’equip per a aconseguir el fi comú. Crear estratègies d’actuació segons la situació del joc. Assimilar el resultat del joc, tant si es guanya com si es perd. Per tot açò recomane als pares dels xiquets i xiquetes que porten als seus fills a vore diversos events esportius, que per sort a la nostra província hi ha molts i de molt variats, o que els deixen provar algun altre esport pel qual tinguen curiositat o que el vegen a la televisió. Tenim a Espanya molts esportistes de diferents modalitats que són un referent a nivell mundial. Podem i devem utilitzar aquestos agents motivadors per a promoure una vida sana en els nostres menuts, començant per la pràctica d’un esport, seguint amb una bona alimentació i el més important de tot, proporcionar una adequada educació de respecte cap als demés. Així aconseguirem futurs adults sans per fora i per dins. Ara a l’estiu recomane anar a la platja i gaudir de les oportunitats que ens ofereix, nadar, jugar a les pales, o qualsevol adaptació a la platja d’un esport. BON ESTIU A TOTS!!!

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 29


RACÓ DE L’ANGLÉS FIND ANIMALS HELP THE MUMMY FIND THE PATH

LET’S PAINT

ENGLISH TONGUE TWISTERS!! • • •

She sells seashells by the seashore. I scream, youscream, we all scream for ice cream. I wish to wish the wish you wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won’t wish the wish you wish to wish. What kind of noise annoys an oyster? A noisy noise annoys an oyster.

HAPPY SUMMER!!

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 30


TENIM CURA DE LA NOSTRA SALUT

CONCURS DE NESTLÉ . APRENDRE A MENJAR BÉ Aquest any la classe de cinqué ens hem apuntat al projecte de Nestlé :“Aprendre a menjar bé” Aquest projecte està pensat per a que nosaltres, els alumnes aprenguem la importància d´una alimentació variada i equilibrada , i comprenguem que l´exercici físic també ajuda a estar saludable. Hem treballat un dossier cada alumne on s´explicava tot el relacionat amb la bona alimentació (els nutrients, la piràmide dels aliments , que hi ha que evitar menjar…). Apareixien activitats interessants que també podiem trobar en la web de Nestlé. L´objectiu final del programa era participar en un concurs d´anuncis publicitaris a nivell nacional . Per això també vam apendre com fer un anunci (el text, la imatge, tipus de lletra, slogan…).Vam fer equips de 3 o 4 alumnes i aquests són els resultats dels nostres alumnes:

JESÚS, ANAS I BOGDAN

DENIS, FABIAN, JONAY I CHAHINE

JÚLIA, JANIRA, CRISTI I JOSE MANUEL

DANIEL, LEIRE I SALMA

BELÉN , NATÀLIA I REBECCA

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 31


ACOMIADAMENT DE SISÉ

X Edició Revista Soler i Godes

Curs 2012-2013 32

Revista soler i godes núm X  

Revista escolar