Page 1

Hill Dickinson LLP Liverpool, 125,000 sq ft Following the amalgamation of Hill Dickinson’s four previous offices into one site in St. Paul’s business district in Liverpool, Claremont was appointed to provide a complete furniture package for the law firm’s new 125,000 sq ft workspace which would not only help create the right impression for its clients, but which would also provide an exceptional working environment for its 500+ employees.

furniture

Location: St. Paul’s Square, Liverpool Sector: Legal Project Value: £957k Programme: 16 weeks

Atrium view down to reception from the seventh floor

The Brief

Fourth floor client suite

The new offices of commercial law firm Hill Dickinson LLP are situated in the heart of Liverpool’s St. Paul’s business district, opposite the passport office and the Liverpool Echo building and rubbing shoulders with the city’s thriving firms of accountants, banks and financial services companies. The offices are home to 576 people, gathered together for the first time following the amalgamation of four previous offices into the new space, occupying around 120,000 sq ft in the building, over seven floors, with the potential to extend the capacity of the office to around 700 people. Claremont was appointed to specify, supply and install all loose furniture items for the offices, with the added challenge of offering a furniture package which would not only help create an exceptional working environment, but would also aid in the encouragement of knowledge-sharing and communication. t: 01925 284 000 w: www.claremontgi.com © 2008


Hill Dickinson LLP Liverpool, 125,000 sq ft

furniture Restaurant

The Solution Beyond the initial impact of the ground floor atrium, the focus on impressing and providing services to clients is reflected in the hospitality suite on the fourth floor. Cool and contemporary and reminiscent of a first class business lounge, it offers an understated counterpoint to the very corporate feel of the main reception. With high-spec furniture pieces from Bene, Wiesner Hager, Vitra, and bespoke elements by Nethercoats, all adopt the same palette of neutral autumnal colours and sedate lines to help create a feeling that is both businesslike and relaxed. In the open plan areas, standard benches supplied by Ofquest were specified for six people, with the option of taking up to eight and task chairs from Orangebox are finished in black to complement the desktop screens. Corridor to client suite and meeting rooms

Restaurant break-out space

The Result IT and Operations Director, Keith Feeny, comments: “It’s been designed to make a statement […] it’s incredibly important for us as a business to display the right identity for our clients, many of them with offices located within a stone’s throw of us now.” Claremont’s Ann Clarke comments: “It’s easy to make the big statements about corporate identity, the more difficult aspect is bringing everything together into a coherent whole. Your workspace will only truly give you what you need when it’s working in sync with culture, design and organisational structure. Hill Dickinson have managed to achieve this—taking a holistic approach to the project from the outset.”

t: 01925 284 000 w: www.claremontgi.com © 2008


Hill Dickinson (Liverpool)  

Project Value: £957k Programme: 16 weeks Sector: Legal Atrium view down to reception from the seventh floor The Brief t: 01925 284 000 w: ww...

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you