Page 1

Maga zine.

nr.01’16.


inhoud.

Maga zine. 4.column Ria Joosten

6.bewust duur zaam heid

10.weetjes facts & figures

8.filosofie smaak sfeer & meer

12.recept

Roggebrood met kaas en stroopmousse


13.trots op

onze Martijn

nr.01’16.

18.DIY aan de slag

14.markant

bijzondere momenten

19.unieke

jaarafsluiting kerstsfeer op en top


col umn. Ria Joosten Oprichter en eigenaar van Ria Joosten Catering & Evenementen en Zakenvrouw van het Jaar 2014, winnares van de Prix Veuve Clicquot.

Unieke beleving

Natuurlijk, pure producten en mooie materialen zijn essentieel om te komen tot een unieke beleving. Maar het ĂŠchte verschil wordt gemaakt door onze eigen mensen van Ria Joosten Catering & Evenementen. Honderdvijftig medewerkers die stuk voor stuk gedreven ĂŠn opgeleid zijn om u en uw gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Mensen die uw gasten gastvrij en respectvol ontvangen en die met u open en eerlijk communiceren om ervoor te zorgen dat uw evenement vlekkeloos verloopt. Daar kunt u van op aan! De samenwerking met innovatieve, ondernemende partners uit heel Limburg stelt ons in staat om u op ieder moment de lekkerste producten aan te bieden. En dat inspireert! We zijn dan ook trots op de samenwerking met vele lokale partners. Partners met wie we open, eerlijk, kritisch en creatief samenwerken om u niet alleen nu maar ook in de toekomst te verrassen op het gebied van smaak, sfeer ĂŠn meer!


Alles wordt tot in detail geregeld

“

zorgen worden door ons ontnomen; Tijdens “hetAlleopbouwen, het feest en tijdens het afbreken.

5.


duur zaam.

Dubbel zo duurzaam dus! “Zo proberen wij producten volledig op te gebruiken om verspilling tegen te gaan�

6.


Het belang van duurzaamheid binnen ons bedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid. Op het gebied van voeding is het van groot belang dat we op een duurzamere manier gaan consumeren anders zijn we over een aantal jaren volledig uitgeconsumeerd.

We maken waar mogelijk gebruik van streekproducten, deze zijn vaak lekkerder omdat we het verhaal achter het product kennen maar ook duurzamer omdat ze een minder lange weg hebben afgelegd van de producent tot de consument.

De totale wereldbevolking blijft alleen maar groeien, terwijl de voedselvoorraad krimpt. In de toekomst zullen we dus bewuster moeten gaan consumeren en bij Ria Joosten Catering & Evenementen zijn we daar al volop mee bezig. Zo proberen wij producten volledig op te gebruiken om verspilling tegen te gaan. Daarnaast worden de buffetten die wij aanbieden volledig afgestemd op de behoeften van onze gasten, waardoor er minder weggegooid hoeft te worden.

Op partijen waar gebruik gemaakt wordt van disposable servies kiezen we voor duurzame, gerecyclede disposables. Want tegenwoordig hebben deze vaak net zo’n mooi design als de niet milieuvriendelijke variant. Ook maken we bij Ria Joosten Catering & Evenementen gebruik van LED-verlichting, wat extreem energiezuinig is zonder dat daarbij zijn kracht verloren gaat. Dubbel zo duurzaam dus!


filo sofie.

Verrassen! Daar is het ons altijd om te doen. Want of het nu gaat om de organisatie of catering van een congres, personeelsfeest, opening, jubileum, bruiloft, avondje uit of babyborrel; we zorgen ervoor dat uw gasten iets unieks beleven! Dat doen we door continu te werken aan innovaties op het gebied van smaak en beleving én vooral door ons uitermate goed te verdiepen in u, uw wensen en uw gasten. Want om uw gasten draait het uiteindelijk! Zij proeven de pure smaken van onze gerechten, ze voelen aan dat de sfeer helemaal past bij u als gastheer of gastvrouw en misschien wel het aller belangrijkste: ze voelen zich optimaal gast! En u? U hebt een zorgeloze nacht vóór het feest of evenement en slaapt heerlijk voldaan erna. Dát bedoelen wij bij Ria Joosten Catering & Evenementen met smaak, sfeer en meer!

8.


smaak sfeer & meer

9.


facts & figures‘16. 1500 partijen per jaar

150 medewerkers vrouwen

mannen

Ja! woord

43x


afwas???? er wordt 10 km p.p. gelopen op ĂŠĂŠn partij

100.000 kilo food per jaar


re cept.

Recept: Roggebrood met kaas en stroopmousse hapje, 20 stuks

IngrediĂŤnten: Kaasblokjes 20 stuks Slagroom 0,1 liter Stroop 40 gram Walnoten 40 gram Bieslook 10 gram Bereidingswijze: Sla de slagroom op tot deze bijna stijf is en voeg hier de stroop aan toe. Snijdt het roggebrood in vier gelijke plakjes. Spuit de stroopmousse op het brood en leg de kaasblokjes er tegenaan. Garneer het geheel af met walnoten en bieslook. Op zoek naar meer recepten? Check: www.riajoosten.nl/proef-de-sfeer/recepten


Trots op onze Martijn

Op dit moment ben ik bijna vijf jaar werkzaam bij Ria Joosten Catering & Evenementen en ben mede verantwoordelijk voor het aansturen en opleiden van onze keukenbrigade. Daarbij is het onze missie om gerechten te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Ik vind het geweldig om te zien dat we als team met dezelfde passie en met hetzelfde plezier werken. We blijven altijd bezig met het zoeken naar verbetering, maar dat doen we stapje voor stapje en met een hele berg toewijding. Wat ik het liefste doe, is het koken zelf; Mooie gerechtjes maken en pionieren. Ik krijg ontzettend veel ruimte om nieuwe gerechten te ontdekken, maar juist de afwisseling van alle facetten samen maakt het elke keer weer een feestje. Één geheimpje van de chef kan ik wel verklappen... Binnenkort ga ik aan de slag met oliebolletjes gemaakt van knolselderij en hazelnoot.

“Wat ik het liefste doe, is het koken zelf; Mooie gerechtjes maken en pionieren”

Martijn Jansen

Op dit moment gaat mijn voorkeur stiekem uit naar èèn favoriet wat gerechten betreft. Het gaat om een gerecht met à la minuut gerookte eendenborst, waarbij we een Oosters flensje en een brioche met eendenlever serveren. Elke partij die wij organiseren wordt op en top geregeld, maar mijn eerste ervaring blijft toch wel de koploper in mijn persoonlijke top tien. Alle facetten waren meteen compleet anders dat hetgeen ik voorheen gedaan had en mocht twee dagen zowel lunch als diner voor een geld vernietigingsbedrijf verzorgen.

13.


mar kant.

Jubileum Even staat u in het middelpunt van de belangstelling. Vanwege een zilveren jubileum op de zaak, het zien van Abraham of Sarah, een gouden bruiloft of misschien heeft u wel een lintje ontvangen. U verdient het om deze dag helemaal in het zonnetje gezet te worden. Daar zorgt Ria Joosten Catering en Evenementen dus voor! Op uw manier. Bescheiden met heerlijke hapjes of een intiem diner. Ă“f uitbundig met een uitgebreid feest of buffet. Afscheid Afscheid nemen van een dierbare is een enorm ingrijpende gebeurtenis. Wij zetten onze levenservaring en creativiteit op integere wijze in om een uiterst

14.


Trouwfeest De mooiste dag van uw leven wilt u intens beleven met uw gasten. Daarom zorgt Ria Joosten Catering en Evenementen ervoor dat het u en uw gasten aan niets ontbreekt, van diner tot volledige verzorging van uw bruiloftsfeest. Wij zorgen dat u maar één ding hoeft te doen en dat is genieten!

Bijzondere momenten persoonlijk afscheid te verzorgen. In de wetenschap dat het verdriet niet vermindert, doen we ons best om u te helpen de waardevolle herinneringen mee te nemen richting de toekomst. Hapjes Een feestje? Ria Joosten Catering & Evenementen zorgt ervoor dat u uw gasten verrast met de lekkerste hapjes. We zoeken de hapjes samen uit, geven ludieke serveertips en zorgen er ook voor dat u de hapjes deskundig kunt presenteren! En we voegen daar graag nog iets extra’s aan toe als u dat wenst! Wat dacht u van een bijpassend drankarrangement, fraai servies of een uiterst vriendelijke gastheer of gastvrouw? Buffetten Of het nu een Italiaans buffet, tapas of een buffet van streekproducten wordt; we denken tot in detail met u mee over het meest passende buffet voor uw feest of evenement. Dat stopt niet bij het combineren van de mooiste smaken, dat gaat verder! Bijvoorbeeld door de uitgifte van uw buffet soepel én ludiek te laten verlopen of door uw buffet creatief te presenteren.


Bedrijfsevenement Met uw zakelijke full-service evenement heeft u de unieke kans om Ăşw verhaal te delen met medewerkers, klanten of relaties. Ria Joosten Catering & Evenementen vertaalt uw verhaal daarom naar smaak en sfeer, naar een inspirerende beleving! We creĂŤren een unieke positionering voor uw bedrijf. Dat kan met bijvoorbeeld een open dag, personeelsfeest, jubileum, relatiedag, beurs, seminar of congres. Samen zorgen we voor een beleving die de relatie met uw organisatie verder versterkt! Dat doen we met kennis van zaken. We verdiepen ons in uw branche maar zeker ook in mogelijkheden om uw evenement zo slim als mogelijk te organiseren. Weet u bijvoorbeeld dat personeelsfeesten, recepties


en jubileumfeesten onbelast zijn als ze plaatsvinden op de werkplek? Bedrijfscatering Dagelijks bieden we medewerkers en gasten van diverse bedrijven een gezonde, gevarieerde lunch of een lekkere maaltijd. Rekening houdend met de omvang van uw bedrijf en met het type werkzaamheden, ontwikkelen we samen een cateringconcept op uw maat. Alle mogelijke scenario’s zijn denkbaar. Van het dagelijks bezorgen van de lunch tot het volledig runnen van een multifunctioneel bedrijfsrestaurant. Locaties Vol passie en creativiteit zorgt Ria Joosten Catering & Evenementen ervoor dat uw bedrijfshal, kantoor of loods wordt getransformeerd tot een bijzondere locatie voor uw evenement. U houdt niet voor mogelijk wat er allemaal kan in uw eigen pand! Organiseert u uw evenement liever op locatie? Dan wijzen we u graag op diverse inspirerende locaties waarmee

wij samenwerken. U kunt in heel Limburg terecht! We benutten daarbij de specifieke kracht van de betreffende locatie en voegen daar onze smaak, sfeer én meer aan toe! Publiekscatering Concours Hippique, festival, concert, autorace of voetbalwedstrijd. Ieder evenement heeft een specifieke programmering die vraagt om een vlekkeloze voorbereiding en organisatie van de publiekscatering. Met kwalitatief hoogwaardige apparatuur, strikte afspraken en een passend assortiment zorgt Ria Joosten Catering & Evenementen ervoor dat de kwaliteit en de snelheid is gewaarborgd. VIP-catering Ontvangt u tijdens uw evenement bijzondere gasten? Onze mensen ontvangen uw gasten uiterst gastvrij in een stijlvolle setting met heerlijke delicatessen en drankjes. Wij zetten onze creativiteit en professionaliteit graag in om uw VIP-gasten écht iets bijzonders te bieden.


Aan de slag

DIY.

Wat heb je nodig: Mason jars, in het gewenste formaat Kleine kerstboompjes die in de potjes passen Nepsneeuw in poedervorm Sterke lijm De kerstboompjes en nepsneeuw kun je bij tuincentrums vinden.

“Maak zelf deze superleuke ‘snow bron: www.nsmbl.nl

globe in a jar’! Een leuke en makkelijke DIY, perfect voor kerst!

Zo ga je te werk: Neem het deksel van de pot af en plak hier aan de onderkant het boompje op. Laat de lijm goed drogen voordat je het deksel oppakt. Doe dan een klein beetje nepsneeuw in het potje. Dit hoeft maar een bodempje te zijn. Pak vervolgens het deksel met het boompje en draai deze weer op de pot. Zet de pot op zijn kop en schud even flink, zodat de sneeuw over het boompje heen valt. En klaar is je snow globe! Tip: geef een snow globe weg als cadeautje. Vergeet niet er een mooie strik om te binden!


Unieke jaarafsluiting

Het einde van het jaar is in zicht en wat is ook dit jaar weer voorbij gevlogen. De donkere dagen zo tegen het einde van het jaar zijn hèt moment bij uitstek om terug te blikken en om stil te staan hoe

het afgelopen jaar is verlopen. Met welke voornemensen zijn we aan dit jaar begonnen en welke doelstellingen zijn behaald. Dit is zo’n moment waarop we beseffen hoe belangrijk een team rondom een bedrijf nu eigenlijk is. Het maakt ons bewust van de bijzondere mensen die bij ons werken en zich fantastisch inzetten. Daarom is een kerstborrel een mooie manier om een ode te brengen aan alle personen die betrokken zijn bij het reilen en zeilen van een organisatie en te proosten op het nieuwe jaar. Met ons succesrecept gaat u samen met collega’s gegarandeerd knallend de feestdagen in!

19.


Volg ons ook op facebook en twitter!

Interesse in onze nieuwsbrief? Meld u aan via onze website!

Ria Joosten Catering & Evenementen 0475 49 50 21

info@riajoosten.nl

www.riajoosten.nl

Ria Joosten catering & Evenementen - Magazine nr.01'16  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you