Page 1

aa

ze

m

De

ge

aangenaam

r ie is e pap iti ed FSC op

kt

Business Magazine | beurs editie | herfst 2011

Succesvolle Ondernemers Vakdagen Robert Hoelen blikt tevreden terug

Business Matching met 38 ondernemers

s r u e B editie

Marc Clabbers Wij wensen u veel leesplezier!


Voor Android | iPhone | iPad | Mac www.urenregplus.nl


Inhoud 03

Aangenaam...

05

Column Roel Sloesen

06

In gesprek met...

Aangenaam Roy Engels De kat uit de boom kijken?

04

Deze speciale editie van de Aangenaam gaat over de Ondernemers Vakdagen in de Evenementhal. Enkele mensen die ik sprak wilde dit eerste jaar nog niet als standhouder exposeren. Ze keken dit eerste jaar liever de kat uit de boom. Voor hen was het dus moeilijker om de bezoekers face to face te spreken en persoonlijke contacten te leggen. Voor Clabbers Communicatie was dit persoonlijke contact juist de trigger om wel naar deze goed georganiseerde nieuwe beurs te gaan.

Succesvolle eerste editie Ondernemers Vakdagen

08 Clabbers Communicatie Krachtige Communicatie

Heeft u ons op de beurs bezocht en hier een social media foto gemaakt, dan staat u nu persoonlijk op de voorzijde van deze Aangenaam. Misschien een ‘aangename’ verrassing of toch niet? In ieder geval een hele persoonlijke benadering die uw aandacht in ieder geval getrokken heeft! Veel kijk en leesplezier in deze Aangenaam Roy Engels, Commercieel directeur

Colofon Aangenaam is een uitgave van Clabbers Communicatie en Business Sociëteit Morgen en is geprint op Canon imagePRESS C7000VP. Redactie Clabbers Communicatie + Business Sociëteit Morgen

10

Business Matching op de Ondernemers Vakdagen 2011

Ontwerp Clabbers Communicatie

Tekst Roel Sloesen

Fotografie MediaVisible PromotionFilms ANGY PhotoDesign, Karin Holla

Print & verspreiding Clabbers Communicatie

© Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd via welke media dan ook zonder toestemming van de uitgever. Ondanks dat er met de grootste zorg aan deze uitgave is gewerkt kunnen gegevens onjuist zijn weergegeven of veranderd. De uitgever aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid. Clabbers Communicatie Postbus 8520 | 5970 AA Grubbenvorst | Orionpoort 3 | 5971 LZ Grubbenvorst T 077 366 15 15 | info@clabberscommunicatie.nl | www.clabberscommunicatie.nl


Aangenaam

Succesvolle eerste editie

Ondernemers Vakdagen “D

at de standhouders dit zo hebben ervaren, blijkt wel uit de enquête die wij hebben gehouden onder de exposanten”, vervolgt Robert. “Ze waren verrast door de compleetheid van ons concept en de goede organisatie. Wat vooral gewaardeerd wordt is het feit dat de standhouders precies weten waar ze aan toe zijn qua kosten. Voor één bedrag is voor drie dagen lang alles geregeld; wij zorgen voor een afgebouwde stand, bieden de standhouders een restaurant waar ze iedere beursdag gratis een dinerbuffet kunnen nuttigen en leveren daarnaast op de beursvloer zelf gratis catering voor zowel exposanten als bezoekers van de beurs. Met onze uitnodigingsservice nodigen we de door de exposant gewenste bezoekers uit en het parkeren is altijd gratis bij ons.”

Beursorganisator Robert Hoelen blikt tevreden terug Naam Robert Hoelen Bedrijf Evenementenhal Venray Functie Beursorganisator

4

Evenementenhal Venray mag terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie van de Ondernemers Vakdagen. Deze nieuwe business-to-business netwerkbeurs gericht op regio Zuid-Oost Nederland vond plaats op 13, 14 en 15 september en trok ruim 5.200 bezoekers. “Met dit bezoekersaantal en ruim 100 exposanten zijn we erg tevreden”, vertelt beursorganisator Robert Hoelen. “Belangrijker dan de aantallen zijn echter de ervaringen van de standhouders en de bezoekers. Er was erg veel enthousiasme over de opzet van de beurs en over het fullservice concept dat wij hanteren. Dit zorgt voor een bijzonder gastvrije setting, waarin het prettig zaken doen is.”

Levendigheid Met het VVV-Venlo plein kende de beurs een leuke extra publiekstrekker. “VVV-Venlo had zich verenigd op een speciaal ingericht netwerkplein, omringd door sponsoren. Er werden forums gehouden, er werd gefietst voor het goede doel en op de laatste beursdag was er een Open Coffee Regionaal bijeenkomst. Maar ook op het MKB-Limburgplein met aangrenzende beursstraat waren presentaties, was er volop levendigheid en stond netwerken centraal. De beurs was constant in beweging, zoals het hoort”, aldus Hoelen. Druk programma Evenementenhal Venray kent de komende maanden een druk programma met vakbeurzen in verschillende segmenten. “Zo hadden we 11, 12 en 13 oktober de Technische Industriële Vakbeurs, in november hebben we Bouw Compleet, Transport Venray, de Boomkwekerij Vakbeurs, de DETAF (duurzame energie) en de INFRA Relatiedagen. Daarnaast vult ons congrescentrum zich


Column Roel Sloesen De bedrijfspoedel De spindoctor is een adviseur of voorlichter van een politieke partij of een politiek persoon die de opdracht heeft het beleid van zijn opdrachtgever zo positief mogelijk naar buiten toe te presenteren en te verdedigen of zijn opdrachtgevers daarin te coachen. Het doel is het beïnvloeden van de publieke opinie. De nadruk ligt op het bewerkstelligen van het gewenste imago voor een persoon of partij. Ook in Nederland zijn enkele partijen hier zeer bedreven in. Geert Wilders is – of heeft – de meest begenadigde spindoctor van Nederland. Zijn naam en partij is in korte tijd uitgegroeid tot een bepalende partij in Nederland. Met een hele duidelijke boodschap richting zijn doelgroep weet Geert Wilders goed geregisseerd zijn momenten te pakken.

steeds meer met vergaderingen en personeelsfeesten. We merken dat Evenementenhal steeds meer op de kaart staat.” 2012 De Ondernemers Vakdagen staan voor volgend jaar weer op de agenda. “Dan zal het evenement waarschijnlijk eind september plaatsvinden. We gaan verder op deze basis maar willen natuurlijk graag groeien. Zo hopen we volgend jaar nog meer Venlose ondernemers te mogen begroeten en hoop ik ook dat Brabant sterker vertegenwoordigd zal zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Zelfs nu de regering in zwaar weer is weet Geert Wilders persoonlijk de dans te ontspringen. Door zijn opmerking over “de bedrijfspoedel” weet hij de inhoudelijke discussie te omzeilen en bepaalt hij de headlines van de media. Het is niet mijn bedoeling om hier een politieke voorkeur uit te spreken. Integendeel. Ik ben enkel geïnteresseerd in het communicatieve spel dat gespeeld wordt en het belang dat sommige partijen er wel en andere partijen er niet aan hechten. Het waardeoordeel laat ik aan u over. Hoe zit het trouwens met uw spindoctor? Roel Sloesen

aangenaam

5


In gesrek met . . .

Interviews

Robert van Rijswijck, ROCOM

Bart Everaerts, Martin Cuypers

Wat was uw doel op de Ondernemers Vakdagen? ROCOM presenteren in de regio en daarnaast bestaande relaties spreken. Overigens waren er slechts een handvol relaties via de gestuurde kaarten komen opdagen, zover ik heb kunnen vaststellen.

Wat was uw doel op de Ondernemers Vakdagen? We wilden het nieuwe werken graag onder de aandacht brengen met nieuwe producten. Het Martin Cuypers Office Inspiration Center moest hierbij extra onder de aandacht worden gebracht.

Heeft u dit doel kunnen realiseren? Gedeeltelijk. Ik heb diverse ondernemers gesproken welke tevens als standhouder aanwezig waren en een paar interessante afspraken kunnen maken met bezoekers. Het ondernemerspercentage van alle bezoekers was minder dan vooraf verwacht.

Heeft u dit doel kunnen realiseren? Ja. We spraken diverse people managers over de situatie van werknemers op de werkplek en het nieuwe werken.

Kunt u hoogtepunten benoemen van de beurs? De netwerksessies waren een absoluut hoogtepunt! Business Matching van BS Morgen en de beurstraining leverden onverwacht prima contacten op. Daarnaast was de horeca op de beurs prima verzorgd. Heeft u deelgenomen aan de speciale editie van Business Matching voor exposanten? Ja. Als zeer positief ervaren. Goede contacten kunnen leggen. Positief is de effectieve wijze waarop Business Matching wordt georganiseerd. Volgend jaar weer aanwezig op de beurs? Waarschijnlijk zijn we weer aanwezig. We hopen wel dat de kwaliteit van de beursbezoeker beter is. Daarnaast waren het wel 3 lange dagen als standhouder. Het heeft onze voorkeur om hier 2 dagen van te maken.

6

Kunt u hoogtepunten benoemen van de beurs? De goede gesprekken met klanten en potentials. De organisatie van de beurs was prima waarbij er goed werd meegedacht en er voldoende faciliteiten aanwezig waren voor standhouder en bezoeker. Heeft u deelgenomen aan de speciale editie van Business Matching voor exposanten? Nee. Helaas niet. Volgend jaar weer aanwezig op de beurs? Ja, service en bereikbaarheid waren goed met een evenwichtige prijs/kwaliteit verhouding! Ik denk dat de beurs zeker nog kan groeien. Venray ligt mooi centraal, in een ondernemende regio. Dit zou ook voor exposanten uit Brabant en Gelderland mogelijkheden kunnen bieden.


Vanny Ros, JDS Automatisering

Bart van der Sterren, van de Mortel Assurantie Advies

Wat was uw doel op de Ondernemers Vakdagen? Als bedrijf uit Venray waren we min of meer verplicht om ons gezicht te laten zien. Zo hoopten we waardevolle contacten te realiseren.

Wat was uw doel op de Ondernemers Vakdagen? We wilden met name de positie van de onderneming n贸g meer versterken binnen de regio en binnen ons werkgebied Deurne, Venray en Boxmeer. Het was voor ons een goede mogelijkheid om B2B diverse afspraken te kunnen maken.

Heeft u dit doel kunnen realiseren? Het was dubbel en dwars de moeite waard om ons in Venray te presenteren. We hebben diverse afspraken weten te maken tijdens deze drie dagen. Kunt u hoogtepunten benoemen van de beurs? Het full-service concept sprak ons zeer aan. De horeca in combinatie met de stands was een schot in de roos. Business Matching van BS Morgen en de beurstraining werden door ons als zeer positief ervaren. Heeft u deelgenomen aan de speciale editie van Business Matching voor exposanten? Ja. Een goede manier van kruisbestuiving. Je kunt kort persoonlijk over jezelf vertellen en hoort wat anderen doen. Na Business Matching ben ik naar de stand van een gesprekspartner gelopen om het eerder aangegane gesprek voort te zetten. Volgend jaar weer aanwezig op de beurs? Ja. We komen zeker terug indien het concept hetzelfde blijft. We hebben er nu al twee nieuwe klanten uit weten te halen. Daarbij ontmoeten we met deze beurs onze doelgroep!

Heeft u dit doel kunnen realiseren? Ja. We hebben diverse gesprekken met potenti毛le klanten kunnen voeren en daadwerkelijk afspraken kunnen maken. We hadden ons vrij laat ingeschreven voor de beurs en tientallen klanten op eigen briefpapier een uitnodiging gestuurd. Kunt u hoogtepunten benoemen van de beurs? De algehele nette verzorging was opvallend met een goed georganiseerde horeca. Wat opviel was de eenheid van de stands met hier en daar een uitschieter. De onderlinge netwerkmogelijkheden waren ook erg positief met name door de sessie Business Matching van BS Morgen en de beurstraining. Heeft u deelgenomen aan de speciale editie van Business Matching voor exposanten? Ja. Een prima formule enigszins vergelijkbaar met zakelijke speeddating. Enkele goede contacten gelegd en ons bedrijf kunnen presenteren. Volgend jaar weer aanwezig op de beurs? Een uitgesproken ja! Deze beurs is een ideale manier om lokaal en regionaal contacten te kunnen leggen. De onderlinge netwerkmogelijkheden met de standhouders zijn voor mij opvallend goed geweest. Volgend jaar hopelijk meer B2B bezoekers en minder of geen consumenten.

aangenaam

7


Clabbers Communicatie

Krachtige Communicatie Beste Marc Clabbers, Bij Clabbers Communicatie zoeken we graag de directe weg naar succes door middel van krachtige communicatie. We zijn uit op creatieve én effectieve communicatie en bewandelen dan ook de weg die daarvoor nodig is. Op de Ondernemers Vakdagen mochten we kennis met u maken én hebben we gesproken over wat u wilt bereiken en hoe communicatie bij kan dragen aan uw doelstellingen. Op de beurs hebben we u al een idee willen geven hoe wij over communicatie denken en wat onze mogelijkheden zijn. Hierop willen we héél kort nog even terugkomen met een praktijkvoorbeeld. Hoe kunt u in contact komen met uw doelgroep? En hoe maakt u ze duidelijk waarom zij juist uw product of dienst moeten afnemen. Maar waar begin je? En hoe pak je het goed aan?

8


Hieronder beknopt hoe Clabbers Communicatie contactmomenten heeft gerealiseerd:

Doel Bijzondere contactmomenten realiseren en onze diensten onder de aandacht brengen: • Marketing & communicatie • Ontwerp & vormgeving • Websites & social media • Drukwerk & printproducties.

4. Mailen Social media foto per mail; 5. Persoonlijk contact tijdens bezoek Clabbers Communicatie Sessie - Strategische E-marketing; 6. Toesturen van deze gepersonaliseerde Aangenaam; 7. Persoonlijke contactmomenten via telefoon, social media en bij u aan tafel. Personaliseren bedankt voor uw interesse in ons bedrijf. Wij vonden het erg aangenaam om met u kennis te maken. En mocht u nog communicatievraagstukken hebben... dan bent u natuurlijk van harte welkom.

Doelgroep Personaliseren

USP Door middel van communicatie succes realiseren voor klanten met meetbare en haalbare doelstellingen.

Contactmomenten

Met vriendelijke groet, Marc, Roy, Roel, Eefke, Neil, Sandra, Lian, Karin, Hans, Jac, Ruud, Petria en Ciel Team Clabbers Communicatie

1. Adverteren plus persbericht in beursboekje 2. Persoonlijk gesprek + social media profielfoto op beurs Ondernemers Vakdagen in Venray; 3. Uitnodiging voor Clabbers Communicatie Sessie;

aangenaam

9


Business Matching

op de Ondernemers vakdagen

14 September j.l. vond dit jaar een extra editie plaats van Business Matching voor alle exposanten van de Ondernemers Vakdagen in Venray. Het thema was “ondernemen”. Leer uw mede exposanten persoonlijk kennen. Met als doel; Samen elkaar verder helpen… op weg naar new business! Na een heerlijke lunch gaf Business Manager René Luijten een korte presentatie over Business Matching en Human Business. Het is goed om van elkaar te weten wat iedereen doet. Zo kun je elkaar van dienst zijn”. Hierna volgden vier rondes waarin per tafel vier personen zich aan elkaar presenteerden. In één uur tijd zat iedereen met 12 relevante contacten aan tafel. De sfeer aan de tafels was goed en iedereen had aandacht voor elkaar. Een prima opwarmer voor een enerverende beursdag. Op pagina 8 en 9 leest u wat enkele deelnemers van Business Matching vonden.

10


Business Manager René Luijten

in Venray

Wilt u ook in één ochtend 12 of meer nieuwe contacten leggen? Schrijf u dan in voor de eerstvolgende editie van Business Matching: Wat houdt Business Matching in? Business Matching is naast de reguliere netwerk- en themabijeenkomsten hèt evenement om direct met meerdere actieve ondernemers en beslissers persoonlijk in contact te komen. Contacten onderhouden en nieuwe leggen staan hierbij centraal. Optimale effectiviteit wordt hierbij gerealiseerd door het maken van concrete afspraken. In de ochtenduren wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt. In diverse tafelrondes krijgt u de tijd om u aan uw tafelgenoten voor te stellen. Wie ben ik? Wat doe ik? Waar ben ik met mijn onderneming naar op zoek? En….waarmee kan ik u helpen? Na afloop van de tafelrondes krijgt u ruim de gelegenheid om alsnog één op één gesprekken te voeren met de deelnemers die tijdens de tafelrondes uw interesse gewekt hebben. Deelnemers van Business Matching beoordeelden eerdere bijeenkomsten gemiddeld met het cijfer 8. Daarnaast was Business Matching per editie gemiddeld goed voor ruim 20 directe afspraken!

Locatie Wij ontvangen u graag op de Business Matching, dinsdag 22 november a.s. in Bilderberg Château Holtmühle, Kasteellaan 10, 5932 AG Tegelen.

Meld u aan op bsmorgen.nl. Business Manager René Luijten 06 29 40 06 83 077 366 33 00 reneluijten@bsmorgen.nl

aangenaam

11


Ontdek de kracht van communicatie Marketing & communicatie

Ontwerp & vormgeving

Websites & social media

Drukwerk & printproducties

Clabbers Communicatie Groep BV Postbus 8520 | 5970 AA Grubbenvorst | Orionpoort 3 | 5971 LZ Grubbenvorst | T 077 366 15 15 | info@clabberscommunicatie.nl | www.clabberscommunicatie.nl

Aangenaam #2 2011  

Deze speciale editie van de Aangenaam gaat over de Ondernemers Vakdagen in de Evenementhal.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you