Page 41

Zsálya

mölő és gyulladásgátló hatása miatt. A növénynek vannak kevésbé elterjedt változatai is: a látnokzsálya (Salvia divinorum) használata például több országban is tiltott, mivel hallucinációkat okozhat. A színészek nagy része nem dohányzik, azonban megesik, hogy olyan szerepet kell eljátszaniuk, amihez hozzátartozik a füstölés. Liam Neeson a Non-stop című filmben

például kamillatea-cigit szívott, és az is kiderült, hogy valójában rengeteg kamucigi-márka van a piacon a színészek számára. Az Ecstasy Cigatettes például teljesen dohány- és nikotinmentes, gyógynövényekből sodort cigaretta, melyből a Mad Men forgatásai során közel 200.000 szálat pusztítottak el a szereplők.

Zsálya (Salvia spp.) A zsályát elsősorban dohánykeverékekhez adják ízesítés gyanánt. Számos fajtája van, pl. fehér zsálya (Salvia apiana), fekete zsálya (Salvia mellifera) és ananász zsálya (Salvia elegans). A zsályát régóta használják a népi gyógyászatban, korábban azt gondolták róla, hogy minden nyavalyára megoldást nyújt. Ma is alkalmazzák a fertőtlenítő, baktériu-

Menta

Martilapu

text: Holland G.

CANNA Terra Professional Plus A termesztés sikerének útja már a szubsztrátum kiválasztásakor megkezdődik. A CANNA Terra Professonal Plus kiváló minőségű, függőlegesen vágott fehér tőzeg, tökéletes táptalaj a növényeid számára. Ez az egyetlen ilyen termék a piacon. A Terra Professional Plus használata sokkal több előnnyel jár, mint a fekete tőzegé.

Legfontosabb előnyei:

Jobb levegőztetés – A CANNA Terra Professional Plus legnagyobb előnye az oxigén és a víz optimális aránya. Ez befolyásolja a celluláris légzés folyamatát és elősegíti a gyökerek fejlődését. Nagyobb tartósság – A fehér tőzeg kevesebb tápanyagot köt meg, mint a fekete tőzeg, így csökken a savasodás kockázata a növények fejlődési ciklusában. A Terra Professional Plus ellenállóbb a túlzott hidratálással szemben is. A túlzott hidratáció rosszabb termésátlagot vagy akár teljes sikertelenséget okozhat.

Két fázis, két tápanyag

A vegetatív (növekedési) szakasz az, amelynek során a gyökérrendszer, a szár és a levelek kifejlődnek. Ebben a fejlődési szakaszban a növény nagyobb mennyiségű kalciumot és nitrogént igényel, hogy sok erős sejtet állítson elő. Itt a CANNA Terra Vega tökéletesen vizsgázik. A generatív (virágzási) szakasz, amikor a növény a szaporodáshoz nélkülözhetetlen virágot és termést hozza. Ebben a fejlődési szakaszban a növények nagyobb mennyiségű káliumot és foszfort igényelnek, hogy virágokat és gyümölcsöket fejlesszenek. Ahhoz, hogy még jobb eredményeket érjünk el, a CANNA Terra Flores használatát a virágzás megindulásánál kezdjük el.

39

Profile for CK magazin

CK Magazine #59  

Hungarian Medical and Harm Reduction Magazine

CK Magazine #59  

Hungarian Medical and Harm Reduction Magazine

Profile for ckmagazin
Advertisement