Page 1

VANAF JANUARI 2013 STARTEN ER WEER NIEUWE CURSUSSEN BIJ CKE!

MUZIEKSCHOOL | THEATERSCHOOL | MUSICALSCHOOL | DANSSCHOOL SCHOOL-VOOR-BEELDENDE-KUNSTEN | SCHRIJVERSSCHOOL


VOORWOORD & SAMENWERKEN VOORWOORD CKE WENST HEEL EINDHOVEN EEN FANTASTISCH 2013! Vanaf JANUARI 2013 STARTEN er weer een heleboel leuke cursussen bij CKE. In deze krant staan op pagina 7 een aantal opvallende nieuwkomers en een beknopt overzicht van alle cursussen vind je op de achterkant van dit katern. Heb jij altijd iets willen doen op het gebied van muziek, theater, musical, dans, beeldende kunst of schrijven? Dan is het nu je kans om een korte cursus te proberen, zodat je kunt proeven of het iets voor je is. Of je nu een peuter bent die niets liever doet dan dansen of een kind met acteertalent, of je bent een jongere die digitaal wil werken of een volwassene die zich graag eens wil uitleven op een groot stuk steen, je kunt altijd bij ons terecht! Ga direct van start met het realiseren van je goede voornemens en kom bij CKE JE CREATIVITEIT VERDER ONTWIKKELEN. Een beknopt overzicht van alle korte cursussen vind je op pagina 8. Deze krant geeft in vogelvlucht een impressie van THEATER, MUSICAL, SCHRIJVEN, DANS, MUZIEK en BEELDENDE KUNST. Van de vele concerten, voorstellingen of exposities. Je kunt hiervan ‘PROEVEN’, bijvoorbeeld tijdens de OPEN DAG OP ZATERDAG 12 JANUARI, je kunt ‘LEREN’ in één of meer cursussen, of je kunt MEE’DOEN’ aan een presentatie, voorstelling of expositie. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij CKE om te komen kijken. Een actueel overzicht van alle activiteiten die bij en door CKE georganiseerd worden is te vinden op WW.CKE.NL

DE PARTNERS VAN CKE CKE heeft als doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met kunst. Daarom zijn we, als aanvulling op het reguliere CKE-cursusaanbod, aan het bouwen aan EEN NETWERK VAN PARTICULIERE AANBIEDERS, waarmee CKE samenwerkt of gaat samenwerken. Deze particuliere aanbieders kunnen een goede aanvulling zijn, omdat ze lessen en cursussen aanbieden die CKE niet in huis heeft of niet op een bepaalde plaats kan aanbieden. Op de website staat een overzicht van particuliere aanbieders waarmee CKE een samenwerkingsovereenkomst heeft, met daarbij een link naar hun eigen website, of hun contactgegevens. VIND JE DAAR NIET WAT JE ZOEKT? Stuur dan een mail naar info@cke.nl met jouw contactgegevens en je vraag. We helpen je graag met het vinden van aanbod dat precies aansluit bij je vraag.

KOM OOK PROEVEN, LEREN EN DOEN! ADRESGEGEVENS beeldende kunst, musical, schrijven en theater: Stratumsedijk 22 muziek en dans: Pastoor Petersstraat 180 Postbus 812, 5600 AV Eindhoven tel. (040) 216 32 63 e-mail: info@cke.nl - website: www.cke.nl Volg ons ook via Social Media: Twitter (@CKEeindhoven) en Facebook.

COLOFON concept en productie: Solangelos creative department fotografie: Paul Veltman, Paul van Brakel, CKE coördinatie/eindredactie: Karen Molin - van Overbeek (CKE) wijzigingen als gevolg van zet- of drukfouten voorbehouden

WWW.CKE.NL

CKE | KORTE CURSUSSEN 2013


MUSICAL IN EINDHOVEN LES MISÉRABLES

GESTRUIKELD IN EINDHOVEN

18 T/M 20 JUNI 2013 IN HET PARKTHEATER

Het musicalproject ‘Gestruikeld in Eindhoven’ gaat over de levens van Joodse families in Eindhoven voor, tijdens en voor een enkeling na de Tweede Wereldoorlog. CKE wil de geschiedenis van Eindhoven levend maken. ‘Gestruikeld in Eindhoven’ wordt een intieme, muzikale vertelling op diverse locaties in de stad.

Het wordt langzaam maar zeker een mooie traditie bij de CKE-musicalschool: een grote musicalproductie in het Parktheater in Eindhoven. Dit jaar is dat het prachtige ‘Les Misérables’, op 18, 19 en 20 juni 2013 om 20.30 uur in de Philipszaal van het Parktheater. De CKE-musicalschool en Parktheater Eindhoven gaan samen voor talent: in december 2010 kwamen 1500 bezoekers naar het Parktheater om te genieten van de sfeervolle familiemusical ‘SCROOGE’. In mei 2011 konden volle zalen genieten van ‘EVITA’ en ‘CHICAGO’ en in juni 2012 waren er maar liefst 4 voorstellingen te zien van ‘PHILIPS DE MUSICAL, HET VERHAAL VAN EEN LICHTSTAD’. Om een mooie traditie in ere te houden willen we het publiek weer trakteren op een prachtige musical in het Parktheater. Op 18, 19 EN 20 JUNI 2013 brengt CKE daarom ‘LES MISÉRABLES’ op de planken.

Een klein stukje achtergrond: in Eindhoven is het initiatief genomen om de 240 in de tweede wereldoorlog omgebrachte joodse inwoners van de stad te herdenken. Hierbij zullen kleine herdenkingsstenen, zogenaamde struikelstenen, worden geplaatst in het trottoir bij de woning waar de slachtoffers woonden. Op deze stenen staat de naam van het slachtoffer, de overlijdensdatum en de naam van het concentratiekamp. Op deze wijze wordt de herinnering aan deze gruwelijke vervolging in de Tweede Wereldoorlog levend gehouden en geven we de slachtoffers een naam. Deze struikelstenen zijn steentjes van 10 bij 10 centimeter, die enkele millimeters boven het trottoir uitsteken. Ze maken onderdeel uit van een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig, die sinds 2000 wereldwijd al meer dan 23.000 struikelstenen (Stolpersteine) heeft geplaatst. Zie www.stolpersteine.com. Er zijn er ook stenen door hem geplaatst in Borne, Doesburg, Amsterdam, Hilversum, Weesp, Sneek en Enschede. Op de foto staan de Struikelstenen van Joël en Frederika Jessen. Zij woonden op het adres Kruisstraat 3. Tegenwoordig ligt hier de CKE-muziekschool. Deze stenen zijn geplaatst in een rustig hoekje naast de Muziekschool in het voetpad naast de Kruisstraattunnel. Meer informatie over speeldata, tijden en locaties wordt in het voorjaar van 2013 bekend gemaakt op www.cke.nl De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Bauke Hüsken op 28 april 2011.

Kaartjes zijn nu al verkrijgbaar via de website van het Parktheater: www.parktheater.nl. Wees er snel bij, want we verwachten grote drukte!

WEES ER SNEL BIJ, WANT WE VERWACHTEN GROTE DRUKTE! MEER INFORMATIE OVER SPEELDATA, TIJDEN EN LOCATIES WORDT IN HET VOORJAAR VAN 2013 BEKEND GEMAAKT OP WWW.CKE.NL

MEER INFO? KIJK OP WWW.CKE.NL CKE | KORTE CURSUSSEN 2013


CKE PRESENTEERT ZATERDAG 12 JANUARI OPEN DAG KORTE CURSUSSEN

ZONDAG 13 JANUARI WORKSHOPS STORIONI ACADEMY (REGIONAAL)

ZATERDAG 19 JANUARI CONCERT VAKKLAS

ZONDAG 20 JANUARI PRESENTATIECONCERT STORIONI

ZATERDAG 26 JANUARI OPEN PODIUM DANSPRESENTATIES

DONDERDAG 31 JANUARI

BRABANTSE STRIJKERSDAGEN

Voor de Brabantse Strijkersdagen slaan collega’s de handen ineen. Faso, HBO, Kunstbalie en CKE hebben dit initiatief opgezet. Alle strijkers tussen 10 en 20 jaar komen op zaterdag 23 februari en zondag 24 maart samen om te spelen in een orkest. Zij worden begeleid door docenten van CKE en musici van Het Brabants Orkest. Meer informatie en inschrijving op onze website.

CONCERT TALENTKLAS

VAKANTIE DANSKRIEBELS 13, 14 EN 15 FEBRUARI In de carnavalsvakantie kun je in 3 dagen een dansvoorstelling maken! Rondom een thema verzin je dansbewegingen, leer je een dans en maak je samen met andere kinderen onder leiding van een docent zelf een dans. Ook werk je mee aan het knutselen van een decor en uitnodiging. Dit alles leidt uiteindelijk tot een spetterende voorstelling op de vrijdagmiddag! Voor kinderen van 7 tot 12 jaar

ZONDAG 3 FEBRUARI CKE POPDAG: PRESENTATIE POPBANDS

13 T/M 15 FEBRUARI VAKANTIEDANSKRIEBELS (IN DE VOORJAARSVAKANTIE) VOOR KINDEREN VAN 7 TOT 12 JAAR

ZATERDAG 23 FEBRUARI BSD (BRABANTSE STRIJKERS- INZEEPDAG)

ZATERDAG 23 FEBRUARI JONGERENTHEATERFESTIVAL FRISSE LUCHT

ZATERDAG 2 MAART SAXOFOONDAG

ZATERDAG & ZONDAG 9, 10, 16 EN 17 MAART

STORIONI FESTIVAL

Ruim baan voor muzikaal talent bij CKE! De Storioni-academy is daar een mooi voorbeeld van. Op zondag 13 januari zijn alle klassieke ensembles uit de regio te gast bij CKE om bij de leden van het Storioni Trio workshops te volgen. Je bent van harte welkom bij het presentatieconcert van deze workshopdag op zondag 20 januari om 15.30 uur in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw Eindhoven.

FRISSE LUCHT JONGEREN THEATERFESTIVAL ZATERDAG 23 FEBRUARI Een dag vol theaterworkshops en theateractiviteiten. Doe mee en laat je inspireren! Deze dag gaat de ventilator naar de meest frisse of verhitte speler. Dus schrijf je in. Het gehele programma wordt in januari op onze website gepubliceerd: www.cke.nl.

SEVILLANAS FESTIVAL

ZONDAG 10 MAART DOCENTENCONCERT

ZONDAG 10 MAART

OPEN LESSEN DE EERSTE LES VAN DE NIEUWE CURSUSSEN IS EEN OPEN LES.

PEUTER- EN KLEUTERDANSDAG RONDOM HET THEMA “WOEZEL EN PIP”

12 T/M 15 MAART BLAZERSWEEK

CKE | KORTE CURSUSSEN 2013

MEER INFORMATIE OVER LOCATIES EN TIJDEN VAN DEZE ACTIVITEITEN VIND JE OP WWW.CKE.NL


ZONDAG 17 MAART WERELDMUZIEK EN -DANSDAG

ZATERDAG 23 MAART BLOKFLUITDAG VOOR KINDEREN

ZONDAG 24 MAART BRABANTSE STRIJKERSDAG

SEVILLANAS FESTIVAL 9,10,16 EN 17 MAART

2 Weekenden werken aan een van de populairste dansen van Spanje: de Sevillanas. Aanstekelijke muziek, mooie choreografie en het temperament van Andalusië. o.l.v Miguel Angel Muñoz Oliva en Farzad Aryanpour. Zondag 17 maart eindigen we met een feestje. Onder het genot van een drankje, tapas en natuurlijk live muziek en dans. Iedereen is welkom! Kom mee dansen en genieten van de Sevillanas. Geen danservaring vereist.

6 & 7 APRIL KINDERTHEATERWEEKEND

DINSDAG 9 APRIL FAMILIECONCERT PIANO

12 T/M 14 APRIL MUSICAL “THE LION KING”

OPEN DAG KORTE CURSUSSEN ZATERDAG 12 JANUARI

MAANDAG 22 APRIL UITVOERING VROUWEN VOCAAL ENSEMBLE

DONDERDAG 16 MEI LUNCHPAUZECONCERT IN HET MUZIEKGEBOUW

25 MEI T/M 1 JUNI WEEK VOOR DE AMATEURKUNST

WEEK VOOR DE AMATEURKUNST (WAK)

Tussen zaterdag 25 mei en zaterdag 1 juni staat Nederland in het teken van de WAK: de Week van de AmateurKunst. Iedere amateurkunstenaar kan de WAK gebruiken om zichzelf en zijn of haar kunst te laten zien. Dat is een goede zaak, want kunst moet gezien worden! Eindhoven doet mee, en net zoals vorig jaar verzorgt CKE de organisatie en neemt alle aangemelde activiteiten in het totale programma van deze WAK-week op. Meer informatie vind je op www.cke.nl. Heb je vragen of ideeën? Mail dan naar Sandra van Gerwen (sger@cke.nl)

1 & 2 JUNI MUZIEK OP DE DOMMEL

ZONDAG 9 JUNI OPEN DAG CURSUSJAAR 2013/2014

18 T/M 20 JUNI MUSICAL “LES MISÉRABLES”IN HET PARKTHEATER

22 & 23 JUNI

VAN 13.00 - 16.00 UUR PASTOOR PETERSSTRAAT 180

KOM OOK PROEVEN, LEREN EN DOEN!

DANSVOORSTELLINGEN IN HET PARKTHEATER

ZONDAG 23 JUNI SLOTMANIFESTATIE CKE IN HET MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

JE KUNT ONS NATUURLIJK OOK VOLGEN OP FACEBOOK (CKEindhoven) EN TWITTER (@CKEeindhoven).

CKE | KORTE CURSUSSEN 2013


CKE DJ-SCHOOL EN POPSCHOOL

WIL JE MEER WETEN OF JE ZELFS GELIJK INSCHRIJVEN? GA DAN NAAR WWW.CKE.NL, BEL 040-2163263 OF KOM NAAR ÉÉN VAN ONZE LOCATIES.

DE CKE DJ-SCHOOL De CKE DJ-school is inmiddels niet meer weg te denken uit Eindhoven. Al vijf jaar wordt aan beginnende DJ’s de techniek van het mixen geleerd, onder de bezielende leiding van niemand minder dan de bekende Eindhovense DJ Lady Aïda. Aïda Spaninks is al sinds 1985 wereldwijd actief als dj/producer in de professionele muziekscene en kent als geen ander de kneepjes van het vak. Dat het een succes is, blijkt wel uit de druk bezochte inloopavonden en clubavonden. Zo’n avond is een mooie kans voor de DJ’s om aan nieuwe cursisten, vrienden, familie of andere bezoekers hun kunsten te vertonen. Het duurt dan ook meestal niet lang voor het feest begint en er lekker gedanst wordt. De CURSUS BEATMIXEN is een cursus voor iedereen die graag DJ wil worden. Er zijn cursussen BEATMIXEN VOOR BEGINNERS, GEVORDERDEN ÉN BEATMIXEN DIGITAAL. De nieuwe reeks cursussen begint in de week van 18 FEBRUARI 2013. Aan het einde van iedere de cursus krijg jij ook de kans om jouw DJ-kunsten voor publiek te laten horen en ontvang je natuurlijk een certificaat! ‘BEATMIXEN VOOR BEGINNERS’ is de start voor jou om onder begeleiding van een professionele club DJ kennis te maken met het échte DJ-vak! In deze basiscursus maak je kennis met professionele DJ apparatuur die bestaat uit twee draaitafels, twee CD-spelers, een mixer en een hoofdtelefoon. In de basiscursus leer je alle begintechnieken van het beatmixen zoals toon, melodie, tempo, ritme, platenkeuze, opbouw van een mix en uitleg over de verschillende muziekstromingen zoals techno, house, electro, drum ‘n bass en dubstyle. Muziek wordt in bruikleen verschaft tijdens de cursus maar je kunt ook je eigen platen of cd’s meenemen. In het theoretische gedeelte van de cursus behandelen we de geschiedenis van de DJ- en dancemuziek aan de hand van video’s, essay’s en boeken. Aan het einde van de cursus krijg je de kans om voor publiek je dj kunsten te laten horen. Bij ‘BEATMIXEN VOOR GEVORDERDEN’ ga je dieper in op het DJ-vak en leer je op een creatieve manier je basiskennis beatmixen aan te vullen met speciale effecten en mixskills. Dan is er ook nog de cursus ‘BEATMIXEN DIGITAAL’, waarin je leert op een creatieve manier digitaal beats te mixen op de PC. Je werkt daarbij met specifieke DJ-software (TRAKTOR), een usb-controller en digitale muziekbestanden (MP3, WAV, AIFF).

CKE | KORTE CURSUSSEN 2013

WORKSHOPS POPZANG Wil je graag in een band gaan zingen? Alleen of als backing vocals? Doe dan mee aan een WORKSHOP POPZANG. In groepsverband worden alle facetten van het zingen zoals techniek, meerstemmig zingen en zingen door een microfoon behandeld. Na afloop van de workshop kun je je inschrijven voor een vervolgcursus popzang. In een kleinere groep biedt de vervolgcursus ruimte voor individuele ontwikkeling en diepgang in de kunst van het zingen.


CURSUSSEN IN DE SPOTLIGHT ORIËNTATIECURSUS TONEEL In deze oriëntatiecursus toneel maak je kennis met spel en improvisatie. Theater maken is zowel lef als een vrijheid van spelen ontwikkelen. Dus veel improvisatie, groot en klein spel, samenspel en het toepassen van speltechnieken in korte scènes. De basistraining voor Theater.

MAAK JE EIGEN FILM

DANSATELIER IN DE MORGEN

Wat wil je zijn? Acteur, cameraman, setdresser, regisseur. In deze cursus maak je je eigen speelfilm en leer je bijvoorbeeld waar een acteur of cameraman op moet letten. Verder is er aandacht voor het maken van een kort verhaal, verschillende manieren van filmen, uiteraard het acteren voor een camera en last but not least het monteren van een film. En natuurlijk word je uitgedaagd je eigen fantasie te gebruiken. Resultaat: een eigen première!

Op de woensdag en vrijdag ochtend is het ‘DANS’-tijd voor jezelf! Probeer verschillende dansstijlen uit die gekoppeld zijn aan diverse thema’s zoals Dans rond de wereld (proeven aan andere dansculturen), Dans en Conditie (door dans weer fit), Express Yourself (dans vanuit je gevoel) en Musical Dancefever (ervaar het meest uitdagende aspect van musical: Dans!) Kom proeven er is geen danservaring vereist.

voor: kinderen groep 6/7/8 startdatum: donderdag 18 april 2013

zie voor meer informatie het overzicht op pagina 8 of www.cke

docent: Karin van Dijk en Bouke van Gestel

MUSICAL IN DE MORGEN Zelf gemaakt! Hé jij daar, ben je altijd aan het tekenen, ontwerpen, fantaseren en bedenken? Hou je ook van bouwen, solderen, schilderen en nog veel meer? Wil je daar wel eens wat meer mee gaan doen? Dat kan! Vanaf februari 2013 is er een nieuw atelier: Artwise, speciaal voor jongeren van 12 - 16 jaar. Atelier Artwise leert je hoe je je ideeën vorm kunt geven. Met hout, metaal, klei, papier en karton, gips, verf en meer. Kom en steek je handen uit de mouwen. voor: jongeren van 12-16 jaar startdatum: donderdag 7 februari 2013 tijd: 15.45-17.45 uur aantal lessen: 10 prijs: 165,00 + 15,00 materiaal cursuscode: 55141 docent: Marijke van Overbeek

tijd: 19.30-22.00 uur aantal lessen: 12 prijs: 189,00 cursuscode: 73003 docent: nog niet bekend

voor: volwassenen

tijd: 16.15-18.30 uur aantal lessen: 6 prijs: 164,00 cursuscode: 71017

ARTWISE

voor: beginners startdatum: donderdag 24 januari 2013

Ben je ‘s avonds moe of nog aan het werk? Overdag wel tijd en energie om zelf lekker actief bezig te zijn? Dan is ‘Een musical in de morgen’ echt iets voor jou. In de ochtend spelen, zingen en dansen. Daar krijg je energie van! Maak kennis met de mogelijkheden van musical in deze cursus. Vanzelfsprekend zijn spel, zang en dans de ingrediënten. Wij kijken vooral naar jouw mogelijkheden en ervaring. We gaan uit van jouw kracht en motivatie. In de kennismakingscursus zit onder andere solo- en ensemblespel, zingen in een groep, choreografie en danstraining. Alles op een basisniveau. Het repertoire is afkomstig uit bekende musicals. We beloven je uitdagende en inspirerende ochtenden met heel veel plezier. Na al dat musicalgeweld kan de dag beginnen! voor: iedereen vanaf 18 jaar startdatum: vrijdag 11 januari 2013 tijd: 9.3011.30 uur aantal lessen: 6 prijs: 140,00 cursuscode: 83206 docent: diverse

WIE IS JE CLOWN?

Een korte cursus clownerie. Ben je nieuwsgierig welke clown in jou zit, schrijf je dan in en laat je verrassen. In vijf avonden gaan we op zoek naar jouw persoonlijke clown. Waar zit je humor en tragiek? Hoe maak je contact met je publiek? Waar zit de lach? Waar het succes, waar de mislukking of de ontroering? De lessen worden gegeven door Anemoon Langenhoff. Zij was cabaretière en volgde clownerielessen bij Lassaad Saïdi, Nader Farman en Meino van Kesteren. Anemoon coacht naast theater en cabaret ook diverse clownsacts. voor: volwassenen (zowel beginners als gevorderden) startdatum: dinsdag 8 januari 2013 tijd: 20.00-22.30 uur aantal lessen: 5 prijs: 96,00 cursuscode: 73011 docent: Anemoon Langenhoff

LAAT JE VERRASSEN DOOR MUZIEK Ooit zelf een muziekstuk gemaakt? Je gaat op een uitdagende en originele wijze aan de slag met muziek. Welke manieren kun je verzinnen om samen te zingen, muziek te noteren, te lezen en maken zonder noten te lezen? Het thema is…? Zit je in groep 3 of 4, heb je zin om aan de slag te gaan met muziek maar weet je er nog niets van? Kom dan naar deze cursus. Zelfs het thema is een verrassing! voor: kinderen uit groep 3 en 4 startdatum: maandag 28 januari 2013

TEKENEN NAAR DE WERKELIJKHEID, HOE DOE JE DAT? In 4 lesblokken vorm, perspectief, architectuur, kleur en natuur, leer je de werkelijkheid hanteren. voor: volwassenen startdatum: donderdag 7 februari 2013 tijd: 19.30-22.00 uur aantal lessen: 15 prijs: 257,00+10,00 MK cursuscode: 54841 docent: Frank Malcorps

FLAMENCO INSTAP Gevoel en emotie; dat is de kern van de Zuid-Spaanse flamenco. Dans, zang en gitaarspel vormen een temperamentvolle eenheid. In de lessen is er veel aandacht voor voetenwerk, armbewegingen, draaien, klappen en muzikaliteit. Elke les heeft live gitaarbegeleiding.

tijd: 17.00-18.00 uur aantal lessen: 8 prijs: 73,00 cursuscode: 10061

AUDITIETRAINING MUSICALZANG Auditietraining musicalzang. In deze kortdurende maar intensieve training bereid je jezelf voor op een auditie voor een musicalproductie of opleiding, specifiek gericht op het onderdeel zang. In 3 sessies waarin je zowel in een kleine groep als individueel aan bod komt, krijg je gerichte feedback van de zangdocent. Op deze manier kun je je effectief op audities voorbereiden. Je leert je werkpunten kennen en ontwikkelt je daardoor. De kans is zo groter dat je jezelf tijdens een auditie zekerder voelt. voor: iedereen vanaf 15 jaar startdatum: maandag 15 april 2013 tijd: 20.00-22.00 uur aantal lessen: 4 prijs: 110,00 cursuscode: 83209 docent: Nanneke Piek

docent: Linda Vrolijk

NIEUW! INSTAPCURSUS VOOR VOLWASSENEN Nooit te oud om te leren. Dat bewijzen wij u in 12 lessen. Mogelijk op alle instrumenten en zang. Voor de duur van de cursus is het mogelijk om een instrument te huren.

voor: volwassenen zonder danservaring startdatum: woensdag 6 maart

voor: volwassenen Dag en tijd: in overleg met de docent aantal lessen: 12

2013 tijd: 18.15-19.30 uur aantal lessen: 12 prijs: 140,00 cursuscode:

prijs: 129,00 cursuscode: 10389 docent: diverse

43039 docent: Miguel Angel Muñoz Oliva

CKE | KORTE CURSUSSEN 2013


CURSUS

STARTDATUM

TIJD

LOCATIE DOCENT

AANTAL PRIJS LESSEN

BEELDENDE KUNST Op Gevoel

wo 30 jan 2013

Animatie, breng je tekening tot leven

do 7 feb 2013

Maak je eigen film

do 18 apr 2013

14.00-16.00 SD Miranda van der Zandt 10 158,00 + 10,00 MK 16.00-17.30 SD Leonie Hendriks 15 124,00 + 5,00 MK 16.15-18.30 SD Karin van Dijk en 6 164,00 Bouke van Gestel

CURSUS CODE

KINDEREN

55130 55142 71017

DANS Peuterdans Centrum vanaf 3 jaar wo 13 mrt 2013 Peuterdans Centrum vanaf 3 jaar wo 13 mrt 2013 VakantieDansKriebels Carnavalsvakantie ‘13 wo 13 feb 2013

10.00-10.45 PP Quirine de Natris 10.45-11.30 PP Quirine de Natris 10.00-16.00 PP Diversen

12 64,00 12 64,00 3 80,00

41103 41106 45010

MUSICAL Musical Kids Kort (onderbouw) Musical Kids Kort (bovenbouw) Musical Kids Kort (bovenbouw)

wo 9 jan 2013 wo 9 jan 2013 wo 15 mei 2013

16.00-17.00 SD Diversen 14.00-16.00 SD Diversen 14.00-16.00 SD Diversen

6 83,00 6 124,00 6 124,00

83210 81202 81204

Muziek en beweging voor Peuters Muziek en beweging ( 4-5-jaar)

di 29 jan 2013 wo 30 jan 2013 wo 30 jan 2013 di 29 jan 2013

** ** 11.00-11.45 15.45-16.30

13 13 13 15

Laat je verrassen door muziek Muziekatelier

ma 28 jan 2013 ma 14 jan 2013

DIneke van der Sman Hetty Boeijen Hetty Boeijen Brechtje van den Houten 17.00-18.00 PP Linda Vrolijk 16.00-17.00 PP Linda Vrolijk

Muziekatelier

wo 16 jan 2013

14.15-15.15

Muziekatelier

vr 18 jan 2013

16.00-17.00 PP Jet Franssen

Djem’ kids percussie Muziekbeleving Kennismakingscursus tinwhistle Proeflessen instrumentaal/zang Jeugd Instapcursussen muziekinstrument algemeen:

wo 30 jan 2013 ma 28 jan 2013 in overleg in overleg wk van 28 jan ‘13

18.15-19.00 17.15-18.15 * *

MUZIEK Muziek voor de jongsten

PP PP PP PP

PP Ingje van Rijn

PP PP PP PP

Bruce van Mulier Karin Geelen Carla Franssen Diversen Diversen

88,00 88,00 88,00 88,00

8 73,00 12 150,00 + 4,00 MK 12 150,00 + 4,00 MK 12 150,00 + 4,00 MK 15 120,00 15 135,00 4 54,00 1 15,00 12 107,00

10000A 10005A 10010A 10012

10061 10020A 10017

10016 10042 10090 10060 10071

Er zijn instapcursussen voor de volgende instrumenten: Accordeon, blokfluit, cello, contrabas, dwarsfluit, fagot, gitaar (ook met Turkse liedjes), harp, hobo, hoorn, keyboard, klarinet, orgel/ klavecimbel, piano, saxofoon, slagwerk, toetsen, trompet/trombone, viool en zang 107,00 v. jeugd uit Eind, v. overige informatie, tarieven en lesmogelijkheden zie www.cke.nl

MUZIEK-DJSCHOOL Beat Mixen beginners

ma 18 feb 2013

18.00-19.30 KG Aida Lady Aida

15 203,00

10848

THEATER Toneel groep 3/4 Toneel groep 5/6 Toneel groep 5/6 Maak je eigen film Toneel Kids kort 8-12 jaar

wo 23 jan 2013 di 22 jan 2013 wo 23 jan 2013 do 18 apr 2013 wo 15 mei 2013

13.30-14.45 16.00-17.15 13.30-14.45 16.15-18.30 15.30-16.45

12 12 12 6 6

71002 71004 71006 71017 71018

Digifoto Photoshoot

do 24 jan 2013

16.00-18.00 SD Marieke Schalken

55131

Guerrilla-art

wo 30 jan 2013

19.00-21.30 SD

54830

ARTWISE

do 7 feb 2013

15.45-17.45 SD

Digifoto My Space

do 21 feb 2013

16.00-18.00 SD

Digifoto Buitenreportage

do 28 mrt 2013

16.00-18.00 SD

DANS Streetdance 16+ instap

wo 6 mrt 2013

19.00-20.00 PP Pei Feng

SD SD SD SD SD

Ilse Wouters Anne Simkens Annemiek Nienhuis Diversen nnb

86,00 86,00 86,00 164,00 52,00

JONGEREN

BEELDENDE KUNST 3 33,00 + 10,00 MK Miranda van der Zandt 10 197,00 + 10,00 MK Marijke van Overbeek 15 165,00 + 15,00 MK Marieke Schalken 3 33,00 + 10,00 MK Marieke Schalken 3 33,00 + 5,00 MK 12 96,00

55141 55132 55133

43059

CURSUS

STARTDATUM

TIJD

Keramiek kort

do 30 mei 2013

19.30-22.00 SD Jennifer Slinkers

Raku stookdag

za 29 jun 2013

09.30-14.30 SD Jennifer Slinkers

5 72,00 + 5,00 MK 1 43,00

54550

vr 11 jan 2013 wo 16 jan 2013 vr 18 jan 2013 wo 20 feb 2013 vr 22 feb 2013 ma 4 mrt 2013 ma 4 mrt 2013 di 5 mrt 2013

20.00-21.00 10.15-11.15 10.15-11.15 10.15-11.45 10.15-11.15 19.30-20.45 21.00-22.00 20.45-21.45

15 4 4 8 8 12 12 12

129,00 28,00 28,00 95,00 64,00 133,00 132,00 108,00

45011 46005 46006 46007 46008 43049 43029 43089

di 5 mrt 2013 wo 6 mrt 2013

12 140,00 12 140,00

43019 43039

12 96,00 12 96,00

43059 43079

4 99,00

45014

4 28,00 4 28,00 1 39,00

46009 46010 45002

DANS Pilates Dans rond de wereld Dans en Conditie Express Yourself Musical dancefever Jazz instap Moderne dans instap Dansproeverij: Zumba, Dansconditie, Afro Jazz en Jazz Klassiek ballet instap Flamenco instap

Sevillanas festival

za 9 mrt 2013

Dans rond de wereld Dans en Conditie Coaching choreografie

wo 15 mei 2013 vr 17 mei 2013 *

MUSICAL Musical Volwassenen Kort Musical in de morgen Musical Volwassenen Kort Musical in de morgen Auditietraining musicalzang Musical Volwassenen Kort Musical in de morgen

di 8 jan 2013 vr 11 jan 2013 di 26 feb 2013 vr 1 mrt 2013 ma 15 apr 2013 di 14 mei 2013 vr 17 mei 2013

19.45-21.45 09.30-11.30 19.45-21.45 09.30-11.30 20.00-22.00 19.45-21.45 09.30-11.30

SD SD SD SD PP SD SD

Diversen Diversen Diversen Diversen Nanneke Piek Diversen Diversen

6 6 6 6 4 6 6

140,00 140,00 140,00 140,00 110,00 140,00 140,00

83202 83206 83203 83207 83209 83204 83208

* * * * 10.00-12.30 * * * * * 19.00-20.00

PP PP PP PP PP PP PP PP PP PP PP

Diversen Diversen Diversen Carla Franssen Ruud Huijbregts Stan Bakermans Xavier Scheepers Karin Geelen Karin Geelen Karin Geelen Bruce van Mulier Diversen

1 15 10 4 10 10 12 15 15 15 15 12

20,00 B B 54,00 B 79,00 190,00 194,00 208,00 208,00 197,00 129,00

10072 10533 10534 10060 10631 10960A 10712 10713 10710 10711 10044 10389

MUZIEK Proeflessen instrumentaal/zang Volwassenen in overleg Kamermuziekensembles in overleg Ensemblecoaching in overleg Kennismakingscursus tinwhistle in overleg Orientatiecursus Koordirectie n.n.b. Compositieles za 2 feb 2013 Specialisatiecursus bariton -en bassaxofoon wk van 28 jan ‘13 Trekharmonica Beginners 1 wk van 28 jan ‘13 Trekharmonica Beginners 2 vervolg ma 28 jan 2013 Trekharmonica C/F (cursus) vervolg ma 28 jan 2013 Djem' percussie wo 30 jan 2013 Instapcursussen muziekinstrument algemeen: wk van 28 jan ‘13 MUZIEK-DJSCHOOL Beat Mixen gevorderden Beat Mixen beginners Beat Mixen beginners Beat mixen digitaal

ma 18 feb 2013 wo 20 feb 2013 wo 20 feb 2013 do 21 feb 2013

19.45-21.15 19.45-21.15 18.00-19.30 19.45-21.15

KG KG KG PP

Aida Lady Aida Aida Lady Aida Aida Lady Aida Aida Lady Aida

15 15 15 15

203,00 203,00 203,00 203,00

13838 10846 10845 10844

MUZIEK-POPSCHOOL Workshops popzang basiscursus Workshops Popzang vervolgcursus Popbands / workshops (proef halfjaar) Popbands / workshops (proef halfjaar) Popworkshops

di 22 jan 2013 wo 23 jan 2013 wk van 28 jan ‘13 wk van 28 jan ‘13 wo 6 feb 2013

17.30-19.00 19.00-20.30 * * 21.30-23.00

KG KG KG KG KG

Miriam Snoek Miriam Snoek Diversen Diversen Bart Brouwer

15 15 15 15 15

183,00 183,00 184,00 184,00 177,00

10820 11821 10802 10802 10803

SCHRIJVEN Basis literaire technieken Genre 2 - roman schrijven Basis creatief schrijven Genre 3 - voor kinderen schrijven Genre 4 - column schrijven Manuscriptadvies

ma 21 jan 2013 wo 23 jan 2013 do 24 jan 2013 wo 27 feb 2013 ma 13 mei 2013 in overleg

19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 in overleg

SD SD SD SD SD SD

Judy Elfferich Roel Smits Irma Uhlenbusch Diversen Anemoon Langenhoff Diversen

12 12 12 6 4 1

253,00 253,00 253,00 117,00 77,00 49,00

61002 61006 61004 61007 61008 61009

THEATER Wie is je clown? Toneelspelen voor de lol Regietraining Orientatiecursus toneel Toneel Volwassenen kort

di 8 jan 2013 vr 11 jan 2013 di 22 jan 2013 do 24 jan 2013 wo 15 mei 2013

20.00-22.30 10.00-12.00 19.30-22.00 19.30-22.00 20.00-22.00

SD SD SD SD SD

Anemoon Langenhoff Anemoon Langenhoff Nog onbekend John Heijligers nnb

5 10 8 12 6

96,00 176,00 144,00 189,00 103,00

73011 73012 73008 73003 73013

4 110,00 6 124,00

83209 82204

MUZIEK Kennismakingscursus tinwhistle Proeflessen instrumentaal/zang Jeugd Muziekbeleving Specialisatiecursus bariton -en bassaxofoon

in overleg in overleg ma 28 jan 2013 wk van 28 jan ‘13

* * 17.15-18.15 *

4 1 15 12

54,00 15,00 135,00 190,00

10060 10071 10090 10712

MUZIEK-POPSCHOOL Popbands / workshops (proef halfjaar) Popworkshops Workshops popzang basiscursus

wk van 28 jan ‘13 * KG Diversen wo 6 feb 2013 21.30-23.00 KG Bart Brouwer di 22 jan 2013 17.30-19.00 KG Miriam Snoek

15 184,00 15 177,00 15 183,00

10802 10803 10820

MUZIEK-DJSCHOOL Beat Mixen beginners Beat Mixen gevorderden Beat Mixen beginners Beat Mixen beginners Beat mixen digitaal

ma 18 feb 2013 ma 18 feb 2013 wo 20 feb 2013 wo 20 feb 2013 do 21 feb 2013

18.00-19.30 19.45-21.15 18.00-19.30 19.45-21.15 19.45-21.15

KG KG KG KG PP

Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda

15 15 15 15 15

203,00 203,00 203,00 203,00 203,00

10848 13838 10845 10846 10844

THEATER Theaterklas 1 Camera-acteren Frisse lucht Theaterklas kort

wo 23 jan 2013 vr 25 jan 2013 za 23 feb 2013 wo 15 mei 2013

17.00-19.30 19.00-21.15 10.00-17.00 17.00-19.30

SD SD SD SD

Ilse Wouters gastdocent Diversen nnb

12 6 1 6

172,00 68,00 10,00 103,00

72002 72011 72010 72013

BEELDENDE KUNST Digitale doka Lightroom

do 17 jan 2013

19.30-22.00 SD Laura Vink

54142

Muziek voor de jongsten-Meerhoven Peuterdans Meerhoven vanaf 3 jaar Peuterdans Meerhoven vanaf 3 jaar Muziekatelier-Meerhoven Muziekatelier-Meerhoven Toneel gr 3/4/5 - Meerhoven Toneel gr 6/7/8 - Meerhoven Instapcursus blokfluit-Meerhoven Instapcursus keyboard-Meerhoven Instapcursus piano-Meerhoven Instapcursus gitaar-Meerhoven Instapcursus viool-Meerhoven Instapcursus gitaar-Meerhoven Instapcursus dwarsfluit-Meerhoven Instapcursus saxofoon-Meerhoven

Tekenen en schilderen Blixembosch

do 17 jan 2013

19.30-22.00 SD Ellis Renders

54840

BLIXEMBOSCH | BASISSCHOOL DE BOSCHUIL

Introductiecursus fotografie

vr 18 jan 2013

19.30-22.00

54134

Photoshop elements voor fotografen

ma 21 jan 2013

19.30-22.30

Beeldbewerken met Photoshop CS5

di 22 jan 2013

19.30-22.30

Workshop portrettekenen en -schilderen Anders kijken, betere foto's

di 22 jan 2013 do 24 jan 2013

13.30-16.00 19.30-22.00

Edelsmeden kennismaking

ma 28 jan 2013

19.30-22.00

Karikatuur tekenen

ma 28 jan 2013

20.00-22.00

Paradijs op aarde

ma 28 jan 2013

19.30-22.00

Guerrilla-art

wo 30 jan 2013

19.00-21.30

Kijk!Kunst

do 31 jan 2013

11.00-14.00

Tekenen naar de werkelijkheid, hoe doe je dat? Beeldhouwen kennismaking

do 7 feb 2013

19.30-22.00

wo 13 mrt 2013

19.30-22.30

Workshop stads- en landschapsfotografie Workshop portrettekenen en -schilderen Keramiek kennismaking

za 23 mrt 2013 za 6 apr 2013 wo 17 apr 2013

10.00-13.00 13.00-16.00 19.30-22.00

Meekijken over de schouders van… Picasso

di 23 apr 2013

19.30-22.00

4 70,00 + 15,00 MK 13 257,00 + 10,00 MK SD Marieke Schalken 12 202,00 + 7,00 MK SD Leonie Hendriks 10 197,00 + 25,00 MK SD Leonie Hendriks 12 247,00 + 15,00 MK SD Marijke Strijbosch 6 128,00 SD Marieke Schalken 5 62,00 + 5,00 MK SD Ingrid Fokken 10 181,00 + 11,2,00 MK SD Wil Wils 5 115,00 + 5,00 MK SD Miranda van der Zandt 10 197,00 + 5,00 MK SD Miranda van der Zandt 10 197,00 + 10,00 MK SD Miranda van der Zandt 5 119,00 + 8,00 MK SD Frank Malcorps 15 257,00 + 10,00 MK SD Annemarie Verheijen 10 199,00 + 10,00 MK SD Paul Veltman 5 86,00 SD Frank Malcorps 1 34,00 SD Chantal Ruijgrok 5 72,00 + 5,00 MK SD Frank Malcorps 5 108,00 + 5,00 MK

CKE-MEERHOVEN | SPILCENTRUM "DE HANGAR", MEERBOS 16 wo 30 jan 2013 vr 8 mrt 2013 vr 8 mrt 2013 wo 16 jan 2013 do 17 jan 2013 di 22 jan 2013 di 22 jan 2013 wo 30 jan 2013 wo 30 jan 2013 wo 30 jan 2013 do 31 jan 2013 do 31 jan 2013 vr 1 feb 2013 wk van 28 jan ‘13 wk van 28 jan ‘13

10.00-10.45 10.00-10.45 10.45-11.30 15.00-16.00 16.00-17.00 15.30-16.45 17.00-18.15 * * * * * * * *

nnb Marieke Trienekens Marieke Trienekens Jet Franssen Mat van Bree nnb nnb Jet Franssen Mat van Bree Sophia Pampidi Iwan Verbroekken Hawar Tawfiq Peter Thissen Anne-Marie vd Bercken Danny Cuypers

13 12 12 12 12 8 8 12 12 12 12 12 12 12 12

Bert Doornbos Bert Doornbos Hetty Boeijen

12 150,00 + 4,00 MK 10007C 12 107,00 10349A 12 107,00 10381

16.00-17.00 *

Ingje van Rijn Joost van de Laar

12 150,00 + 4,00 MK 10007B 12 107,00 10344

10.00-10.45 10.45-11.30 15.30-17.00 15.30-17.00 16.00-17.30

Marieke Trienekens Marieke Trienekens Elke Veltman Ellis Renders Ellis Renders

12 12 8 8 15

54210

Muziekatelier-Blixembosch di 15 jan 2013 Instapcursus Keyboard Blixembosch di 29 jan 2013 Instapcursus dwarsfluit - Blixembosch wo 30 jan 2013

54220

BLIXEMBOSCH | BASISSCHOOL DE VUURVLINDER

54820 54141 54610 54810 54811 54830

54541

wo 6 mrt 2013 do 7 mrt 2013

20.00-22.00 PP Nanneke Piek 19.00-21.00 SD Diversen

VOLWASSENEN

Nicole Mokveld Diversen Diversen Diversen Diversen Quirine de Natris Angela Spierenburg Quirine de Natris

CURSUS CODE

Streetdance 16+ instap Ierse dans instap

ma 15 apr 2013 ma 13 mei 2013

Carla Franssen Diversen Karin Geelen Xavier Scheepers

PP PP PP PP PP PP PP PP

AANTAL PRIJS LESSEN

19.30-20.45 PP Quirine de Natris 18.15-19.30 PP Miguel Angel Muñoz Oliva 19.00-20.00 PP Pei Feng 21.00-22.00 PP Fenneke van den Heuvel PP Miguel Angel Muñoz Oliva 10.15-11.15 PP Diversen 10.15-11.15 PP Diversen * PP Marieke Schalken

MUSICAL Auditietraining musicalzang Musical College Kort 12-18 jaar

PP PP PP PP

LOCATIE DOCENT

Muziekatelier-Blixembosch Instapcursus gitaar - Blixembosch

do 17 jan 2013 wo 30 jan 2013

BLIXEMBOSCH | VTA-BLIXEMS Peuterdans Blixembosch vanaf 3 jaar Peuterdans Blixembosch vanaf 3 jaar Jeugdatelier Blixems Jeugdatelier Blixems Jeugdatelier Tekenen en schilderen Blixembosch

ma 4 mrt 2013 ma 4 mrt 2013 ma 21 jan 2013 do 24 jan 2013 di 22 jan 2013

15.30-16.30 * *

88,00 64,00 64,00 150,00 + 4,00 MK 150,00 + 4,00 MK 58,00 58,00 107,00 107,00 107,00 107,00 107,00 107,00 107,00 107,00

64,00 64,00 64,00 + 13,00 MK 64,00 + 13,00 MK 124,00 + 10,00 MK

10003 41109 41112 10008 10006A 71013 71014 10380 10355 10361 10379 10385 10379 10381 10384

41115 41118 55210 55220 55140

54842 54841 54430 54161 54860 54530 54822

LEGENDA PP CKE, Pastoor Petersstraat 180 SD CKE, Stratumsedijk 22 KG CKE, Strijp-S PopEi (Klokgebouw) BU CKE Blixembosch, De Boschuil VL CKE Blixembosch, De Vuurvlinder VTA VTA-Blixems, Blixembosch MH CKE-Meerhoven, spilcentrum “De Hangar”

* in overleg ** in overleg (ochtend) A € 107 v. jeugd uit Eind, v. overige tarieven en lesmogelijkheden zie tarievenlijst of informatie bij CKE of op www.cke.nl B zie tarievenlijst of informatie bij CKE of op www.cke.nl MK Materiaalkosten

CKE | KORTE CURSUSSEN 2013

Krant Korte Cursussen CKE 2013 - Jan t/m Jun  

Overzicht van en achtergrondinformatie bij de Korte Cursussen die starten bij CKE vanaf januari 2013.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you