Page 1

K E I Z U M L A C I S MU S N DA R E T A E H T D N E D L BEE N E V J I R H SC

WWW.CKE.NL


#

KUNST MAAK JE SAMEN ‘Kunst moet, kunst is expressie en geeft vorm aan je meest individuele gevoelens’. Dat zeiden we vroeger, en dat was meteen de belangrijkste reden lessen of cursussen te volgen. Zelf kunst beoefenen was de ideale manier om te ontdekken wat je echt raakte.

infomoeper

cke.nl

Maar de tijden veranderen, en de inzichten ook. We vinden kunst als vorm van expressie nog steeds belangrijk, en tegelijkertijd een beetje beperkt. Want zelf kunst maken is zoveel meer. Als je er even voor gaat zitten kun je een lijst van redenen bedenken die de waarde van kunst benoemen. Daar horen ook praktische redenen bij. Bijvoorbeeld dat kunst inventief en creatief maakt, wat belangrijk is in een maatschappij die innovatie hoog in het vaandel zet. Maar we hebben ook veel waardering voor de lichte kant van kunst. Die is speels, als een frisse wind die door de open ramen waait. En we vinden het geweldig dat kunst mensen samenbrengt. Dat gebeurt op een bijzondere manier die eigenlijk niet goed uit te leggen is. Het heeft met energie te maken, een uitkomst die meer is dan de som der delen, de euforie die iedereen voelt wanneer de groep iets moois voor elkaar gekregen heeft.

Die samenwerking blijkt echt belangrijk te zijn. Samen musiceren, toneelspelen of fotograferen levert pure winst op: samenwerken inspireert. Het zelfde geldt voor het scheppen van een goed cultureel klimaat in Eindhoven en omgeving. Ook dat doe je veel beter samen. Gelukkig gaat dat gemakkelijk. Er zijn veel mensen en groepen in de stad die cultuur een warm hart toedragen, iets te bieden hebben en CKE als belangrijke partner zien. Voor CKE is het een genoegen om daarmee samen te werken. Het resultaat van samenwerking verrijkt ons en de hele stad. Maar is samenwerking ook positief voor iemand die een les of cursus bij CKE wil volgen? We weten zeker van wel. Samenwerking met partners levert een rijker, meer gevarieerd programma op, en ook meer projecten, podia en tentoonstellingen. Samenwerking met de leerlingen en cursisten zelf zorgt voor iets dat nog belangrijker is. Het betekent dat u meer bent dan een leerling of cursist van CKE. Het betekent dat we samen CKE maken, en zo hoort het ook. Voor ons is het heel duidelijk: kunst maak je samen, CKE maak je samen. Ruud Janssen, directeur

4

NIEUW BIJ CKE THEATER

8

TALENT-ID DANS

12

13 17

ONZE CURSISTEN BEELDENDE KUNST

20

EN FOTOGRAFIE 22

PARTNERS VAN CKE MUSICAL

26

24

beeldende kunst, musical, schrijven en theater: Stratumsedijk 22 muziek en dans: Pastoor Petersstraat 180 Postbus 812, 5600 AV Eindhoven tel. (040) 216 32 63 e-mail: info@cke.nl - website: www.cke.nl

@CKEeindhoven facebook.com/CKEindhoven

COLOFON

concept en productie: Solangelos creative department fotografie: Marieke Schalken, Paul Veltman, Peer Smetsers, Milou Krietemeijer-Dirks, Roberto Bogers en CKE coördinatie/eindredactie: Karen Molin - van Overbeek (CKE) wijzigingen als gevolg van zet- of drukfouten voorbehouden

CURSUSGEGEVENS ADVERTEERDERS

KOM NAAR ONZE OPEN DAG OP ZONDAG 14 SEPTEMBER! ADRESGEGEVENS

MUZIEK CKE NA SCHOOL

18

10

KENNISMAKEN SCHRIJVEN

14

6

32

WWW.CKE.NL


4 | cke

cke | 5

MUZIEK DINOFLUITJE FLUITJES VOOR KLEINE HANDJES Voor kinderen van 6, 7 en 8 jaar die graag dwarsfluit willen gaan spelen maar voor wie de dwarsfluit nog te groot is. We maken gebruik van Dinofluitjes: dit zijn kleine dwarsfluitjes, gemaakt van geperst hout. Het aanblazen en ook de grepen zijn bijna hetzelfde als die van de grote dwarsfluit waardoor de overstap naar de grote fluit niet zo groot is . Een Dinofluit is niet duur: ze kosten ongeveer 40 euro. De kinderen krijgen in groepjes les. Dat is leuk en stimulerend: vanaf het begin wordt er natuurlijk samen gespeeld!

OUDERCURSUS MUZIEK Voor ouders die graag hun kind thuis willen begeleiden, ondersteunen op de eerste schreden van hun muzikale ontwikkeling en ook zelf zin hebben in een algemene kennismaking met muziek. Een leuke gevarieerde cursus waarin aandacht wordt besteed aan het notenschrift, waarin veel met ritmes wordt gewerkt maar ook wordt er gezongen en gespeeld op Orff instrumenten en wie weet smaakt het naar meer.

KINDERKUNSTCLUB Het kind en zijn directe omgeving staan centraal. Seizoenen, seizoensfeesten, een vakantie, een land, een foto, een gebouw, een schilderij: elk onderwerp kan aangegrepen worden om zelf actief met kunstuitingen uit te werken. Zingen, muziek maken, bewegen, dansen, schrijven, tekenen, schilderen, boetseren, scheuren, plakken.

NIEUWE CURSUSSEN SCHRIJVEN SCHRIJVENDE KINDEREN Deze cursus is voor alle kinderen van 8 tot 11 jaar die willen leren hoe je goede, mooie, grappige en gekke verhalen kunt schrijven. Op school leer je goed en netjes te schrijven. In deze cursus ga je schrijven puur voor je plezier, en leer je hoe je creatief kunt worden met taal. We schrijven elke les verhalen: verhalen van een paar bladzijden, verhalen van drie zinnetjes en zelfs verhalen van maar 11 woorden.

SCHRIJVENDE JONGEREN Droom je ervan op een dag een fantastische boek te schrijven? Schrijf je wel eens iets, en wil je leren om in een andere stijl te schrijven dan je gewend bent? Of heb je nog nooit een woord op papier gezet behalve als het persé moest van school, en wil je weten hoe het is om puur voor je plezier te schrijven? Deze korte cursus voor jongeren van 12 tot 16 jaar is je kans om meer te leren over creatief schrijven.

NIEUW INSTRUMENT: GUZHENG Naast de lessen op de Pipa geeft onze docente Sisi Zhang nu ook les op de Guzheng. De guzheng of gu zheng (gu- betekent “oud”), ook verkort tot zheng is een traditioneel Chinees muziekinstrument dat behoort tot de citer-instrumentenfamilie. Het instrument heeft meestal 21 snaren (dit aantal varieert tussen 15 en 25). Het oorspronkelijke instrument had er slechts 12. De Guzheng wordt bespeeld door de snaren te tokkelen.

DANSTHEATERPROJECT VOOR IEDEREEN VAN 16-30 JAAR Ben jij een danser of speler met temperament? Niet bang voor zweet, tranen en plezier? Heb je al enige ervaring met dansen of toneelspelen? En wil je met ons experimenteren en zoeken naar mengvormen van dans en theater? Dan nodigen we jou uit om mee te doen met dit uitdagende project. De eerste les is een auditieles. Het project start in de loop van dit cursusjaar, houd de website in de gaten!

BEATLESPROJECT ‘THE MAGICAL MYSTERY TOUR’ Herleef de jaren ’60 met het CKE-Beatlesproject: ‘The Magical Mystery Tour.’ Voor iedereen van 45 jaar en ouder die houdt van zingen, bewegen en spelen met als uitgangspunt: de legendarische muziek van de FabFour. We gaan een muziektheatervoorstelling maken waarin de bekendste songs van The Beatles de leidraad zullen vormen. Persoonlijke herinneringen aan die tijd en het beeld dat men heeft bij de nu nog legendarische Summer of love zullen tot uiting komen in de voorstelling die we gaan maken. Er is geen auditie verbonden aan deze cursus. Voorstellingen in april.

AUDITIES • Kindertheaterproductie ‘Moonrise Kingdom’ (9-12 jaar): DINSDAG 9 SEPTEMBER • Makersgroep korte productie (14-18 jaar): MAANDAG 22 SEPTEMBER • Jongerenproductiegroep (14-18 jaar): DONDERDAG 11 SEPTEMBER • Volwassenenproductie: DINSDAG 2 SEPTEMBER

OPFRISCURSUS DWARSFLUIT Je hebt les gehad maar bent daarmee gestopt. Je zou graag weer eens wat tips willen over het spelen van het instrument. Anne-Marie kan je helpen bij alle vragen die je hebt. Zij geeft technische tips maar ook tips vóórdat je een optreden hebt. Je wordt daarop voorbereid.

THEATER

DANS CHOREOGRAFIE Een les waarin je alles leert over het maken van een dans voor publiek. D.m.v. opdrachten maak je zelf een dans in één bepaalde stijl. Iedere 6 weken staat er een andere dansstijl centraal, zoals klassiek ballet, moderne dans of jazz/streetdance. We sluiten ieder blok af met een kleine presentatie. Inschrijven per 6 weken is mogelijk.

DEMOKIDS CKE DANST! Demokids CKE danst! zoekt getalenteerde kinderen tussen 6 en 10 jaar die zich willen ontwikkelen in Streetdance en Hip hop. Demokids haalt de beste dansmoves uit jouw danstalent. Voor deze groep kun je 2x per jaar auditie doen. De eerste auditie is op zaterdag 21 juni 2014. Geef je op via de website.

PEUTERDANS VOOR OUDER & KIND Samen met je kind kom je in een belevingswereld van waaruit je op dansavontuur gaat. Er is veel aandacht voor improvisatie en dansexpressie. Een heerlijke les om samen met je kind te beleven.

INSCHRIJVEN VIA WWW.CKE.NL

g a d Openag 14 zondember sept BEELDEND PORTRETTEKENEN EN SCHILDEREN IN HET ENGELS In een goed portret komen drie dingen samen: het model, de visie van de tekenaar of schilder, en de eigenschappen van het materiaal. Een goed portret is daardoor ook een zelfportret, want het laat zien hoe jij kijkt, interpreteert en kiest. Die persoonlijke benadering maakt werken naar portret zo boeiend.

VRIJ WERKEN Vanaf dit jaar is het bij diverse cursussen mogelijk om naast de vaste cursusdag in overleg een extra dag vrij te komen werken in onze ateliers. Dit voor cursisten van een jaarcursus. Meer info krijgen jullie bij de eerste les van onze docenten.

GEMENGDE TECHNIEKEN 2D EN 3D VOOR JONGEREN In deze cursus zitten alle ingrediënten voor het maken van een volwaardig kunstwerk. Elke les bestaat uit een afgerond geheel waarin meer te weten komt over de teken-, schilder- en ruimtelijke kunst. De cursus bestaat uit 5 onderdelen: 5 lessen tekenen, 5 lessen schilderen van kleur, 5 lessen gemengde technieken, 5 lessen ruimtelijk en 5 lessen persoonlijke keuze

WORKSHOP RAKUKERAMIEK EN EXPERIMENTELE ROOKSTOOKTECHNIEKEN In deze workshop worden 3 lessen besteed aan het maken van raku-keramiek en het vervaardigen en polijsten van werkstukken voor de experimentele rookstooktechnieken. De 4de les gaan we decoreren en glazuren. De workshop wordt vervolgens afgesloten met een buitenstookdag.

JEUGDATELIER: Met ingang van het nieuwe cursusjaar gaan we een bredere invulling geven aan de jeugdateliers. Naast de vaste technieken als tekenen en schilderen gaan we ook nieuwe blokken als grafiek, Etsen, beeldhouwen, keramiek en edelsmeden inpassen. Er zijn diverse jeugdateliers en voor de juiste invulling verwijzen wij naar de website. Ook NIEUW: Jeugdatelier MEERHOVEN.

MUSEUMBEZOEK Frank Malcorps zoekt steeds naar exposities die de moeite waard zijn om te bezoeken.

FOTOBOEK MAKEN Je kent het allemaal wel: bergen digitale bestanden van een mooie reis, je kinderen, je ouders of een feest en je kijkt er nauwelijks meer naar om. Je zou er eigenlijk een digitaal fotoalbum van moeten maken. Met deze workshop krijg je ondersteuning om je boek eindelijk eens te gaan maken en krijg je advies, tips over lay-out, beeldcombinaties, formaat en aanbieders.

THEATERFOTOGRAFIE In deze workshop van 7 lessen gaan we aan de slag met het fotograferen van personages (en de personen achter deze rol) die in de komende maanden in een CKE theater- of musicalproductie spelen. Kleding, rekwisieten, grime en decor spelen een belangrijke rol in deze workshop. Maar ook het werken met licht, lampfilters, rook en gobo’s gaan we toepassen om een theatraal of filmisch effect te bereiken.


6 | theater

theater | 7

MOONRISE KINGDOM

r e e m

p o o f in e.nl

ck

Dit jaar maken we met de productiegroep Moonrise Kingdom, naar de gelijknamige film. Bij de kinderproductie vinden wij het belangrijk dat kinderen meedenken met het maken van de voorstelling, maar ook verdieping krijgen in hun spel. De ervaren theatermaakster Annemiek Nienhuis, ook wel bekend als speler en maker van Hetpaarddatvliegt, zal de regie doen. Het wordt een voorstelling met veel humor, maar ook ontroerende momenten, eigenaardige personages, tekst muziek, een decor en echte kostuums. En je krijgt een eigen rol, waar je echt je tanden in kunt zetten. Houd de auditiedatum in de gaten!

DANS/THEATER PROJECT Ben jij een danser of speler met temperament? Niet bang voor zweet, tranen en plezier? Heb je al enige ervaring met dansen of toneelspelen? En wil je met ons experimenteren en zoeken naar mengvormen van dans en theater? Dan nodigen we jou uit om mee te doen met dit uitdagende project. De eerste les is een auditieles. Het project start in de loop van dit cursusjaar, hou de website in de gaten! Naast de musicals en de theatercursussen vind je ook kleinere projecten zoals de korte cursus Vertellen. Boei en betover je publiek (je kinderen, je partner, je klas, je collega’s) met je verhalen. Alles wat hiervoor nodig is leer je in deze cursus.

CKE EN PARTNERS, VOOR THEATERBELEVING IN DE STAD EINDHOVEN In onze brochure en op de website vind je doorverwijzingen naar onze samenwerkingspartners in de stad. Partijen die het culturele aanbod verrijken en verbreden.

AUDITIES • Kindertheaterproductie ‘Moonrise Kingdom’ (9-12 jaar): dinsdag 9 september • Makersgroep korte productie (14-18 jaar): maandag 22 september • Jongerenproductiegroep (14-18 jaar): donderdag 11 september • Volwassenenproductie: dinsdag 2 september INSCHRIJVEN VIA WWW.CKE.NL.


8 | talenten

talenten| 9

BIJ CKE ZIJN ER TWEE RICHTINGEN VOOR TALENTEN: TALENTONTWIKKELING EN TALENT-ID Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping binnen jouw discipline? Dan kun je dát vinden bij CKE. De diverse disciplines hebben aanbod op maat voor wie zich extra wil ontwikkelen.

meer

p o o inf e.nl

ck

KUNST- EN CULTUURKLASSEN EEN SAMENWERKING TUSSEN HET SINT-JORISCOLLEGE EN CKE CKE werkt samen met het Sint-Joriscollege in het project Kunst en Cultuur. Dit project biedt specialisaties voor kinderen met bijzondere belangstelling voor muziek, dans, drama, beeldende vorming of musical. Deze leerlingen krijgen op het SintJoriscollege een eigen programma. Voor meer informatie ligt bij de informatiebalie van CKE de folder Kunst en Cultuur van het Sint-Joriscollege voor je klaar. Je kunt ook contact opnemen met het Sint-Joriscollege via 040-2116090 of de folder downloaden via hun website. Een groot aantal van de leerlingen die het KCK project volgen, kunnen deel uit maken van CKE Talent-id. Voor deze opleiding kan iedereen toelating doen. Kijk voor de data onder het kopje ‘Talent-id’.

TALENT-ONTWIKKELING

TALENT-ID

DANS

THEATER

• TALENTKLAS DANS Een speciale dansklas voor kinderen met een bijzondere aanleg voor dans. Leerlingen in de dansschool worden geselecteerd door de docenten. Leerlingen van buiten de dansschool moeten eerst een proefles doen waarbij de docent kijkt of het kind in deze les past. Talentklas I (groep 5-6-7) richt zich op de basis van klassiek ballet. Daarnaast wordt een 2e les gekozen uit het reguliere aanbod. Dat kan zijn: dansmix, moderne dans, jazz en streetdance. De leerlingen in Talentklas II ( groep 6-7-8) volgen 2 lessen, klassiek ballet en moderne dans. Daarnaast volgen ze 12 weken, 2 uur per week, een les choreografie. • TALENTSTROOM DANS Een pakket op maat voor jongeren met een bijzondere aanleg voor dans en de ambitie om misschien naar een dansacademie te gaan.

• MAKERSGROEP - KORTE PRODUCTIE (14-18 jaar) Het kan zijn dat je vooral belangstelling hebt voor de kant van de theatermaker. Dan is de makersgroep helemaal iets voor jou. Je maakt onder begeleiding van 2 ervaren theaterdocenten samen met je medespelers een korte productie. • PRODUCTIEGROEP (15-20 jaar) In de productiegroep ligt het accent op het verkennen en versterken van jouw ambities als speler. De regisseur kiest het materiaal en gaat met je aan het werk.

TALENT-ID I.S.M. FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN EN LOT Talentontwikkeling in Zuid-Oost Nederland. Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven en Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg hebben de krachten gebundeld in een gezamenlijke talentopleiding. Onder de naam Talent-ID biedt CKE een programma aan om talentvolle kinderen en jongeren te begeleiden, hun talenten verder te ontwikkelen en ze goed voor te bereiden op een kunstvakopleiding. CKE biedt hiervoor speciale talentenprogramma’s op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek en theater aan. Veel lessen worden verzorgd door docenten en oud-studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Een aantal van deze cursussen biedt na succesvolle afsluiting, (deel)vrijstellingen bij de toelatingsexamens of audities van een kunstvakopleiding van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

MUZIEK • TALENTSTROOM Je hebt een bijzondere aanleg voor muziek, veel doorzettingsvermogen en discipline. Als talent moet je toelating doen en kunnen wij jou veel extra’s bieden. Het programma bestaat uit klassikale lessen theorie/solfège, samenspel en projecten. De toelatingen met motivatiegesprekken zijn rond de examenweek in juni. Informeer bij je docent. • ROCK CITY BASICS CKE heeft samen met het team van Rock City Institute (RCI), de MBO popmuziekopleiding van Summa College Eindhoven een speciaal bandcoachingsprogramma ontwikkeld waarmee je je gericht kunt voorbereiden op een mogelijke toelating op het RCI. In november wordt een intake eorganiseerd, waarna je in een van de bands zult worden ingedeeld.

BEELDENDE KUNST • NIEUW: TALENTKLAS 1 Voor eigenzinnige jonge kunstenaars en andere talenten die creatief durven te zijn, hun ideeën willen verbeelden en open staan voor inspiratie. Creativiteit is het vermogen iets nieuws te bedenken dat waarde heeft. Daarvoor is CKE bij uitstek de omgeving waarin jongeren geprikkeld worden hun gedachten vrij te laten gaan, origineel te zijn en nieuwe dingen te creëren. Met talent kan je sneller je doel bereiken. Maar met talent alleen ben je er niet. Wil je er tijd aan besteden om je talent te ontwikkelen? Gaat je passie vóór alles? Denken jij en je ouders dat je talent hebt om met beeldende materialen nieuwe beelden te scheppen, of wil je je creativiteit een boost geven? Dan is deze talentklas zeker iets voor jou.

VOOR IEDEREEN DIE GRAAG HET VAK IN WIL:

TALENT-ID: talentontwikkeling, talentscouting, persoonlijke begeleiding, maatwerk, de mogelijkheid om je eigen ideeën te realiseren, master classes, multidisciplinaire projecten en producties en (deel)vrijstellingen voor een aantal toelatingsexamens van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

DANS: • VAKKLAS DANS. Dans je bij de CKE-dansschool in de talentstroom, talentklas of Project Kunst & Cultuur, specialisatie dans? Heb je alles in huis om later het vak in te kunnen gaan? Dan kun je toelating doen voor de Vakklas Dans. Binnen de discipline dans krijg je extra aanbod, mede verzorgd door Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Je kunt o.a workshops volgen, gaat naar voorstellingen en neemt deel aan meeloopdagen. Op deze manier word je voorbereid op een studie aan de dansacademie.

MUZIEK • REGIONALE VAKKLAS i.s.m. Conservatorium Toelating op 30 augustus 2014 De regionale vakklas is een initiatief van vijf muziekscholen in Zuidoost Brabant, Rick uit Weert en het Fontys Conservatorium in Tilburg. Doel van deze vakklas is om jongeren met de ambitie om ‘het muziekvak in te gaan’ voor te bereiden op een studie aan het Conservatorium. Deze vooropleiding duurt 2 à 3 jaar. • VAKKLAS ROCKSCHOOL i.s.m. Rockacademie Toelating op 30 augustus 2014 Wil jij muziek gaan studeren aan één van de HBO - opleidingen en van muziek je beroep maken? Dan is dit je kans. De Vakklas Rockschool is een zeer compleet coachingstraject voor iedereen die echt serieus verder wil in de popmuziek. Naast instrumentale en theoretische lessen word je gecoacht bij het maken van een portfolio en studio-opnames.


10 | dans

dans | 11

g a d n Ope ag 14 zondember sept

CHOREOGRAFIE Een les waarin je alles leert over het maken van een dans voor publiek. D.m.v. opdrachten maak je zelf een dans in ĂŠĂŠn bepaalde stijl. Iedere 6 weken staat er een andere dansstijl centraal, zoals klassiek ballet, moderne dans of jazz/streetdance. We sluiten ieder blok af met een kleine presentatie. Inschrijven per 6 weken is mogelijk.

CURSUSAANBOD DEMOKIDS CKE DANST! Demokids CKE danst! zoekt getalenteerde kinderen tussen 6 en 10 jaar die zich willen ontwikkelen in Streetdance en Hip hop. Demokids haalt de beste dansmoves uit jouw danstalent. Voor deze groep kun je 2x per jaar auditie doen. De eerste auditie is op zaterdag 21 juni 2014. Geef je op via de website.

De CKE-dansschool heeft een zeer divers aanbod: van klassiek tot streetdance, van flamenco tot moderne dans, voor kinderen, jongeren of volwassenen. Om een tijdje te proberen, of om je verder in te ontwikkelen: voor iedereen hebben wij een passende cursus!

VAKANTIEDANSKRIEBELS voor kinderen tussen 7 en 12 jaar In drie dagen een voorstelling maken? Dat kan! Je verzint dansbewegingen, leert een dans en maakt samen met andere kinderen zelf een dans, knutselt mee aan decor of kostuum. Op vrijdagmiddag laat je het resultaat zien in een voorstelling.

OPEN PODIUM voor kinderen en jongeren In het Open Podium presenteer je je eigen dans. Een geweldige solo, een ontroerend duet, een groepsdans, dans met livemuziek of beeldende kunst, dansstijlen zoals breakdance, moderne dans of klassiek ballet: alles kan! Je kunt kiezen met of zonder coaching. Kies je voor coaching dan krijg je een startworkshop en drie coachings van 30 minuten. In de coachings krijg je allerlei tips van een echte danscoach om jouw dansstuk nog mooier te maken! Wil je geen coaching dan kun je gratis mee doen aan het open podium.

DANSDAGEN EN PROJECTEN EN DE KINDERVOORSTELLING PEUTERDANS VOOR OUDER & KIND Samen met je kind kom je in een belevingswereld van waaruit je op dansavontuur gaat. Er is veel aandacht voor improvisatie en dansexpressie. Een heerlijke les om samen met je kind te beleven.

CKE EN PARTNERS, VOOR DANSBELEVING IN DE STAD EINDHOVEN In onze brochure en op de website vind je doorverwijzingen naar onze samenwerkingspartners dans in de stad. Partijen die het culturele aanbod verrijken en verbreden.

In 2014-2015 organiseert de CKE-dansschool weer een aantal dansdagen. Rondom een bezoek aan een dansvoorstelling wordt een dansdag of project aangeboden met workshops, lezingen of presentaties. In september wordt het programma van de dansdagen bekend gemakt op de website.

KOM NAAR DE OPEN LESWEEK EN PROEF EN PROBEER! Van MAANDAG 25 AUGUSTUS TOT EN MET ZATERDAG 30 AUGUSTUS ben je van harte welkom in alle lessen volgens het lesrooster. Deelname is vrijblijvend.


12 | kom binnen bij cke

schrijven | 13

LOOP EENS BINNEN BIJ CKE PROEFLESSEN

Bij Muziek en Dans begint het seizoen altijd met een Open lesweek. Van MAANDAG 25 TOT EN MET ZATERDAG 30 AUGUSTUS ben je van harte welkom in alle lessen volgens het lesrooster. Deelname is vrijblijvend.

Bij CKE kun je ook eerst vrijblijvend een proefles volgen. Bij de CKE-muziekschool kost zo’n proefles e 15,- voor kinderen en e 20,- voor volwassenen. Je kunt één proefles per instrument volgen. Wil je verschillende instrumenten uitproberen, dan kun je natuurlijk gewoon meerdere proeflessen doen. Bij de andere CKE-scholen is het mogelijk om ÉÉN GRATIS PROEFLES te volgen. Besluit je daarna om door te gaan en je definitief in te schrijven, dan telt die proefles als je eerste officiële les. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er nog plaats is.

OPEN DAG

WANNEER STARTEN?

OPEN LESWEEK

Ook dit jaar houden we weer een Open Dag in onze beide locaties in het Centrum: ZONDAG 14 SEPTEMBER 2014 is iedereen van harte welkom tussen 13:00-16:00 op de Pastoor Petersstraat 180 en de Stratumsedijk 22.

MEER INFO? KIJK OP WWW.CKE.NL

Bij de CKE-schrijversschool kun je als beginner op twee manieren een basis leggen om je als schrijver te ontwikkelen: je kunt starten met Creatief schrijven of Schrijftechnieken. Twee verschillende cursussen die elkaar perfect aanvullen. Woordkeus, beeldspraak, ritme, tempo. Stijlmiddelen en schrijfstijlen. In deze cursussen leer je wanneer en hoe je ze toepast.

Heb je het begin van een cursus gemist en wil je de cursus toch graag volgen? Geen probleem, want veel van onze korte cursussen starten niet alleen direct na de zomervakantie, maar worden later in het seizoen nog eens gegeven. Deze startdata in september en februari zijn allemaal te vinden op onze website www.cke.nl Bij jaarcursussen is het vaak nog mogelijk om later in te stromen. Informeer naar de mogelijkheden bij onze balies via 040-2163263 of info@cke.nl .

Wil je daarna meer? Iets anders? Dat kan! Er zijn vier verschillende genrecursussen, die vooral bedoeld zijn om een specifiek schrijfonderdeel verder uit te bouwen. Verhalend Proza schrijven, Roman schrijven, Schrijven voor kinderen en Column schrijven. Om mee te kunnen doen is het fijn als je een basiscursus hebt gevolgd of al enige schrijfervaring hebt. In de meeste cursussen krijg je ook schrijfopdrachten voor thuis. NIEUW dit jaar zijn twee cursussen voor kinderen en jongeren. De cursus SCHRIJVENDE KINDEREN is voor alle kinderen van 8 tot 11 jaar die willen leren hoe je goede, mooie, grappige en gekke verhalen kunt schrijven. SCHRIJVENDE JONGEREN is voor jongeren van 12 tot 18 jaar die ervan dromen om een boek te schrijven.

Schilderij van Dicky Zeilstra

Bij CKE kun je veel meer dan een jaar lang lessen volgen. Je kunt eerst rustig kennismaken met CKE, met de docenten, met kunst en natuurlijk met andere creatievelingen. Dat kan door een open dag te bezoeken, een proefles te volgen, een voorstelling of concert te bezoeken, of door mee te doen aan een workshop, masterclass of korte cursus.

In jou zie ik mij.

Het kind dat speelt. In mij zie ik jou.

De glimlach weerspiegelt. Jouw handen in de mijne. Je leunt. Ik hou je vast.

Eens komt de dag dat ik leun

meer

p o o inf e.nl

ck

MANUSCRIPTADVIES Inspiratie nodig? Writersblock? Docenten van de CKEschrijversschool kunnen je helpen en adviseren bij het schrijven van een manuscript.

en jij mij vasthoudt.

Tot die tijd ben ik hier. Voor jou.

Claire Faasen

INSPIREREND De docenten van de CKEschrijversschool zijn inspirerende en ervaren docenten die je kwaliteiten op allerlei manieren naar boven weten te brengen. Naast het lesgeven hebben ze allemaal een bloeiende schrijfpraktijk. Die combinatie maakt elke schrijfcursus tot een unieke ervaring.

CKE EN PARTNERS, VOOR KUNSTBELEVING IN DE STAD EINDHOVEN In onze brochure en op de website vind je doorverwijzingen naar onze samenwerkingspartners in de stad. Partijen die het culturele aanbod verrijken en verbreden.


14 | muziek

muziek| 15

NIEUW BIJ CKE Benieuwd naar de andere nieuwe cursussen die de muziekschool dit jaar biedt? Kijk op pagina 4 en 5 voor het overzicht.

KINDERCURSUSSEN Bij de CKE-muziekschool kun je al vanaf 3 maanden terecht. Via deze weg kunnen alle kinderen in aanraking komen met muziek. Voor kinderen van 7 tot 9 jaar hebben we de oriëntatiecursus MUZIEKATELIER met daarna een INSTAPCURSUS naar keuze.

ZANGLES VOOR KINDEREN Voor kinderen vanaf 7 jaar is er ook een 3-jarige cursus GROEPSLES ZANG, om op een speelse wijze kennis te maken met zingen.

PROEFLESSEN voor kinderen, jongeren en volwassenen Wil je eens ervaren hoe het is om les te krijgen op een bepaald instrument? Je kunt bij de CKE-muziekschool een proefles volgen. Wil je een proefles cadeau geven? Daar hebben we de CKE-cadeaubon voor.

LIDMAATSCHAP MUZIEK WEET JE AL WAT JE WILT?

g a d Openag 14 zondember sept

Bij de CKE-muziekschool kun je in augustus ook meteen inschrijven voor het lidmaatschap. Alle beginnende leerlingen krijgen wekelijks groepsles. Als je behoefte hebt aan langere en meer individuele lessen, dan kan dat ook.

ZANGLES voor jongeren en volwassenen Binnen het lidmaatschap van de muziekschool kun je ook zangles nemen en kiezen voor één of meerdere stijlen: klassiek, musical, pop&Jazz, rock. Geef je voorkeur op bij inschrijving. Je kunt er ook voor kiezen om eerst in een cursusvorm te leren zingen. Kijk daarvoor in het cursusoverzicht.

PAKKET LIDMAATSCHAP MUZIEK (vanaf ¤ 452) - Wekelijkse groepsles (of individuele lessen) - Gratis samenspel / bandjes / ensembles - Gratis extra modules Binnen het lidmaatschap is het daarnaast mogelijk om langere lestijden te kopen, twee instrumenten te kiezen of om de week les te krijgen. Informeer naar de mogelijkheden.

AANBOD OP MAAT Bij de CKE-muziekschool kun je kiezen voor een leskaart. Je moet dan wel extra betalen om gebruik te maken van samenspel, bandjes, ensembles en modules.

START MUZIEKLESSEN Alle lessen starten in de week van 25 AUGUSTUS 2014.

NIEUW: KAMERMUZIEKENSEMBLE STORIONI-ACADEMY IIn januari 2015 is weer het jaarlijkse Storioni-festival. Wil je meeoen aan de Storioni-academy 2015? Dan kun je voor deze cursus inschrijven. Dit project is speciaal voor alle instrumentalisten. Leden van het Storioni-trio en hun gastdocenten geven een masterclass in januari 2015. Na deze Masterclass wordt besloten wie tijdens het festival mag optreden in het Muziekgebouw Eindhoven.


16 | muziek

cke de wijk in | 17

SAMENSPEL EN SAMENZANG ORKESTEN, ENSEMBLES EN KOREN Samenspel is op de CKE-muziekschool een belangrijk onderdeel van de instrumentale opleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument, je bent pas echt een complete muzikant als je kunt samenspelen. Ensembles en bands treden allemaal één of meer keer per jaar op. Je doet dus ook nog PODIUMERVARING op. Volg je instrumentale lessen, dan hoort het spelen in een ensemble, orkest of band er dus gewoon bij. Omdat we dat zo belangrijk vinden, is deelname aan ensembles, orkesten en bandjes gratis voor alle leerlingen die instrumentale lessen volgen. Ook voor volwassenen! Als je geen instrumentale lessen volgt kun je gewoon - tegen betaling- meedoen. In het overzicht van cursussen vind je ons hele aanbod van ensembles en orkesten.

CKE EN PARTNERS, VOOR MUZIEKBELEVING IN DE STAD EINDHOVEN In onze brochure en op de website vind je doorverwijzingen naar onze samenwerkingspartners muziek in de stad. Partijen die het culturele aanbod verrijken en verbreden.

DE CKE POPSCHOOL BANDS CKE-bands treden het hele jaar voor het voetlicht op verschillende podia in Eindhoven.

Luister jij de hele dag naar muziek en zou je die vette gitaar riffs, funky drumgrooves en lekkere jazzliedjes het liefst zelf willen zingen en spelen in een band? Bij de CKE POPSCHOOL kan dat allemaal! We leren je alle ins en outs op je instrument of begeleiden je band naar een fantastisch optreden.

CKE BANDS Wil jij spelen in één van de vele pop-, rock- & jazzbands van CKE en na een half jaar al optreden voor publiek? Dan is dit je kans! Bij CKE zijn er ongeveer 40 bands met verschillende stijlen: pop, rock, jazz, singer-songwriting, etc. Elke band repeteert wekelijks onder begeleiding van een docent, in PopEi of op de Pastoor Petersstraat. Bij de samenstelling van de bands wordt gekeken naar leeftijd, niveau en bezetting. Zowel beginnende als gevorderde muzikanten kunnen meedoen. Let op: je moet zelf een instrument meebrengen. Versterkingsapparatuur en drumstel zijn aanwezig. Als je bij CKE al (twee-)wekelijks lessen volgt op een instrument zijn de bandlessen gratis (m.u.v. 10 lessenkaarten). Je moet dan wel minimaal je A-examen hebben gehaald. 2e Paasdag 2015 zal de 2e editie van de Eindhovense popdag plaatsvinden.

WORKSHOPS POPZANG Wil je graag in een band gaan zingen, solo of backing vocals? Doe dan mee aan een workshop POPZANG.

DE CKE DJ SCHOOL DJ SCHOOL De CKE DJ SCHOOL, onder leiding van Lady Aïda, houdt regelmatig open huis in de vorm van presentaties en clubavonden.

Al meer dan vijf jaar wordt aan beginnende DJ’s de techniek van het mixen geleerd, onder de bezielende leiding van niemand minder dan de bekende Eindhovense DJ LADY AÏDA. Er zijn cursussen BEATMIXEN voor beginners, gevorderden en beatmixen digitaal. Steeds meer DJ’s van de CKE DJ-school vinden hun weg in de Eindhovense DJ scene.

KUNST IS LEUK, OOK IN JOUW WIJK OF OP JOUW SCHOOL! Je hoeft niet altijd naar het centrum van Eindhoven te gaan om CKE tegen te komen. Je ziet ons ook steeds meer in Meerhoven en Blixembosch, bij andere culturele instellingen, of zelfs in kerken, café’s, op festivals en natuurlijk op de meeste scholen in Eindhoven. In MEERHOVEN is CKE partner in spilcentrum ‘De Hangar’, samen met basisschool De Startbaan, kinderopvang Korein en Zuidzorg. Vakdocenten van CKE verzorgen daar voor de school lessen tijdens creamiddagen of in korte projecten. Zo’n project kan ook na schooltijd een vervolg krijgen, doordat kinderen doorgaan in een cursus van CKE. De cursussen zijn niet alleen voor leerlingen van De Startbaan, maar ook kinderen van het Slingertouw zijn van harte welkom, net als alle ouders, of baby’s en peuters die (nog) geen gebruik maken van opvang of onderwijs. Er zijn onder andere musicalgroepen, lessen op diverse muziekinstrumenten en danslessen al vanaf de peuterleeftijd. In de wijk BLIXEMBOSCH is CKE partner binnen spilcentrum Blixembosch, waar we onder één dak zitten met BASISSCHOOL DE BOSCHUIL en KOREIN KINDEROPVANG. In opdracht van de school geven docenten van CKE bepaalde lessen onder schooltijd, maar er zijn ook naschoolse activiteiten, in nauwe samenwerking met genoemde partners. Zo kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse kunstdisciplines. Er wordt gewerkt aan een presentatie voor klasgenootjes, leerkrachten en ouders. Kinderen/ouders kunnen ervoor kiezen om daarna nog verder door te gaan met een cursus van CKE. Er is keuze uit cursussen muziek, beeldende kunst of musical. Uiteraard is het ook mogelijk om direct in zo’n cursus te beginnen. KIJK VOOR HET ACTUELE AANBOD OP WWW.CKE.NL.

meer

p o o inf e.nl

ck


18 | cursisten aan het woord

cursisten aan het woord | 19

CURSISTEN “ AAN HET WOORD...

CURSIST TONEEL Ik ben begonnen met toneel omdat een vriend er op zit… Het optreden is leuk… Toneelspelen is op zich niet spannend, wel als er publiek is, dan is het best eng, want dan ben je zenuwachtig doordat er zoveel mensen zijn.

CURSIST ZEEFDRUKKEN Ik werkte als zelfstandige thuis en wilde meer met mensen in contact komen. Het leek me daarom heel leuk om een cursus bij het Centrum voor de Kunsten te gaan doen. Inmiddels ben ik al zo’n twintig jaar bij zeefdrukken. De techniek beheers ik inmiddels wel, maar ik maak nog steeds progressie.

“ “

LEERLING HARP Ook na 8 jaar is harpspelen nog steeds leuk. Ik ontdek steeds meer nieuwe dingen door te experimenteren. Het geeft echt motivatie om door te gaan, dat er altijd nog nieuwe dingen zijn om te leren.

CURSIST FOTOGRAFIE Ik ben met fotografie begonnen omdat mijn middelste dochter elke keer haar ogen halfdicht had op de foto en dat vond ik zo jammer. Ik had helemaal geen mooie foto’s van haar, dus toen ben ik gaan stoeien met de camera en toen ben ik bij CKE terechtgekomen om me verder te helpen.

ISABELLE VAN DE WALLE (15) volgt al sinds haar zesde lessen bij CKE. MUSICAL, DANS, THEATER, PIANO en ZANG - dit multitalent heeft het allemaal in zich. Isabelle: “Ik heb bij CKE al heel veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik zang met dans combineer en zang met piano. Ook durf ik in het dagelijks leven veel meer dankzij de dingen die ik leer in de theaterlessen. En het is gewoon heel erg leuk!” Isabelle is hard op weg om later beroepsmatig verder te kunnen haar talenten. “Hoe precies weet ik nog niet, maar het liefst uitvoerend. Ik zou wel in grote musicals willen spelen, of in films bijvoorbeeld”, vertelt ze. Nog niet zo lang geleden won Isabelle de landelijke liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen. Haar lied ‘Muziek laat je Dromen’ komt op de jubileum-cd ‘Feest’ van Kinderen voor Kinderen én in de familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’. Bij CKE denken we dat we nog veel van haar gaan horen en zien in de toekomst!

MEER INFO? KIJK OP WWW.CKE.NL

CURSIST IERSE DANS Het is gezelliger om in een groep te dansen dan de hele tijd alleen, want je werkt samen en je doet dingen samen. Het is ook wel leuk als iets niet snapt: er is altijd iemand anders die het wel snapt en die je kan helpen.

LEERLING GITAAR Gitaarspelen is voor mij een manier om even aan iets anders te kunnen denken. Als je thuiskomt van school en je moet huiswerk maken, dan wil je soms even iets anders doen.

CURSIST BEELDHOUWEN Ik heb thuis al heel veel beelden staan. Een aantal heb ik laten gieten in brons, maar ik heb ook een hele hoop wasvormen, de hele garage staat vol… Er zijn ook mensen die een beeld van me hebben overgenomen. Maar daar doe ik het niet voor. Het is vooral de ontspanning en ik vind het heerlijk met het materiaal (was) te werken.

CURSIST OUDER EN KIND Thuis bedenk je altijd om iets creatiefs te gaan doen met je kind en dan komt het er niet van. Nu moet ik er wel naar toe.” “Schilderen is belangrijk voor me omdat je dan alles kwijt kunt wat in je hoofd zit.

Open zond dag septe ag 14 mbe r


20 | beeldend

beeldend | 21

meer

p o o f in e.nl

ck

“Ik ben niet creatief“ of “Ik heb geen fantasie” horen we regelmatig tijdens onze open dagen. Bezoekers vinden het dan mooi of interessant wat ze zien en hebben bewondering voor al die mensen die wél talent hebben om zoiets te kunnen. Ze denken dat het voor hen niet is weggelegd. Onze docenten zijn dat wel gewend. Ze leggen dan uit dat talent niet iets is dat zo maar aan komt waaien. Het is niet iets wat de één wel heeft en de ander niet. Natuurlijk maak je niet zo maar mooie en boeiende dingen. Het begint met interesse en de stap om toch maar eens die basiscursus te doen. Daar blijkt dan dat je veel kunt leren over de techniek, de materialen en middelen waarmee je werkt. Dat je opdrachten krijgt waarmee je op weg gaat. Je hebt medecursisten met dezelfde drempelvrees, maar juist daardoor stimuleer je elkaar enorm. In het begin maak je snel vorderingen: na de eerste les ga je al met een werkstuk naar huis! Die snelheid neemt af naarmate je vordert en meer leert. Dat is ook goed, want juist dan ga je jezelf ontwikkelen. Ongemerkt ben je steeds meer met de materie bezig, niet alleen bewust tijdens de les, maar ook onbewust de rest van de week. Je zoekt naar beelden, naar oplossingen die je in jouw werk kunt gebruiken. Gewoon in de krant, een weekblad, je surft op internet of kijkt in kunstboeken. Kortom, het wordt iets van jezelf. Ongemerkt heb je een passie ontdekt. Eén ochtend, middag of avond in de week ben je in een hele andere wereld, een wereld die je zelf schept, die je niet opgelegd wordt. Jij bepaalt hoe je dat doet, jij bepaalt jouw tempo. Onze docenten begeleiden je er in.

CKE EN PARTNERS, VOOR KUNSTBELEVING IN DE STAD EINDHOVEN In onze brochure en op de website vind je doorverwijzingen naar onze samenwerkingspartners in de stad. Partijen die het culturele aanbod verrijken en verbreden.

Soms weet je het even niet meer. Op zo’n moment worden de docent en ook de medecursisten belangrijk. Een goed gesprek over het werk en samen zoeken naar oplossingen leidt dan tot nieuwe inzichten en nieuw elan. Je gaat weer op weg. Nieuw terrein ontdekken en nieuwe wegen inslaan. Dat is wat je in de cursussen doet, steeds leren en doen, steeds je grens verleggen. Kom daarom op 14 SEPTEMBER naar onze OPEN DAG en maak kennis met CKE, onze docenten, onze ateliers. Doe mee met een workshop en proef de sfeer van CKE. Wij zijn er klaar voor!

FOTOGRAFIE EN DIGITALE BEELDBEWERKING In alle cursussen fotografie- en digitale beeldbewerking van CKE ligt het accent op de creatieve en artistieke kant. Al doende ontdekken! Dat kan in de basis- en vervolgcursussen fotografie. Er is een intensieve variant van 30 lessen waarbij je iedere week les hebt en de variant van 15 lessen waarbij de lessen tweewekelijks zijn. Vast onderdeel daarin is digitale beeldbewerking. Een goede foto maken is meer dan een druk op de knop. Bewust waarnemen is een belangrijk element in de cursussen. Waar ga je staan? Wat komt erop en wat laat je weg? Compositie, licht, kleur en vorm krijgen ruim aandacht. Natuurlijk speelt de techniek van de digitale camera daar ook een rol in. Het gezamenlijk op pad gaan, het werken in de fotostudio maakt deze cursussen vooral ook praktisch. In de vervolgcursus duik je meer de diepte in. Wat is jouw fotografie, je stijl, heb je al een handschrift of kun je deze ontwikkelen? Het hele jaar door zijn er uitdagende workshops voor jongeren en volwassenen van alle niveaus. Van absolute beginners tot zeer vergevorderde fotografen. inspirerende docenten nemen iedereen mee! FOTOGRAFIE BIJ CKE IS GEGARANDEERD FLITSEND!


22 | partners van cke

partners van cke |23

PARTNERS VAN CKE CHINESE OPERA

MUZIEK

MARK BOONSTRA Mark Boonstra geeft individuele muzieklessen op o.a. trombone. Mark is werkzaam als bastrombonist bij Het Brabants Orkest, maakt deel uit van het Nieuw Trombone Collectief en is docent aan de Muziekschool Aalst-Waalre. Voor informatie en aanmelden: BOONSTRA@TROMBONES.NL

ESTELLA KEMPEN Estella is muziektherapeute. Ze heeft geeft o.a. bandcoaching voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar met verwerkings-, aanpassing- en/of gedragsproblemen ( o.a. autisme). De instrumenten waarmee je bij haar terecht kunt zijn keyboard (piano), (elec.) gitaar, drums, basgitaar, zang, saxofoon en percussie. Kijk voor meer mogelijkheden op de website. WWW.VIBES-MUZIEK.COM

BRUCE WORLD MUSIC Voor Djembélessen en nog veel meer Latijns-Amerikaanse muziek kun je terecht bij Bruce World Music. Bruce World Music vindt haar oorsprong in Curaçao en Suriname. WWW.BRUCEWORLDMUSIC.COM

MARCUS BODINE - ZERO TO MIDNIGHT

Kunsteducatie voor iedereen. Daar staan we voor en daar maken we ons sterk voor, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom zoekt CKE nieuwe samenwerkingsverbanden. Het liefst met partners, klein en groot, die net als wij ruimte willen geven aan iedereen die interesse heeft in kunst en cultuur en die hart hebben voor de stad Eindhoven. CKE werkt samen met die partners en kan zo een belangrijke rol spelen. Hieronder vind je een aantal van zulke aanbieders.

DANS

DANSSTUDIO CUBADANZA Wil je Salsa dansen? Dan verwijzen we je graag door naar Dansstudio Cubadanza. Dat is een dansschool in Eindhoven waar dagelijks lessen worden gegeven in Caribische- en Cubaanse dans. WWW.CUBADANZA.NL

DANSSTUDIO ANA DANST Voor Oriëntaalse dans, ook wel bekend als “buikdansen”, kun je terecht bij Dansstudio Anna Danst. Tijdens de intensieve lessen ontspan je en werk je tegelijkertijd aan je conditie. Er komen verschillende dans- en muziekstijlen aan bod. WWW.ANADANST.NL

BEELDEND

KEES MARTENS

Zero To Midnight is a professional music & audio production company based in Eindhoven, the Netherlands. The company is run by Marcus Bodine (23-07-1978). Marcus has 10+ years experience as sounddesigner, composer & (international) touring musician. Every sound production is in the best hands & personally handled by Marcus.

Kees is werkzaam als fotojournalist bij onder andere het Eindhovens Dagblad en geeft daarnaast ook cursussen en workshops. Kees heeft bij CKE een cursus Analoge Zwartwit Fotografie verzorgd,in de nog altijd aanwezige DOKA. WWW.KEESMARTENS.TK

MIKAMUSIKA

Mia Koeneman is beeldend kunstenaar en docente tekenen, schilderen en aquarelleren. In haar atelier in Eindhoven maakt ze aquarellen en acrylschilderijen en geeft ze cursussen. Op haar site laat ze een selectie van haar werk zien. WWW.MIAKOENEMAN.NL

Praktijk voor muziekactiviteiten, muziektherapie en muziekles op maat (Yvonne Spanjers) Mikamusika is een praktijk voor muziekactiviteiten, muziektherapie en muziekles op maat. Voor een persoonlijke benadering die rekening houdt met je mogelijkheden en beperkingen en vooral: plezier, contact, expressie en ontwikkeling. WWW.MIKAMUSIKA.NL

JOSANNE TOUSSAINT LOGOPEDIST EN STEMCOACH Ze is gespecialiseerd op het gebied van stemgebruik en articulatie binnen theater en zang. Heb je na of tijdens het spreken of zingen vaak last van je stem of keel? Dit is een teken dat je je stem niet optimaal gebruikt en misschien zelfs forceert. Met gespecialiseerde logopedie kunnen deze klachten verholpen worden of verminderen. Ook als je wilt werken aan verstaanbaarheid, accent of presentatievaardigheden ben je bij Josanne aan het juiste adres. WWW.LOGOPEDIEPRAKTIJKWIJS.NL DE ACCADEMIA PIANISTICA IMOLA HEEFT SINDS JANUARI 2014 EEN DEPENDANCE VOOR NOORD-EUROPA BIJ CKE IN EINDHOVEN, ONDER DE NAAM IMOLA PIANO ACADEMY EINDHOVEN, O.L.V. ANDRÉ GALLO.

MIA KOENEMAN

CAROLINE PEETERS Als architect en kunstenaar vind ik het erg interessant om te zien en ervaren hoe alles in onze omgeving bedacht en beïnvloed is door mensen, door onszelf. Daarnaast ben ik altijd al gefascineerd geweest door het (willen) bewaren en herinneren. Mijn kunst komt dan ook voort uit deze fascinaties: Ik maak BEWAARPLAATSEN + KERAMIEK.

THEATER

KRACHTVOER THEATER Regisseur Maddy Kok is voor “Levensfeest’ op zoek naar kinderen (5+), jongeren, studenten dans/theater én ouderen die de uitdaging willen aangaan om samen te spelen, te bewegen, te dansen en te improviseren. Op basis van improvisaties met al deze leeftijden samen op scène wordt een associatieve theatervoorstelling gemaakt die in april 2015 gaat spelen in het Parktheater. Audities zijn op zaterdag 20 en 27 september. WWW.KRACHTVOERTHEATER.NL


24 | musical

musical | 25

VOOR IEDEREEN Iedereen kan bij de CKE-musicalschool het musicalvak leren. Kinderen, jongeren en volwassenen. Je krijgt het hele jaar les in de vakken spel, dans en zang. Jouw docententeam zorgt voor leuke en uitdagende lessen. Training, het samensmelten van spel, zang en dans en presentatie zijn belangrijke onderdelen van de jaarcursus. Musical is een vak waarin je veel discipline en doorzettingsvermogen nodig hebt. Met talent kom je absoluut een heel eind maar misschien kom je met lekker hard werken nog wel verder. We willen dat je veel plezier hebt in de lessen en na deze cursus weer ‘n jaartje terugkomt naar de CKE-musicalschool.

ANNIE

infomoeper

cke.nl

Wie kent haar nu niet, met haar rode krullen, ontwapenende lach en prachtige stem: Annie! Het stoere weesmeisje uit het door de vreselijke Miss Hannigan geleide weeshuis. Ze droomt van een leven samen met haar ouders die hebben beloofd haar ooit op te zullen halen. Maar ze komen niet… Op een dag staat ineens de secretaresse van de miljardair Oliver Warbucks op de stoep. Ze neemt Annie mee voor een weekje bij meneer Warbucks thuis. Annie verovert al snel het hart van al het personeel en langzaam maar zeker ook dat van Mr. Warbucks. Als hij Annie aanbiedt bij hem te blijven wonen wijst ze dit beleefd af. Ze wil immers haar echte ouders vinden. Uit liefde voor Annie looft ‘daddy’ Warbucks een beloning uit als de echte ouders van Annie zich melden. Miss Hannigan weet dat de ouders van Annie niet meer in leven zijn en beraamt een plan samen met haar broer en schoonzus om meneer Warbucks zijn geld afhandig te maken. Dit brengt Annie in levensgevaar… ANNIE IS OP 16, 17 EN 18 JANUARI 2015 TE ZIEN IN HET PARKTHEATER.

LOVE ME TENDER Na ‘Chicago’ en ‘Fame’ schitteren de jongeren van de CKE-musicalschool dit seizoen in de voorstelling ‘Love Me Tender’. Deze swingende musical, opgebouwd uit songs van Elvis Presley, vertelt het verhaal van de vrijgevochten megahunk Chad die met zijn kapotte motor, zijn gitaar én zijn blauwe suède schoenen strandt in een ingeslapen plattelandsdorpje. Terwijl zijn motor wordt gerepareerd brengt hij vele meidenhoofden op hol. Ook het leven van Natalie, die als reparateur werkt aan de motor van Chad, krijgt van de ene op de andere dag een totaal andere wending. Zij droomt er al tijden van de wijde wereld in te trekken en ziet in de sexy Chad de ideale reisgezel. Ze probeert hem op eigenzinnige wijze hiervan te overtuigen. Maar of haar dit gaat lukken… DE AUDITIE VOOR LOVE ME TENDER IS OP DINSDAG 24 JUNI 2014. SCHRIJF JE IN VÓÓR 17 JUNI 2014 VIA WWW.CKE.NL.

CKE EN PARTNERS, VOOR KUNSTBELEVING IN DE STAD EINDHOVEN In onze brochure en op de website vind je doorverwijzingen naar onze samenwerkingspartners in de stad. Partijen die het culturele aanbod verrijken en verbreden.


26| schema beeldend

schema fotografie en musical | 27

school voor beeldende kunsten Cursusnaam

Startdatum

Lestijd

Locatie

Docent

fotografie Aantal lessen

Cursusbedrag

(Prijs per les)

Materiaalkosten

Cursuscode

Kinderen

di 23 sep 2014 wo 24 sep 2014 za 27 sep 2014 za 27 sep 2014 za 27 sep 2014 di 23 sep 2014 ma 27 okt 2014 wo 24 sep 2014

16.00-17.30 13.30-15.00 12.30-14.00 14.30-16.00 10.00-12.00 15.30-17.00 15.30-17.00 14.00-15.30

SD SD SD SD SD BU MH SD

Marian Bakens Shelly Lapré Elke Veltman Elke Veltman Elke Veltman Ellis Renders Elke Veltman Miranda van der Zandt

30 30 30 30 30 30 8 25

214,00 214,00 214,00 214,00 285,00 214,00 81,00 214,00

7,13 7,13 7,13 7,13 9,50 7,13 10,13 8,56

20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 10,00 20,00

51820 51830 51862 51865 51864 51840 51810 51831

Jeugdcursussen beeldend Allerlei voor ukkies - gr. 1+2 Kleierlei - gr. 3 tm 8 Kleierlei - gr. 3 tm 8 Jeugdatelier allerlei - gr. 3 tm 8 in blokken Jeugdatelier allerlei - gr. 3 tm 8 nieuwe technieken Jeugdatelier allerlei - gr. 3 tm 8 nieuwe technieken Ouder & Kind - 6 tm 88 jr

za 27 sep 2014 di 23 sep 2014 wo 24 sep 2014 ma 22 sep 2014 wo 24 sep 2014 za 27 sep 2014 za 27 sep 2014

12.00-13.15 16.00-17.30 16.00-17.30 16.00-17.30 15.30-17.00 10.00-11.30 14.00-15.30

SD SD SD SD SD SD SD

Shelly Lapré Chantal Ruijgrok Chantal Ruijgrok Ellis Renders Shelly Lapré Shelly Lapré Shelly Lapré

30 25 25 30 30 30 10

178,00 214,00 214,00 214,00 214,00 214,00 110,00

7,13 8,56 8,56 7,13 7,13 7,13 11,00

20,00 15,00 15,00 20,00 20,00 20,00 10,00

51860 51522 51531 51811 51832 51861 51863

do 25 sep 2014 vr 26 sep 2014 do 25 sep 2014 za 27 sep 2014

16.30-18.30 15.30-18.00 15.45-18.00 10.00-12.00

SD SD SD SD

Pascale Creemers Marijke van Overbeek Marijke van Overbeek Marian Bakens

21 25 25 30

269,00 315,00 641,00 285,00

12,81 12,60 25,64 9,50

20,00 20,00 15,00 20,00

52740 53836 52840 52860

Beeldhouwen Beeldhouwen - beg.+gev. Beeldhouwen in steen - beg.+gev. Beeldhouwen in steen - beg.+gev. Beeldhouwen Kort - beg.+gev.

wo 24 sep 2014 wo 24 sep 2014 do 25 sep 2014 wo 11 mrt 2015

14.00-17.00 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.00

SD SD SD SD

Annemarie Verheijen Annemarie Verheijen Annemarie Verheijen Annemarie Verheijen

20 20 20 6

399,00 399,00 399,00 132,00

19,95 19,95 19,95 22,00

15,00 15,00 15,00 10,00

53431 53430 53440 54430

Edelsmeden Edelsmeden / Sieraadvormgeving - beg.+gev. Edelsmeden / Sieraadvormgeving - beg.+gev. Edelsmeden / Sieraadvormgeving - beg.+gev. Edelsmeden / Sieraadvormgeving kort - beginners

di 23 sep 2014 wo 24 sep 2014 do 25 sep 2014 ma 23 feb 2015

19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00

SD SD SD SD

Mascha Timmermans Mascha Timmermans Ingrid Fokken Ingrid Fokken

25 25 25 10

445,00 445,00 445,00 205,00

17,80 17,80 17,80 20,50

30,00 30,00 30,00 15,00

53620 53630 53640 54610

Keramiek Keramiek - beg.+gev. Keramiek - beg.+gev. Keramiek - beg.+gev. Keramiek - beg.+gev. Keramiek kort - beg.+gev. Open atelier keramiek - vergevorderden Raku Workshop

ma 22 sep 2014 ma 22 sep 2014 di 23 sep 2014 do 18 sep 2014 ma 11 mei 2015 do 18 sep 2014 do 11 jun 2015

14.00-17.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 9.00-13.00 19.30-22.00

SD SD SD SD SD SD SD

Chantal Ruijgrok Chantal Ruijgrok Chantal Ruijgrok Jennifer Slinkers Chantal Ruijgrok Jennifer Slinkers Jennifer Slinkers

25 25 25 30 5 30 5

472,00 425,00 425,00 472,00 79,00 329,00 96,00

18,88 17,00 17,00 15,73 15,80 10,97 19,20

10,00 10,00 10,00 10,00 5,00 0,00 5,00

53510 53511 53520 53540 54510 53541 54541

Modelboetseren Open atelier modelboetseren - vergevorderden

ma 22 sep 2014

19.30-22.00

SD

Marijke van Overbeek

25

418,00

16,72

0,00

53513

Model- en portrettekenen en -schilderen Model- en portrettekenen en -schilderen - beg.+gev. Portrettekenen en -schilderen - gevorderden Model tekenen en -schilderen - beg.+gev. Workshop portrettekenen en -schilderen Engelstalig - gevorderden

ma 22 sep 2014 do 25 sep 2014 vr 26 sep 2014 di 28 okt 2014

19.30-22.00 9.30-12.00 9.30-12.00 13.30-16.00

SD SD SD SD

Frank Malcorps Frank Malcorps Marijke van Overbeek Frank Malcorps

25 25 25 6

489,00 499,00 489,00 134,00

19,56 19,96 19,56 22,33

10,00 15,00 15,00 5,00

53815 53843 53850 53822

Specials Ouder & Kind - 6 tm 88 jr Familieherinneringen - 6 tm 88 jr

za 27 sep 2014 za 17 jan 2015

14.00-15.30 12.00-13.30

SD SD

Shelly Lapré Shelly Lapré

10 6

110,00 65,00

11,00 10,83

10,00 0,00

53863 54260

Tekenen en schilderen Tekenproeverij - beginners Tekenen - beg.+gev. Tekenen en schilderen basis Tekenen en schilderen - beg.+gev. Tekenen en schilderen - beg.+gev. Tekenen en schilderen - beg.+gev. CKE atelier plus - vergevorderden Schilderen basis - beg.+gev. Schilderen basis -beg.+gev. Schilderen vervolg - gevorderden Schilderen vervolg - gevorderden Schilderen vervolg - gevorderden Schilderen vervolg - gevorderden Open atelier schilderen met opdrachten - gevorderden Open atelier schilderen - vergevorderden Meekijken over de schouder van ….. Picasso!! - beg.+gev. Gemengde technieken 2D en 3D - beg.+gev. Gemengde technieken 2D en 3D - beg. + gev.

do 18 sep 2014 wo 24 sep 2014 wo 24 sep 2014 wo 24 sep 2014 do 25 sep 2014 za 27 sep 2014 ma 22 sep 2014 ma 22 sep 2014 di 23 sep 2014 ma 22 sep 2014 di 23 sep 2014 wo 24 sep 2014 do 25 sep 2014 do 25 sep 2014 di 23 sep 2014 do 25 sep 2014 wo 24 sep 2014 vr 26 sep 2014

19.30-22.00 19.30-22.00 9.30-12.00 9.30-12.00 19.30-22.00 10.30-13.00 10.00-17.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 9.30-12.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.00-23.00 19.30-22.00 19.30-22.00 15.30-18.00

SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD

Frank Malcorps Frank Malcorps Ellis Renders Marijke van Overbeek Marijke van Overbeek Marijke van Overbeek Marijke van Overbeek Ellis Renders Ellis Renders nnb Shelly Lapré Shelly Lapré Miranda van der Zandt Frank Malcorps Frank Malcorps Frank Malcorps Marijke van Overbeek Marijke van Overbeek

1 25 25 25 25 15 25 25 25 25 25 25 25 30 30 10 25 25

15,00 393,00 393,00 393,00 393,00 299,00 499,00 393,00 393,00 393,00 393,00 393,00 393,00 329,00 329,00 259,00 393,00 315,00

15,00 15,72 15,72 15,72 15,72 19,93 19,96 15,72 15,72 15,72 15,72 15,72 15,72 10,97 10,97 25,90 15,72 12,60

0,00 20,00 20,00 10,00 20,00 10,00 5,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 0,00 10,00 20,00 20,00

53846 53833 53834 53811 53842 53860 53812 53810 53820 53816 53823 53831 53840 53841 53821 54822 53835 53836

Textielvormgeving Oneindig textiel basis - beginners Oneindig textiel - beg.+gev. Vilten Kort - beg.+gev.

di 23 sep 2014 do 25 sep 2014 ma 9 mrt 2015

19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00

SD SD SD

Pascale Creemers Pascale Creemers Pascale Creemers

22 22 6

392,00 392,00 107,00

17,82 17,82 17,83

15,00 15,00 5,00

53721 53726 54710

Zeefdruk en Etsen Zeefdrukken atelier - beg.+gev. Zeefdrukken atelier - beg.+gev. Open atelier zeefdrukken - gevorderden Open atelier zeefdrukken - gevorderden Etsen (1 x p 14 dgn) - beg.+gev.

di 23 sep 2014 di 23 sep 2014 ma 22 sep 2014 di 23 sep 2014 za 27 sep 2014

13.30-16.00 19.30-22.00 19.00-23.00 13.00-17.00 10.30-13.30

SD SD SD SD SD

Lex Straates Lex Straates Lex Straates Lex Straates Liesbeth Hovius

22 22 30 30 6

329,00 329,00 329,00 329,00 128,00

14,95 14,95 10,97 10,97 21,33

30,00 30,00 15,00 15,00 15,00

53923 53921 53910 53922 53960

Mode Atelier - 12 tm 16 jr Gemengde technieken 2D en 3D - beg.+gev. Talent-ID Jongerenatelier allerlei 12-17 jr techniek in het platte vlak

Startdatum

Lestijd

di 23 sep 2014 di 13 jan 2015 di 3 mrt 2015 di 19 mei 2015

15.45-17.45 15.45-17.45 15.45-17.45 15.45-17.45

SD SD SD SD

Bouke van Gestel Bouke van Gestel Bouke van Gestel Bouke van Gestel

5 5 5 5

81,00 81,00 81,00 81,00

di 23 sep 2014 di 13 jan 2015 di 3 mrt 2015 di 19 mei 2015

15.45-17.45 15.45-17.45 15.45-17.45 15.45-17.45

SD SD SD SD

Bouke van Gestel Bouke van Gestel Bouke van Gestel Bouke van Gestel

5 5 5 5

Beeldbewerken Photoshop Elements - alle niveaus Photoshop CS5

ma 22 sep 2014 do 25 sep 2014

19.30-22.00 19.30-22.00

SD SD

Leonie Hendriks Leonie Hendriks

Fotografie Introductiecursus fotografie - beginners Introductiecursus fotografie - beginners Introductiecursus fotografie - beginners Introductiecursus fotografie - beginners Fotografie basis - beginners Fotografie basis - beginners Fotografie basis - beginners Fotografie basis - beginners Fotografie basis - beginners Fotografie vervolg Fotografie vervolg Fotografie vervolg Flits- en lichttechnieken - alle niveaus Stilleven- en macrofotografie in de studio - alle niveaus Zwart-wit fotografie - alle niveaus Esthetisch naakt - gevorderden Compositie, kleur en vorm - alle niveaus Licht - alle niveaus Straat- en stadfotografie - alle niveaus Portretfotografie - alle niveaus Fotoboek maken - alle niveaus Modeshoot - alle niveaus Natuurfotografie - alle niveaus Fotograferend de zomer in! - alle niveaus Begeleide Modelshoot - alle niveaus Anders kijken, betere foto's - alle niveaus Anders kijken, betere foto's - alle niveaus Anders kijken, betere foto's - alle niveaus CKE fotogroep - gevorderden CKE fotogroep 'Eigen Stijl' - gevorderden Portfolio - vergevorderden Portretfotografie - alle niveaus Fotoboek maken - alle niveaus In de voetsporen van beroemde fotografen - alle niveaus Theaterfotografie - gevorderden

wo 13 mei 2015 wo 29 okt 2014 wo 10 dec 2014 wo 25 feb 2015 ma 22 sep 2014 ma 22 sep 2014 wo 24 sep 2014 do 25 sep 2014 wo 24 sep 2014 do 25 sep 2014 do 25 sep 2014 ma 22 sep 2014 wo 7 jan 2015 wo 4 feb 2015 wo 11 mrt 2015 za 28 feb 2015 wo 1 apr 2015 wo 13 mei 2015 za 4 okt 2014 za 8 nov 2014 do 25 sep 2014 za 4 apr 2015 za 23 mei 2015 zo 21 jun 2015 za 4 jul 2015 do 30 okt 2014 do 12 feb 2015 do 21 mei 2015 di 23 sep 2014 di 23 sep 2014 di 23 sep 2014 za 23 mei 2015 do 21 mei 2015 wo 3 jun 2015 wo 25 feb 2015

19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30 13.30-16.30 19.30-22.30 19.30-22.30 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-13.00 10.00-14.00 10.00-14.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30 19.30-22.30

SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD

Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken Roberto Bogers Paul Veltman Hanneke Franssen - Moorren Paul Veltman Roberto Bogers Paul Veltman Hanneke Franssen - Moorren Hanneke Franssen - Moorren Paul Veltman Paul Veltman Paul Veltman Roberto Bogers Paul Veltman Paul Veltman Paul Veltman Roberto Bogers Hanneke Franssen - Moorren Hanneke Franssen - Moorren Roberto Bogers Roberto Bogers Roberto Bogers Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken Diversen Hanneke Franssen - Moorren Hans Zoete Roberto Bogers Hanneke Franssen - Moorren Paul Veltman Paul Veltman

Kinderen

Tekenen en schilderen Tekenen en schilderen - gr. 3 tm 8 Tekenen en schilderen - gr. 3 tm 8 Tekenen en schilderen - gr. 3 tm 8 Tekenen en schilderen - gr. 3 tm 8 Tekenen en schilderen - gr. 7+8 Jeugdatelier Blixembosch - gr. 5 tm 8 Jeugdatelier Meerhoven - gr. 6 tm 8 Maak 't Nou - gr. 3 tm 8

Jongeren

Cursusnaam

Volwassenen

Animatie Atelier - 9 tm 14 jr Animatie Atelier - 9 tm 14 jr Animatie Atelier - 9 tm 14 jr Animatie Atelier - 9 tm 14 jr

Jongeren

Animatie Atelier - 9 tm 14 jr Animatie Atelier - 9 tm 14 jr Animatie Atelier - 9 tm 14 jr Animatie Atelier - 9 tm 14 jr

Locatie

Docent

Aantal Cursus(Prijs lessen bedrag per les)

Materiaalbedrag

Cursuscode

16,20 16,20 16,20 16,20

10,00 10,00 10,00 10,00

51240 55240 55241 55242

81,00 81,00 81,00 81,00

16,20 16,20 16,20 16,20

10,00 10,00 10,00 10,00

51240 55240 55241 55242

10 10

205,00 205,00

20,50 20,50

10,00 10,00

53210 53241

5 5 5 5 25 25 25 25 25 25 25 25 5 5 5 3 5 5 5 5 5 5 5 3 1 5 5 5 30 10 10 5 5 5 12

89,00 89,00 89,00 89,00 411,00 411,00 411,00 411,00 411,00 411,00 411,00 411,00 134,00 134,00 134,00 114,00 134,00 134,00 134,00 134,00 134,00 134,00 134,00 130,00 70,00 89,00 89,00 89,00 499,00 224,00 224,00 134,00 134,00 134,00 328,00

17,80 17,80 17,80 17,80 16,44 16,44 16,44 16,44 16,44 16,44 16,44 16,44 26,80 26,80 26,80 38,00 26,80 26,80 26,80 26,80 26,80 26,80 26,80 43,33 70,00 17,80 17,80 17,80 16,63 22,40 22,40 26,80 26,80 26,80 27,33

7,00 7,00 7,00 7,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 15,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 0,00 0,00 5,00 5,00 5,00 15,00 0,00 0,00 7,00 7,00 7,00 0,00

54140 53134 54135 54136 53110 53113 53130 53141 53132 53140 53144 53111 54122 54123 54124 54125 54127 54131 53146 53160 53129 54143 54144 54137 54138 53147 54141 54142 53112 53114 53122 54160 54130 54132 54139

Volwassenen

musical Cursusnaam

Kinderen

Musical Kids gr. 3/4 Musical Kids - gr. 5/6 Musical Kids - gr. 5/6 Musical Kids - gr. 7/8 Musical Kids - gr. 7/8 Musical Kids Meerhoven gr. 5/6 Musical Kids Meerhoven gr. 7/8 Musical Kids Blixembosch gr. 5/6 Musical Kids Blixembosch gr. 7/8

Jongeren

Musical College - 12-18 jaar Jongerenproductie 'All shook up' - 14-20 jaar Auditietraining musical (individueel)

Volwassenen

Musical Volwassenen Blixembosch NIEUW: Beatlesproject ‘The Magical Mystery Tour’ - volwassenen Auditietraining musical

Startdatum

Lestijd

Locatie

Docent

Aantal lessen

Cursusbedrag

(Prijs per les)

Cursuscode

do 25 sep 2014 ma 22 sep 2014 ma 22 sep 2014 wo 24 sep 2014 wo 24 sep 2014 ma 22 sep 2014 ma 22 sep 2014 do 25 sep 2014 do 25 sep 2014

16.00-17.00 16.15-18.15 16.15-18.15 17.00-19.00 17.00-19.00 16.15-18.15 16.15-18.15 17.45-19.15 17.45-19.15

SD SD SD SD SD MH MH BU BU

Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen Diversen

28 28 28 28 28 28 28 28 28

213,00 297,00 297,00 297,00 297,00 297,00 297,00 257,00 257,00

7,61 10,61 10,61 10,61 10,61 10,61 10,61 9,18 9,18

81012 81001 81003 81002 81004 81017 81010 81013 81011

do 25 sep 2014 di 23 sep 2014

17.45-19.45 18.00-20.00

SD SD SD

Diversen Diversen Diversen

28 30 1

439,00 492,00 114,00

15,68 16,40 114,00

82001 82005 82010

do 25 sep 2014 di 4 nov 2014

19.30-21.30 20.00-22.30

BU SD SD

Diversen Diversen Diversen

28 20 1

451,00 509,00 143,00

16,11 25,45 143,00

83001 73030 83010

SD = CKE, Stratumsedijk 22 | PP = CKE, Pastoor Petersstraat 180 | MH = CKE-Meerhoven, spilcentrum De Hangar | BU = Bs De Boschuil KB = Kinderboekwinkel De Boekenberg - Kleine Berg 48 - Eindhoven | PS = CKE Pop-ei Strijp-S * samen met een ouder of verzorger, groepsindeling op leeftijd


28 | schema dans

schema dans en theater | 29

dans Cursusnaam

dans Startdatum

Lestijd

Locatie

Docent

Aantal lessen

Cursus(Prijs bedrag per les)

Cursuscode

Peuterdans NIEUW: Peuterdans voor ouder & kind - vanaf 2 jr. en 3 mnd. NIEUW: Peuterdans voor ouder & kind - vanaf 2 jr. en 3 mnd. Peuterdans Centrum vanaf 3 jr. Peuterdans Centrum vanaf 3 jr. Peuterdans Centrum vanaf 3 jr. Peuterdans Centrum vanaf 3 jr. Peuterdans Meerhoven vanaf 3 jr. Peuterdans Meerhoven vanaf 3 jr. Peuterdans Blixembosch vanaf 3 jr. Peuterdans Blixembosch vanaf 3 jr.

wo 27 aug 2014 wo 26 nov 2014 wo 27 aug 2014 wo 26 nov 2014 wo 27 aug 2014 wo 26 nov 2014 wo 27 aug 2014 wo 26 nov 2014 di 26 aug 2014 di 25 nov 2014

9.15-10.00 9.15-10.00 10.00-10.45 10.00-10.45 10.45-11.30 10.45-11.30 10.30-11.15 10.30-11.15 10.30-11.15 10.30-11.15

PP PP PP PP PP PP MH MH BU BU

Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Marieke Trienekens Marieke Trienekens Marieke Trienekens Marieke Trienekens

12 12 12 12 12 12 12 12 12 12

70,00 70,00 64,00 64,00 64,00 64,00 64,00 64,00 64,00 64,00

5,83 5,83 5,33 5,33 5,33 5,33 5,33 5,33 5,33 5,33

41113 41114 41101 41102 41104 41105 41107 41108 41110 41111

Kleuterdans Kleuterdans gr. 1 Centrum Kleuterdans gr. 1 instroom Centrum Kleuterdans gr. 1 en 2 Stratum Kleuterdans gr. 1 en 2 Meerhoven Kleuterdans gr. 2 Centrum Kleuterdans gr. 2 Centrum

wo 27 aug 2014 nnb wo 27 aug 2014 do 28 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014

13.50-14.40 15.45-16.35 14.30-15.20 16.10-17.00 13.40-14.30 14.40-15.30

PP PP SD MH PP PP

Angela Spierenburg Els Roemer Coraline Demos Coraline Demos Marieke Trienekens Angela Spierenburg

36 36 36 36 36

181,00 nnb 181,00 181,00 181,00 181,00

5,03 nnb 5,03 5,03 5,03 5,03

41201 41206 41204 41205 41203 41202

Kinderdans Kinderdans gr. 3 Centrum Kinderdans gr. 3 en 4 Stratum Kinderdans gr. 3 en 4 Meerhoven Kinderdans gr. 4 Centrum

wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 do 28 aug 2014 wo 27 aug 2014

14.30-15.30 13.30-14.30 17.00-18.00 13.30-15.30

PP SD MH PP

Marieke Trienekens Coraline Demos Coraline Demos Quirine de Natris

36 36 36 36

199,00 199,00 199,00 199,00

5,53 5,53 5,53 5,53

41301 41303 41304 41302

Dansmix Dansmix gr. 5 en 6 Centrum Dansmix gr. 5 en 6 Stratum Dansmix gr. 5 en 6 Meerhoven

wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 do 28 aug 2014

15.30-16.30 15.30-16.30 18.00-19.00

PP SD MH

Angela Spierenburg Coraline Demos Coraline Demos

36 36 36

199,00 199,00 199,00

5,53 5,53 5,53

41401 41402 41403

Klassiek Ballet Klassiek ballet gr. 4 en 5 Klassiek ballet gr. 5 en 6 Klassiek ballet gr. 7 en 8

wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 do 28 aug 2014

14.30-15.30 15.45-16.45 17.00-18.00

PP PP PP

Quirine de Natris Quirine de Natris Muriël Kraan

36 36 36

295,00 295,00 295,00

8,19 8,19 8,19

41011 41012 41013

Overige dans voor kinderen Boys only 8+ beginners - gr. 5 tm 8 Ierse dans Jazz gr. 6-7-8 Moderne dans gr. 5-6 Moderne dans gr. 7-8 Streetdance gr. 4 en 5 Streetdance gr. 6-7-8

ma 25 aug 2014 za 30 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 do 28 aug 2014 wo 27 aug 2014 do 28 aug 2014

18.15-19.15 10.45-12.00 16.45-17.45 16.45-17.45 18.15-19.15 17.45-18.45 17.00-18.00

PP PP PP PP PP PP PP

Ivan Rodriquez - Alvarez Marieke Trienekens/Fenneke van den Heuvel Quirine de Natris Angela Spierenburg Angela Spierenburg Pei Feng Pei Feng

36 36 36 36 36 36 36

235,00 259,00 208,00 240,00 240,00 218,00 218,00

6,53 7,19 5,78 6,67 6,67 6,06 6,06

41081 41091 41041 41021 41022 41052 41053

Specials Talentklas dans I gr. 5/6/7 Talentklas dans II gr. 6/7/8 NIEUW: Choreografie gr. 6-7-8 NIEUW: Choreografie gr. 6-7-8 NIEUW: Choreografie gr. 6-7-8 VakantieDansKriebels Herfstvakantie 2014 - vanaf gr. 4 VakantieDansKriebels Carnavalsvakantie 2015 - vanaf gr. 4 Auditie Demokids CKE danst! - 6 tot 10 jr. NIEUW: Demokids CKE danst! - 6 tot 10 jr. Open podium - alle leeftijden

vr 29 aug 2014 di 26 aug 2014 za 30 aug 2014 za 11 okt 2014 za 29 nov 2014 wo 22 okt 2014 wo 18 feb 2015 za 21 jun 2014 wo 27 aug 2014 za 6 dec 2014

17.00-18.00 17.00-19.15 9.15-10.45 9.15-10.45 9.15-10.45 10.00-16.00 10.00-16.00 13.00-13.45 16.45-17.45 14.00-16.00

PP PP PP PP PP PP PP PP PP PP

Muriël Kraan Diversen Sacha van der Graaf Sacha van der Graaf Sacha van der Graaf Diversen Diversen Pei Feng Pei Feng Marieke Schalken

36 36 6 6 6 3 3 1 36 1

325,00 675,00 20,00 20,00 20,00 84,00 84,00 0,00 171,00 34,00

9,03 18,75 3,33 3,33 3,33

41071 41072 41061 41062 41063 45003 45004 45008 41051 45001

Kinderen

Startdatum

Lestijd

Locatie

Docent

Aantal lessen

Cursus(Prijs bedrag per les)

Cursuscode

Klassiek Ballet en Spitzen Klassiek ballet instap Klassiek ballet instap Klassiek ballet basis 1 Klassiek ballet vervolg 1 Klassiek ballet vervolg 2 Klassiek ballet gevorderd Spitzen volwassenen Spitzen volwassenen

di 26 aug 2014 di 25 nov 2014 di 26 aug 2014 di 26 aug 2014 vr 29 aug 2014 do 28 aug 2014 do 28 aug 2014 vr 29 aug 2014

19.30-20.30 19.30-20.30 19.30-20.30 20.30-21.45 20.00-21.15 20.00-21.15 21.15-21.45 21.15-21.30

PP PP PP PP PP PP PP PP

Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Muriël Kraan Lucienne Lambermont Lucienne Lambermont Muriël Kraan

12 12 36 36 36 36 36 36

141,00 141,00 368,00 435,00 435,00 435,00 128,00 110,00

11,75 11,75 10,22 12,08 12,08 12,08 3,56 3,06

43017 43018 43011 43012 43013 43014 43015 43016

Moderne Dans Moderne dans instap Moderne dans instap Moderne dans basis 1 Moderne dans basis 2 Moderne dans vervolg 1 Moderne dans vervolg 2 Moderne dans gevorderd 1 Moderne dans gevorderd 2

ma 25 aug 2014 ma 24 nov 2014 ma 25 aug 2014 di 26 aug 2014 di 26 aug 2014 wo 27 aug 2014 ma 25 aug 2014 wo 27 aug 2014

21.00-22.00 21.00-22.00 21.00-22.00 19.30-20.45 20.45-22.00 19.30-20.45 19.45-21.00 20.45-22.00

PP PP PP PP PP PP PP PP

Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg

12 12 36 36 36 36 36 36

141,00 141,00 368,00 350,00 435,00 350,00 435,00 350,00

11,75 11,75 10,22 9,72 12,08 9,72 12,08 9,72

43027 43028 43021 43022 43023 43024 43025 43026

Werelddans Werelddans voor 50 + kennismaking Flamenco basis techniek instap Flamenco basis techniek instap Flamenco basis techniek Flamenco vervolg Flamenco gevorderd Ierse dans instap Ierse dans instap Ierse dans

vr 12 sep 2014 wo 27 aug 2014 wo 26 nov 2014 wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 za 30 aug 2014 za 29 nov 2014 za 30 aug 2014

10.30-11.30 18.30-19.30 18.30-19.30 18.30-19.30 19.30-20.45 20.45-22.00 10.45-12.00 10.45-12.00 10.45-12.00

PP PP PP PP PP PP PP PP PP

Els Roemer Miguel Angel Muñoz Oliva Miguel Angel Muñoz Oliva Miguel Angel Muñoz Oliva Miguel Angel Muñoz Oliva Miguel Angel Muñoz Oliva Marieke Trienekens/Fenneke van den Heuvel Marieke Trienekens/Fenneke van den Heuvel Marieke Trienekens/Fenneke van den Heuvel

6 12 12 36 36 36 12 12 36

53,00 141,00 141,00 368,00 435,00 435,00 123,00 123,00 321,00

8,83 11,75 11,75 10,22 12,08 12,08 10,25 10,25 8,92

43061 43037 43038 43031 43032 43033 43097 43098 43091

Jazz/Streetdance/Hip hop Jazz instap Jazz instap Jazz basis Jazz vervolg Jazz gevorderd Streetdance/Hip hop 16+ instap Streetdance/Hip hop 16+ instap Streetdance/Hip hop 16+

ma 25 aug 2014 ma 24 nov 2014 ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 26 nov 2014 wo 27 aug 2014

19.45-20.45 19.45-20.45 19.45-20.45 20.45-22.00 19.30-20.45 20.00-21.00 20.00-21.00 20.00-21.00

PP PP PP PP PP PP PP PP

Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Quirine de Natris Coraline Demos Pei Feng Pei Feng Pei Feng

12 12 36 36 36 12 12 36

104,00 104,00 272,00 340,00 340,00 104,00 104,00 279,00

8,67 8,67 7,56 9,44 9,44 8,67 8,67 7,75

43044 43045 43041 43042 43043 43057 43058 43053

Specials Open podium - alle leeftijden

za 6 dec 2014

14.00-16.00

PP

Marieke Schalken

1

34,00

34,00

45001

Locatie

Aantal lessen

Cursusbedrag

(Prijs per les)

Cursuscode

Volwassenen

4,75 34,00

Jongeren

Klassiek Ballet en Spitzen Klassiek ballet 12 - 16 jr. nivo 1 Klassiek ballet 12 - 16 jr. nivo 2 Klassiek ballet 16 - 20 jr. nivo 1 Klassiek ballet 16 - 20 jr. nivo 2 Spitzen 12 - 16 jr. nivo 1 Spitzen 12 - 16 jr. nivo 2 Spitzen 16 - 20 jr. nivo 2

vr 29 aug 2014 do 28 aug 2014 di 26 aug 2014 di 26 aug 2014 vr 29 aug 2014 do 28 aug 2014 di 26 aug 2014

18.30-19.45 18.30-19.45 18.15-19.30 18.25-19.40 19.45-20.00 19.45-20.00 19.40-20.00

PP PP PP PP PP PP PP

Muriël Kraan Muriël Kraan Quirine de Natris Muriël Kraan Muriël Kraan Muriël Kraan Muriël Kraan

36 36 36 36 36 36 36

375,00 375,00 375,00 375,00 107,00 107,00 127,00

10,42 10,42 10,42 10,42 2,97 2,97 3,53

42011 42012 42013 42014 42015 42016 42017

Moderne Dans Moderne dans 12 - 16 jr. nivo 1 Moderne dans 12 - 16 jr. nivo 2 Moderne dans 16 - 20 jr. nivo 1 Moderne dans 16 - 20 jr. nivo 2

wo 27 aug 2014 ma 25 aug 2014 do 28 aug 2014 di 26 aug 2014

17.45-19.00 18.15-19.30 19.15-20.30 17.00-18.15

PP PP PP PP

Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg Angela Spierenburg

36 36 36 36

368,00 375,00 368,00 375,00

10,22 10,42 10,22 10,42

42021 42022 42023 42024

Overige dans voor jongeren Ierse dans Jazz 12 - 16 jr. nivo 1 Jazz 16 - 20 jr. nivo 2 Streetdance/Hip hop 12-16 jr. nivo 1 Streetdance/Hip hop 12-16 jr. nivo 2 Streetdance/Hip hop 16+ Streetdanc/Hip hop 16+ instap Streetdance/Hip hop 16+ instap

za 30 aug 2014 ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 do 28 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 26 nov 2014

10.45-12.00 16.45-18.00 18.00-19.15 18.15-19.15 19.00-20.00 20.00-21.00 20.00-21.00 20.00-21.00

PP PP PP PP PP PP PP PP

Marieke Trienekens/Fenneke van den Heuvel Quirine de Natris Quirine de Natris Pei Feng Pei Feng Pei Feng Pei Feng Pei Feng

36 36 36 36 36 36 12 12

259,00 259,00 259,00 231,00 231,00 231,00 83,00 83,00

7,19 7,19 7,19 6,42 6,42 6,42 6,92 6,92

42091 42041 42042 42051 42052 42053 42057 42058

Specials Auditie Talentstroom - vanaf 12 jr. Talentstroom I dans Talentstroom II dans Auditie Demoteam CKE danst! - vanaf 12 jr. Demoteam "CKE danst!" - vanaf 12 jr. Open podium - alle leeftijden NIEUW: Choreografie Klassiek ballet 12-16 jr. NIEUW: Choreografie Moderne dans 12-16 jr. NIEUW: Choreografie Jazz/Streetdance 12-16 jr. NIEUW: Choreografie Klassiek ballet 16-20 jr. NIEUW: Choreografie Moderne dans 16-20 jr. NIEUW: Choreografie Jazz/Streetdance 16-20 jr.

di 1 jul 2014 ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 za 21 jun 2014 do 28 aug 2014 za 6 dec 2014 vr 29 aug 2014 vr 10 okt 2014 vr 28 nov 2014 vr 29 aug 2014 vr 10 okt 2014 vr 28 nov 2014

16.00-17.30 diverse diverse 12.00-12.45 19.15-20.45 14.00-16.00 18.00-19.30 18.00-19.30 18.00-19.30 19.30-21.00 19.30-21.00 19.30-21.00

PP PP PP PP PP PP PP PP PP PP PP PP

Diversen Diversen Diversen Pei Feng Diversen Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken Marieke Schalken

1 36 36 1 36 1 6 6 6 6 6 6

0,00 785,00 785,00 0,00 311,00 34,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00 20,00

0,00 21,81 21,81 0,00 8,64 34,00 3,33 3,33 3,33 3,33 3,33 3,33

45007 42071 42072 45005 42061 45001 42071 42072 42073 42081 42082 42083

Talent-ID Auditie Vakklas Dans Vakklas Dans

Cursusnaam

za 30 aug 2014

PP

45009 42033

theater Cursusnaam

Kinderen

Toneel - kinderen gr. 3/4 Toneel - kinderen gr. 3/4 Toneel - kinderen gr. 5/6 Toneel - kinderen gr. 7/8 Kindertheaterproductie 'Moonrise Kingdom' - kinderen gr. 7/8 Maak je eigen film - kinderen gr. 6/7/8 Maak je eigen film - kinderen gr. 6/7/8 Maak je eigen film - kinderen gr. 6/7/8

Jongeren

Theaterklas 1 - jongeren 12-15 jr (beginners) Theaterklas 2 - jongeren 13-17 jr (beg. + gev.) Theaterklas 3 - jongeren 14-18 jr (beg. + gev.) Makersgroep: korte productie - jongeren 14-18 jr (gevorderden) Jongerenproductiegr. - jongeren vanaf 14 jr (gevorderden)

Startdatum

Lestijd

Docent

wo 24 sep 2014 wo 14 jan 2015 wo 24 sep 2014 wo 24 sep 2014 wo 1 okt 2014 do 25 sep 2014 do 15 jan 2015 do 21 mei 2015

13.30-14.30 13.30-14.30 13.30-14.45 15.00-16.30 16.00-18.30 16.15-18.30 16.15-18.30 16.15-18.30

SD SD SD SD SD SD SD SD

Annemiek Nienhuis Annemiek Nienhuis Anemoon Langenhoff Karin van Dijk Annemiek Nienhuis Diversen Diversen Diversen

12 12 28 28 15 8 8 8

79,00 79,00 181,00 218,00 279,00 229,00 229,00 229,00

6,58 6,58 6,46 7,79 18,60 28,63 28,63 28,63

71001 71002 71005 71009 71010 71017 71027 71037

wo 24 sep 2014 di 23 sep 2014 di 23 sep 2014 ma 22 sep 2014 do 25 sep 2014

17.00-19.30 16.45-19.15 16.45-19.15 18.15-20.45 17.15-19.45

SD SD SD SD SD

Karin van Dijk Karin van Dijk Ilse Wouters Karin van Dijk Annemiek Nienhuis

30 30 30 30 30

389,00 389,00 389,00 399,00 399,00

12,97 12,97 12,97 13,30 13,30

72001 72003 72005 72006 72008

ma 22 sep 2014 do 15 jan 2015 wo 24 sep 2014 wo 24 sep 2014 wo 24 sep 2014 di 23 sep 2014 wo 24 sep 2014 vr 26 sep 2014 vr 16 jan 2015 vr 10 apr 2015 ma 1 dec 2014

20.00-22.00 20.00-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.45-22.15 10.00-13.00 10.00-12.00 10.00-12.00 10.00-12.00 20.00-22.30

SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD

nog niet bekend nog niet bekend John Heijligers Anne Simkens Karin van Dijk Ilse Wouters Anemoon Langenhoff Anemoon Langenhoff Anemoon Langenhoff Anemoon Langenhoff Anemoon Langenhoff Diversen Diversen

12 12 24 24 24 24 20 10 10 10 7 1 1

194,00 194,00 389,00 389,00 389,00 477,00 437,00 205,00 205,00 205,00 179,00 143,00 143,00

16,17 16,17 16,21 16,21 16,21 19,88 21,85 20,50 20,50 20,50 25,57 143,00 143,00

73001 73003 73004 73005 73006 73009 73007 73015 73012 73013 73016 73020 73021

di 23 sep 2014 ma 22 sep 2014

20.00-22.30 20.00-22.30

SD SD

Anemoon Langenhoff Anemoon Langenhoff

24 7

428,00 179,00

17,83 25,57

73010 73011

Volwassenen

Toneel Oriëntatiecursus toneel - beginners Oriëntatiecursus toneel - beginners Toneel 1 - beginners Toneel 2 - vervolgniveau Toneel 3 - gevorderden Toneelproductie (volwassenen) - gevorderden Toneel 50 PK (productie voor >50 jr) - beg. + gev. Toneelspelen 'voor de lol' overdag - beginners Toneelspelen 'voor de lol' overdag - beginners Toneelspelen 'voor de lol' overdag - beginners Vertellen - beg. + gev. NIEUW: Presentatievaardigheden (individueel) - alle niveaus NIEUW: Auditietraining theater (individueel) - volwassenen Cabaret en clownerie Cabaret (cursus en productie) - beg. + gev. Wie is je clown - alle niveaus

SD = CKE, Stratumsedijk 22 | PP = CKE, Pastoor Petersstraat 180 | MH = CKE-Meerhoven, spilcentrum De Hangar | BU = Bs De Boschuil KB = Kinderboekwinkel De Boekenberg - Kleine Berg 48 - Eindhoven | PS = CKE Pop-ei Strijp-S * samen met een ouder of verzorger, groepsindeling op leeftijd


30 | schema muziek

schema muziek en schrijven | 31

Dineke van der Sman Hetty Boeijen Marieke Trienekens Marieke Trienekens Hetty Boeijen Hetty Boeijen Hetty Boeijen Linda Vrolijk Ingje van Rijn nnb Jet Franssen Mat van Bree Jet Franssen

13 13 13 13 13 13 13 12 12 12 12 12 6

91,00 91,00 91,00 91,00 91,00 91,00 91,00 153,00** 153,00** 153,00** 153,00** 153,00** 53,00

7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 7,00 12,75 12,75 12,75 12,75 12,75 8,83

10000 10004A 10001 10002 10010 10012 10013 10020 10017 10016 10008 10005 10063

x

in overleg in overleg

PP PP

Diverse Diverse

1 1

15,00 20,00

15,00 20,00

10071 10072

ma 25 aug 2014 wo 27 aug 2014 wo 27 aug 2014 ma 25 aug 2014 wo 27 aug 2014 do 28 aug 2014 ma 25 aug 2014 do 28 aug 2014

18.00-19.30 18.00-19.30 19.30-21.00 19.30-21.00 21.00-22.30 19.30-21.00 21.00-22.30 18.00-19.30

PS PS PS PS PS PP PS PP

Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda Lady Aïda

15 15 15 15 15 15 15 15

246,00 246,00 246,00 246,00 246,00 246,00 246,00 246,00

16,40 16,40 16,40 16,40 16,40 16,40 16,40 16,40

10841 10839 10840 10842 10842A 10843 10843A 10843B

di 16 sep 2014 wk van 15 sep 2014 vr 14 nov 2014

in overleg in overleg 17.00-18.30

PS PS PS

Diversen Diversen Ruud Borgers

15 30 20

zie lijst zie lijst 428,00

21,40

10802 10800 10921

ma 25 aug 2014 nog niet bekend

in overleg in overleg

PP PP

36 15

zie lijst 129,00**

8,60

20232 12700

ma 25 aug 2014 di 16 sep 2014

in overleg in overleg

PP PP

36 15

zie lijst 197,00

13,13

20231 12701

wk van 8 sep 2014

in overleg

PP

36

zie lijst

x Geïnteresseerden met een goede kennis van de algemene vr 3 okt 2014 muziekleer en beheersing van het notenschrift (bassleutel en vioolsleutel) x Cursus Accordeon voor 55+ers di 9 sep 2014 x Volwassenen 65+ ma 22 sep 2014

12.30-13.30

PP

Joost van Balkom Anne-Marie van den Bercken Joost van Balkom Anne-Marie van den Bercken Anne-Marie van den Bercken Stan Bakermans

12

125,00

10,42

10630

in overleg 13.00-14.00

PP PP

Karin Geelen Diversen

12 8

zie lijst 109,00

13,63

10529 10535

Iedereen tussen 6 en 18 jaar met een verstandelijke beperking x Mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking x Spelers van trekharmonica (in C en F) x Jongeren en volwassen saxofonisten

ma 15 sep 2014

17.15-18.15

PP

Karin Geelen

15

141,00

9,40

10090

ma 15 sep 2014 ma 8 sep 2014 wk van 15 sep 2014

19.45-20.45 20.50-21.50 in overleg

PP PP PP

Karin Geelen Karin Geelen Xavier Scheepers

30 15 12

226,00 229,00 197,00

7,53 15,27 16,42

10950 10710 10712

13,86 17,30 21,40

10920 10923 10921

losse lessenkaart (gevorderden, in overleg) 10 lessenkaart 30 minuten 10 lessenkaart 40 minuten 10 lessenkaart 60 minuten

Lessen op een instrument

ma 8 sep 2014 wo 10 sep 2014 di 9 sep 2014 wo 10 sep 2014 wo 10 sep 2014 wo 10 sep 2014 wo 10 sep 2014 ma 8 sep 2014 wo 10 sep 2014 vr 12 sep 2014 wo 10 sep 2014 do 18 sep 2014 wo 17 sep 2014

in de ochtend in de ochtend 9.30-10.15 9.30-10.15 11.00-11.45 13.15-14.00 14.00-14.45 16.00-17.00 14.30-15.30 16.00-17.00 15.00-16.00 16.00-17.00 19.00-20.00

Kinderen en jongeren x Volwassenen

op afspraak op afspraak

Kinderen van 9-13 jaar Jongeren van 13-18 jaar x Jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar x Jongeren en volwassenen x Jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar x vanaf 18 jaar x vanaf 18 jaar x Beginnende/gevorderde popmuzikanten x Beginnende/gevorderde popmuzikanten Jongeren tussen 14 en 21 jaar

Dwarsfluitensemble

x

x x

Popschool CKE Popbands ( halfjaar) CKE Popbands Rock City Basics

x

x x x x x x x x x

Overige muziekcursussen Cursus 'Les petit clarinettistes' KinderKunstClub

x x

Cursus 'Kleurinette' Oudercursus

x x

Dinofluitje

x

Kinderen vanaf 5 jaar Kinderen van groep 3 en 4 Kinderen vanaf 8 jaar x Volwassen die de kinderen willen begeleiden in hun muziekontwikkeling kinderen vanaf 7 jaar

Klassieke harmonieleer basiscursus Accordeon voor 55+ers Kennismakingscursus Keyboard voor Senioren vanaf 65 jaar Muziekbeleving x

x

12702

Muziekbeleving Trekharmonica C/F ( cursus) vervolg Specialisatiecursus bariton -en bassaxofoon

x

Talent-ID Regionale vakklas Vakklas Rockschool Rock City Basics

x x x

Jongeren van 14 tm 19 jaar op HAVO of VWO Voor popmuzikanten tussen de 16 en 25 jaar jongeren tussen 14 en 21 jaar

za 13 sep 2014 za 13 sep 2014 vr 14 nov 2014

9.00-12.00 11.00-14.00 17.00-18.30

PP PP PS

Diversen Diversen Ruud Borgers

36 30 20

499,00 976,00 428,00

Kinderen die het leuk vinden om Chinees repertoire te zingen Volwassenen die het leuk vinden om Chinees repertoire te zingen Vanaf 8 jaar Vanaf 7 jaar Vanaf 7 jaar Gitaristen met enige jaren ervaring (min. nivo A) Alle leeftijden

wk van 15 sep 2014

16.00-17.00

PP

Sissi Zhang

15

zie lijst

10610

wk van 15 sep 2014

13.00-14.00

PP

Sissi Zhang

15

zie lijst

10609

ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014

in overleg in overleg in overleg in overleg in overleg

PP PP PP PP PP

Dilaver Göktas Sissi Zhang Sissi Zhang Diversen Dilaver Göktas

36 36 36 36 36

zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst

20500 20520 20241 20530 20233 20340 20490 20263 10230 10234 10231 10236 10232 10233 10606

Wereldmuziek Chinese Zanggroep kinderen

x

Chinese Zanggroep

x

Saz-les P'iP'a-les Guzheng-les Flamenco gitaar-les Gitaar-les (met Turkse liedjes)

x x x x x

x x x x x

x x x x x

Zang Zanglessen Zanglessen (pop & Jazz) Rockzang Groepslessen zang voor kinderen 1e jaar A Groepslessen zang voor kinderen 1e jaar B Groepslessen zang voor kinderen 2e jaar A Groepslessen zang voor kinderen 2e jaar B Groepslessen zang voor kinderen 3e jaar A Groepslessen zang voor kinderen 3e jaar B CKE-vocaal ensemble

x x x x x x x x x

x x x

x Vanaf 7 jaar x Jongeren/Volwassenen x jongeren van 13 tot 21 jaar Kinderen van 7 en 8 jaar Kinderen van 9 t/m 11 jaar Kinderen van 8 t/m 12 jaar Kinderen van 10 t/m 12 jaar Kinderen van 9 t/m 11 jaar Kinderen van 11 t/m 13 jaar x Zangers/zangeressen die de cursussen stemvorming/ koristenopleiding hebben gevolgd x 55+-ers die enigszins kunnen zingen x Beginnende (koor)zangers/zangeressen vanaf 18 jaar x Koorzangers x Voor Jongerenvanaf 14 jaar

ma 25 aug 2014 ma 25 aug 2014 ma 1 sep 2014 wo 3 sep 2014 wo 3 sep 2014 wo 3 sep 2014 wo 3 sep 2014 di 2 sep 2014 di 2 sep 2014 di 9 sep 2014

in overleg in overleg in overleg 13.00-13.45 14.30-15.15 13.45-14.30 15.15-16.00 17.00-17.45 17.45-18.30 20.30-21.45

PP PP PS PP PP PP PP PP PP PP

Diversen Diversen Miriam Snoek Diversen Diversen Diversen Diversen Nanneke Piek Nanneke Piek Paul van den Bemt

36 36 0 30 30 30 30 30 30 30

zie lijst zie lijst zie lijst 209,00 209,00 209,00 209,00 209,00 209,00 zie lijst

do 11 sep 2014 do 11 sep 2014 vr 26 sep 2014 wk van 25 aug 2014

10.00-12.00 18.00-19.00 10.00-12.30 in overleg

PP PP PP PP

Ruud Huijbregts Paul van den Bemt Ruud Huijbregts Diversen

30 30 10 32

di 9 sep 2014 di 9 sep 2014

19.15-20.15 18.00-19.00

PP PP

Paul van den Bemt Paul van den Bemt

35 35

do 11 sep 2014

18.00-19.00

PP

Paul van den Bemt

35

x x

x Beginnende (koor)zangers/zangeressen vanaf 18 jaar x (Koor)zangers/zangeressen die de basiscursus hebben gevolgd x (Koor)zangers/zangeressen die de basiscursus hebben gevolgd Beginnende zangers en zangeressen tussen 12 en 18 jaar Jongeren die de basiscursus stemtraining hebben gevolgd Beginnende zangers en zangeressen tussen 12 en 18 jaar Beginnende zangers en zangeressen tussen 12 en 18 jaar Beginnende zangers en zangeressen tussen 12 en 18 jaar Voor leerlingen groep 7 en 8 x Zangers en zangeressen (volwassenen) x Vrouwen vanaf ca. 25 jaar met enige zangervaring x Iedereen vanaf 15 jaar die graag in een band willen zingen x Iedereen vanaf 15 jaar die graag in een band willen zingen

zie lijst 214,00 205,00 304,00; volw. 380,00 249,00 249,00

do 4 sep 2014 do 4 sep 2014 do 4 sep 2014 do 4 sep 2014 do 4 sep 2014 wk van 22 sep 2014 do 11 sep 2014 ma 8 sep 2014 di 16 sep 2014 di 16 sep 2014

17.00-18.00 16.00-17.00 19.30-20.30 20.30-21.30 19.45-20.45 13.00-14.00 20.45-21.45 20.30-21.30 18.00-19.30 19.00-20.30

PP PP PP PP PP BU PP PP PP PP

Hans van Heiningen Hans van Heiningen Anne Stockman Anne Stockman Nanneke Piek Anne Stockman Anne Stockman Dineke van der Sman Miriam Snoek Miriam Snoek

x

x x x x

di 9 sep 2014 wo 10 sep 2014 di 9 sep 2014 di 9 sep 2014 vr 12 sep 2014

13.45-15.30 19.30-20.30 13.50-15.20 20.15-21.15 17.00-18.00

PP PP PP PP PP

ma 8 sep 2014

19.15-20.15

PP

Gemengd koor Vivace" Koristenopleiding A Orientatiecursus Koordirectie Singer SongWriting

x

Stemtraining (basiscursus) Stemtraining (vervolgcursus) Stemtraining (vervolgcursus) Stemtraining algemeen Stemtraining algemeen vervolgcursus Stemtraining basiscursus Pop/Jazz Stemtraining basiscursus Pop/Jazz Stemtraining vervolgcursus Pop/Jazz The Voices Of........Blixembosch Vocalgroup Vrouwen Vocaal Ensemble Workshops Popzang basiscursus Workshops Popzang basiscursus

x

Samenspel 55+ orkest `De Toenagers` Accordeonensemble Barokensemble voor strijkers Big Band voor gevorderden 'Groove Connexion' Blokfluitensemble kinderen x Blokfluitensemble voor volwassenen

x x x x x

Instrumentalisten die hun instrument goed beheersen Volwassen accordeonisten Volwassen instrumentalisten met goede speelvaardigheid Muzikanten met ruim B-niveau Voor alle kinderen die het leuk vinden om samen blokfluit te spelen x Blokfluitisten vanaf B-niveau

6,97 6,97 6,97 6,97 6,97 6,97

7,13 20,50

10608 10602 10631 10062

7,11 7,11

10600 10601

249,00

7,11

10601A

35 35 35 35 35 12 30 30 15 15

209,00 209,00 209,00 209,00 209,00 89,00 zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst

5,97 5,97 5,97 5,97 5,97 7,42

10910 10911 10914 10915 10912 10240 10607 10605 10820 10820A

Karin Geelen Karin Geelen John van den Beemt Danny Cuypers Jet Franssen

30 30 15 30 30

zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst

10532 10500 10544 10524 10505

Carla Franssen

15

zie lijst

10503

Eindhovens koperensemble Ensemblecoaching Gitaarensemble NOWAY voor volwassenen Hoornensemble Jeugdgitaarorkest '6Pack Jeugdgitaarorkest 'GO!' Kamermuziekensemble Storioni-academy Projectharmonie-orkest Aiolos Renaissance-ensemble Samenspel voor beginnende saxofonisten Saxofoonensemble SLIM lessen 1e jaars SLIM Lessen 2e jaars Strijkorkest Xilias Unplugged Folk Volksmuziekensemble

x

x x x

x x x x x

x x x

x x

x x

Startdatum

Lestijd

Locatie

Proeflessen Proeflessen instrumentaal/zang Jeugd Proeflessen instrumentaal/zang Volwassenen

4 maanden tm 3 jaar*** 4 maanden tm 3 jaar*** 4 maanden tm 3 jaar*** 4 maanden tm 3 jaar*** Kinderen van 3 tot 4 jaar Kinderen van 4 en 5 jaar Kinderen van 5 en 6 jaar Kinderen van 7 t/m 9 jaar Kinderen van 7 t/m 9 jaar Kinderen van 7 t/m 9 jaar Kinderen van 7 t/m 9 jaar Kinderen van 7 t/m 9 jaar x Volwassenen

Cursusnaam

x Dwarsfluitisten vanaf B-niveau

wo 10 sep 2014

20.00-21.00

PP

x x x x

za 13 sep 2014 op afspraak wo 10 sep 2014 za 13 sep 2014 vr 12 sep 2014 wo 10 sep 2014 wk van 13 okt 2014

10.00-11.45 in overleg 20.00-21.30 12.00-13.30 18.30-20.30 19.00-20.00 in overleg

PP PP PP PP PP PP PP

di 9 sep 2014 do 11 sep 2014 wo 10 sep 2014 do 4 sep 2014

in overleg 19.30-21.00 19.30-20.30 19.00-20.00 17.30-18.30

PP PP PP PP PP

do 4 sep 2014 do 11 sep 2014 di 9 sep 2014 di 9 sep 2014

18.30-19.30 in overleg 17.00-18.00 20.00-21.15

PP PP PP PP

Doelgroep

Gevorderde koperblazers Bestaande ensembles Volwassen gitaristen vanaf A-niveau Jongeren/Volwassenen Gitaristen die in kleine bezetting samen willen spelen Gitaristen (klassiek) van A- t/m C- niveau Kinderen/jongeren die mee willen doen aan de Storioniacademy 2015 Blazers met C-niveau x Gevorderde instrumentalisten en zangers x Muzikanten met ruim A-niveau x Saxofonisten vanaf B-niveau Voor beginners kinderen en jongeren. Voor 2e jaars kinderen en jongeren. Jongeren die een strijkinstrument spelen Muzikanten vanaf 9 jaar met min. A-niveau x Voor volwassen muzikanten en zangers met minimaal A-niveau

tarieven CKE muziekschool 2014-2015 Cursus

Uit Eindhoven

Van buiten Eindhoven

Lessen op een instrument

Kinderen en Jongeren (Geboren ná 01-08-1993) lidmaatschap CKE-Muziekschool groepsles * 20 minuten (individueel) 30 minuten (individueel) * in principe starten alle beginnende nieuwe leerlingen in het groepslidmaatschap lidmaatschap muziekschool talentstroom * B-fase 30 minuten C fase 40 minuten D-fase/Regionale Vakklas 45 minuten * plaatsing na toelating, informeer bij docent

452,00 599,00 899,00

666,00 887,00 1.331,00

30

zie lijst

10504

15 10 30 15 30 30 8

zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst 66,00

10526 10534 10531 10527 10508 10507 10533

Guus Dohmen Jet Franssen Danny Cuypers Xavier Scheepers Anne-Marie van den Bercken Jet Franssen Hawar Tawfiq Karin Geelen Karin Geelen

30 30 30 30 30

zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst

10518 10530 10523 10517 10405

30 30 30 36

zie lijst zie lijst zie lijst zie lijst

10402 10509 10521 10519

8,25

Cursuscode

lessen op een instrument De meeste Lessen op een instrument starten in de week van 25 augustus. Op onze website vind je meer informatie over de precieze Lesdag en -tijd; je leest er ook door welke enthousiaste en vakkundige docent de les gegeven wordt. Vanaf 4 jaar: Vanaf 5 jaar: Vanaf 6 jaar: Vanaf 7 jaar: Vanaf 8 jaar: Vanaf 9 jaar: Vanaf 10 jaar:

Cello, Viool Contrabas, Klarinet Accordeon, Altviool, Blokfluit, Dwarsfluit, Flamencogitaar, Gitaar (ook mogelijk met vooral Turkse liedjes), Harp, Keyboard/Synthesizer, Piano Elektronisch orgel, Fagot, Guzheng, Hoorn, P'iP'a, Saxofoon, Zang Bugel, Cornet, Klavecimbel, Orgel, Saz, Slagwerk/drum, Trompet Hobo, Tuba Basgitaar

Nieuw voor volwassenen:

662,00 772,00 976,00

Opfriscursus dwarsfluit

Nieuwe cursussen bij de Muziekschool? Zie pagina 4 & 5

238,00 317,00 475,00

351,00 467,00 699,00

lidmaatschap CKE-Muziekschool groepsles (of om de week 30m) 20 minuten pw/40 minuten per twee weken 30 minuten pw/60 min per twee weken

545,00 725,00 1.087,00

808,00 1.077,00 1.615,00

losse lessenkaart (gevorderden, in overleg) 10 lessenkaart 30 minuten 10 lessenkaart 40 minuten 10 lessenkaart 60 minuten

287,00 381,00 572,00

424,00 567,00 850,00

Volwassenen (Geboren vóór 01-08-1993)

Samenspel tarieven, bandjes, ensembles, orkesten voor leerlingen lid van de CKE Muziekschool (uitgezonderd 10-lessenkaart) tarief samenspel in kleine bezetting tarief samenspel in grote bezetting tarief Popbands proeftarief popbands (halfjaar)

Anne-Marie van den Bercken Jaap van Wershoven Diversen Joost van de Laar Jaap van Wershoven Joost van de Laar Joost van de Laar Diversen

Docent

(Prijs per les)

PP PP BU MH PP PP PP PP PP PP MH MH PP

Lestijd

Cursusbedrag

(Prijs per les)

x x x x x x x x x x x x

Startdatum

Aantal lessen

Cursusbedrag

Cursuscode

Doelgroep

Kinderen Jongeren Volwassenen

Aantal lessen

Muzikale basisvorming Muziek voor de jongsten Muziek voor de jongsten Muziek voor de jongsten-Blixembosch Muziek voor de jongsten-Meerhoven Muziek en beweging voor Peuters Muziek en beweging 4-5-jr Muziek en beweging 5-6 jr Muziekatelier Muziekatelier Muziekatelier Muziekatelier-Meerhoven Muziekatelier-Meerhoven Kennismaken met instrumenten Volwassenen

DJ-school Beat Mixen beginners Beat Mixen beginners Beat Mixen beginners Beat Mixen gevorderden Beat Mixen gevorderden Beat mixen digitaal beginners Beat mixen digitaal gevorderd Beat mixen digitaal gevorderd

Docent

Kinderen Jongeren Volwassenen

Cursusnaam

muziek Locatie

muziek

gratis

gratis

286,00 171,00 350,00 191,00

286,00 171,00 350,00 191,00

VOOR KINDEREN DIE EEN INSTRUMENT WILLEN LEREN SPELEN MAAR NOG GEEN KEUZE HEBBEN GEMAAKT STARTEN IN JANUARI ONZE INSTAPCURSUSSEN. OOK KUN JE IN DIEZELFDE WEEK MUZIEKATELIER STARTEN. SD = CKE, Stratumsedijk 22 | PP = CKE, Pastoor Petersstraat 180 MH = CKE-Meerhoven, spilcentrum De Hangar | BU = Bs De Boschuil KB = Kinderboekwinkel De Boekenberg - Kleine Berg 48 - Eindhoven PS = CKE Pop-ei Strijp-S *** samen met een ouder of verzorger, groepsindeling op leeftijd ** prijs inclusief materiaalkosten

schrijven Cursusnaam

Startdatum

Lestijd

NIEUW: Schrijvende kinderen - kinderen van 8-12 jr NIEUW: Schrijvende jongeren - jongeren van 12-16 jr Basis literaire technieken - beginners Basis creatief schrijven - beginners Basis literaire technieken - beginners Basis creatief schrijven - beginners Verhalend proza schrijven - gevorderden Voor kinderen schrijven - volwassenen Roman schrijven - gevorderden Autobiografisch schrijven - volwassenen Column schrijven - beginners en gevorderden Voor kinderen schrijven - gevorderden Manuscriptadvies - alle niveaus

ma 22 sep 2014 ma 22 sep 2014 di 23 sep 2014 do 30 okt 2014 di 13 jan 2015 do 26 feb 2015 wo 24 sep 2014 do 25 sep 2014 wo 14 jan 2015 do 15 jan 2015 ma 23 feb 2015 ma 16 mrt 2015

16.00-17.30 18.00-20.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00 19.30-22.00

Locatie SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD SD KB SD

Docent Isis Germano Isis Germano Judy Elfferich Irma Uhlenbusch Judy Elfferich Irma Uhlenbusch Roel Smits Judy Elfferich Roel Smits Judy Elfferich Anemoon Langenhoff Diversen Irma Uhlenbusch of Roel Smits

Aantal lessen

Cursusbedrag

8 8 12 12 12 12 12 10 12 10 4 6 1

98,00 131,00 258,00 258,00 258,00 258,00 258,00 205,00 258,00 205,00 79,00 120,00 59,00

(Prijs Cursuscode per les) 12,25 16,38 21,50 21,50 21,50 21,50 21,50 20,50 21,50 20,50 19,75 20,00 59,00

61010 62011 63001 63003 63002 63004 63005 63012 63006 63013 63008 63007 63009


ontroerend goed: 16 theaterverrassingen

kwaliteitstheater voor een prikkie

kwaliteitstheater voor een prikkie

g

kwaliteitstheater voor een prikkie

4x

ontroerend goed

?

c ve ab rra ar ss et in g

?

g

?

4x

ontroerend goed

d ve an rra s ss in

t ve on rra ee ss l in

g

?

4x

ontroerend goed

j ve eug rra d ss in

4x

ontroerend goed

PapillonEindhoven

kwaliteitstheater voor een prikkie

Veel mensen vinden het leuk en spannend om zich te laten verrassen door een onbekende voorstelling uit de serie Ontroerend Goed, zo bleek in seizoen 2013/2014. Ook in het nieuwe seizoen kunt u weer voor een lage prijs een kwaliteitsvoorstelling bezoeken. De serie Ontroerend Goed bestaat uit zestien voorstellingen in de genres toneel, jeugd, dans en cabaret. De gezelschappen en artiesten hebben zich binnen de theaterwereld ‘op eigen kracht’ bewezen, maar zijn (nog) niet bekend bij een groot publiek. Met het oog op uitbreiding van hun publiek, zijn ze bereid hun voorstelling tegen een lage prijs in het Parktheater te spelen. Hoe werkt het? U betaalt slechts € 12,50 per voorstelling inclusief consumptie. Voor de jeugdvoor-stellingen, inclusief een leuk randprogramma, betaalt u € 7,50. Deze lage prijs geldt tot zes weken voor de voorstelling. Het is dus gunstig als u in de voorverkoop boekt of uiterlijk tot zes weken voor de voorstelling. Op dat moment maken we de naam van het gezelschap en de titel van de voorstelling bekend en geldt de normale, hogere toegangsprijs. Als u vier Ontroerend Goed-voorstellingen boekt, krijgt u er één cadeau in de vorm van een voucher. Publieksreacties “Wij vroegen ons af: waarom raakte ons dit meer dan bijvoorbeeld Pilobolus? Het is een vreemde cultuur en toch komt het binnen. Perfect gedanst. Muziek met sfeer. De dans komt ons hoekeriger over dan onze Nederlandse dans maar toch zit er ritme in. Laat ze terugkomen. (over LeineRoebana - Ghost Track) “Echt een geweldige avond gehad, wij hadden al besteld voor we wisten dat Sander van Opzeeland in deze Ontroerend Goed zou zitten. Maar echt een geweldige avond gehad! Droge slimme humor!” (over Sander van Opzeeland - I’m Back!)

Catharinaplein 33, Eindhoven

040 - 246 37 12 | eindhoven@papillonfranchise.com

“Was even sprakeloos en buiten adem op het laatst. Confronterend, rauw, intens. Zachtheid, emotie, passie, boosheid. Soms werd het te veel. Prachtig te zien hoe de dames zich voor meer dan 100% helemaal overgaven aan hun dans en eigen gevoel. Bravo!” (over Co(te)lette - Ann Van Den Broek) “Erg leuke, verrassende voorstelling. Weer eens een andere invulling van een goochelshow! Mijn dochter was er helemaal vol van en heeft het er nog dagen over gehad.” (over Hilbert Geerling - ‘De Toverketel van Swiegel Miegel’) “Knap spel! Veel tekst. De celbiologie was afwisselend grappig en serieus. De inleiding met uitleg op papier was zinvol.” (over NTGent en Het Nationale Toneel - Vals) Ontroerend Goed in dit seizoen: Dans 28 oktober, 5 december, 13 januari en 29 april Cabaret 23 oktober, 4 december, 19 februari en 19 mei Toneel 15 november, 29 januari, 11 maart en 12 mei Jeugd 26 oktober, 18 januari, 15 maart en 19 april

Iedere eerste zondag van de maand geopend van 12:00 tot 17:00

A LHAMBRA - JUAN SALVADOR - YAMAHA AL - GOMEZ SALVADOR CORTTEZ - MADRIGA

GROOT

ASSOR RTIME ENT AKO OESTISCHE

GITAREN TEG GEN A ANTREK K KELIJKE PRIJZEN MET ON NZE VE ERTROUWD DE SERVICE.

ELEKTRISCHE GITAREN YAMAHA PACIFICA & LINE6 VERSTERKERS SX STARTERSPAKKET COMPLEET €179,00

parktheater.nl

WWW.KEYBOARD - CENTRUM.NL HEEZERWEG 93, EINDHOVEN - TEL. 040-2112177

Specialist in Digitale Piano’s & Keyboards Yamaha - Roland - Nord - Korg - Casio

Grootste otste ot ots tsttee aas assortiment sssso sortiment ort rtim iim men entt - LLa Laagste aagst ste pri prijzen Beste service - Eigen technische dienst

Nieuwe Digitale Piano’s al vanaf € 399,Heezerweg 93, Eindhoven - Tel. 040-2112177

www.keyboard-centrum.nl

Keyboard-centrum, bekroond met de Yamaha best dealer award, gecertificeerd Yamaha Premium dealer, benoemd tot Yamaha Clavinova lifestyle center en erkend Roland Foresta Center.


l

hoven uziekgebouwEind M @ n te er nc co er kind 20 heuvel galerie 140

sten 6+ ZO 05 OKT Hippe Ga 6+ ZO 19 OKT Oorwurm e Orchestra, Amsterdam Baroqu nt Ton Koopman dirige

Kunst ZO 30 NOV VOF de telling 4+ Sinterklaasvoors uwjaarsconcert VR 12 DEC NBE NieEnsemble

u

M llen

| 040.244 20

i

W Wij

.n k e zi

6+

s

Nederlands Blazer

Singing DI 23 DEC Wishful ink piano 6+ & Bert van den Br ZO 28 DEC Tomte 4+ Graus nio & Ramses

Het Filiaal, Insom

& tickets zie Meer informatie Muziek.nl www.WijWillen

Een piano of vleugel huren? Heel eenvoudig bij Piano’s Vleugels Eindhoven • U kiest een piano of vleugel naar wens, nieuw of gebruikt. • U betaalt 2,2% per maand van het aankoopbedrag met een minimaal bedrag van € 50,00 per maand. (Dit bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven door middel van een incasso) • Na ieder jaar kunt u beslissen: - de huurpiano of vleugel kopen - een andere piano of vleugel in dezelfde of een hogere prijsklasse te kopen - doorgaan met huren - of teruggeeft. (zie berekening) • U betaalt geen borg. • Inclusief 1 servicestemming. • Eenmalige transportbijdrage van € 100,00 begane grond.

PIANO’S VLEUGELS

EINDHOVEN

Voorbeeldberekening:

Marc en Monique van Hoorn Aalsterweg 77e 5615 CB Eindhoven T F

+31 (0)40 212 54 36 +31 (0)40 212 51 78

E I

info@pianos-vleugels.nl www.pianos-vleugels.nl

Jaar 1 Jaar 2 Jaar 3 Jaar 4 Jaar 5 Aankoopbedrag € 2.300,00 € 2.300,00 € 2.300,00 € 2.300,00 € 2.300,00 Huur per maand € 50,00 Aantal termijnen 12 24 36 48 60 Betaalde huur € 600,00 € 1.200,00 € 1.800,00 € € 2.400,00 € € 3.000,00 Bij aankoop in mindering te brengen huur 100% 90% 80% 70% 60% Bedrag € € 600,00 € 1.080,00 € 1.440,00 € 1.680,00 € 1.800,00 Alsnog te voldoen € 1.700,00 € 1.220,00 € 860,00 € 620,00 € 500,00 (Prijzen incl B.T.W.)

Na 6 jaar te betalen: € 333,33 Na 7 jaar te betalen: € 166,67 Na 8 jaar te betalen: € -

VErkoop Van nIEuwE En gEbruIkTE pIano’s, VlEugEls En dIgITalE pIano’s Van allE bEkEndE MErkEn Stemmen, reparatie en reviSie • inruil en inkoop • Dagverhuur • taxatieS


Met de Culturele Kaart Eindhoven kom je nog eens ergens! e l e r u t l u c kaartn e v o h d n i e in K. Mol . nr cursist 789 123456

Exclusief VOOR CURSISTEN VAN CKE!

WWW.CKE.NL

Cursusaanbod 2014-2015  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you