Page 1

Beeldverslag 2012 Ondernemen, aanpassen, samenwerken


WELKOM BIJ CKE! CKE heeft veel ondernomen in 2012. Daar doen we keurig verslag van in ons jaarverslag. We hebben stappen gezet in onze ‘CKE Koers 2014’ en gaan op ons doel af. We hebben nieuwe perspectieven gevonden, nieuwe dienstverlening opgezet. We zoeken én vinden de samenwerking met heel veel externe partijen. Financieel blijven we gezond, omdat we met minder subsidie ons kostenniveau beperken en toch voldoende eigen inkomsten behalen. Zoals gezegd is dit in woorden en cijfers keurig terug te vinden in ons jaarverslag 2012. Maar dat doet niet helemaal recht aan wat er gebeurt bij CKE. Het gaat immers om alle mensen die CKE opzoeken omdat ze actief willen meedoen. Van oudsher zijn dat vele duizenden cursisten. In onze nieuwe Koers zijn dat ook steeds meer bezoekers, samenwerkingspartners, collega-culturele instellingen én partners die in het sociale of economische domein werken. Die verbinding met nieuwe partners willen we zichtbaar maken in dit beeldverslag. Dus u vindt hierin 28 voorbeelden van bijzondere projecten die we in 2012 gerealiseerd hebben. Waarom deze 28 voorbeelden? Om een breed beeld te geven met wie we werken en hoe we werken. Maar denk vooral niet dat dit het enige was. Naast deze voorbeelden hadden we nog 53 bijzondere projecten waarvoor in dit verslag geen plaats meer was. En 32 voorspeelavonden en 23 concerten van onze muziekschool, 17 workshopdagen, talloze presentaties van de theaterschool en dansschool, het hele jaar door exposities van cursisten én externe (amateur)kunstenaars in onze twee panden en… We danken al onze partners van 2012. CKE wil veel ondernemen, maar het is dankzij de partners die met ons willen samenwerken dat we zoveel kunnen realiseren. CKE als ondernemer in Eindhoven, voor Eindhoven, dankzij Eindhoven! Ruud Janssen, directeur CKE


15 + 29 JANUARI

Storioni Academy + Concert Tijdens de workshopdag werken deelnemers samen met enkele wereldberoemde musici die tijdens het Storioni Festival optreden. De Storioni Academy wordt afgesloten met een presentatieconcert in Muziekgebouw Frits Philips.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

46 485 CKE Pastoor Petersstraat, Muziekgebouw Frits Philips Storionitrio, Muziekgebouw Frits Philips, Kunstkwartier, Art4U, De Muzerije en Factorium


4 FEBRUARI + 23 JUNI

Concert Regionale Vakklas De Regionale Vakklas is een initiatief van 6 muziekscholen in Zuidoost-Brabant, speciaal voor jongeren die ambities hebben om het muziekvak in te gaan. Regelmatig geven deze talentvolle leerlingen een concert in onze eigen concertzaal.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

22 250 CKE Pastoor Petersstraat Fontys, KunstLokaal, Kunstkwartier, Art4U en CMD

Schrijf je in voor de regionale vakklaS ZuidooSt BraBant inSchrijving: tot 1 juli 2012 toelatingSexamenS: Zaterdag 1 SeptemBer 2012 eindpreSentatie regionale vakklaS ZuidooSt BraBant Zaterdag 23 juni 2012 - 19.30 uur concertZaal cke-muZiekSchool paStoor peterSStraat 180 meer informatie? kijk op WWW.cke.nl/vakklaS


11 FEBRUARI + 11 MAART

Brabantse Strijkersdagen Jeugdige strijkers werken onder leiding van topmusici van Het Brabants Orkest, Art4U en de CKE-muziekschool een dag lang naar een slotconcert toe. Ter voorbereiding wordt een maand van tevoren een oefendag gehouden.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

56 319 CKE Pastoor Petersstraat Kunstbalie, Het Brabants Orkest en Faso


12 FEBRUARI

Theaterfestival Frisse Lucht Een workshopdag voor beginnende en gevorderde spelers van 12 tot 20 jaar. Er zijn workshops cabaret, camera-acteren en musical met medewerking van cabaretier Leon van der Zanden en tv-acteur Ronald van Elderen. Ook is er een open podium tijdens de lunch.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

35 n.v.t. CKE Stratumsedijk n.v.t.


12 FEBRUARI

Wereldmuziek- en dansdag Tijdens deze dag is overal muziek en dans van over de hele wereld. Er zijn bezoekers die komen kijken naar de optredens en actieve deelnemers aan de workshops. Aan het einde van de dag is er een concert van het gelegenheids-Wereldmuziekorkest.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

89 268 CKE Pastoor Petersstraat, Muziekgebouw Frits Philips Dansscholen, CKE-docenten en particuliere docenten


14 - 24 MAART

Tentoonstelling Nieuwe Vrienden Nieuwe Vrienden is een tentoonstelling over vriendschappen die zijn ontstaan tussen bewoners van Vitalist Peppelrode en Berckelhof. Amateurfotografen van CKE en fotoclubs en schrijvers van de CKE-schrijversschool maakten portretten en schreven verhalen over de ontstane nieuwe vriendschappen. Te zien in de bibliotheek-vestiging in de Witte Dame.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

54 600 De Bibliotheek Eindhoven (de Witte Dame) De Bibliotheek Eindhoven, Vitalis Peppelrode en Vitalis Berckelhof


20 - 23 MAART

Blazersweek + slotconcert BLOW! BLOW! is het slotconcert waarmee de Blazersweek, een projectweek van de blazersafdeling van de CKE-muziekschool, wordt afgesloten. Vanzelfsprekend staan de blazers van jong tot oud tijdens deze week centraal.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

198 300+ CKE Pastoor Petersstraat n.v.t.

BLOW! Slotconcert projectweek blazersafdeling

Vrijdag 23 maart Aanvang 19.30 uur Concertzaal CKE-muziekschool, Pastoor Petersstraat 180 Toegang gratis


13 - 15 APRIL

Kindertheaterweekend Kijken, genieten en zelf aan de slag. Een weekend vol kinderproducties van de theaterschool van CKE en SPAN (de jonge theatergroep van Hetpaarddatvliegt). Ook is er een workshop toneel en een presentatie van kindertoneel Meerhoven.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

30 200+ CKE Stratumsedijk n.v.t.


13 - 15 APRIL + 9 - 11 NOVEMBER

Kamermuziekweekend Jonge strijkers en andere jeugdige musici leren gedurende het weekend onder leiding van CKE-docenten samen spelen in een kamermuziekensemble. Op de laatste dag is er een eindpresentatie in de concertzaal.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

45 280 CKE Pastoor Petersstraat n.v.t.


22 APRIL + 7 OKTOBER + 2 DECEMBER

CKE Café In 2012 vinden de eerste edities van een inmiddels succesvol initiatief plaats: het CKE Café. Een laagdrempelig open podium op de eerste (koop)zondag van de maand, in Café Berlage. Amateurkunstenaars (van CKE en daarbuiten) betreden het podium tijdens deze gratis toegankelijke middagen. Onder meer een bigband, singer-songwriters en pop- en rockbands.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

58 300+ Café Berlage SingShop, Van Maerlant Lyceum en vele amateurkunstenaars uit de regio


26 APRIL

Solo’s in Zuid (regionale voorronde) CKE organiseert een van de regionale voorrondes van monologenwedstrijd Solo’s in Zuid. Deelnemers staan met hun verhaal tien minuten alleen op het podium en strijden om een plaats in de finale enkele weken daarna.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

8 45 CKE Stratumsedijk Kunstbalie en Factorium


19 + 20 MEI

Festival Parkdans Tijdens het Festival Parkdans is de CKE-dansschool vertegenwoordigd met een opvallende, kleurrijke kubus waar dansers uit komen. Het dansfestival duurt 6 dagen en speelt zich af in en rond het Parktheater.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

37 1.000+ Parktheater en Stadswandelpark Parktheater, Kunstbalie en dansscholen


28 + 29 MEI

Voorstelling Peer Gynt In theater De Schalm in Veldhoven spelen CKE-acteurs van alle leeftijden het familiespektakel Peer Gynt. Deze grootse productie met live muziek is gebaseerd op het bekende toneelstuk van de Noorse schrijver Hendrik Ibsen en ge誰nspireerd door de wereldberoemde suite van Edvard Grieg.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

21 550 Theater De Schalm (Veldhoven) Theater De Schalm


2 + 3 JUNI

Voorstelling Theaterlab Tijdens theaterfestival Havenwerk in Deventer doen jongeren van de CKE-theaterschool mee aan theaterwedstrijd REGATTA. Naast spelen draait het ook om kijken en luisteren naar en leren van andere deelnemers.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

9 175 Festival Havenwerk Stichting Netwerk Jeugdtheaterscholen (organisator theaterwedstrijd REGATTA tijdens Festival Havenwerk)


2 - 9 JUNI

Week van de Amateurkunst (WAK) Als organisator van de landelijke Week van de Amateurkunst in en voor Eindhoven, brengt CKE amateurkunst naar het publiek toe, in plaats van andersom. Dit gebeurt door aan te haken bij bestaande evenementen zoals Muziek op de Dommel en op vele andere plaatsen in de stad podia te creëren voor amateurkunstenaars uit alle kunstdisciplines. Ook de eigen locaties van CKE worden ‘volgeprogrammeerd’ met tentoonstellingen, voorstellingen en concerten.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

n.b. n.b. Beide locaties CKE en vele locaties in de stad WAK Nederland, organisaties van evenementen in de stad en vele amateurkunstenaars en verenigingen uit Eindhoven en omgeving


3 JUNI

Muziek op de Dommel CKE verzorgt als organisator van de Week van de Amateurkunst meerdere optredens op het WAK-podium, dat deel uitmaakt van het festivalterrein van Muziek op de Dommel. Er is onder andere een presentatie van de CKE-musicalproductie Philips.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

68 250 Festivalterrein Muziek op de Dommel


10 JUNI

Jongerentheaterfestival LINK Jonge theatermakers van CKE doen mee aan dit theaterfestival in het gebouw van het Zuidelijk Toneel in Tilburg, georganiseerd door Kunstbalie. Een unieke kans voor Brabants talent om zich aan het grote publiek te presenteren.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

13 200+ Zuidelijk Toneel (Tilburg) Kunstbalie


14 - 17 JUNI

Musical Philips Philips - Het verhaal van een lichtstad: een grootse musicalproductie waaraan CKE-cursisten van jong tot oud aan meedoen. De musical gaat over de opkomst van het bedrijf Philips en wat het voor de stad Eindhoven heeft betekend. Natuurlijk gespeeld in de Philipszaal van het Parktheater.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

120 2.300 Parktheater Philips, Parktheater en PopEi


24 JUNI

Kamermuziek in ’t Groen Tijdens dit eendaags kamermuziekfestival in het Stadswandelpark zijn op vijf podia optredens van (inter)nationale musici. Ook het talent van CKE is vertegenwoordigd. Zij presenteren zich op het familiepodium.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

18 200+ Stadswandelpark Muziekgebouw Frits Philips en Dynamo


26 JUNI

Drumnight Een seizoensafsluiting van de slagwerkafdeling van de CKE-muziekschool in PopEi. De leerlingen en cursisten laten horen wat ze in het afgelopen schooljaar hebben geleerd.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

40 100+ PopEi n.v.t.


2 SEPTEMBER

Hallo Cultuur! Op de eerste zondag van september zetten culturele instellingen in Eindhoven hun deuren gratis open voor het publiek. CKE is zelf niet open, maar presenteert zich op meerdere plaatsen in de stad. Onder andere in het Parktheater, bij de Ontdekfabriek en de Effenaar.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

n.b. n.b. Effenaar, De Ontdekfabriek en Parktheater Eindhoven365, Uit in Eindhoven, Effenaar, De Ontdekfabriek en Parktheater


9 SEPTEMBER

Cultuurdag ‘Kom naar China’ Een feestelijke Chinese dag, onder andere naar aanleiding van 40 jaar diplomatieke betrekkingen tussen China en Nederland en het eerste lustrum van de Chinees-Europese kunstacademie in Eindhoven. Met muziek, dans, een jeugdtalentshow, seminars, workshops en tentoonstellingen.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

194 325 CKE Pastoor Peterstraat Chinese gemeenschap en ambassade


21 OKTOBER

Nederlands Blazersensemble Het jongNBE speelt in de concertzaal van CKE ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2013’ dat onderdeel is van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble en de VARA. Aan de compositiewedstrijd voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar doen ook CKE-leerlingen mee.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

28 280 CKE Pastoor Petersstraat Nederlands Blazersensemble, VARA en Muziekgebouw Frits Philips


10 - 17 NOVEMBER

GLOW for KIDS Tijdens GLOW 2011 waren het duizend lampenkappen boven de Markt. Dit jaar tweeduizend vrolijke, door Eindhovense basisschoolleerlingen gemaakte bloemen met LED-verlichting. Het Karel Vermeerenplantsoen wordt omgetoverd in een bloemenzee van licht en opgenomen in de ofďŹ ciĂŤle route van het lichtkunstfestival. De organisatie van het scholenproject is in handen van CultuurStation.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

2.000 450.000 Karel Vermeerenplantsoen GLOW, Eindhoven365 en CultuurStation


11 NOVEMBER

Finale concours TROMP Percussion Festival TROMP Percussion wordt afgesloten met de finale van een concours voor veelbelovend percussie- en slagwerktalent. Voor CKE-leerlingen zijn kaarten beschikbaar gesteld, zodat zij kunnen kijken, luisteren, leren en genieten van slagwerk en percussie op hoog niveau.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

50 600 Muziekgebouw Frits Philips Stichting Tromp Muziek Biënnale, percussiefestival TROMP en Muziekgebouw Frits Philips


18 NOVEMBER

Marcus en Mo Marcus en Mo is een tentoonstelling van het Eindhoven Museum in de Steentjeskerk. Marcus, een tienjarige uit 1312, en Mo, een jongere uit 2012, nemen bezoekers van de expo mee naar het Eindhoven uit hun tijd. In het weekend zijn er muzikale optredens, waar ook leerlingen van de CKE-muziekschool aan meewerken.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

27 300 Steentjeskerk Eindhoven Museum


15 DECEMBER

Kerstconcert in de Cathrien Inmiddels een traditie, het kerstconcert in de Eindhovense stadkerk. Met vele leerlingen van CKE - zangers en muzikanten van jong tot oud - die optreden. Het is sfeervol en warm en in de pauze is er heerlijke gl端hwein voor de bezoekers.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

154 400+ St. Catharinakerk Muziek in de Cathrien


19 + 21 DECEMBER

Inloop- en clubavond DJ School In aanloop naar nieuw te starten cursussen zet de DJ School onder leiding van Lady Aïda de deuren open voor het publiek. Voor wie zich wil oriënteren en voor wie wil komen luisteren naar wat de cursisten hebben geleerd. Tot middernacht gaan op de clubavond in PopEi de voetjes van de vloer op de beats van de DJ’s.

RESULTAAT

Deelnemers Bezoekers Locatie Samenwerking

48 150 PopEi Lady Aïda (Rebelbass)

Beeldverslag CKE 2012  
Beeldverslag CKE 2012  

Geeft een beeld van onze activiteiten, samenwerkingen in de stad en de mensen in Eindhoven en de regio, voor wie we het allemaal doen.

Advertisement