Page 1

WINTER BIERPROEVERIJ 24 januari 2015 | LuMina, Omlooppad 2, 2805RZ Gouda

DE PROEVERIJ Tijdens de proeverij is er geen vast programma, waarin de verschillende bieren geïntroduceerd worden. Je vormt samen met twee tot vier mededeelnemers een groepje en koopt een flesje van het bier dat je wilt proeven. Vanzelfsprekend kun je de hele avond samen met dezelfde groep proeven óf per biertje een groep vormen. Om goed te kunnen proeven kun je het bierglas tussen de biertjes het beste even laten wassen aan de bar.

4 Munten

VICARIS WINTER 10° De Vicarisbieren worden sinds 1999 door de familie Dilewyns gebrouwen, eerst enkel voor eigen gebruik, maar later ook voor verkoop aan geïnteresseerden. Deze bieren hebben in 2006 en 2007 diverse prijzen gewonnen bij het Zythos bierfestival in SintNiklaas, ook werd het gouden glas van Zwevegem gewonnen.

5 Munten

Wil je even wat anders drinken dan bier? Bijvoorbeeld een Spa of andere frisdrank, dat kan, de bar is gewoon open.

DE BIERSOORTEN

Van deze Brouwerij Dilewyn komt de Vicaris Winter 10°. Een roodbruin bier, met een mooi getinte schuimkraak en een vol en veelzijdig smaakpallet. Het brouwproces gebruikt drie soorten mout en twee soorten hop en kruiden. Dit winterbier is gebrouwen om van te genieten tijdens de koude winteravonden.

Ale

Ale is een biersoort, waarbij niet enkel gekiemde gerst (mout) gebruikt wordt, maar ook geroosterde gerst wordt toegevoegd. Hierdoor ontstaat een amber- of koperachtige kleur.

Stout

Stout is een biersoort die wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een enigszins branderig bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. De Belgische stout onderscheidt zich van de Britse stout, zoals de Guinness, door een wat zoetere smaak.

verrassende kruidigheid, aangevuld met een vleugje citrus en heerlijk tropisch fruit. De Een speciaal bier van Brou- nagisting op fles zorgt voor werij Wolf, een jonge brou- een aangename volmondigwerij, ontstaan in 2008. heid en een verfrissende De Wolf Carte Blanche is een sprankeling in het glas. Een uitgesproken en avontuurlijk waar genot voor de bierliefgehopt bier van hoge gisting, hebber vakkundig gebrouwen met maar liefst vijf verschillende hopvariëteiten. Het aroma bestaat uit een zorgvuldig geselecteerd evenwicht van unieke florale toetsen en een

WOLF CARTE BLANCHE

Boekje Winterbierproeverij 2015  

Informatie boekje Winterbierproeverij Xtended / CJV-Gouda 24 januari 2015

Boekje Winterbierproeverij 2015  

Informatie boekje Winterbierproeverij Xtended / CJV-Gouda 24 januari 2015

Advertisement