Page 1

LINX IBÈRIC

Nom:Alejandro J. Editorial: ni punts ni comes

1.Com es diu en altres idiomes? FRANÇES:lynx iberique ITALIA:lince iberica PORTUGUES:cerbal


ALEMANY:lunx ibericher ANGLES:the iberizianlynx XINES:shelé BASC:katamotz NORUEG:gaupe CALÓ:gatosalvage 2.On viu el linx? Ellinx ibèric viu principalment al sud de la península ibérica,ibérica,concretament en:(Andalucía SierraMorena i Doñana).Altres llocs on podem trovar petites póblacionsdelinx a Toledo Salamanca i a madrid 3.Com viu el linx? Viu en els boscos mediterrànis i en matolls. 4.Quants anys poden arribar a viure? Entre els 8-13 anys. 5.Quan durala seva gestasió? 63-73dies.Tenen una gestació a l'any.Encada part neixen 2 o 3cadells.Pareixen en coves i entroncs o forats.

6.Quin tipusdereproduxió tenen? Son monogams(que sonmascle i femella).Es reprodueixen entre desembre i març. 7.Que menja? El linx es un animal carnívor. Normalment menja conills,rosegadors,aus,llebres,depredadorsmés petits.etc.Nopotmenjar més d'1kg de carn............

8.Com cacen S'acosta sigil.losament a la presa,s'amaga ente els matolls i ! d'un salt molt ràpid! Agafa la seva presa pel coll.Acostuma a caçar al crepuscle o a la nit .Quan millor caçen es quan hi ha lluna plena perque es beu millor


9.Com son les seves mesures? COS:Mascle:74-84cm. Femella:69-78cm. CUA:8-30cm. PES:Femella:9,4kg. Mascle:12,9kg. ALÇADA:60-70cm. LONGITUD DEL CAP:75-85mm. MESURES DELS EXCREMENTS:14cm. 10.Com es la seva pell? Te el pelatge dens (amb molt de pel).Es de color marró i gris amb taques negres.La panxa es de color blanc les seves orelles son llargues i punxagudes que acaben en uns pels negres i rigits que recorden un pincell 11.Com están desenvolupats els sentits ? Només han nascut ja poden veure ,escoltar,olorar i degustar.Tenen el sentit de l'oïda molt desenbolupada .Tenen la vista adaptada a la visió nobturna poden veure una pressa a 300m de distansia.L'olfacte no està tan desenbolupat i l'utilitzen per defensar-se. 12.Qina pesla la poblaciò del linx ibèric? Població actual: 106 exemplars. 13.Estan en perill d'extinció? Si per que queden molts pocs exemplars degut a que l'ome ha inbaït el seu territori de caça. A més,l'homa mata a l'animal més important de la seva dieta ,el conill. També hi ha atropellaments per vehicles de motor també per caçar-los fortivament per la seva pell , o per accident amb trampes posades per a altres animals.

14.Quin es el futur d'el linx ibèric? Que desapareixera segurament.Potser es podrán rerecuperar fent-los criar en cautivitat.Es l'especie més amenaçada.


15.Quantes hores dormen? A l'ivern no dormen gaire ,A l'estiu dormen molt .Dormen 20 hores al dia. 16.Com es defensen? Defensen el seu territori (3o4km) fent marques olfactives.

Alejandro JimĂŠnez

Lince Iberico  

Lince Iberico

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you