Issuu on Google+

LINX IBÈRIC

Nom:Alejandro J. Editorial: ni punts ni comes

1.Com es diu en altres idiomes? FRANÇES:lynx iberique ITALIA:lince iberica PORTUGUES:cerbal


ALEMANY:lunx ibericher ANGLES:the iberizianlynx XINES:shelé BASC:katamotz NORUEG:gaupe CALÓ:gatosalvage 2.On viu el linx? Ellinx ibèric viu principalment al sud de la península ibérica,ibérica,concretament en:(Andalucía SierraMorena i Doñana).Altres llocs on podem trovar petites póblacionsdelinx a Toledo Salamanca i a madrid 3.Com viu el linx? Viu en els boscos mediterrànis i en matolls. 4.Quants anys poden arribar a viure? Entre els 8-13 anys. 5.Quan durala seva gestasió? 63-73dies.Tenen una gestació a l'any.Encada part neixen 2 o 3cadells.Pareixen en coves i entroncs o forats.

6.Quin tipusdereproduxió tenen? Son monogams(que sonmascle i femella).Es reprodueixen entre desembre i març. 7.Que menja? El linx es un animal carnívor. Normalment menja conills,rosegadors,aus,llebres,depredadorsmés petits.etc.Nopotmenjar més d'1kg de carn............

8.Com cacen S'acosta sigil.losament a la presa,s'amaga ente els matolls i ! d'un salt molt ràpid! Agafa la seva presa pel coll.Acostuma a caçar al crepuscle o a la nit .Quan millor caçen es quan hi ha lluna plena perque es beu millor


9.Com son les seves mesures? COS:Mascle:74-84cm. Femella:69-78cm. CUA:8-30cm. PES:Femella:9,4kg. Mascle:12,9kg. ALÇADA:60-70cm. LONGITUD DEL CAP:75-85mm. MESURES DELS EXCREMENTS:14cm. 10.Com es la seva pell? Te el pelatge dens (amb molt de pel).Es de color marró i gris amb taques negres.La panxa es de color blanc les seves orelles son llargues i punxagudes que acaben en uns pels negres i rigits que recorden un pincell 11.Com están desenvolupats els sentits ? Només han nascut ja poden veure ,escoltar,olorar i degustar.Tenen el sentit de l'oïda molt desenbolupada .Tenen la vista adaptada a la visió nobturna poden veure una pressa a 300m de distansia.L'olfacte no està tan desenbolupat i l'utilitzen per defensar-se. 12.Qina pesla la poblaciò del linx ibèric? Població actual: 106 exemplars. 13.Estan en perill d'extinció? Si per que queden molts pocs exemplars degut a que l'ome ha inbaït el seu territori de caça. A més,l'homa mata a l'animal més important de la seva dieta ,el conill. També hi ha atropellaments per vehicles de motor també per caçar-los fortivament per la seva pell , o per accident amb trampes posades per a altres animals.

14.Quin es el futur d'el linx ibèric? Que desapareixera segurament.Potser es podrán rerecuperar fent-los criar en cautivitat.Es l'especie més amenaçada.


15.Quantes hores dormen? A l'ivern no dormen gaire ,A l'estiu dormen molt .Dormen 20 hores al dia. 16.Com es defensen? Defensen el seu territori (3o4km) fent marques olfactives.

Alejandro JimĂŠnez


Lince Iberico