Page 1


BUNGALOW E HOOGELOON

De uitdaging bij het ontwerpen van een familiehuis zit hem altijd in de wijze waarop de familie wil samenleven. In dit huis is gekozen voor een enkele, meanderende gebruiksruimte die om een privaat blok gevouwen is. Deze gebruiksruimte heeft geen gang, maar bestaat uit los geschakelde ruimtes waardoor er geen restruimte ontstaat. De ruimtes vloeien in elkaar over, waardoor de verschillende activiteiten binnen het gezin in een open omgeving kunnen plaatsvinden. De volledig naar binnen gerichte slaapkamers zijn gegroepeerd rondom een kleine patio. Het huis heeft verschillende ramen op specifieke plaatsen, waardoor een uitzicht geboden wordt op de prachtige omgeving en de diepe tuin.

De woning ligt in een buurt waar volgens het bestemmingsplan alleen een bungalow tot de opties behoorde. Het ontwerp voldoet aan deze eis terwijl het toch een eigen karakter heeft ten opzichte van de naastliggende woningen. De regelgeving is als startpunt genomen en hier zijn de grenzen flink van uitgerekt. Zo is een programmatiesche verdubbeling aan gebruiksoppervlakte gerealiseerd. De gevelafwerking en detailering verwijst in overeenstemming met het bestemmigsplan naar de naastliggende bungalows uit de Jaren ’60. De bestemde detailering met een boeiboord is achter een volledig beglaasde gevel gebracht en de bestemde horizontale afwerking is in een langformtaat gevelsteen uitgevoerd. Voor het casco is een goedkope alternatieve oplossing verzonnen: het toegepaste vloersysteem wordt traditioneel in de varkensindustrie toegepast.


Ambitie opdrachtgever

maximalisering gebruiksoppervlakte


Resultaat: 250m2 vrij staande patiowoning ipv 160m2 grotte geschakelde verbouw gebouwd resultaat


Het project transformeert een geĂŻsoleerd restkavel naar een levendige schakel tussen de binnenstad en de toekomstige bewoners van het getransformeerde havengebied


Project details Naam Locatie

Bungalow E Hoogeloon

Programma

Gezinswoning / werkwoning

Oppervlakte

250 m2

Opdracht Periode

SO, DO, UO, Bouwbegeleiding 2016-2017

Client

-

Team

Jan Lebbink, Gert Kwekkeboom, Rick ten Doeschate, Ingrid van der Heijden

Credits

Partners

-

Beelden

Civic architects


Civic | The Cloud Collective Donauweg 10 1043 AJ, Amsterdam info@civicarchitects.eu +31 20 846 0158 www.civicarchitects.eu

Bungalow E  
Bungalow E  
Advertisement