Page 1

+ de 50.000 exemplars gratuïts C/ Méndez Núñez nº21 Entr 2 43004 Tarragona Telf.: 977 22 25 39 info@laciutat.cat www.laciutat.cat

8 de marçalal21 21de defebrer març 2010 ·· Número Número 25 27 8 de febrer

S’ inaugura la remodelada Plaça Imperial Tàrraco i s’anuncia un pla de reformes de les rotondes de Tarragona

Pàgines 10-12


2

Tarragona TELÈFONS D’INTERÈS

SEGURETAT CIUTADANA

Emergències ..................................................................................................112 Guàrdia Civil Trànsit .......................................................................977 24 02 56 Guàrdia Urbana (grua) ...................................................................977 21 60 03 Mossos d’Esquadra (oficines) ........................................................977 63 53 00 Mossos d’Esquadra (urgències) ....................................................................088 Bombers ........................................................................................................ 085 SANITAT Urgències i Emergències Sanitàries ..............................................................061 CAP Muralles ..................................................................................977 24 94 04 CAP Jaume I ...................................................................................977 22 18 71 CAP Tarraco ....................................................................................977 29 58 70 Sant Pere i Sant Pau ......................................................................977 20 06 38 Sant Salvador .................................................................................977 52 39 19 Torreforta-La Granja .......................................................................977 54 15 60 La Canonja .....................................................................................977 54 10 79 Bonavista ........................................................................................977 55 10 96 ALTRES Ajuntament Tarragona .....................................................................977 29 61 00 Autobusos Urbans .........................................................................977 54 94 80 Consell Comarcal ..........................................................................977 24 45 00

FARMÀCIES DE GUÀRDIA

- DILLUNS 8 Fullana Fiol, Tomeu

Cristófor Colom, 1 ( Rambla Nova) Nolla Solé, Joaquim Edifici Baix Penedès, 11bis (SP i SP)

- DILLUNS 15 Tortajada - Jorge Torres Jordi, 14

Espadaler Gamissans, Montserrat C/Major, 14

- DIMARTS 9 A. Salazar, C. B. Pin i Soler, 3

- DIMARTS 16 Domingo Saigi, Pere Rambla Nova, 54

Nebrera- Borrego Calle, 21, nº. 24 (Bonavista)

Garcia Manzanares, Mª Teresa Sant Benildo,10 (Torreforta)

- DIMECRES 10 Dronda Ayza, Dra. Mª. Angels Vidal i Barraquer, 7

- DIMECRES 17 Cogul Ardèvol, Francesc Cristófor Colom, 23

Fullana Galofré, Jaume C/Apodaca, 28

Oliete Mathioux, Amàlia local 8 edf. Parking de Riuclar (Riu Clar)

- DIJOUS 11 Roig - Sabate Rovira i Virgili, 30 Nuño Escribano, Pilar Calle 21, nº. 45 (Bonavista) - DIVENDRES 12 Boronat Poderós, Jorge Sant Pere, 3 ( Serrallo)

- DIJOUS 18 Meler Brosed, Raul Caputxins, 21 bis Pons Pons, Mª Josepa Av. d'Andorra, 11 - DIVENDRES 19 R. Ciutat i H. Molero Urb.La Granja, Gran Canaria, 11 (Torreforta)

Mas Cavallé, Silvia C/ Major, 4

Milian Grao, Mª Pilar Canyelles, 6

- DISSABTE 13 Mestre Anguera, Inmaculada Rambla Nou Centre, 2-3 (Torreforta) Perpiña Piqué, Francesca C/Eivisa, 7-9

- DIUMENGE 14 Boronat Poderós, Jorge Sant Pere, 3 ( Serrallo)

- DISSABTE 20 Miró Rodriguez, Joan Manuel Carrasco i Formiguera,3 ( La Canonja) Pons Güell, Mª Carme Av. Maria Cristina, 12 - DIUMENGE 21 Fullana Fiol, Tomeu Cristófor Colom, 1

Esque Ruiz, Mª Dolors Rovira i Virgili, 6 Miró Rodriguez, Joan Manuel Carrasco i Formiguera,3 (La Canonja)

Gheron Surujon, Enric Segarra, 19 (Torreforta) Vidal Vidal, Dra. Mª Teresa C/ Reial, 1

Horari d’urgència: de 9 a 22 h. / Servei 24 h.: de 9 a 9 del dia següent

PUNTS DE DISTRIBUCIÓ - Tarragona - Sant Pere i Sant Pau - Torreforta - Bonavista - Camp Clar - La Granja - Sant Salvador - Boscos de Tarragona - Industries Químiques del Camp de Tarragona

- La Mora - Cala Romana - Torredembarra - La Pobla de Mafumet - Vila-Seca - Salou - Constantí - Altafulla - El Morell - La Selva del Camp

EDITA: CASGUAMEDIA S.L.

MAQUETACIÓ CASGUAMEDIA S.L.

DIPÒSIT LEGAL: T-1657-08

IMPRIMEIX: INDUGRAF OFFSET S.A

TELÈFON I FAX: 977 22 25 39

DISTRIBUCIÓ: TÀCTIL COMUNICACIÓ S.L.

Fes-te fan a Facebook: www.facebook.com/laciutatdetarragona associació catalana de la premsa gratuita

+ de 50.000 exemplars repartits per Tarragona i rodalies directament a la teva bústia

L’Alcalde inaugura les millores de la Plaça Imperial Tàrraco i anuncia un pla de reformes de les rotondes de Tarragona La setmana passada va ser inaugurada la nova imatge de la rotonda Imperial Tàrraco, que després de mig any de remodelació, ja està oberta al públic. Les que s’han fet amb els Fons Estatals del 2009 i han tingut un cost de 70.623,98 euros. Aquesta obra també ha suposat la contractació de 4 persones que estaven en situació d’atur. Entre les actuacions que s’han fet destaquen: Retolació amb flors de la paraula TARRAGONA, reparació del paviment amb pedra d’Alcover, renovació de l’àrea de gespa (espècie amb menys consum d’aigua, delimitació amb fusta i sistema de reg nou), dibuix amb flors al voltant, renovació de l’arbrat envellit, instal•lació d’una font de beure i mobiliari (bancs i papereres), eliminació de tanques metàl•liques i sembra de gespa i plantació d’arbustives de flors.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va dir que l’actuació és el principi d’un pla de dignificació de rotondes, que l’Ajuntament re previs executar en el proper any, en altres rotondes amb els mateixos equipaments que la Imperial Tàrraco.

Tàrraco amb lletres de flors o amb pedres pedres recuperades en les obres de la variant, al Mèdol, que seran esculpides.

Coincidint amb l’acte d’inauguració i va averi una festa infantil amb un espectacle de la Companyia RoTotes les rotondes que es damons, i una actuació dels reformin, tindran un pecu- Tecla’t Magi’c i l’animació de liaritat, que es podrà llegir el la Nineta i l’Ivori. nom de Tarragona, com ara es pot fer amb la Imperial


3

Tarragona

Dolors d'esquena o de coll? La quiropràctica, tercera professió sanitària al món es dedica al benestar de la nostra preciosa i delicada columna vertebral. Si sofreixes dolors d'esquena i coll, és un signe d'alarma que t’envia la teva columna vertebral. Cuida-la, és la clau de la teva salut.

La seva columna vertebral i la seva salut

LUMBÀLGIA El dolor lumbar, o lumbàlgia, afecta al 80 % de la població en algun moment de la seva vida. Moltes vegades ocorre sense circumstàncies particulars. Al corretgir els desplaçaments vertebrals, anomenats subluxacions vertebrals, el doctor quiropràctic repara la causa del dolor.

MAL DE COLL La cervicàlgia pot ser el resultat de mals hàbits en les postures, d'un cop, o accident. Els ajustaments quiropràctics són molt eficaços per a corretgir els desplaçaments, responsables del mal funcionament d'aquesta zona tan important del cos.

CIÀTICA És el resultat d'una irritació del nervi ciàtic i generalment es manifesta amb dolors a la cama. L'ajustament quiropràctic disminueix la inflamació sobre el nervi ajudant a tenir una recuperació òptima.

DOLOR LAS MUSCLES, BRAÇ, MÀ Braquiàlgia, tendinitis, parestèsies, formiguejos... Molts són els dolors provocats per subluxacions vertebrals a les cervicals. La quiropràctica permet portar el pinçament del nervi braquial responsable del dolor o del mal funcionament del braç.

HERNIA DISCAL Gràcies a la quiropràctica, pacients crònics per debilitat del disc recuperen l'equilibri estructural i així es lleva la pressió pel disc. Es pot evitar la cirurgia en la majoria dels casos. MALS DE CAP Migranyes o qualsevol mal de cap poden sorgir perquè el coll treballa en excés per a tractar de recuperar la corba normal de les cervicals. Al reposicionar les vèrtebres al seu lloc, el doctor en quiropràctica tracta alhora el dolor i l'arrel del problema.

MAREJOS I VERTIGENS Moltes vegades estan provocats per la perduda de connexió entre el cervell i els receptors neurològics de les cervicals. Aquests casos desapareixeran gràcies a la cura quiropràctica.

I TU QUÈ FAS PER A MANTENIR LA TEVA

COLUMNA VERTEBRAL

FIBROMIALGIA I FATIGA CRÒNICA Complexos de subluxacions vertebrals cròniques provoquen el desequilibri de la columna vertebral que pot manifestar-se en forma de dolors i rigidesa dels músculs, trastorns del somni, fatiga crònica, i molt freqüentment episodis depressius acompa nyats de crisis d'ansietat. La quiropràctica millora molt la qualitat de vida de les persones que pateixen d'aquests símptomes.

SANA, SENSE

SUBLUXACIONS VERTEBRALS ?

SALUT I BENESTAR Tot el món requereix una revisió mèdica de la seva columna vertebral regularment. Et rentes les dents cada dia. T’adones que menjar sa és important. Fas exercicis cada dia.

Per a saber si tens subluxacions vertebrals (desplaçaments vertebrals), respon a aquests preguntes: - Tinc dolor a l'aixecar-me al matí? - El dolor disminueix al moure'm? - Els medicaments alleugen el dolor? - Altres persones en la meva família tenen/han tingut dolors d'esquena o coll? - Hi ha posicions que augmenten/alleugen el dolor? - El dolor m'afecta al fer la meva vida normal? - El dolor m'afecta al fer esport? - Tinc menys energia que abans? - Estic més irritable? - Estic depressiu? Si ha contestat: - Cinc SI: 95% de risc que té una o més subluxacions vertebrals - Quatre SI: 85% de risc que té una o més subluxacions vertebrals - Tres SI: 75% de risc que té una o més subluxacions vertebrals - Menys de tres SI: No es pot saber sense més proves.

Més informació:

www.centroquiropractico.net

AQUEST MES ESPECIAL: FES LA PRIMERA CONSULTA PER LA MEITAT DEL PREU! NORMAL:

72€ AQUEST MES PAGA NOMÉS 36€

- UN EXAMEN ESPINAL COMPUTERITZAT D’ÚLTIMA GENERACIÓ - UN EXAMEN NEUROLÒGIC I ORTOPÈDIC ESPECÍFICS DE LA QUIROPRÀCTICA - UN POSTUROMÈTRE - UN ANÀLISIS DEL SEU EQUILIBRI - UNA DETECCIÓ DE LES SEVES SUBLUXACIONS - UN INFORME COMPLET SOBRE L'ESTAT DE LA SEVA COLUMNA VERTEBRAL

Centro Quiropráctico de Tarragona Rambla Nova, 92, 2º2ª 43001 Tarragona 977 24 19 55 Centro Quiropractico de Reus Avda. Sant Jordi 5/9, esc.C 1er1ª 43201 REUS 977 12 61 89


4

Tarragona Notícies Breus L’Ajuntament de Tarragona imposa canvis al projecte de l’hotel de cinc estrelles al costat de la catedral

L’Ajuntament de Tarragona ha tombat l’aprovació inicial del pla especial per a la construcció de l’hotel de cinc estrelles a Ca l’Ardiaca, al costat de la catedral. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xavier Tarrés, s’ha afanyat a remarcar que el projecte ‘no està aturat’, ja que només manquen uns requisits tècnics i administratius en el pla especial -per divergències en la superfície de la finca, per falta d’imatges dels aixecaments de façana, i en relació a la mobilitat a la zona on s’aixecarà aquest hotel de luxe. Ara l’empresa promotora haurà d’introduir totes les correccions en aquesta ‘segona oportunitat’ que dóna el consistori, que es mira aquesta actuació amb ‘molta cura’, ha conclòs Tarrés.

L’Ajuntament de Tarragona encarrega un dictamen per confirmar si l’aeroport incloïa el seu nom fins el 2001

L’Ajuntament de Tarragona ha encarregat als serveis tècnics municipals un dictamen per esclarir la nomenclatura oficial de l’aeroport, fins l’any 2001. Si es confirma que l’aeroport es deia ‘Tarragona-Reus’, el consistori ho vol utilitzar d’argumentació a la demanda feta a Aena i, de rebot, perquè els arguments de Reus ‘perdin consistència’, ha declarat la tinent d’alcalde i portaveu, Begoña Floria. Floria ha retret a CiU i PP -l’anterior equip de govern- que no defensessin el nom de Tarragona quan va quedar suprimit, amb el nou Pla Director de la infraestructura, i que ara pretenguin ‘desgastar’ el govern en una ‘estratègia partidista’. A partir d’aquí, Floria els ha demanat retornar al consens.

Exposició “Pintures”, de Diego Pujal, al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona Dia:Aquesta exposició es podrà visitar fins al 4 d’abril de 2010 Hora: De dimarts a divendres, de 10 a 20 h Dissabte: de 10 a 15 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius: d’11 a 14 h. Lloc:Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (C/ Santa Anna 8) Els crítics destaquen el valor de l’enigma en l’obra d’aquest autor, per aquest motiu cada persona experimentarà i descobrirà alguna cosa especial en aquesta mostra de quadres. Cal destacar que Diego Pujal va ser el guanyador del 36 premi Tapiró de pintura de la Biennal d’Art 2008.

La Diputació de Tarragona referma l’acord amb el cat per a desenvolupar un pla integral d’estalvi d’aigua La Diputació de Tarragona i el Consorci d’Aigües de Tarragona, han signat aquest matí el quart conveni, que dóna continuïtat a la campanya per fomentar l’ús eficient de l’aigua al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que es desenvolupa des de l’any 2006, en el marc del Pla Integral d’Estalvi d’Aigua, impulsat per aquests dos organismes. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Daniel Pi, han estat els encarregats de subscriure aquest acord. Durant l’acte, s’ha posat de manifest la coincidència d’objectius, en relació a la promoció de l’estalvi i eficiència del consum d’aigua, afavorint una major resposabilitat dels municipis i la ciutadania de la demarcació de Tarragona vers els propis recursos hídrics. La campanya “L’aigua, font d’estalvi” integra diverses accions de sensibilització adreçades a escolars, personal

de les administracions municipals i ciutadania general. Amb aquesta iniciativa la Diputació i el Consorci continuen difonent el missatge d’estalvi d’aquest recurs que van iniciar el juliol del 2006 mitjançant un conveni de col·laboració, a través del qual s’inverteixen 100.000 euros anuals aproximadament. En concret, la Diputació aporta enguany 51.129,92; el total d’inversió destinada per la institució intercomarcal a aquesta causa ascendeix a 209.879,31 euros des

del 2006. A més, la diputada delegada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Misericòrdia Montlleó, ha parlat dels “resultats extraordinaris” de les anteriors edicions del conveni, en què han participat 9 escoles, 23 municipis i 2 gremis professionals, als quals se’ls ha atès d’una manera personalitzada. “Estem fent un escanejat de tota la ciutadania per tal de garantir un ús racional de l’aigua”.

Joaquim Maria Puyal és investit doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili El periodista Joaquim Maria Puyal ha estat investit com ha nou doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Puyal ha destacat que la situació del sector de la comunicació es ‘crítica’ per la força i la pressió dels sectors socials, empresarials i polítics que la rodegen. Puyal va insistir que la importància de l’èxit professional recau en l’equip que l’ha rodejat al llarg dels anys, el suport de l’empresa on treballa i la ‘incondicionalitat’ dels seus patrocinadors.

El ja doctor Honoris Causa de la URV ha dit que més enllà que les retransmissions de futbol es facin en català i es parli del Barça l’important són ‘el missatge i la comunicació en si mateixa’. Segons Puyal, és ‘bo que el periodista sigui parcial’ perquè d’aquesta manera l’oient sabrà ubicar molt millor el missatge que s’està emetent. En tot cas, Puyal ha insistit que cal que aquest contingut tingui uns paràmetres bàsics de credibilitat, sigui d’interès i amb el màxim de respecte per totes les persones, incloent-hi també els sectors menys afavorits.

Exposició ‘El projecte Bahut’ al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona

Lloc: Pati del Palau de la Diputació de Tarragona (Passeig de Sant Antoni, 100)

Dia: Aquesta exposició es podrà visitar fins al 28 de març de 2010 Hora:De dilluns a divendres, de 9 a 21 h Dissabtes: de 9 a 13 h i de 17 a 21 h Diumenges i festius: d’11 a 14 h

Aquesta mostra és un recull de retrats i escenes de la Setmana Medieval de Montblanc creada a partir de la visió particular del seus autors: Domi Mora, Ramon Creus, Lourdes Rué, Diego Molina i Albert Carreras.

Concert Inaugural de la II Mostra de Joves Pianistes de les Comarques de Tarragona Dia: 20 de març de 2010 Hora: 19.30 h Lloc: Auditori de Caixa Tarragona Concert Inaugural de la II Mostra de Joves Pianistes de les Comarques de Tarragona.

Presentació del CD de la V Mostra de Joves Guitarristes de les Comarques de Tarragona.

VIII Circuit Guitarrístic: concert de Música del Renaixement i barroc amb instruments de l’època a càrrec de Xavier Coll Dia: 21 de març de 2010 Hora: 19.00 h Lloc: Auditori de Caixa Tarragona (preu solidari 2,5 euros) VIII Circuit Guitarrístic: concert de Música del Renaixement i barroc amb instruments de l’època a càrrec de Xavier Coll.


5

Entrevista

Parlem amb... Victòria Pelegrín, Responsable de la Conselleria d’Acció Social, Polítiques d’Igualtat i Habitatge Durant aquests dies, i com cada any, comptem amb tot un seguit d’activitats repartides per la ciutat i pels barris en motiu del Dia Internacional de la Dona. Quines són les principals novetats d’enguany?

És una molt bona manera de conscienciar els adolescents, hi ha tendència a pensar que la qüestió de la igualtat està superada i que tothom n’és molt conscient però la realitat del dia a dia és molt diferent…

Tenim tot un seguits d’actes, tots ells molt especials, que es faran durant aquestes setmanes. Trobem per exemple La Fira Vida, que organitza la comissió de la Dona de Campclar amb activitats culturals, lúdiques i reivindicatives que, amb un missatge en positiu, vol sensibilitzar-nos contra la violència masclista, i que és un dels punts més importants. Una altra novetat és el Manifest, que aquest any porta per nom “100 anys fent possible la igualtat”. La persona que farà la lectura, el dia 8 a la 1 del migdia, serà la senadora Teresa Valls, i ho farà acompanyada d’una persona associada a l’ONCE que a la vegada ho farà en braille. També trobarem els “Relats de Dones”, un concurs literari que aquest any està d’aniversari ja que celebra la seva desena edició.

Exacte, per aquest motiu hem de començar a treballar amb l’educació, identificant quins són els models que volem i cap a on volem anar. La millor manera és treballar-ho directament des de les escoles, però també donant pautes al professorat, als pares i a les mares perquè moltes vegades tenim conductes que són masclistes i que no identifiquem com a tal. Aquest és un treball a llarg termini però que és realment necessari.

Quin acte entre tots els que es fan aquets dies és el que considera personalment més especial i, per tant, no pensa perdre’s? El dia 9 de març, per exemple, es farà l’Acte de Reconeixement a la persona de la URV que s’hagi distingit per a la defensa dels drets de les dones en la seva trajectòria vital i professional, aquesta distinció duu el nom de la Dra. Maria Antònia Ferrer. Un altre acte molt especial és la xerrada del Col·legi Oficial de Psicòlegs “Psicologia de les dones del S. XXI” i sobretot, com no perquè és un clàssic, el dia 10 els col·lectius de dones de la ciutat fan un acte al Teatre Metropol on mostren els resultats de les seves activitats, fan teatre, dansa, etc.

En què consisteix el Tren de la Coeducació? És un programa que estem desenvolupant des del Departament de Polítiques d’Igualtat. És un treball que duem a terme a dues escoles de primària i a un institut, amb nens i nens de 5è i 6è de primària i 1er i 2on d’ESO, on introduïm principis d’igualtat i coeducació. Aquest any hem fet un programa pilot però el nostre objectiu és fer-ho arribar a la major part de les escoles. Hem rebut una molt bona acceptació per part de tot el professorat i alumnes com pels pares i mares.

Personalment diré que jo estic molt orgullosa de ser dona. Les dones som el 53% de la població, una part vital del funcionament de la societat, som motor de la societat. Cada vegada ens estem obrint més portes, tot i que encara hi ha moltes barreres per superar. En aquest aspecte estaria molt present el lema del manifest d’aquest any, que marca com a mesures positives accedir a uns bons llocs de treball, a un salari just, a la capacitació professional, a habitatges dignes i sobretot ens anima a trencar junts els sostres de vidre que encara ens limiten. Els homes i les dones som diferents, no hem de buscar ser iguals perquè biològicament som diferents, el que hem de buscar és la igualtat d’oportunitats, i és aquí on s’ha de treballar i on fixem els treballs de la Conselleria. També hem de dir que, per sort, cada cop hi ha més homes que entenen quines són les tasques de responsabilitat, tant les domèstiques com les familiars, tenir cura dels infants, etc. I veuen i entenen que les dones necessiten l’oportunitat d’accedir a tot allò que fins ara no han tingut. Tot això s’aconsegueix treballant per la igualtat.

ENTREVISTA: Aida Teston Guspí

I ara una pregunta “difícil”: Què vol dir ser dona?


6

Tarragona La reforma del Mercat Central

El Senat dóna suport a Tarragona 2017

El Senat va aprovar per unanimitat en sessió plenària una moció de suport a Tarragona 2017 i convida totes les entitats i institucions a col·laborar amb Tarragona en la seva intenció d’organitzar la divuitena edició dels Jocs Mediterranis.

El Mercat es renovarà fent-lo més modern i adaptat a les necessitats dels paradistes i els clients. Ara bé, cal tenir en compte que es tracta d’un edifici catalogat, de manera que cal respectar i mantenir bona part de l’edifici, el Mercat Central comptarà amb una planta de supermercat a sota, per complementar l’oferta, i una planta de logística perquè els venedors puguin disposar d’un espai on efectuar la càrrega i descarrega de mercaderies en òptimes condicions i sense causar molèsties al veïnat. També es construiran un total de 330 places d’aparcament, distribuïdes en dues plantes, que se sumaran i estaran connectades amb les 423 que ja s’ofereixen sota la plaça de Corsini. El projecte que ara es duu a terme contempla un cost de 27 milions d’euros pel Mercat Central, la planta subterrània i la de logística i de 12 per a l’aparcament.

Tot plegat, en un termini de dos anys i mig. El passat 15 de gener van començar les obres del Mercat Central. La construcció de les plantes soterrades afecta totes les xarxes de serveis que discorren pel mercat i pels carrers del voltant, de manera que cal desviar-les. Les obres de desviament de serveis van lligades al desmuntatge de les restes arqueològiques trobades dins l’àmbit d’actuació en excavacions anteriors, i un cop s’ha obtingut el vist-i-plau de la Generalitat. Aquestes obres implica cambis en la circulació, de vehicles com de vianants. En aquest sentit, l’execució de l’obra per fases permet que en una fase inicial sigui possible l’accés a l’entorn del Mercat de vehicles autoritzats, tant de comerços com veïns, per càrrega i descàrrega

Un cop executada l’estructura, començaran els treballs corresponents a la resta de partides del projecte: façana, coberta, tancaments i divisòries, acabats interiors, protecció i senyalització, instal·lacions, i equipaments. Els treballs corresponents a aquestes partides es desenvoluparan simultàniament en la mesura del possible per optimitzar el temps d’execució de l’obra. El termini previst per executar les obres de desmuntatge de les restes arqueològiques i el desviament de serveis esta previst que finalitzin entre 9 mesos, sempre i quan no es trobin noves restes o serveis afectats de manera imprevista que puguin alterar el desenvolupament de l’obra. Aquesta desviació de serveis va començar a mitjans de gener de 2010. El termini previst en projecte per executar les obres de remodelació del Mercat i la urbanització de l’entorn és de 30 mesos.

El president de la Cambra Alta, Javier Rojo, va rebre una representació de la candidatura. Tots els grups parlamentaris del Senat van subscriure el text de la moció registrada per Entesa Catalana de Progrés i que recull la voluntat de la candidatura d’organitzar un esdeveniment important per a l’esport espanyol i per a la seva projecció davant dels països mediterranis. El portaveu d’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, va realitzar una exposició del projecte tarragoní, els portaveus de tots els grups parlamentaris han intervingut a favor de Tarragona 2017. D’altra banda, el president del Senat, Javier Rojo, ba rebre una representació de Tarragona 2017 encapçalada pel seu president executiu, Mario Rigau. Durant la trobada, en la qual també han estat presents els senadors Ramon Aleu, Pere Muñoz i Josep Maldonado, els representants de la candidatura han lliurat una àmfora de plata a Javier Rojo, símbol dels Jocs Mediterranis.

La Fundació La Caixa aporta 9.000 euros al Club dels Tarraconins

L’Ajuntament i el Port presenten a la Cambra i a la Diputació el pla de treball 2010 per a la promoció del turisme de creuers El passat 13 de gener, l’Ajuntament de Tarragona i l’Autoritat Portuària signaven el Conveni per a la promoció de la ciutat com a destinació de creuers, amb accions concretes a dur a terme aquest 2010. El President del Patronat Municipal de Turisme, Sergi de los Rios, ja va destacar la importància per a la ciutat de convertir-se en un centre de referència del turisme de creuers. És per aquest motiu que aquesta setmana han volgut, de manera conjunta amb l’Autoritat Portuària, presentar el pla de treball de cara aquest 2010 al Patronat de Turisme Costa Daurada, de

la Diputació de Tarragona, i a la Cambra de Comerç, per tal de buscar les fórmules de col·laboració en l’aplicació del conveni. Per a de los Rios, és bàsic treballar conjuntament amb els altres agents, ja que es tracta d’una aposta ambiciosa i transversal. “Des de l’Ajuntament i el Port volem implicar a la Diputació i la Cambra, ja que és clau que les quatre institucions treballem de manera coordinada per a la promoció del turisme de creuers a Tarragona”. “Es tracta, doncs, d’una primera reunió, però que tindrà continuïtat en temps. Hem de treballar plegats i sumar esfo-

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la Delegada General a Tarragona de La Caixa de Pensions, Empar Martínez, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració. Es tracta de la donació de 9.000 euros per al projecte El Club dels Tarraconins. rços per desenvolupar un conveni ambiciós i de futur. Tarragona és i ha de ser la porta d’entrada a la Costa Daurada i, per extensió, al Camp de Tarragona ”, ha afirmat Sergi de los Rios.

El Club dels Tarraconins és un club infantil que, impulsat des de l’Ajuntament i destinat a tots els nens i nenes de 3 a 12 anys, promou valors cívics i divulga coneixements a través de les activitats del club. L’acord estableix que el Club difondrà la col·laboració amb la Fundació La Caixa des de l’agenda de la pàgina web del Club com des del programa de televisió del Club emès per Tac12 i en el qual els Tarraconins desenvoluparà un concurs.


7

Camp de Tarragona

Sabaté creu que la crisi i les vegueries pequen d’un ‘excés de localisme’ i fa una crida a la unitat

Comença la instal·lació d’un semàfor i un pas de vianants a la C-31B a Salou

El delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, creu que la crisi i les futures vegueries pequen d’un ‘excés de localisme’. Sabaté ha fet una crida a ‘alçar la mirada’ i a ‘donarnos la mà tots plegats’.

Connectarà la zona recentment finalitzada dels Emprius amb el nucli urbà. Ja han començat els treballs per habilitar una connexió de pas segura, molt reivindicada pels nous residents a la zona dels Emprius (sector 5 del Pla Urbanístic), entre aquesta zona i el passeig 30 d’Octubre. Aquest consisteix en un pas de vianants amb semàfor regulat per polsador, que permetrà creuar la C31-B (antiga autovia) tant als residents actuals a la zona com als més de 1.000 residents que s’esperen que visquin a la nova urbanització. De moment, es tracta d’un sector en desenvolupament urbanístic on hi ha uns quants blocs d’habitatges i altres edificis en construcció, però on es preveu un volum molt important de residents.

El delegat del Govern va pronunciar una conferència a l’Antiga Audiència davant d’unes 200 persones, entre les quals s’hi trobava l’alcalde de Reus, mentre el de Tarragona ha excusat la seva assistència a l’acte. Sota el títol ‘Camp de Tarragona, unitat i internacionalització’, Sabaté, que ha parlat de Catalunya com una ‘nació de regions’, ha apel·lat a la unitat i la implicació de tothom per convertir el Camp de Tarragona en una referència a la mediterrània i al món.

A l’acte, d’una hora de durada, hi han assistit el secretari general d’Economia i Finances, Martí Carnicer, el diputat socialista Francesc Vallès, directors territorials de la Generalitat a Tarragona, alcaldes -com el de Reus o

Cambrils- i regidors de municipis del Camp, presidents de cambres de comerç, el rector de la URV, el president de l’AEQT i caps visibles dels sindicats UGT i CCOO, la indústria química i l’energia eòlica.

Un carrer major amb molta polèmica

Després de més de 15 anys de constants rehabilitacions, reparacions i remodelatges, el poble de la Selva del Camp sembla que hagi estrenat definitivament el seu carrer principal del casc antic. I diem sembla, perquè després de l’acabament de les últimes obres el passat setembre, a primers de febrer es va tornar a modificar, aquest cop I’amplada de I’espai per on passen els vehicles. El grup municipal de CiU, va proposar al Ple del2-2-10, treure les pilones metàl·liques que separen les zones de vianants i la dels vehicles, donant tot una sèrie d’arguments com: la complexitat de voler fer de vianants una via amb 16 caps

de carrer amb I’agreujant de la necessitat de pas de molts veïns del casc antic, I’amplada actual amb les pilones que resulta insuficient per a maniobrar, I’amplada del carril central (ara modificat), doncs, no hi passaven determinats vehicles (repartidors, bombers, camions,...), I’ impuls al comerç que volia incidir ha estat substituït per una frenada de les vendes, les jardineres col·locades són tan amples que priven que els cotxets i les cadires de rodes no passen pels laterals, les pilones instal·lades ja han provocat incidents a vehicles, ...etc. “Tot i l’experiència amb obra pública dels últims anys, els socialistes han actuat d’una manera inexperta i matusser4 fet que comporta que molt verns estiguin molt indignats

contra I’equip de govern per la manera que han executat aquesta obra”. Són paraules del cap de I’oposició, Josep M. Puig, i afegeix: “només cal constatar que és l’ única obra que no s’ha inaugurat a la Sel-

va durant els quinze anys de millores, no han tingut valor” A tota la controvèrsia i les crítiques que genera, I’alcalde Josep Masdeu aposta per aquest model de carrer. Fins quan?

Les llistes d’espera de pacients per ser operats al Camp de Tarragona s’incrementen un 3% respecte el 2008 Més de 3.000 persones en llistes d’espera quirúrgiques al Camp de Tarragona. Aquest és el balanç de l’any 2009 a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, una xifra que s’ha mantingut estable en relació als resultats de l’any 2008, incrementant-se un 3,1%.

Concretament, de 2.938 persones comptabilitzades al desembre del 2008, s’ha arribat als 3.028 el desembre del 2009, una xifra bastant similar. D’altra banda, el temps d’espera per ser operat es manté pràcticament en tres mesos, passant dels 2,93 mesos als 3,22, el que suposa un increment del 9,90%.

SERVEI A DOMICILI GASOIL DE CALEFACCIÓ

977 39 00 68 e-mail: luvirr@sefes.es 36


8

Gastronomía Embotit, pa i formatge disparen la nostra ingesta de sal La sal es necessària per a la vida, però en la seva justa quantitat, ja que en excés té conseqüències greus en la nostra salut cardiovascular. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i l’Organització de Consumidors i Usuaris han analitzat el contingut en sal de 1.200 productes. Conclusió: excedir-se és molt fàcil. Els aliments que més sal ens aporten, per la seva concentració en sal o per la freqüència de consum ,són l’embotit curat, el pa i el formatge. Per reduir el consum de sal no ens hem de limitar a utilitzar menys el saler. La majoria de la sal que ingerim (72%) procedeix dels aliments processats i sobrepassar la quantitat de 5 g/ diaris recomanada per l’Organització Mundial de la Salut no és gens difícil. Un petit entrepà de pernil d’uns 40 g conté 1,80 g de sal; tres rodanxes de peix fumat 2,39 g; un panet de 60 g 0,77 i una sopa en sobre 5,08 g.

Amb l’augment dels productes processats a la nostra dieta no és estrany, per tant, que la ingesta diàrai de sal de la població espanyola sigui de 9,7 g -segons un estudi realitzat per la Universitat Complutense de Madrid-, és a dir, gairebé el doble del que recomana la OMS i el triple dels 3 g diaris que es consideren necessaris.

L’OCU recomana moderar el consum d’aliments rics en sal com embotits curats, formatges, saladures de peix, sopes deshidratades, olives i salses; disminuir la sal en la cuina i substituirla per herbes aromàtiques, llimona o vinagre i mirar l’etiquetat dels productes processats per triar els de menys contingut en sodi.

Aquest espai de gastronomia podria haver estat ideal per a tu, no deixis escapar aquesta oportunita la propera vegada...

Truca’ns 977 22 25 39

11 €

36


9

Tarragona

El futur incert del Parc Central

Beatificacions a Catalunya

A poc més d’un any de la decisió d’Eroski d’instal·lar el pàrquing de pagament, el futur del centre comercial Parc Central de Tarragona no deixa de ser una preocupació diària per a tots els seus treballadors.

La història de Catalunya s’arrela en la figura de grans personatges que després l’Església a invocat coma sants. La fe cristiana, segons una venerable tradició, va arribar a casa nostra del mateix apòstol Sant Pau que va desembarcar en la romana Tarraco.

La reducció de clients i visitants a causa de les quotes del pàrking, la crisi econòmica, la desaparició dels cinemes, el tancament de molts negocis i la futura arribada del Corte Inglés, són temes ja habituals entre tots aquells que treballen al Parc Central. “La Caixa va desaparèixer, ens hem quedat sense cinemes, l’Inter Esport tampoc hi és, el Fashion Outlet va tancar fa uns dies, de restaurants i bars cada dia n’hi ha menys, negocis que hi siguin des del primer dia n’hi ha molt pocs” ens diu una dependenta que no ha volgut donar el seu nom per precaució. “Tothom està nerviós, els propietaris no paren de fer números i des de l’arribada del pàrquing no hi ha res que quadri” continua confessant-nos, “ja sabíem que amb la crisis passaríem una època difícil però el pàrquing ens ha fet molt de mal, no parem de perdre diners perquè la gent marxa a les Gavarres o a altres llocs on aparcar és gratuït i es pot comprar sense presses.” Al cap de poca estona se’ns uneix la dependenta d’un dels negocis annexos al que ens trobem, ella tampoc ens dóna

el seu nom, “tal i com estan les coses només em faltaria això, ja prou que patim per la nostra feina” afirma nerviosa i juntes apunten “els treballadors estem insegurs, l’ambient està carregat de nervis, hi ha negocis que han decidit no pagar més el lloguer i esperen ser desallotjats directament, d’un dia per l’altre ens trobem amb locals abandonats a corre-cuita”. Els preguntem quan paguen de lloguer pels seus locals, 4.500 euros al mes per un local d’uns 60 metres quadrats, més 300 euros de despeses de comunitat. Ens comenten també que “no tots els locals paguen el mateix, n’hi ha que tenen tractes de favor, “són d’importants grups empresarials que el Parc Central utilitza com a reclam perquè

la gent vingui i que van a canvi de percentatges en beneficis”. “T’imagines quan podria costar el lloguer d’un local tan gran com el que té el Zara? Seria impagable!” apunta la nostra segona dependenta. “També hem sentit rumors que el Centre Comercial Eroski vol marxar i abandonar les instal·lacions del Parc Central, tot i que no hi ha res confirmat la gent en parla, seria curiós que després de tot el mal que ha fet el pàrking ara marxessin ells” diu l’altra mig rient, ens acomiadem i els desitgem tota la sort del món, si més no sempre podran provar sort llençant el currículum per treballar al Corte Inglés, curiosament però, ens confessen que ja ho han fet.

Si aquest fet històric pot ser discutit, el que no podem discutir és que des del primers segles de l’era cristiana trobem indicis de la presència del cristians. En aquest indicis podem fer esment dels màrtirs Sant Fructuós i els seus companys, dels quals fa poc menys d’un any es celebrava un any jubilar, és a dir, el seu record encara es ben viu en els nostres dies. Podríem trobar molts d’altres que al llarg de la història del nostre poble han influït en la vida i construcció del que som, des d’un punt de vista cultura, artístic i perquè no dir-ho espiritual. Penso ara en Ramon Llull tan transcendent per la nostra llengua, pel nostre pensament i per la fe cristiana a casa nostra. L’Església també el va proclamar beat per la seva fe proclamada i viscuda. Ara cal fer esment del caputxí P. Josep Tous i del Dr. Josep Samsó, conèixer aquestes figures del Segle XIX i XX fan entendre i comprendre el que som i tenim. El Pare Josep Tous i Soler era un frare caputxí que adonantse de les dificultats per les que travessaven molts infants i joves per la inestabilitat política i els mancaments d’una societat industrial i obrera. Fundador de les caputxines del Diví Pastor dedicades a l’ensenyament del joves va omplir aquells joves d’instrucció i formació.

Un altre exemple és el del rector de la Parròquia de Santa Maria de Mataró, Mn. Josep Samsó i Elias, que va dinamitzar, conjuntar i fomentar la vida religiosa i social de la capital del Maresme. Mn. Josep Samsó va donar, a més testimoni de la construcció d’una nova realitat des del perdó viscut d’una manera heroica en el martiri, donar la vida per la fe. El mes de gener del 2010 l’Església va proclamar beat a Mn. Josep Samsó i el mes d’abril el P. Tous. Les dues proclamacions es fan en el marc de la Santa missa a la diòcesi de Barcelona. Són esdeveniment molt important pels cristians però també per tota la societat que ha gaudir de la tasca en bé dels altres d’aquest beats. Per aquest motiu aquestes celebracions, a més de congregar moltes personalitats i molt poble fidel, són motiu d’interès més general. Els mitjans de comunicació permeten que molts visquin aquestes celebracions. Entre aquest mitjans cal destacar “Radio Maria” que es fa presenten a les celebracions i permeten que arribi per mitjà de les ones i d’internet a tants recons del nostre món.

PERIENCE está pensado para jóvenes de 12 a 19 años. Su idea es acelerar el aprendizaje del inglés de una manera amena pero conservadora, siempre en un ambiente familiar acogedor y seguro. Lejos están los tiempos en que el aprendizaje significaba aprobar exámenes para luego dejarlos en el olvido. Los niños, hoy en día tendrán más competencia que nunca para forjarse un sitio en la profesión que elijan. Pronto no se verá en los anuncios de los periódicos: “se valorará conocimientos de inglés” sino “imprescindible alto nivel de inglés”. Tal vez, y triste es tener que decirlo, en algún caso que otro, puede llegarse a valorar el conocimiento de idiomas más que el conocimiento del trabajo en sí. El idioma inglés, hoy por hoy, se ha convertido en el Esperanto que nunca llegó a cuajar. Nuestro curso THE FAMILY EX-

THE FAMILY EXPERIENCE

Nos reafirmamos en que el FAMILY EXPERIENCE surgió debido a que un alto porcentaje de padres mostraron su descontento con otras organizaciones, ya que no saben de antemano lo acertado de su decisión. En grupos que pueden ascender a números desorbitados de estudiantes, es prácticamente imposible ese “toque personal” que todo padre o madre quiere para su hijo/a. THE FAMILY EXPERIENCE empezará en nuestro centro de Tarragona unas semanas antes de que partamos hacia tierras irlandesas. Muchos de los niños repetirán la experiencia y por tanto se conocen, pero otros lo harán por primera vez. La Experiencia consta de los siguientes puntos:

(1) Reunión en nuestro centro de Tarragona para hablar con los padres, conocer al chico/a y hacerle el test de nivel. (2) El día 28 de junio. SALIDA - VIAJE y LLEGADA, supervisados por nosotros. (3) Del 29 de junio al 21 de julio ESTANCIA y CURSO supervisados por nosotros.

(los directivos del curso también serán los profesores principales) (4) Día 21 VIAJE DE REGRESO (5) ENERO 2011 (fecha por decidir) REUNIÓN en un céntrico hotel de Tarragona para ver el VIDEO de la GRAN AVENTURA


10 PISOS · XALETS · APARTAMENTS· DÚPLEX · LOCALS · NAUS · TERRENYS · OFICINES · DESPATXOS

La seva publicitat al Diari Immobiliari trucant al 977 222 539 o escriut-nos a: info@laciutat.cat

FINQUES CADIACH ASSESSORIA - GESTORIA - IMMOBILIARIA PLAÇA PONENT Nº11, 1º 2ª - TARRAGONA MÉS DE 50 ANYS AL SEU SERVEI

www.cadiach.com · Felip Pedrell, pis sense mobles de 2 hab., aire acondicionat i calefacció per conductes, cuina, bany compl., balcó , exterior

550€ /m · Prat de la Riba,

VENDA

Gasometre, 1 hab., bany compl.. calef, cuina-menjador 115.000€ Apodaca, 1hab., Aa/Bc, cuina independent, 1 bany 145.000€ R.Argentina, 3 hab., bany compl., Reformat.Moblat 180.000€ R.Cajal, 4 hab., bany/aseo, cuina, galeria, terrassa vistes 265.000 € Caputxins,4hab.dobles,2banyscompl.,cuinaoffice.Pkop. 288.500€ Rambla, pis seminou, 2 hab., Aa, calef., cuina, galeria 290.000€

PISOS DE LLOGUER

àtic de 3 habitacions, bany OPCIÓ COMPRA complet, terrassa de 25 m2 Perafort, 3hab.,2 banys,calef., zona comun. piscina .Pàrquing. 550€/m. amb vistes. Reformat i AMB MOBLES moblat per entrar a viure. Gasometre, 1 hab.moblat calef., cuina-menja, bany compl. 425€

245.000€

· Rambla Nova, despatx de 57 m2, sala d’espera + 2 despatxos, Aa/Bc. Moblat i equipat..

450 € /m · Sant Pere i Sant Pau, (1ªpromoció), garatge de 65 m2, aseo doble porta d’entrada

78.000€

977 21 77 06

Jaume I, seminou, 1 hab. Bany compl. Cuina indepen. Imperial, 1 h. 1 bany Aa/Bc , Pq i traster. Seminou

460€ 500€

Pons d’Icart, 3 hab. bany compl., semimoblat, exterior Sevilla, pis moblat de 4 habitacions, 2 banys, terrassa SENSE MOBLES Jaume I, pis 1 hab., cuina independent bany compl. F.Pedrell, pis sense mobles de 2 hab., bany compl., seminou

575€ 580€

C/Unió, 4 hab. bany/aseo, balcó, reformat

600€

LOCALS I DESPATXOS

G.GONZALEZ, despatx de 4 sales, bany, Aa/Bc, Pq op.

450€ 550€

800€

C/BARCELONA, local de 120 m2 aprox, planta baixa + altell, sortida de fums, 2 aseos. 190.000€ VIA AUGUSTA, local de 225 m2, bany,aparador 1.000€

NECESSITEM IMMOBLES PER A LA NOSTRA CARTERA DE CLIENTS. TRUQUI'NS


11 nº334

IMMOBLES EN VENDA

C/ Assemblea Catalunya C/ 80 m2, 3 dormitoris, bany i lavabo, calefacció, exterior, terrassa-balcó, ascensor, molt bon estat. PREU. 165.000 €

Sant Antoni Mª Claret 75 m2, 3 dormitoris, 2 bany, exterior, balcó, armaris encastats. Tot reformat!!. PREU : 165.000 €

Avda. Rovira i Virgili 90 m2, 3 dormitoris (abans 4), bany compl, exterior, terrassa, aire condicionat fred/calor, ascensor, traster, Tot Reformat. PREU: 169.000 €

Rambla Nova 75 m2, 2 dormitoris, bany complert, exterior a la Rambla, terrassa, ascensor, bon estat. PREU: 210.0000 €

PISOS VENDA La Canonja, Ob.Nova, 85 m2, 2 dorm, 2 banys.........................125.000 € Joana Jugan, 3 dormitoris, 70 m2, 1 bany, exterior...............125.000 € Constantí, obra nova, 90 m2, 3 dorm, bany i lavabo............126.000 € Bl. Sant Lluc, 2 dormitoris, a.c., tot reformat, ascensor..........138.000 € Sant Ant.Mª Claret, 3 dorm, pk doble, d’origen........................145.000 € Av.Argentina, tot reformat, 3 dormitoris.........................................150.000 € Sp.Sp, 2 dorm, pk i traster, semi-nou..................................................174.000 € RoviraVirgili, 4 dormitoris, exterior, asc, traster...........................178.000 € Alfred Opisso, Ob.Nova, P.Baixa 2 dorm,.........................................186.000 € Enginyer Cabestany, 3 dorm, a.c. tot reformat..........................212.000 € Violant d’Hongria, semi-nou, 3 dorm, pk i tr., piscina...........220.000 € Joan Miró, 100m2 3 d, 1 b, pk i tr., pis i jardí, reformat..........230.000 € RoviraVirgili, 4 dormitoris, ascensor, al costat R.Nova..........240.000 € Dr. Zamenhof, 4 dorm, parking, asc, tot nou...............................280.000 €

PISOS LLOGUER

GRAN OPORTUNITAT

C.Barcelona, 1 dorm, moblat, asc.....................................................................450 €

Boscos de Tarragona,

Hernández Sanahuja, 1 dorm, sense mobles, nous, asc.............500 €

Violant d’Hongria (sp.sp) pis semi-nou, 3 dormitoris, 2 banys, calefacció i a.c, terrassa, parking i traster. PREU: 210.000 €

xalet arrenglerat, 150 m2, 3 dormitoris, bany i lavabo, cuina office, llar de foc, armaris de paret, terrassa, jardí, garatge. PREU: 240.000 €

C/ Gasómetre, 1 dorm, moblat, asc...............................................................425 € Jaume I, 1 dorm, amb mobles, a.c. , asc.......................................................500 € Avda. Ramón i Cajal 112 m2, 4 dormitoris, bany i lavabo, aire condicionat fred/calor, terrassa, ascensor. Pis Reformat!. PREU: 215.000 €

Arrabassada, loft nou, moblat, plaça parking.......................................550 € Baró IVTorres, 3 dorm, sense mobles, ascensor, reformat..........600 € Pi i Maragall, 2 dorm, moblat, pk i traster, semi-nou.........................600 € Av. Francesc Macià, nou, moblat, 1 dorm, pk........................................600 € Girona, 3 dorm, sense mobles, ascensor...................................................650 € P.Catalans, sense mobles, 3 dorm, pk opc, asc......................................660 € Av. Roma, 3 dorm, moblat, asc, parking....................................................695 € Av. Catalunya, 4 dorm, amb mobles, pk, piscina, semi-nou....900 €

C/ Pau Clarís, 108 m2, 4 dorm, 2 banys, calef, tot exterior, terrassa 12 m2, cuina amb galería 7 m2, parking i traster, molt bones vistes!. PREU: 243.000 €.

Fray Antoni Cardona Grau, 4 dormitoris, 2 banys, calefacció i aire condicionat, exterior, terrassa, parking, pis reformat. PREU: 260.000 €

Av. Rovira Virgili 3 dormitoris, 2 banys, calefacció, exterior, terrassa 10 m2, ascensor, parking. Pis semi-nou!. PREU: 265.000 €

Casa-xalet al centre de Tarragona, Zona Rovira i Virgili, 3 dormitoris, bany complert, calefacció, exterior, terrassa-jardí propis, parcel.la 225 m2, tota reformada, per entrar-hi. PREU: 350.000 €

PARKING EN VENDA Avda. Francesc Macià, nº 8, Plaça de 15 m2 ( 3 x 5 m), per cotxe tipus toterreny gran + 2 motos. Preu: 29.900 €

PISOS DE LLOGUER

PISOS DE LLOGUER

Rovira i Virgili 39, 65 m2, 3 hab, AMB MOBLES, ascensor, Totalment reformat, amb finestres de doble vidre, calefacció amb radiadors, serveis contractats, 550 €

Robert Aguilo 51, 5, 107 m2, 4 hab,2 banys, calefacció, amplia terrassa amb vistes al MAR, ascensor, molt bon estat, Parking, 770 €

PIS DE LLOGUER

PIS DE LLOGUER

PIS DE LLOGUER

C/ Lleida, 110 m2, 5 hab, bany + WC, galeria, cuina i bany reformat, instal·lació elèctrica nova, molt cèntric, bon estat, 600 € + 44 € despeses

Carrero La Palma 3, LOFT IMPECABLE; totalment reformat: cuina americana, bany, sòl, finestres doble vidre, Balcons a la Plaça la Font, 450 €

Nou Sant Oleguer, estudi, cuina americana, amb mobles, 350 €

PIS DE LLOGUER

PIS DE LLOGUER

PIS DE LLOGUER

PIS DE LLOGUER

La Palma 1, 1 hab, Totalment Reformat: cuina i bany nous, pintat, cuina equipada, porta blindada, vistes a la Plaça La Font: solejat, escala amb condicions, 450€

Gasometro 44, cantonada Plaça Ponent, 3 hab, ascensor, totalment reformat, vistes a plaça, 450 € +19 € despeses

Països Catalans 5, SP y SP, 70 m2, cuina americana, 2 hab amb armaris emportats, 2 banys, pràcticament a estrenar, parquet, calefacció i aire condicionat, balcó terrassa de 9 m2, sol de tarda, pàrking, 500 €

PISOS DE LLOGUER

PIS DE LLOGUER

PIS DE LLOGUER

Taquigrafo Marti, 70 m2, 3 hab, Pintat, vistes al carrer amb balcó, 450 € + despeses 49 €

Comte de Rius 3, 45 m 2, 1 hab, totalment reformat: cuina americana i bany nous, terres antics, ascensor, 550 €

Rambla Nova124, 3º G, 63,49 m2, 3 hab, ascensor, tot reformat, cuina i bany a estrenar, finestres alumini, parket al menjador, Pintat, Vistes a la Rambla, pàrquing, porter, 600 € + LLUM + AIGUA + ESCOMBRARIES i Opcional + 80 € Pàrquing

Reding 25, 100 m2, 4 hab, vistes a la Plaça del mercat, molt Lluminós, cèntric, 380 € + despeses 57 €

Comte de Rius, 12 · Tarragona · Tel. 977 23 34 96

DESPATXOS EN LLOGUER Rambla Nova 104, 2º, 155 m2, 7 sales, calefacció, parquet, llums d’emergència, vistes a la Rambla, bon estat, espaiós. 800€ + 100€ despeses


12 ESTEVE MART� PUJALS LLOGUER ¡ CONTRACTES ¡ COMPRA -VENDES ¡ ASSEGURANCES VALORACIONS IMMOBILIARIES ¡ TRAMITACIÓ D’HIPOTEQUES

Joaquin Icard

Pare Palau, 3 baixos 43001 Tarragona Tel. 977 21 98 30 Fax. 977 22 00 65 finques@estevemarti.cat

5PUBMNFOUSFGPSNBUJFRVJQBUEFEJTTFOZ  EPSNJUPSJT CBOZDPNQMFSU FYUFSJPS UFSSBTTB

1&Âą"Ă /*$"13&6Ăť

LLOGUERS Baro Iv Torres

Pis de 80 m2 aprox,

Pis de 70 m2 aprox

2dormitoris, 2 banys,

3 habitacions, cuina

terrassa, calefacciĂł i

i bany reformats.

parking. Sense mobles

Sense Mobles

Nou a estrenar

650â‚Ź / mes ( Ref. LSM 19 )

"1"35".&/5&/7&/%" "‹-*/*"%&."3"$".#3*-4

Esterior.

600 â‚Ź / mes ( Ref. LSM 9 )

Canyelles Pis de 3 dormitoris,

Sant Pere i Sant Pau

1 Bany, tot moblat.

Pis de 60 m2 aprox,

Ascensor. Bona

2 Habitacions, un bany,

SituaciĂł

Parking i traster.

*OGPSNJTBM BAR-CAFETERĂ?A EN LLOGUER SENSE TRASPAS O EN VENDA

Amb piscina Tot nou a estrenar

600 â‚Ź / mes (Ref. LAM 6 )

650â‚Ź / mes ( Ref. LSM 10 )

Maria Cristina

Diferents places

Pis de 60 m2

D’aparcament,

2 habitacions,

En lloguer i venda.

Bany i cuina nous. Petita Terrassa. Sense mobles

C/ Pin i Soler nÂş 11

430 â‚Ź / mes ( Ref. LSM 6 )

VENDA

Sant Pere i Sant Pau Pis nou de 56 metres, 2 habitacions, 1 bany, calef. i A/A, parking i traster . Zona comunitaria amb piscina

250.000 â‚Ź (Ref. VPI.20)

INFORMI’S AL 615 56 16 06

(Tarragona), 100 m2, barra, doble aseo, il.luminaciĂł, aire condicionat, portes, persianes ballesta...), totalment muntat i condicionat per treballar.

PREU: 1.300 â‚Ź/mes. PREU VENDA: 315.000 â‚Ź


13

Classificats

CL A SS I F I C AT S TRUCA AL

0 2 5 5 0 5 7 80 NCIA’T

I ANU

SECCIONS

1. Introduir codi de secció. 2. Gravar anunci ( Màxim 25 segons). 3. Esperar confirmació del sistema. Per qualsevol dubte o incidència sobre la línia trucar al 902 44 01 40 de dilluns a divendres de 9 a 20 hores.

Preu màx.: Xarxa fixa 1,16 €/ min. Mòbil 1,51 €/ min. IVA Inclòs. Majors de 18 anys. ATS S.A. Apt. Correus 18070 - 28080

SECCIÓ 009. VARIS

4 neumàtics Bridgestone amb llandes d’aliatge, cargols de seguretat, 19565 R15 91H, per un Golf, amb pocs quilòmetres. Telf: 977652904

SECCIÓ 104. VENDA PISOS

dormitoris, 2 banys, exterior, balcó, armaris encastats. Tot reformat!!. PREU: 165.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. C/ Assemblea Catalunya, 80 m2, 3 dormitoris, bany i lavabo, calefacció, exterior, terrassa-balcó, ascensor, molt bon estat. PREU. 165.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

Tarragona. Piso exterior, 80 m2, muy céntrico, 4 habitaciones, baño, aseo, reformado, calefacción, trastero, ascensor. 195.000 Euros negociables. Telf: 638004979

Avda. Rovira i Virgili, 90 m2, 3 dormitoris (abans 4), bany compl, exterior, terrassa, aire condicionat fred/calor, ascensor, traster, Tot Reformat. PREU: 169.000 €

Sant Pere i Sant Pau. 2 habitaciones, baño completo, cocina independiente, salón, terraza, parking, trastero, zona comunitaria con piscina. 228.000 Euros negociables. Telf: 659720601

Sant Pere i Sant Pau, pis semi-nou del 2.004, 67 m2, 2 dormitoris, bany complert, calefacció, gran terrassa, exterior, parking i traster incl. PREU. 174.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

Pere Martell, pis a reformar de 4 habitacions, bany/aseo, calef., cuina amb galería. 240.000€ F.Cadiach 977 21 77 06

El Catllar, semi-nou del 2.005, 3 dormitoris, 1 banys, calefacció, terrassa, parking i traster, zona comunitària amb piscina i jardí. PREU: 190.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

C/Barcelona, local en dos plantes de 123 m2, 2 aseos, d’obra. 190.000€ F.Cadiach 977 21 77 06 Avda. Estanislao Figueres, 3 dormitoris, bany complert, traster, pis semi-reformat, cèntric. 121.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. C/ Joana Jugan, 3 dormitoris, bany complert, exterior, semi-reformat. PREU: 125.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Bloc Sant Pere (sp.sp), 2 dormitoris, bany complert, exterior, terrassa, calefacció, ascensor, pis reformat. PREU: 140.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

Rambla Nova, 75 m2, 2 dormitoris, bany complert, exterior a la Rambla, terrassa, ascensor, bon estat. PREU: 210.0000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Violant d’Hongria (sp.sp), pis semi-nou, 3 dormitoris, 2 banys, calefacció i a.c, terrassa, parking i traster. PREU: 210.000 € IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Avda. Catalunya, 3 dormitoris, 2 banys, calefacció i aire condicionat, parking, ascensor, cuina i banys reformats. PREU: 210.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

Sant Antoni Mª Claret, 85 m2, 3 dormitoris, 1 bany, exterior, gas natural, pàrking doble. PREU: 145.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

Avda. Ramón i Cajal, 112 m2, 4 dormitoris, bany i lavabo, aire condicionat fred/calor, terrassa, ascensor. Pis Reformat!. PREU: 215.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

Av. Argentina, pis totalment reformat, 3 dormitoris, bany complert, exterior, terrassa, per entrar-hi. PREU: 150.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. C/ Sant Antoni Mª Claret , 75 m2, 3

Boscos de Tarragona, xalet arrenglerat, 150 m2, 3 dormitoris, bany i lavabo, cuina office, llar de foc, armaris de paret, terrassa, jardí, garatge. PREU: 240.000 € IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40.

Av. Rovira Virgili (al costat de R.Nova), 100 m2, 4 dorm, 2 banys, exterior, terrassa, ascensor, pis d’origen. PREU: 240.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. C/ Pau Clarís, 108 m2, 4 dorm, 2 banys, calef, tot exterior, terrassa 12 m2, cuina amb galería 7 m2, parking i traster, molt bones vistes!. PREU: 243.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Cambrils. Apartament a 1ª línia de Mar, totalment reformat i equipat, 2 dormitoris, bany complert, exterior, terrassa. PEÇA ÚNICA! PREU: 250.000 € IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. C/ Unió, 73 m2, 2 dormitoris, bany complert, aire condicionat fred/calor, exterior, terrassa, ascensor, traster. Tot Reformat. PREU: 250.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Av. Països Catalans, 3 dormitoris, 2 banys, calefacció, exterior, terrassa, parking, pis semi-nou. PREU: 261.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Av. Francesc Macià, 3 dormitoris, bany complert, aire condicionat fred/calor, exterior, terrassa. PREU: 264.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Av. Rovira Virgili, 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, calefacció, exterior, terrassa 10 m2, ascensor, parking. Pis semi-nou!. PREU: 265.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. D. Zamenhof, 125 m2, 4 dormitoris, 2 banys, aire cond. i calefacció, terra marbre, exterior, terrassa, ascensor, parking, pis semi-nou! PREU: 280.000 € IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40 Fray Antoni Cardona Grau, 4 dormitoris, 2 banys, calefacció i aire condicionat, exterior, terrassa, parking, pis reformat. PREU: 286.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Pere Martell, duplex semi-nou, 3 dormitoris, 2 banys, exterior, gran terrassa, parking gran opcional. PREU: 330.000 €. IMMOBILIARIA HABITAT. 977 21 63 40. Zona Platja. Estudi (cuina-saló-dormitori en un sol ambient) en venda a la zona residencial “cala romana”, proper a la platja i al club de tenis. De 25 m2. Moblat. Exterior. Ideal vacances. Piscina comunitaria i zona d’aparcament. 75.000 €. FINQUES BORONAT: 977.250.250 Ramon i Cajal. Pis de 4 dormitoris amplis, cuina amb galeria i rebost, 1 bany, Saló amb terrassa i agradables vistes. Orientació sud. Ascensor. 270.000 €. FINQUES BORONAT: 977.250.250

SECCIÓ 106. VENDA CASES- XALETS Tarragona. Vendo adosado alto standing, 50 m playa Milagro, 300 m2, 5 dormitorios, 3 baños, parquet, barbacoa, parking 3 plazas, terraza, zona comunitaria piscina. 975.000 Euros. Telf: 646732442

SECCIÓ 116. VENDA APARCAMENS Zona avenida Països Catalans. Se vende parking. Buen precio. Telf: 649891959

SECCIÓ 124 LLOGUER PISOS Antic. Piso en alquiler sin muebles, 2 dormitorios, comedor, cocina, ducha. 450 Euros mes. Más gastos. Telf: 639486853 Reding. Local 135m2,Aparador, 1 bany, zona comercial. 1400€/mes. Finques Esteve Martí 977219830 C/Lleida, pis semireformat de de 3 habitacions, bany, vistes al forum 500€/m F.Cadiach 977 21 77 06 C/Lleida, despatx de 50 m2, 1 sala 2 banys. Exterior vistes al forum. 400€ F.Cadiach 977 21 77 06 Prat de la Riba, local de 2 plantes, 6 sales, 2 banys. 800€/m F.Cadiach 977 21 77 06

POEMAS LAURA

¿ Si necesitas un poema? Para una boda o alguién especial... yo desde el corazón te lo escribo.

Tel. 626 067 108 Disposem de varies places de pàrquing de lloguer a Tarragona. Truqui’ns e informis. F.Cadiach 977 21 77 06 Cervantes (a tocar del Mercat Central). Pis semi-nou de 2 dormitoris, cuina independent, bany i saló. Moblat. Bon estat. 600 €/mes. FINQUES BORONAT: 977.250.250 PERE MARTELL. 3 dormitoris, 1 bany. Terrassa amb molta llum. Pis alt amb ascensor. Moblat. 590 €. FINQUES BORONAT: 977.250.250 RAFEL DE CASANOVES (Via Augusta). 2 dormitoris (abans 3), menjador molt ampli, terrassa, cuina amb galeria i bany. Sense mobles però amb electros. I suministres contractats. Bon estat. 525 €/mes (impostos i Com. inclòs). FINQUES BORONAT: 977.250.250 c/ AUGUST. 2 dormitoris, cuina independent, bany i saló. 2 balcons, Lluminós. Ascensor. Sense mobles. 500 €/mes (impostos i Com. inclòs). FINQUES BORONAT: 977.250.250 SAVINOSA. FANTÀSTIC PIS a primera linia de mar. A 50 mts de la platja. 3 dormitoris, gran terrassa amb extraordinàries vistes. Piscina, garatge. Sense mobles. 920 €/mes. FINQUES BORONAT: 977.250.250 Comte de Rius, 50 m2, 1 hab, totalment reformat: terra degres, cuina elèctrica, porta blindada, vistes al carrer, 450€ + despeses 26€ F.Segarra 977 23 34 96 August, àtic, 40 m2, tipus estudi, perfecte, terrassa de 17 m2, zona peatonal,600 € F.Segarra 977 23 34 96

36

005 010 050 060 070 099 102 104 106 108 110 112 114 116 119 122 124 126 128 130 132 134 136 139 142

COTXES COMPRA COTXES VENDA VEHICLES INDUSTRIAL MOTOS NÀUTICA VARIS VENDA APARTAMENTS-ESTUDIS VENDA PISOS VENDA CASES-XALETS VENDA DESPATXOS-OFICINES VENDA LOCALS VENDA NAUS INDUSTRIALS VENDA TERRENYS VENDA APARCAMENTS VENDA VARIS LLOGUER APARTAMENTS-ESTUDIS LLOGUER PISOS LLOGUER CASES-XALETS LLOGUER DESPATXOS-OFICINES LLOGUER LOCALS LLOGUER NAUS INDUSTRIALS LLOGUER TERRENYS LLOGUER APARCAMENTS LLOGUER VARIS COMPRA APARTAMENTS-ESTUDIS

Descalços, 55 m2, 1 hab, reformat de disseny, possibilitat d’una altre hab, finestres d’alumini amb camara,preinstal.lacio d’aire climatitzat.650€ F.Segarra 977 23 34 96 Catalunya, 96 m2, AMB MOBLES, 4 hab (amb armaris empotrats),calefacció, bany + aseo, ascensor, vistes al carrer i darrera: sol, apte per Estudiants, 700€ F.Segarra 977 23 34 96 Real, 80 m2, 3 hab, Totalment reformat: cuina americana, bany nou, terra de gres, carpinteria d’alumini,400€ + despeses 47€ F.Segarra 977 23 34 96 Cervantes, 100 m2, 4 hab, AMB MOBLES, cuina i bany nous, Vistes al carrer i darrera: sol, bon estat, serveis contractats, apte per estudiants,600 + brossa 9 F.Segarra 977 23 34 96 Països Catalans 5, SP y SP,70 m2, cuina americana, 2 hab amb armaris emportats, 2 banys, pràcticament a estrenar, parquet, calefacció i aire condicionat, balcó - terrassa de 9 m2: sol tot el dia, Parking, 500 € F.Segarra 977 23 34 96 Reding 25, cantonada a la Plaça del Mercat, 50 m2, 2 hab, cuina americana, 300 € + despeses 28 € F.Segarra 977 23 34 96 Andorra 9, 75 m2, 3 hab, ascensor, edifici amb porter, bon estat, Parking, Queden alguns mobles, 500 € F.Segarra 977 23 34 96

SECCIÓ 126 LLOGUER CASES-XALETS

Perafort. Dins del poble, a pocs metres de l’escola i la piscina. Xalet parellat amb jardí. Quasi nou. Moblat. 4 dormitoris, 2 banys i un labavo. Garatge per 2 cotxes. 750 €/mes. FINCAS BORONAT: 977.250.250

SECCIÓ 128 LLOGUER DESPATXOS-OFICINA c/ August. Diversos despatxos petits. Ideals per negocis incipients. PREU des de 200 €/mes. FINCAS BORONAT: 977.250.250

SECCIÓ 130 LLOGUER LOCALS La Nao 24, 50 m2, 2 sales + WC (i un altre amb previsió), parquet flotant,

144 146 148 150 152 154 155 156 159 162 164 179 215 255 260 265 270 275 280 285 290 295 299 410 420 430

COMPRA PISOS COMPRA CASES-XALETS COMPRA DESPATXOS-OFICINES COMPRA LOCALS COMPRA NAUS INDUSTRIALS COMPRA TERRENYS Ofertas Laborales COMPRA APARCAMENTS COMPRA VARIS TRASPÀS LOCALS TRASPÀS NEGOCIS TRASPÀS VARIS Relax OFERTA ADMINISTRATIUS OFERTA COMERCIALS OFERTA CONTRUCCIÓ OFERTA INDUSTRIA OFERTA INFORMÀTICA OFERTA HOSTALERIA OFERTA PROFESSIONALS OFERTA PROFESSORS OFERTA SERVEI DOMÉSTIC OFERTA VARIS COMPRES VARIS VENDES VARIS PÈRDUES/TROBALLES

arcades antigues a la paret, sortida de fums, apte per començar,525€ F.Segarra 977 23 34 96 Gasometre:Local de 424 m,Acondicionat per a perruqueria,te diferents sales, A/A. 4000 € / mes Finques Esteve Martí 977219830 c/ REBOLLEDO. 40 m. persiana metàl·lica amb comandament a distància. Contadors contractats. Ideal per petits industrials, magatzem, “guardamuebles”, 250 €/mes. FINQUES BORONAT: 977.250.250 ZONA DE VIANANTS (Tarragona centre). Disposem d’1 local comercial en lloguer. La zona més comercial i transitada de Tarragona. Uns 45 m2. en una sola planta, 3 mts. de façana. Només 1.100 €/mes SENSE TRASPÀS!! FINCAS BORONAT: 977.250.250

SECCIÓ 215 RELAX ESPAÑOLA. Morena, madurita, Tarragona. Tel. 679.833.963 PAULA. Cariñosa. Morbosita. 100 pecho. Salidas 24h. Tel 664.383.697 ESPAÑOLAS. Rubia y morena, reciben en piso privado y discreto. Tel 610.686.779 Tarragona 140 PECHO. Cristina, rubita, manos y cuerpo de infarto. Amiga Andrea, peliroja. Tel. 653.613.385 KARLA. Estudiante 21 años con problemas económicos. Llámame al 686353531

SECCIÓ 410 COMPRES VARIS Tebeos antiguos, comics de superhéroes, manga, libros, álbumes de cromos, programas de cine, calendarios de bolsillo, Scalextric, playmobil y juguete en general compro. Telf: 630930616 Compro oro, joyas usadas, no importa estado. Joyeria Ros C/Sant Agustí, 6 43003 Tarragona Tf. 977 22 93 94


14

Motor Articles d’opinió

Recordem als lectors que les cartes al director tenen que tindre una extensió màxima de 10 línies, han d’anar acompanyades del DNI i un telèfon. LA CIUTAT es reserva el dret a publicar-les, abreujar-les o resumir-les, si ho considera oportú. Podeu fer arribar la vostre carta a la direcció de correu: info@laciutat.cat

De la tele a la família Sóc addicte als telediaris. Des que vam tenir a casa, un dels primers aparells que va haver en el nostre país, els meus fills més petits sabien que era aquest un moment sagrat, calia callar per a escoltar les notícies. No obstant això, a pesar que ara són els néts els quals juguen pel menjador, ja no exigeixo aquest silenci, antany obligatori, ja que amb massa freqüència tinc la impressió que és millor no saber tot. És fàcil tendir al pessimisme si ens quedem amb els titulars, és difícil mantenir l’esperança en els altres quan escoltem els escàndols i d’altra morralla provocada per especuladors i egoistes. Quan es donen suport lleis que impediran que escenes com les quals he viscut amb els meus 6 fills es repeteixin. Ja que a molts ja no els deixaran néixer. Quin egoisme és aquest al que criden dret de la mare obviant el del fill? Quina dona passats els anys se sentirà feliç sabent que “li molestava” una criatura per a poder-se dedicar a no se sap quines coses? Com fill, pare i avi que sóc, profetitzo una gran depressió col·lectiva a moltes dones que no han volgut portar als seus fills a aquest món matant-los. Per favor deixem-nos d’eufemismes. Lázaro Crespo Ramas

“Especulaciones Interruptus”

El tejemaneje de la teja ha dejado a demasiados “sin techo” e hipotecados hasta las cejas a otros. La gota que colmó y convirtió a la burbuja especulativa en lágrima, ha dejado

L’Agenda

en evidencia a los desacertados videntes que con falta de creencias convencieron con mentiras babosas de impiedad a ocupas de hoteles a su nombre. Como derecho a sobrevivir bajo techo, el “apocálisis económico” ha quedado derribado por no haberse cimentado adecuadamente. Que la quiebra familiar se haya doblegado, y no por la mitad, y que la de la empresa se haya multiplicado por cinco, significa que el derrumbe del sistema nos ha arrastrado como si de un seísmo se tratara. El ladrillo construido en exceso queda adornado por letreros telefónicos que esperan sin esperanza la llamada afónica del primer inquilino. Por el contrario habitantes desterrados sin juego limpio por desahucios de combate, quedan confinados con su lecho al raso y con vistas al cielo. Muchos viven y pasarán a vivir en la “calle de la calle del pueblo deshabitado” y otros como alternativa de sustento y supervivencia ocuparán, por legítima defensa, espacios vacíos y cubiertos para saldar su derecho al techo constitucional y digerir la mentira de envoltorio que abrieron en forma de regalo. Sin empresas, con muchos inmuebles sin inquilinos ni muebles, con la ocupación superando los cuatro millones de paro, la bolsa sin asa y agujereada y con el disfraz de ocupa por vestir, queda a día de hoy la consecuencia de la especulación deficitaria y dificultosa del sistema económico. Con la recesión del PIB y el aumento por cierto del ochenta por ciento de los concursos de acreedores, tendremos que concursar en el nuevo formato de viviendas de protección oficial que todavía no han inventado. Quien haga un quiebro a la quiebra ostentará el título de superviviente y merece la condonación de la penitente deuda. Sin

condonación, seguir utilizando el sistema “interruptus” es sin duda la mejor solución para poder disfrutar del derecho a…    Oscar Molero Espinosa

Bisbal i la seva filla Bisbal està emocionat. Haurà vist la ministra Aído les seves declaracions? Per ventura les ministres que s’abraçaven felices del que els sembla un assoliment per a la dona a l’aprovar l’avortament tenen una família que les estima? Em sembla dubtós. A qui ha tingut un fill en els seus braços, a qui cada dia veu somriure d’un nadó a les seves faldilles, li resulta molt difícil creure que allò, unes hores abans, ha estat un ésser viu però no un ésser humà. Semblants afirmacions, les lleis que pretendre ignorar la vida si “això” no té 14 setmanes, responen a una ignorància supina, a una falta de sensibilitat i a una manera de pensar que amb el mateix raonament acabarien donant mort als seus propis pares quan aquests ja no els serveixin perquè tinguin alzheimer per exemple o deixi de ser-los útils o els resultin molests per a la seva realització personal. Únicament penso com arribaran al final de les seves vides aquestes persones: probablement moriran amb la mateixa solitud que viuran quan se’ls acabi el estrellat fugaç que ara gaudeixen. Pilar Crespo Álvarez

Comerciants de Tarragona Restaurant “El Rincón del Mar”

Com definiríeu “El Rincón del Mar”? És un restaurant familiar i agradable, tenim un tracte molt obert amb la gent. La nostra clientela va dels 35 anys fins als 60 més o menys. Ens agrada que tothom que ve estigui a gust, mengi bé, marxi satisfet i torni. Procurem conservar als nostres clients i normalment repeteixen, ens són molt fidels.

De cara a aquest estiu heu fet un canvi d’imatge incorporant un Jardí Japonès a la terrassa... Volem explotar la terrassa a les nits, el tema del sopars, gelats i copes, però en un ambient tranquil. Hem mirat de posar un tipus de decoració agradable aprofitant que estem a tocar de la Platja Llarga. Ho hem fet tant per aquella gent que pugui venir a sopar i després vulguin prendre alguna cosa, com per aquells que vinguin a seure a la fresca tranquil·lament a prop del mar i en un ambient agradable, tant als migdies com a la nit.

ENTREVISTA: Aida Teston Guspí

Quins plats podem trobar dins la vostra carta? Oferim cuina d’autor i una dieta completament mediterrània, tant de peix com de carn. A l’hivern tenim una carta de gairebé 80 plats i apostem més per la carn de casa, el magret, el confit... i les combinem amb salses dolcetes que agraden molt als nostres clients, juguem molt amb les saltes, totes són d’elaboració pròpia.

A l’estiu la carta es redueix perquè hi ha molta més feina i acostumem a apostar més per els plats de peix i les tapes. No som un restaurant car, els preus són molt adequats i estan dins les possibilitats de tothom, a més les quantitats de cada plat són força abundants. Els nostres plats sempre sorprenen, intentem que entrin per la vista, juguem amb la presentació i la decoració, amb colors vius, etc.

Com són els vostres clients? Tots els nostres clients marxen contents i normalment tornen, sempre ens diuen que els plats tenen molta quantitat de menjar i això els agrada.


15

Agenda

Previsió Meteorològica Dilluns 8/3

Màx.

Mín.

Temperatures: 7º 3º Força del vent: 61 km/h Dimarts 9/3

Màx.

Temperatures: 8º

Mín.

Força del vent: 47 km/h Dimecres 10/3

Màx.

Temperatures: 8º

Mín.

Força del vent: 25 km/h Dijous 11/2

Màx.

Mín.

Temperatures: 10 º 2º

Força del vent: 18 km/h Divendres 12/3

Màx.

Mín.

Temperatures: 12º 3º

Força del vent: 14 km/h Dissabte 13/3

Màx.

Mín.

Temperatures: 17º 9º

Força del vent: 22 km/h Diumenge 14/3

Màx.

Mín.

Temperatures: 16º 9º

Força del vent: 22 km/h Dilluns 15/3

Màx.

Mín.

Temperatures: 15º 8º

Agenda Cultural Dilluns 8 - ARTS VISUALS

Dilluns 15 - ARTS ESCÈNIQUES

19 h, CaixaForum - L’art a l’Atenes de Pèricles

18.30 h i 21.30, Teatre Metropol

La Glòria del mercat, de Joan Pera

Conferència a càrrec de Paloma Cabrera, conservadora en cap del departament d’Antiguitats Gregues i Romanes del Museu Arqueològic Nacional

Direcció: Víctor Muñoz i Calafell Amb Joan Pera. Preu: 15 i 18 €

Dimarts 9 - CINEMA

Dimarts 16 - MÚSICA

18 h, Antigua Audiència - Shakespeare in Love

19.30 h, Teatre El Magatzem

de John Madden (EUA, 1998) Filmoteca Andrés de Andrés Preu: 1,50 €

Dúo Cantautores Cubanos

Estudi de Música

Dimecres 17 - CINEMA

Dimecres 10 - MÚSICA

19.45 h, Antiga Audiència - Zabriskie point

20 h, Palau de Congressos - OBC

de Michelangelo Antonioni (Itàlia, 1979) Amb Manel Rebollo, psicoanalista i psicòleg Fòrum Psicoanalític de Tarragona Tarragona Cinema

Obres de Berlioz, Txaikovski, Saint-Saëns, Kodaly i Stravinsky Eiji Oue, director. Antonio Meneses, violoncel Tarragona Clàssica. Preu: 15 €

Dijous 11 - CINEMA 18 h, Antigua Audiència - La novia era él

Filmoteca Andrés de Andrés de Howard Haws (1949)

Divendres 12 - ARTS ESCÈNIQUES de Virgínia Sànchez. Direcció: Alfred Lucchetti Amb Mònica Lucchetti i Virgínia Sànchez Preu: 12 €

Dissabte 13 - MÚSICA

21.30 h, Sala Zero - La Kinky Beat + Chalart58 Mestissatge / dub electrònic, Barcelona Tarragona en Viu. Tarragona Clàssica. Preu: 6 €

del Ballet Estatal Rus de Cheboksary. Preu: 28 €

20 h, Palau de Congressos - Orquestra Camerata XXI Praga Obres de Rossini, Strauss i Mozart Tarragona Clàssica. Preu: 15 €

Dissabte 20 - MÚSICA

22 h, El Cau - Miss Caffeina + Mightytoxicboy

Pop, Granada / Tarragona Tarragona en Viu / DO Tarragona. Preu: 6 €

Diumenge 21 - ARTS ESCÈNIQUES

20 h, Antiga Audiència

S21: La máquina roja de matar

20 h, Palau de Congressos - Carmen / El amor brujo

Divendres 19 - MÚSICA

21 h, Sala Trono - Olort d’ocell

Diumenge 14 - CINEMA

Dijous 18 - ARTS ESCÈNIQUES

19 h, Teatre Metropol- Remember, el musical

de Rithy Panh (França-Cambotja, 2003) Kino Cinema Contemporani Tarragona Cinema. Preu: 5 €

Grup de Teatre Ganyotes-Club Vaixell Eclèctic, Festival de l’espectacle des de la discapacitat. Amb invitació

Màx.

Mín.

Temperatures: 15º 7º Màx.

Mín.

Temperatures: 15º 7º

Màx.

Taure

És complicat mantenir una conversa amb els germans, ja que no hi haurà manera que captin el que els hi voleu explicar, si em voleu creure no cal que us hi feu mala sang, ja podreu parlar una altra estona de coses serioses.

Bessons Teniu molta necessitat d’estar amb amics i també de parlar amb la parella, si en teniu és clar, però la comunicació serà un punt molt fort aquests dies, fins i tot pot ser que parleu de coses.

Cranc

Estareu molt responsables i això us farà adonar que necessiteu molta seguretat, no és pas dolent, però heu de mirar de no demanar massa que després ho passareu malament i tampoc cal.

Lleó

Compartir les teves il·lusions és tan important com compartir les teves preocupacions. Les relacions familiars, consisteixen en això, a estar a les dures i a les madures, algú podria retreure’t coses, escolta’ls. En el treball una tasca important pot retardar-se.

Verge

Us poden fer enfadar molt ràpidament i dependrà de vosaltres que la cosa vagi a més o es freni, si em voleu creure és millor frenar el que es va esvalotant perquè les conseqüències no us agradaran.

Força del vent: 18 km/h Dijous 18/3

Àries

La vostra sensibilitat us portarà a estar molt comunicatius amb tothom, us serà fàcil donar tranquil·litat a la gent del vostre entorn i sense fer res especial confiaran molt en vosaltres, mireu de comportar-vos respectuosament.

Balança

Força del vent: 22 km/h Dimecres 17/3

22/02 al 7/03

Estareu genials i tothom es girarà quan passeu i es que sense gaire esforç lluireu tots els vostres encants. Heu d’aprofitar aquesta situació i buscar la manera de irradiar els vostres encants a la gent del vostre entorn.

Força del vent: 29 km/h Dimarts 16/3

Horòscop

Escorpí

Mín.

Temperatures: 17º 11º

Hi hauran moltes ganes d’estar a casa i de fer coses de bricolatge, són dies de creativitat i la voleu dedicar al vostra benestar que és perfecte. Per altra banda, us aconsello que parleu una mica amb el pare si podeu.

Força del vent: 18 km/h

L’acudit

Sagitari

Ho teniu una mica malament en el camp dels diners heu de mirar de controlar per on passen que tenen moltes ganes de desaparèixer i després la cosa es complica.

ESTUDI GRÀFIC Més de 15 anys d’experiéncia en el sector ens avalen per oferir-li el dissenydels seus logotips, l’edició de fullets publicitaris de qualsevol tipus o lacreació d’anuncis per la seva reproducció en qualsevol mitjà.

Impressió · papereria · retoc digital disseny web · packaging regals d’empresa · muntatge de llibres memòries d’empresa · retolació repartiment publicitari tactil@tactil.net

Beethoven, 4 despatx, 24 · 43007 Tarragona · Tel. 977 29 09 94

36

Capricorn

Sereu una mica massa directes a l’hora de dir les coses i això pot fer enfadar a algú, penseu el que deixeu anar i tot anirà millor. Per altra banda, anireu molt més segurs en el camp de la feina.

Aquari La vostra part poètica i romàntica estarà molt exaltada, cosa que és d’agrair ja que els que us envolten podran gaudir d’una faceta vostra que no acabaven de conèixer gaire i que agradarà molt.

Peixos

Estareu molt esvalotats i sembla que tot se us gira d’una manera inesperada, heu d’estar preparats per tot i no voler que la gent s’esvaloti com vosaltres, ja que no ho faran i això us pot posar més nerviosos encara.


La Ciutat 27  

Exemplar número 27 del quinzenal La Ciutat de Tarragona.