Page 23

CELEBRACIÓ DEL 25è ANIVERSARI DE LITHICA

El proper 9 de novembre Lithica compleix vint-icinc anys de camí des de la seva fundació per salvar les pedreres de s’Hostal de quedar sepultades sota el runam que les ofegava. La visió d’un grup de persones, encapçalades per l’impuls de l’arquitecta i escultora Laetitia Lara, s’ha consolidat en un projecte que avui és referent patrimonial arreu d’Europa i un espai única a Menorca i a les Illes Balears.

podem celebrar. Hem passat a ser patrimoni etnològic, a ser l’espai del Laberint de Menorca, a comptar amb el Festival Pedra Viva, a desenvolupar una línia de divulgació sobre els oficis de pedra a Menorca, a descobrir la capacitat artística de l’espai i connectar les pedreres amb l’art i els artistes contemporanis... I tot açò gràcies al suport de socis, patrons, padrins, administracions i a tots els visitants que dia a dia recorren les pedres de Lithica.

La imatge amb què volem identificar el 25è aniversari de Lithica, L’ocell de la Pedrera (2003), és obra de Guinovart, una fotografia intervinguda creada després que l’artista visités les pedreres de s’Hostal. Amb la celebració dels seus vint-icinc anys Lithica emprèn el vol i viatja arreu per explicar la personalitat lítica de l’illa.

El nostre programa del 25è aniversari té cinc dates clau, que compten amb el suport d’entitats com la Fundació Foment del Turisme de Menorca, el Consell Insular i l’Ajuntament de Ciutadella, i amb la col·laboració d’entitats privades com la Fundació Espai Guinovart, Pedra Viva i Can Sastre.

Per celebrar aquest aniversari Lithica ha preparat un programa d’actes pensant en les diverses àrees que conformen la seva personalitat, convidant els Amics, els col·laboradors i tots els que formen part de la nostra família al llarg dels anys.

DATES DE CELEBRACIÓ

Aquesta commemoració coincideix amb un dels reconeixements que més il·lusió ens fa, el Premi European Heritage / Europa Nostra 2019 de patrimoni per la rehabilitació de les pedreres. Sota el títol de «Pedreres de s’Hostal, del patrimoni oblidat al patrimoni viu», hem mostrat al món com la tradició i identitat de la pedra de marès és més que un record d’un ofici humil, i la seva petjada és el lloc on conflueixen medi ambient, tradició, cultura, societat, paisatge i expressió artística, des de totes les variants escèniques fins a les manifestacions més contemporànies i actuals. Durant aquests vint-i-cinc anys han passat moltes coses: activitats, projectes, persones i voluntaris que han contribuït a fer de Lithica el que avui

14 d’agost Nit de Lluna Plena amb Alqvimia Musicae. Festival Pedra Viva a Lithica. Com una forma d’enllaçar amb la tradició de les Festes de Lluna Plena que se celebraven a Lithica, enguany la feim coincidir amb l’especial grup Alqvimia Musicae, que amb la seva projecció fa protagonista la pedrera i situa l’espectador al centre d’una experiència artística.

Profile for Ciutadella de franc

Ciutadella de Franc setembre  

Ciutadella de Franc setembre  

Advertisement