Page 24

QUÈ VEIM! QUÈ VEIM! Toy Story 4 Sense cap mena de dubte aquesta de què parlam serà una de les apostes més fortes, comercialment parlant, que es podrà trobar als cinemes al llarg de l’estiu. Veurem, després de la petita obra mestra que els responsables de Pixar van fer amb la tercera proposta de la saga, com s’ho fan ara per fer surar el vaixell mantenint el nivell. Ens tornam a trobar amb el xèrif Woody i amb el membre del comandament estel·lar Buzz Lightyear, a banda de moltes altres joguines que ens han acompanyat des de les seues primeres aventures. Ara les joguines pertanyen a Bonnie, una filleta dolça i juganera que acompanyarà els seus pares en un divertit viatge en autocaravana. És així que les joguines tornen a posar-se en marxa i s’hauran de preparar per tal de viure noves i excitants aventures que posaran a prova uns límits aparentment inassolibles i que es pensaven que no serien capaços de superar. Tot plegat amb la companyia de noves joguines, d’uns girs humorístics que són ja marca de la casa i tot d’escenes trepidants que han de fer gaudir tota la família. Els que tenguin la sort de poder-la veure en versió original podran escoltar les veus de Tim Allen, Tom Hanks, Annie Potts, Patricia Arquette, Joan Cusack, Keanu Reeves, Michael Keaton i Jordan Peele, entre altres. Aposta segura, res a amagar. Les joguines més famoses del cinema tornen, de la mà de Pixar i Disney Pictures, a entretenir-nos d’allò més. CINEMES / D.P.

¿Podrás perdonarme algún día? Lee Israel és una reconeguda escriptora que durant els anys setanta i vuitanta es guanyà bé la vida fent biografies de gent famosa com ara Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estée Lauder o Dororthy Kilgallen, entre altres. Però arriba un punt en què els seus llibres ja no els compra ningú i tot just és capaç d’arribar a final de més i de pagar el lloguer. El mercat llibreter ja no accepta el seu estil, així que, gairebé per accident, es veu abocada a trobar una altra manera de guanyar-se els sous: comença a vendre cartes literàries d’autors famosos que escriu ella mateixa en una atrotinada màquina d’escriure. I cada vegada que ho fa, ho fa millor que l’anterior. Protagonitzada per Melissa McCarthy i Richard E. Grant, es tracta d’una més que entretinguda pel·lícula dirigida per la realitzadora (i també guionista i actriu) nord-americana Marielle Heller. Interessant. PLATAFORMES / D.P.

Lazzaro feliz I parlam ara d’una deliciosa i interessant pel·lícula dirigida per la realitzadora italiana Alice Rohrwacher (Corpo celeste i Le meraviglie). Lazzaro és un jove camperol que viu a La Inviolata, una zona aïllada i absolutament rural on els pagesos viuen subjugats sota el domini de les grans i tradicionals famílies explotadores. La vida d’aquests pagesos gairebé no ha canviat gens en molts d’anys. Tanmateix, Lazzaro és un jove bondadós i posa bona cara davant la dura feina que els fan fer i els abusos a què el sotmeten els propis companys. Un estiu Lazzaro es fa amic de Tancredi, que és el fill de la marquesa i, per tant, propietària de tots aquells terrenys i fins i tot d’ells mateixos. L’amistança amb Tancredi farà que Lazzaro viatgi més enllà dels límits i que conegui altres mons. Somniadora. Recomanable. PLATAFORMES / D.P.

Profile for Ciutadella de franc

Ciutadella de Franc Juliol  

Ciutadella de Franc Juliol  

Advertisement