Page 1

SLOVEENSE CAMPINGS www.slovenia.info 1


EEN ONVERGETELIJKE VAKANTIE! Op de camping Danica. CAMP DANICA BOHINJ

Triglavska cesta 60 SI-4264 Bohinjska Bistrica t +386 (0)4 572 17 02 f +386 (0)4 572 33 30 e info@camp-danica.si www.camp-danica.si

TURISTIČNO DRUŠTVO BOHINJ

Ribčev Laz 48, SI-4265 Bohinjsko jezero t +386 (0)4 574 60 10 f +386 (0)4 572 33 30 e info@bohinj-info.com www.bohinj-info.com

2

Een authentieke beleving van de natuur. Wakker worden bij het gezang van vele vogels. Lekker plonzen in de poelen van de kristalheldere rivier. Fietsen over voormalige herderspaden. Het ontdekken van de wonderen der natuur of spannende verhalen lezen met Agatha Christie. Zingen rond het kampvuur. De heerlijke geur van net gebakken lekkernijen. De avonturen en herinneringen aan de kindertijd. Rust. Op de camping Danica.


Camp Danica

Postojnska jama

Ljubljana

Lipica

CAMPINGS IN SLOVENIË

Belevenissen. Natuur. Vriendelijkheid. DE WEBSITE VAN SLOVEENSE CAMPINGS De Sloveense campings vindt men op de site: www.slovenia.info/campings

Slovenië is een ideaal land voor een kort bezoek of voor een hele vakantie. Het is een land, waar in geen enkel jaargetijde reden hoeft te bestaan voor verveling. De gast, die op zoek is naar rust, de schoonheid en afwisseling van de natuur, de bergen, de meren, de zee, de natuurlijke kuuroorden, de historische steden en dorpen, kastelen en kerken, hoeft van zijn keuze voor Slovenië zeker geen spijt te krijgen. Lang is de lijst van musea, galerieën, kastelen en kerken, die een bezoek waard zijn. Ontelbaar zijn de wandelpaden door het middel- en hooggebergte, evenals de fietsroutes, skihellingen en langlaufroutes, of de mogelijkheden om te jagen, te vissen en om paard te rijden, of voor uitoefening van extreme sporten, zoals canyoning, rafting, vlotvaren, parachutespringen of hanggliding. Door het hele land vinden er tal van culturele (muziek, dans, theater) en etnologische evenementen plaats en in de nachtelijke uren komen ook de disco’s tot leven. De sloveense campings zijn een ideaal uitgangspunt voor diegenen, die graag zelf hun vakanties plannen, die graag spontaan besluiten tot het maken van uitstapjes en wat het belangrijkste is, die graag hun vakanties doorbrengen in een schone en ongerepte natuur, waar je het geruis van de bomen en het gezang van de vogels nog kunt horen. Op de campings heeft men ervoor gezorgd, dat ook de kinderen zich goed voelen, vele campings hebben verzorgde kinderspeelplaatsen, hier en daar ook met zwembaden en ook voor de organisatie van activiteiten wordt gezorgd. Voor iedereen, die het land wil leren kennen onder deskundige leiding van toeristische of berggidsen, biedt men op de meeste campings de mogelijkheid tot het maken van georganiseerde uitstapjes en tochten in de nabije of wijdere omgeving. De sloveense campings zijn sinds 2001 aangesloten bij de EFCO&HPA (European Federation of Campingsite Organisations & Holiday Park Associations). Bij deze vereniging zijn via hun eigen organisaties en verenigingen 20.000 europese campings aangesloten.

1


KAART Camping

1

Monument van werelderfgoed UNESCO Internationaal vliegveld Nationale park Triglav Regionaal park

20 3

16

31 37

9 30

17 4

6

25

41

22

21

8

24 19

34 40 39

1

13

2

35

27


11

36

7 2

14

10 15

28

29

38

12

5 23

18

26

33

32

3


VERKLARING VAN DE SYMBOLEN douche / koud water

elektriciteitsaansluitingen

zwembad/open

midgetgolf

douche / warm water

sanitair uitgeruste kampeerplaats

zwembad/overdekt

golf

wasbakken / koud water

huur van bungalows mogelijk

vreemde talen

sportvissen

wasbakken / warm water

mogelijkheid van huur van stacaravans en kampeerhuisjes huur van tenten mogelijk

mogelijkheid tot betalen met betaalkaarten

watersporten

zonder schaduw

sauna

badkamer en verkleedruimte voor baby’s

internetcorner

gedeeltelijk met schaduw

waterpark

WC ruimtes, aangepast voor invaliden

TV-aansluiting

volledige schaduw

fitness

afwasbakken

mogelijkheid voor het vullen van gasflessen

organisatie van actitiveiten voor volwassenen

wellness

wasbakken voor de was

huisdieren toegestaan

organisatie van activiteiten voor kinderen

klimwand

wasmachines

reservering mogelijk

kinderspeelplaats

parasailing

wasdrogers

winkel

tennisbaan

WiFi draadloos internet

plaats voor het legen van chemisch toilet

restaurant

fietsverhuur

fietsvriendelijke camping

plaats voor het lozen van afvalwater en WC voor campers

strand

beachvolleybal

camperstandplaats

WC

DE CLASSIFICATIE VAN DE CAMPINGS Volgens de Sloveense horecavoorschriften moeten alle Sloveense campings geclassificeerd zijn met één tot vijf sterren, behalve op toeristische boerderijen waar men beschikt over mogelijkheden om te kamperen. Met het aantal sterren verhoogt ook de kwaliteit en de uitrusting van de camping. Ongeacht het aantal sterren moeten alle Sloveense campings een ruimtelijke en functionele eenheid vormen, die omheind en beveiligd is, met een slagboom en een verlichte ingang van de camping, als de camping in bedrijf is. De toegangsweg moet een minimale breedte hebben van tenminste drie meter. Elke camping moet over vlakke en verzorgde kampeerplaatsen beschikken, een parkeerplaats voor de ingang, de mogelijkheid tot het opbergen van waardevolle voorwerpen, een stookplaats en tenminste drie meter ruimte tussen de tenten. Op alle campings moeten de paden naar de receptie en het sanitair 's nachts verlicht zijn. Indien een camping over meer dan 100 kampeerplaatsen bezit moet er verplicht een plattegrond van de camping aanwezig zijn.

4

ÉÉN STER CAMPING «

De gemiddelde oppervlakte voor een tent moet tenminste 55 vierkante meter bedragen. Minstens 40 procent van de kampeerplaatsen moet over een elektriciteitsaansluiting beschikken.

TWEE STERREN CAMPING ««

De gemiddelde oppervlakte voor een tent moet tenminste 60 vierkante meter bedragen. Minstens 50 procent van de kampeerplaatsen moet over een elektriciteitsaansluiting beschikken.

DRIE STERREN CAMPING «««

De gemiddelde oppervlakte voor een tent moet tenminste 70 vierkante meter bedragen. Minstens 60 procent van de kampeerplaatsen moet over een elektriciteitsaansluiting beschikken. De camping beschikt over een internetcorner, georganiseerde recreatie voor de gasten en een levensmiddelenwinkel op niet meer dan een kilometer afstand.

VIER STERREN CAMPING ««««

De gemiddelde oppervlakte voor een tent moet tenminste 80 vierkante meter bedragen. Minstens 70 procent van de kampeerplaatsen moet over een elektriciteitsaansluiting beschikken. De camping beschikt over een gezelschapsruimte met kleurentelevisie en een levensmiddelenwinkel op ten hoogste 500 meter afstand.

VIJF STERREN CAMPING «««««

De gemiddelde oppervlakte voor een tent moet tenminste 90 vierkante meter bedragen. Minstens 80 procent van de kampeerplaatsen moet over een elektriciteitsaansluiting beschikken. Minstens de helft van de kampeerplaatsen moet gemarkeerd zijn. Op de camping bevinden zich een restaurant en een levensmiddelenwinkel.


1

CAMPING ADRIA «««« Ankaran

Adria, Turistično podjetje, d.o.o. Jadranska cesta 25, SI-6280 Ankaran t +386 (0)5 663 73 50 f +386 (0)5 663 73 60 e camp@adria-ankaran.si www.adria-ankaran.si Oppervlakte: 7 ha / Aantal plaatsen: 450 Aantal personen: 1400 GPS coördinaten: N 45.3445, E 13.4416

13. 4. − 13. 10.

De camping Adria is de grootste en één van de best verzorgde campings aan de Sloveense kust. De camping bevindt zich direct aan zee in een prachtige natuurlijke omgeving, in de schaduw van honderdjaar oude ceders en dennenbomen vindt iedere bezoeker wel een plekje naar zijn zin. Als u een comfortabel verblijf zoekt, zijn er ook stacaravans ter beschikking of de luxueuze caravans Hobby, volledig uitgerust om in te kamperen. Het milde klimaat, de geurende mediteraanse plantengroei en de verzorgde wandelpaden nodigen het hele jaar liefhebbers van het buitenleven. De camping wordt ook bezocht door mensen met ademhalingsproblemen, de camping bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van een klimatologisch kinderkuuroord aan zee. Vanaf Ljubljana is het een klein uur, vanaf de plaats Koper of van de Italiaanse grens slechts 10 minuten rijden met de auto. De camping vormt een uitstekend uitgangspunt voor bezichtiging van Sloveense toeristische bezienswaardigheden en het schiereiland Istrië. Deze beschermde en schaduwrijke omgeving met talrijke paden en speeltuinen is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. De camping is aangepast aan mindervaliden, het is de enige camping aan de kust met een zwembad met een lift voor invaliden. Ook huisdieren zijn welkom, voor hen zijn er op de camping een verzorgd hondentoilet, een douche en een apart strand. Direct aan zee bevinden zich vier restaurants en bars met een rijk culinair aanbod. Het uitgestrekte strand met pieren, een olympisch zwembad en een kinderbad, met watersporten, tennisbanen, een bowling, een wellnesscentrum met verwarmd zeewater - dit zijn enige van de mogelijkheden voor recreatie, amusement en ontspanning. 's Winters is de camping geopend als camperplaats.

5


2

TERME BANOVCI ««« Banovci

Sava Turizem, d.d. Banovci 1 A, SI-9241 Veržej t +386 (0)2 513 14 40 f +386 (0)2 587 17 03 e terme.banovci@terme-banovci.si www.terme-banovci.si Oppervlakte: 3 ha / Aantal plaatsen: 180 Aantal personen: 500 GPS coördinaten: N 46.5714, E 16.1715

6

29. 3. − 3. 11.

Het kuuroord Banovci ligt in het noordoostelijke gedeelte van Slovenië, slechts 16 kilometer van de Oostenrijkse grens (grensovergang Gornja Radgona/Bad Radkersburg). Het bevindt zich temidden van de velden langs de rivier de Mura, ver weg van industriecentra. Op de klassieke camping zijn 130 kampeerplaatsen, op het naturistengedeelte bevinden zich 50 plaatsen. De camping is de eerste naturistencamping met thermaal water in Europa. Het geneeskrachtige water komt aan de oppervlakte uit een diepte van meer dan 1500 meter en heeft een begintemperatuur van 60 graden Celsius. Het Ministerie van volksgezondheid heeft het water geclassificeerd als een natuurlijk geneesmiddel, dat wordt gebruikt bij het helen van letsel en na operatieve ingrepen aan botten, gewrichten en spieren. Gasten kunnen zich ontspannen in drie buitenbaden met thermaal water (van 34 tot 38 graden), in een zwembad met gewoon water, een bad met een glijbaan en een kinderbad, met een gezamenlijke oppervlakte van 1920 vierkante meter. Voor de schoonheid van lichaam en geest wordt gezorgd in de wereld van sauna's, massages, baden, compressen, pakkingen en maskers. Er zijn vele mogelijkheden voor sport en recreatie (fietsen, tennis, tafeltennsi, volleybal) en uitstapjes in de omgeving: een bezoek aan het bijenmuseum, een tocht met de boot op de rivier de Mura, een vlucht met een motorglider boven de streek Prlekija, een bezoek aan de molenaar in Veržej. De omgeving van Banovci is befaamd door zijn topwijnen, uitgelezen kasen, de levende draverijen en de prachtige ambachtelijke aardenwerken producten. Als bijzondere belevenissen worden ook animatieprogramma's georganiseerd voor jong en oud.


3

CAMPING BLED ««««« Bled

Sava Turizem, d.d. Kidričeva 10 C, SI-4260 Bled t +386 (0)4 575 20 00 f +386 (0)4 575 20 02 e info@camping-bled.com www.camping-bled.com Oppervlakte: 6,5 ha / Aantal plaatsen: 240 Aantal personen: 900 GPS coördinaten: N 46.3617, E 14.0821

27. 3. − 15. 10.

Slovenië heeft maar één eiland, Maar dit is aantrekkelijker, dan menig ander eiland. Aan de voet van schilderachtige bergen regeert het met zijn schoonheid in het Alpenmeer van Bled. De kosmopolitische zoeker van schoonheid en authenticiteit, van ontspanning en inspiratie, van rust of sportieve uitdagingen staat een grote verscheidenheid aan mogelijkheden te wachten in Bled. De liefhebber van een waar contact met de natuur zal zeker zeggen, dat de camping Bled, de mooiste plaats is voor een verblijf in Bled. Dit schitterende hotel "onder de sterren" bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van de oever van het meer van Bled, in de schaduw van bomen en aan de voet van de Julische alpen. De camping ligt op twee kilometer afstand van het centrum van Bled en juist hierdoor komen de rust en de idyllische natuur het beste tot uiting. De camping is een camping van de hoogste categorie, in het bijzonder vriendelijk voor gezinnen met kinderen. Op de camping wordt gezorgd voor een levendig animatieprogramma, zowel voor volwassenen als voor de allerkleinsten. Op de camping zullen zich ook fietsers thuisvoelen, aangezien men met een rijk aanbod aan wandel- en fietstochten liefhebbers van sportactiviteiten veel te bieden heeft. In de omgeving biedt men naast de genoemde sporten ook andere sportactiviteiten, zoals golf, canyoning, rafting, maar ook basketbal, volleybal en paardrijden op echte Lipizzaner paarden door het Triglav Nationale Park. De gast kunnen zichzelf ook overtuigen van de schitterende gaven der natuur tijdens de observatie van vogels en hun nesten onder leiding van een deskundige. Een bezoek aan Bled is natuurlijk niet volmaakt zonder een rit met de koets rond het meer, een uitstapje naar het eiland met de traditionele roeiboot van Bled de "pletnja" en bezichtiging van het kasteel.

7


4

CAMP DANICA ««« Bohinjska Bistrica

Turistično društvo Bohinj Triglavska 60, SI-4264 Bohinjska Bistrica t +386 (0)4 572 17 02 +386 (0)4 572 33 70 +386 (0)4 575 16 19 f +386 (0)4 572 33 30 e info@camp-danica.si e gostilna.danica@bohinj-info.com www.camp-danica.si Oppervlakte: 4,5 ha / Aantal plaatsen: 170 Aantal personen: 700 GPS coördinaten: N 46.1627, E 13.5657

8

1. 1. − 31. 12.

De camping Danica ligt aan de rivier de Sava in Bohinjska Bistrica, niet ver van het meer van Bohinj, aan de voet van het machtige Triglav gebergte. In de schaduw van de bomen aan de ruisende en levendige groenblauwe rivier kunnen gasten op een oppervlakte van 4,5 ha een eigen plekje zoeken voor rust en ontspanning. De camping beschikt over een eigentijds ingericht sanitairgebouw met een moderne wasruimte en sani-station voor campers. Op de camping bevindt zich een verzorgde picknickplaats en er is ook gratis draadloos internet. Op de camping bevinden zich een bar en het restaurant Danica met een gevarieerde keuze aan gerechten en uitgelezen Sloveense wijnen. Wij bereiden ontbijten en lunches (met Sloveense lekkernijen), we organiseren ook picknicks. In de nabijheid van de camping bevinden zich een winkelcentrum, een markt, een bakker, een gezondheidscentrum, een bank en een postkantoor. Het terrein van de camping is vriendelijk voor mindervaliden. De gasten kunnen op de camping ook tennissen, badminton spelen, volleybalen en tafeltennissen, men kan er ook mountainbikes en elektrische fietsen huren. In de onmiddellijke nabijheid van de camping bevindt zich een multifunctionele sporthal. Naast zwemmen en sportvissen in de Sava en het meer van Bohinj kunnen gasten zich ook met verschillende sportactiviteiten in de natuur bezighouden, zoals roeien, zeilen, windsurfen, raften, hydrospeed, canyoning, kajakken, paragliding en hang gliding, mountainbiking en paardrijden. Er bieden zich ook ontelbare mogelijkheden aan voor wandelingen in de vrije natuur, bergwandelen of bergbeklimmen of een bezoek aan een tradioneel evenement in de omgeving.


5

TERME ČATEŽ ««««« Čatež ob Savi

Terme Čatež, d.d. Topliška cesta 35 SI-8251 Čatež ob Savi t +386 (0)7 620 78 10 +386 (0)7 493 67 00 f +386 (0)7 620 78 04 e camp@terme-catez.si e info@terme-catez.si www.terme-catez.si Oppervlakte: 3,6 ha / Aantal plaatsen: 190 Aantal personen: 550 GPS coördinaten: N 45.5328, E 15.3732

1. 1. − 31. 12.

Een uitstekend ingerichte camping - de camping kwam bij de Duitse autoclub ADAC al voor het vijfde achtereenvolgende jaar als beste camping van Slovenië uit de bus- Met het verwarmde sanitairgebouw, de eigentijds ingerichte aansluitingen voor campers en de elektriciteitsaansluitingen op de campeerkavels vormt de camping in elk jaargetijde de juiste keus voor eigentijdse nomaden. Wij kunnen kampeerliefhebbers de opstelling van caravan of camper voor het hele jaar van harte aanbevelen. De camping is ideaal voor gezinnen en voor iedereen, die een actieve vakantie in de natuur zoekt. Het afwisselende aanbod van sportieve-recreatieve activiteiten en het animatieprogramma zorgen ervoor, dat niemand zich hoeft te vervelen. Het Indianendorp, de Piratenbaai of het Wilde westen zijn ideaal voor een belevingsvakantie voor alle generaties. Ook de Zomer en Winter Thermale rivièra dragen hiertoe bij. De gasten van de camping kunnen in de onmiddellijke nabijheid zwemmen in de verschillende baden met thermaal water, zichzelf verwennen in de wellnesscentra, zich ontspannen in het Saunapark of sportief recreëren op één van de sportvelden van Čatež. In het centrum van het complex bevindt zich een rijkelijk voorziene supermarket, een apotheek, een postkantoor en tal van kleine winkels. Terme Čatež vormt ook een uitstekend uitgangspunt voor uitstapjes naar Brežice, de wijnstreek Bizeljsko met talrijke karakteristieke wijnkelders en in zandsteen uitgehouwen grotten, naar het middeleeuwse kasteel Mokrice, het streekmuseum van Posavje, naar Ljubljana, Zagreb, Plitvice ...

9


6

KAMP KOREN «««« Kobarid

Koren Lidija, s.p. Ladra 1 B, SI-5222 Kobarid t +386 (0)5 389 13 11 +386 (0)41 371 229 f +386 (0)5 389 13 10 e info@kamp-koren.si www.kamp-koren.si Oppervlakte: 3 ha / Aantal plaatsen: 80 Aantal personen: 320 GPS coördinaten: N 46.2495, E 13.5870

10

1. 1. − 31. 12.

De camping Koren, de eerste Sloveense camping met het certificaat Ecocamping en het Eco label "De bloem", ligt aan de linker oever van de rivier de Soča, op slechts 500 meter afstand van de plaats Kobarid. De camping ligt ingenesteld tussen parels der natuur van het Soča-dal: de bedding van de rivier de Soča, de watervallen van de beek Kozjak, de naburige beroemde Napoleonbrug, de gerestaureerde front-linie uit de eerste Wereldoorlog en de nederzetting Tonocov grad uit de Romeinse tijd. Ruimte om te kamperen vindt men op ingerichte kampeerplaatsen op kleine terrassen in het bos, maar ook in de volle zon. Diegenen, die meer comfort wensen, kunnen kiezen voor ecologische blokhutten: hout, comfortabele ligplaatsen, een balkon, een terras, een groene en bloeiende omgeving vormen de elementen van een luxueus verblijf. De gasten van de camping hebben ontelbare mogelijkheden voor activiteiten die verband houden met de bergen, de hemel of het water. Men kan zwemmen in het nabijgelegen warmere riviertje de Nadiža. De rivier de Soča kan men beter benutten voor raften, kajakken en vissen. Het Soča-dal kan men ook van uit de lucht bekijken met paragliding en hang gliding, de meest hardnekkige sporters kunnen het dal ook per fiets onderzoeken. Voor liefhebbers van de bergen vormt de camping Koren een uitgangspunt voor langere of kortere toeren in het Triglav Nationale Park. Op de camping bevindt zich een Jeu de Boules-baan, een klimwand en een klimpark, een beachvolleybalveld, fietsverhuur, tafeltennis, een winkel, ook met biologische producten, een bar met snackbar, een picknickplaats, een vuurplaats, internet, televisie... Scouten en padvinders voelen zich het beste thuis op het voor hun gereserveerde, verzorgde terrein.


7

KAMP TERME LENDAVA ««« Lendava

Sava Turizem, d.d. Tomšičeva 2 A, SI-9220 Lendava t +386 (0)2 577 44 00 f +386 (0)2 577 44 12 e info@terme-lendava.si www.terme-lendava.si Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 80 Aantal personen: 200 GPS coördinaten: N 46.5528, E 16.4595

1. 1. − 31. 12.

Het kuuroord Terme Lendava ligt aan de voet van de heuvels, Lendavske gorice, aan de drielandengrens met Hongarije, Kroatië en Slovenië. De waterwereld van het kuuroord biedt naast de geneeskrachtige werking van het unieke paraffinegehalte in het water ook weldadige ontspanning en interessante waterbelevingen. De verzorgde camping Lipa strekt zich uit naast het Hotel Lipa. De meeste parcelen bevinden zich op een grasveld, sommigen bevinden zich op het geasfalteerde gedeelte. Samen staan de gasten 80 camperplaatsen ter beschikking. In de onmiddellijke nabijheid bevindt zich het zwembad met thermaal water (36 tot 38°C), het olympische bad met waterglijbanen, een kinderbad met gewoon verwarmd water (27°C) en een restaurant met een terras. Alle gasten van de camping kunnen gratis gebruik maken van de badgelegenheid en het animatieprogramma van Terme Lendava. De camping is het hele jaar geopend, van september tot mei bestaat in het natuurbad "Grozd" ook voor naturisten de gelegenheid om te zwemmen. Naast de camping bevinden zich speelvelden voor basketbal, voetbal, tennis en beachvolleybal, in de omgeving bevinden zich goed gemarkeerde fietspaden - fietsen kan men ook huren. De camping is een uitstekend uitgangspunt voor zwerftochten in de nabije omgeving en bezichtiging van de cultuur-historische bezienswaardigheden. De heuvels van Lendavske gorice, waarover een wijnroute is geleid met dezelfde naam, kunnen roemen op vele wijnschenkerijen, waar men een aanbod heeft van uitgelezen inheemse wijnen en gerechten.

11


8

LJUBLJANA RESORT «««« Ljubljana

GPL, d.d. Dunajska cesta 270, SI-1000 Ljubljana t +386 (0)1 589 01 30 f +386 (0)1 589 01 29 e ljubljana.resort@gpl.si www.ljubljanaresort.si Oppervlakte: 6 ha / Aantal plaatsen: 177 Aantal personen: 400 GPS coördinaten: N 46.0595, E 14.3109

12

15. 3. − 3. 11.

Ljubljana Resort is het grootste toeristische complex in Ljubljana. Het bevindt zich aan de noordelijke rand van de stad, in de schaduw van hoge bomen aan de rivier de Sava. Op 6 ha groene oase biedt het als enige toeristische ontspanningscentrum in Slovenië de gasten een breed keuze aan diensten: de camping, het hotel, vakantiehuisjes, het restaurant Štern en andere horecadiensten, het open zwembad Laguna met watereffecten, een multifunctionele zaal, een overdekt sportcentrum en vele mogelijkheden voor sportieverecreatieve activiteiten. De camping is modern ingericht, het sanitaire blok is in het seizoen geopend van april tot oktober en is uitgerust volgens de hoogste standaarden met een kinderbadkamer en verkleedruimte. Van september tot april biedt men voordelige overwintering (parkeren van caravans, campers en vaartuigen). De gasten kunnen ook verblijven in stacaravans met airconditioning, twee tweepersoonskamers, een woonruimte met een extra ligplaats, een volledig ingerichte keuken, CATV en telefoon, een badkamer met douche en een apart toilet. De huisjes bevinden zich in het groen van de camping, elk met een eigen grasveld, veranda en parkeerplaats. Ter bezichtiging van de stadskern van Ljubljana kan met gebruikmaken van de stadsbus, een taxi nemen of een fiets huren. In de rivier de Sava kan men vissen, in de omgeving bevinden zich golfterreinen en het skigebied Krvavec. Aangezien de camping niet ver van de rondweg ligt is het een uitstekend uitgangspunt voor dagtrips door heel Slovenië.


9

CAMPING ŠOBEC ««««« Lesce

Šobec, d.o.o. Šobčeva cesta 25, SI-4248 Lesce t +386 (0)4 533 37 00 f +386 (0)4 533 37 01 e sobec@siol.net www.sobec.si Oppervlakte: 15 ha / Aantal plaatsen: 400 Aantal personen: 1400 GPS coördinaten: N 46.3553, E 14.1509

15. 4. − 1. 10.

De camping Šobec bij de plaats Lesce in de provincie Gorenjska strekt zich uit in de aangename schaduw van een dennenbos tussen de rivier de Sava Dolinka en een kleinm meer met een eiland. De aanwezigheid van water en de bomen, het uizicht op de toppen van de Karawanken en de verzorgde grasvelden geven de camping een uniek karakter. De landelijke schoonheid van de camping wordt aangevuld door een breed scala aan objecten en diensten voor een aangenaam verblijf in de natuur: Šobec biedt 400 verzorgde kampeerplaatsen met elektriciteitsaansluitingen op een oppervlakte van 15 ha, drie eigentijdse sanitairgebouwen, 12 objecten voor de afwas, een restaurant, een bar, een winkel en een evenementenruimte, waar in het hoofdseizoen dagelijks een gevarieerd animatieprogramma wordt uitgevoerd. De trots van de camping Šobec zijn de houten bungalows, gebouwd in Alpenstijl, die de hoogste de hoogste kwaliteit van verblijf bieden. De gasten staan ook een natuurzwembad met waterspeeltuigen ter beschikking en tal van kinderspeeltuinen en sportvelden (basketbal, voetbal, midgetgolf, beachvolleybal ...) Het gehele gebied van de camping wordt bestreken door draadloos internet, gratis ter beschikking van de gasten. Vanwege de ligging aan de rivier de Sava Dolinka is Šobec ook zeer geliefd bij vissers en kajakvaarders, rafting en canyoning wordt meermalen per dag georganiseerd. In de omgeving van de camping zijn verzorgde wandel- en fietspaden, de onmiddellijke nabijheid van Bled en het Triglav Nationale Park nodigt tot het ontdekken van de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden van de provincie Gorenjska.

13


10

KAMP ŠMICA «««« Luče

TGM Petek, d.o.o. Luče, SI-3334 Luče t +386 (0)3 584 43 30 f +386 (0)3 584 43 33 e camp.smica@siol.net www.camp-smica.com Oppervlakte: 2 ha / Aantal plaatsen: 50 Aantal personen: 150 GPS coördinaten: N 46.2141, E 14.4410

14

1. 1. − 31. 12.

De camping Šmica bevindt zich aan de weg van Luče naar Solčava. De verzorgde camping bevindt zich gedeeltelijk op gras en gedeeltelijk op bebost terrein aan de oever van de ongerepte rivier de Savinja. De camping bevindt zich niet ver van het prachtige dal Logarska dolina op een hoogte van iets meer dan 500 meter. Het is een ideaal uitgangspunt voor alpinisme en watersporten. Als u op de camping wilt overnachten, maar u heeft zelf geen dak boven het hoofd, kunt u ook een tent huren, er staan ook bungalows en caravans ter beschikking. Men kan ook een kajak of raft huren, waarmee van mei tot oktober georganiseerde tochten op de rivier de Savinja worden georganiseerd. In de rivier kan men ook vissen en in de zomer is de rivier ook warm genoeg om in te zwemmen. Men moet verplicht een bezoek brengen aan de bron van de rivier, de meer dan 100 meter hoge waterval Rinka in het dal Logarska dolina. Deze parel der natuur biedt naast natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de dalen Robanov kot en Matkov kot, de grotten Snežna jama en Potočka zijalka enz. nog vele mogelijkheden voor sport en recreatie - vooral bergwandelen, bergbeklimmen, fietsen, parachutespringen, paardrijden, raften, kajakken. Tennisliefhebbers kunnen ook een partij spelen op één van de twee gravelbanen op de camping. Bergbeklimmers kunnen met hun rugzak op de schouders bergen beklimmen in de omgeving zoals de Raduha, Ojstrica, Korošica, Krofička, Brana en andere toppen van de Alpen van Kamnik-Savinja.


11

TERME 3000 «««« Moravske Toplice

Sava Turizem, d.d. Kranjčeva 12, SI-9226 Moravske Toplice t +386 (0)2 512 12 00 f +386 (0)2 512 11 48 e recepcija.camp2@terme3000.si www.terme3000.si Oppervlakte: 7 ha / Aantal plaatsen: 400 Aantal personen: 800 GPS coördinaten: N 46.6800, E 16.2205

1. 1. − 31. 12.

Aan de zuiderlijke uitlopers van de heuvels van Gorička ligt binnen het geheel van een natuurlijk kuuroord de verzorgde camping Terme 3000, die door zijn infrastructuur het hele jaar door gasten kan ontvangen. Onbeperkt toegang tot het badencomplex van het Hotel Termal (binnen en buitenbad) en het belevings badencomplex van het kuuroord Terme 3000 (11 buiten- en binnenbaden - zwembaden en kinderbaden, een springbad, een bad met "zwart" thermo-mineraal water, acht glijbanen ("aqua loop", "vrije val", glijbanen met een lengte van 170 en 130 meter). Het complex omvat ook vier sauna's (finse en turske) en een solarium (toegang tot de sauna en het solarium tegen betaling), een zelfbedieningsrestaurant, zomeranimatie voor volwassenen en kinderen. Gasten van de camping hebben ook de mogelijkheid het wellnesscentrum te bezoeken en gebruik te maken van de geneeskundige diensten in Thermalium (massage, baden, lichaamsverzorging) en het animatieprogramma, aangeboden in Terme 3000. Het sport-recreatiepark biedt tal van mogelijkheden voor recreatie (vier gravel in drie kunstgras-tennisbanen, velden voor badminton, voetbal, basketbal, volleybal). Voor de golfliefhebbers is er het golfterrein Livada met 18 holes, rondom het kuuroordcomplex en de camping. De wijdere omgeving kan men ook per fiets onderzoeken. De wegen leiden door wijngaarden, de heuvels van Gorička, waar gasten van harte worden verwelkomt in wijnschenkerijen, tussen de onafzienbare en bewerkte velden of in de groene bossen, vol met paddestoelen en bosvruchten.

15


12

KAMP NATURA ««««« Podčetrtek

Terme Olimia, d.d. Zdraviliška cesta 24, SI-3254 Podčetrtek t +386 (0)3 829 78 36 f +386 (0)3 582 90 24 e info@terme-olimia.com www.terme-olimia.com Oppervlakte: 1,3 ha / Aantal plaatsen: 130 Aantal personen: 500 GPS coördinaten: N 46.1647, E 15.6056

16

26. 4. − 7. 10.

De camping Natura is een onderdeel van het kuuroord Terme Olimia in Podčetrtek. In harmonie met de ongerepte natuur en het weldadige geneeskrachtige water ligt de camping op een vlak terrein aan de rivier de Sotla, vlak naast het Thermale park Aqualuna. De camping is vriendelijk voor gezinnen met kinderen, voor gasten, die zich wensen over te geven aan de volmaakte verwenning en voor allen, die een aangename vakantie willen. De gasten worden ook uitgenodigd in Aqualuna met de talrijke waterattracties en het rijke animatieprogramma voor het hele gezin. Aangezien de campinggast ook tegelijkertijd te gast is in het kuuroord Terme Olimia kan men zich ontspannen in de baden van het Wellnesscentrum Termalija, in het water, dat rijk is aan magnesium en calcium, onmisbaar voor de werking van het zenuwstelsel en de spieren. Lichaam en geest kan men verwennen in de Wellness Orhidelia, een luxueuze wereld van sauna's en baden. Orhidelia kwam in het jaar 2009 bij de top 11 finalisten op het festival World Architecture Festival 2009 en wel in de categorie Holiday. Op enkele honderden meters afstand bevindt zich het sportpark, waar sporters zich bezig kunnen houden met tennis of badminton, kunnen basketballen, handballen of voetballen. Het heuvelachtige landschap in de omgeving heeft tal van gemarkeerde wandel- en fietspaden (mogelijkheid van fietshuur). Op uw tocht wordt u verrast door tal van toeristische boerderijen met vriendelijke gastheren, door de op twee na oudste apotheek van Europa, maar ook door de chocolademakerij, het sprookjesland, de hertenfarm .. Alles is een genot om te bezichtigen.


13

KAMP LUCIJA ««« Portorož

Metropol Resort Hoteli Bernardin, d.d. Seča 204, SI-6320 Portorož t +386 (0)5 690 60 00 f +386 (0)5 690 69 00 e camp@metropol-resort.com www.camp-lucija.si Oppervlakte: 6 ha / Aantal plaatsen: 550 Aantal personen: 1000 GPS coördinaten: N 45.3006, E 13.3602

1. 1. − 31. 12.

De camping Lucija bevindt zich op het groene schiereiland Seča. Het ligt in de onmiddellijke nabijheid van de jachthaven Portorož en de zoutpannen van Sečovlje, verscholen in de omarming van de natuur, maar toch slechts een paar stappen verwijderd van Portorož. Door de camping loopt een fietspad, dat naar de zoutpannen van Sečovlje leidt. De plaats is uitstekend geschikt voor diegenen, die het stadgewoel willen ontvluchten en verborgen hoekjes van ongerepte natuur zoeken. De camping biedt tal van activiteiten: naast zwemmen in zee kunnen de gasten ook kiezen uit verschillende watersporten, fietsen, nordic walking, excursies in de nabije omgeving onder leiding enz. Op de camping heeft men een verzorgd strand, draadloos internet, een kinderspeelplaats met een zandbak, een schommel en een glijbaan. De modern ingerichte camping heeft een winkel, een bar en een restaurant, waar men een uitgebreide keuze heeft aan lekkernijen van Istrië. Op 300 meter afstand bevindt zich voor de liefhebber van actieve vakanties een sportcentrum met sportvelden voor tennis, basketbal, volleybal, voetbal en midgetgolf. Daarnaast bevindt zich in de buurt ook een skelterbaan, een buitenfitness en een uitstekend punt voor windsurfen en kitesurfen. Portorož, het meest bekende Sloveense vakantieoord en tegelijkertijd een natuurlijk klimatologisch kuuroord, is te voet te bereiken. Als de lichtjes aangaan komen de discotheken en nachtclubs tot leven. Ook de omgeving van de camping is vol wandelsport uitdagingen, heel Istrië ligt binnen bereik met haar uitstekende aanbod van gerechten en wijnen.

17


14

TERME PTUJ «««« Ptuj

Sava Turizem, d.d. Pot v toplice 9, SI-2250 Ptuj t +386 (0)2 749 41 00 +386 (0)2 749 45 00 f +386 (0)2 749 45 20 e kamp@terme-ptuj.si www.terme-ptuj.si Oppervlakte: 1,5 ha / Aantal plaatsen: 110 Aantal personen: 400 GPS coördinaten: N 46.4210, E 15.8558

18

1. 1. − 31. 12.

De camping van het kuuroord Terme Ptuj is een ideale plek voor iedereen, die graag zelf hun vakantie plannen en hun vrij tijd willen doorbrengen is een ongerepte natuur, waar men slechts het geruis van bomen en gefluit van vogels kan horen. De camping is slechts een kilometer verwijderd van één van de oudste en mooiste middeleeuwse stadjes, Ptuj. Aan de rivier de Drava, waar uit een diepte van 1100 meter geneeskrachtig thermaal water naar boven komt met een temperatuur van 56 graden Celsius, heeft zich een modern kuuroord ontwikkeld met een recreatiecentrum. Daarnaast bevindt zich de camping met de mogelijkheid van kamperen met caravans en tenten, in bungalows en in kampeerhuisjes. Vanaf 2012 is de camping een bijzondere vorm van verblijf rijker: men kan overnachten in grote wijnvaten, die bijna alle comfort bieden van hotelkamers in de openlucht. In de geest van de rijke wijntraditie van de streek heeft men acht grote wijnvaten geplaatst, die het wijndorp vormen, omgeven door ranken van inheemse wijnsoorten. De kampeerprijzen omvatten ook toegang tot de sauna's en het binnen en buiten thermale park met een gevarieerd en rijk aanbod aan waterattracties. Ter beschikking staat een wateroppervlakte van 4200 m² en een grote verscheidenheid in het aanbod (massage, verschillende therapieën en animatieprogramma's). In de onmiddellijke nabijheid kunnen de gasten ook recreëren op velden voor tennis, volleybal en golf. In de Drava en de Dravinja kan men vissen. Een verplichting is natuurlijk ook een bezichtiging van de stad Ptuj en het machtige kasteel boven de stad. Ook de wijnstreek Slovenske gorice is zeker een bezoek waard.


15

KAMP MENINA «««« Rečica ob Savinji

Camping Menina, d.o.o. Varpolje 105, SI-3332 Rečica ob Savinji t +386 (0)40 52 52 66 e info@campingmenina.com www.campingmenina.com Oppervlakte: 8 ha / Aantal plaatsen: 200 Aantal personen: 600 GPS coördinaten: N 46.3119, E 14.9085

1. 1. − 31. 12.

In het hart van de Alpen van Savinja, omgeven door een krans van tot 2400 meter hoge bergen, in een landschap, dat gekenmerkt wordt ongerepte natuur, is de viersterren camping Menina gegroeid. De camping ligt op 20 kilometer afstand van de snelweg Celje - Ljubljana, voor het beroemde dal Logarska dolina, ideaal voor liefhebbers van berg- en watersporten. De camping, waar een plezierige, huiselijke sfeer heerst, strekt zich uit in een dennenbos tussen de rivier de Savinja en een meer, waar de gasten kunnen baden en zich amuseren op watertrampolines, Zwemmen is ook mogelijk in het nabijgelegen badencomplex. Er staan 220 mooie en ruime kampeerplaatsen ter beschikking, gasten kunnen ook houten blokhutten huren en stacaravans. Op de camping bevinden zich een restaurant met inheemse gerechten, een sportpark, een nieuw avonturenpark, een kinderspeelplaats, verzorgd en schoon sanitair, een sani-station voor campers, een vuurplaats, een sauna. Voor animatie van de kinderen is uitstekend verzorgd met bijvoorbeeld een cursus kajakken, waterspelen, sportvissen ...) en van volwassenen (wijnproeverij, culinaire cursussen, polka cursus ...). U wordt natuurlijk ook uitgenodigd tot raften, canyoning, in het klimpark en voor een vlucht met een paraglider ... Ontelbare mogelijkheden zijn er voor trips in de bergen en er staan 700 kilometer gemarkeerde mountainbikepaden ter beschikking. De bergrivier de Savinja is een paradijs voor sportvissers en vormt een bron van plezier voor kajakkers.

19


16

KAMP LIZA «« Bovec

1. 1. − 31. 12.

Kamp Liza, Maksim Mlekuž s.p. Vodenca 4, SI-5230 Bovec t +386 (0)5 389 63 70 m +386 (0)41 760 651 f +386 (0)5 620 55 24 e info@camp-liza.com www.camp-liza.com Oppervlakte: 2 ha / Aantal plaatsen: 45 Aantal personen: 200 GPS coördinaten: N 46.3324, E 13.5749

Op slechts 200m van de stad Bovec, waar de heldere en wilde Koritnica in de smaragdgroende Soča stroomt, bevindt zich de camping Liza. "Dit is ons tweede thuis", zeggen vele gasten, die jaar na jaar terugkeren naar dit mooie stukje Sloveense land. De kampeerplaatsen strekken zich uit tussen het groen en de bomen, waar men bij het zwakke geruis van de rivier en in de omarming van de schone en ongerepte natuur momenten van rust kan beleven. De omgeving van de camping biedt in elk jaargetijde ontelbare uitdagingen. De meest aantrekkelijke hiervan is natuurlijk de rivier de Soča, een waar paradijs voor liefhebbers van wilde wateren en sportvissers. Ook liefhebbers van adrenalinesporten kunnen er hun hart ophalen tijdens het bergwandelen, bergbeklimmen en paragliding, terwijl in de winter skiërs en tourskiërs aan bod komen... Niet alleen rijk aan natuur, is het dal van Bovec ook rijk aan historisch en cultureel erfgoed, die de bezoeker uitnodigen voor een bezoek aan de talrijke kerken, monumenten, musea enz.

17

KAMP POLOVNIK ««« Bovec

1. 4. − 15. 10.

WES'M d.o.o. Ledina 8, SI-5230 Bovec t +386 (0)5 389 60 07 m +386 (0)31 344 417 f +386 (0)5 389 60 06 e kamp.polovnik@siol.net www.kamp-polovnik.com Oppervlakte: 1,2 ha / Aantal plaatsen: 70 Aantal personen: 200 GPS coördinaten: N 46.2010, E 13.3330

20

De camping ligt in een park naast het oudste kerkje in het Soča-dal; een groot deel ligt in een bos, er zijn echter genoeg zonnige plekken. De camping ligt slechts vijf minuten lopen van het centrum van Bovec, één van de mooiste toeristenplaatsen aan de zonzijde van de Alpen. Deze ligging heeft het voordeel, dat alles wat Bovec te bieden heeft binnen handbereik is: de sportaanbieders, de tennisbanen, het overdekte zwembad, het sportvliegveld, de naburige levensmiddelenwinkel is maar 50 meter verwijderd. In de onmiddellijke nabijheid van de camping bevindt zich ook een restaurant met een zomertuin. De schitterende natuur en de rijkdom aan historisch en cultureel erfgoed vormen een kleurrijk aanbod. De kers op de taart vormt echter, behalve de prachtige bergen natuurlijk, de rivier de Soča, waarvan men steeds weer verrukt raakt door de smaragdgroene kleur en de helderheid, een waar eldorado voor sportvissers en voor liefhebbers van de meest uiteenlopende wildwatersporten.


18

KAMP DOLENJSKE TOPLICE ««« Dolenjske Toplice

1. 1. − 31. 12.

Avtokamp Irena Potočar, s.p. Zdraviliški trg 7 SI-8350 Dolenjske Toplice m +386 (0)40 466 589 f +386 (0)7 38 45 189 e info@camping-potocar.si www.camping-potocar.si Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 40 Aantal personen: 160 GPS coördinaten: N 45.7590, E 15.0550

De camping ligt aan de beek Sušica tegenover het wellnesscentrum Balnea in het kuuroord Terme Dolenjske Toplice. In de actie Top camping 2012 kwam de camping als op één na beste camping in Slovenië uit de bus in de categorie kleine campings. De camping biedt de gasten eigentijds ingerichte kavels met directe aansluitingen van elektriciteit, water en met een directe vuilwaterafvoer, een deel van het terrein is bestemd voor tenten. Naast het baden in het slechts 100 meter verder gelegen wellnesscentrum Balnea heeft men ook de beschikking over speelvelden voor tennis, volleybal, voetbal, basketbal en inline hockey. De camping is een prima uitgangspunt om te fietsen door de streek (mogelijkheid van fietsverhuur) en om te vissen of te varen op de rivier de Krka, het nabijgelegen gebied Kočevski Rog geldt als één van de rijkste jachtgebieden van Slovenië. De gasten op de camping kunnen ook een scooter of een kano huren. In de omgeving zijn talrijke fiets- en wandelroutes uitgezet. Daarnaast kunnen de gasten ook deelnemen aan interessante uitstapjes en gezelligheidsbijeenkomsten en culturele evenementen bijwonen.

19

SAKSIDA Dornberk

1. 1. − 31. 12.

Ingrid Saksida, dopolnilna dejavnost turizem na kmetiji Zalošče 12 A, SI-5294 Dornberk t +386 (0)5 301 78 53 m +386 (0)41 208 345 f +386 (0)5 301 78 54 e info@vinasaksida.com www.vinasaksida.com Oppervlakte: 1,5 ha / Aantal plaatsen: 20 Aantal personen: 30 GPS coördinaten: N 45.8903, E 13.7473

De camping en camperstandplaats bevinden zich op de boerderij Saksida in het dorp Zalošče, dat in het midden van het Vipava-dal ligt. Tussen wijngaarden, bij geluiden uit de natuur, zonder het lawaai van motoren, kunnen gasten op adem komen van de drukte van alledag en het leven op de boerderij leren kennen. Bij de familie Saksida biedt men de typische gerechten van Vipava, zoals eens bereidt door onze "none", onze grootmoeders, schotels bereid met een vleugje van de moderne tijd. Bij de smakelijke gerechten kan men ook de wijnen proeven uit eigen kelder - een bezoek aan de wijnproeverij is bij de prijs van het verblijf inbegrepen. In de nabije omgeving bevinden zich vele wandel- en fietspaden en natuurlijke en culturele bezienswaardigheden. De bezoekers kunnen de educatieve route doen langs Bajer of de nabijgelegen plaatsen Nova Gorica en Gorica, de Karst en het Soča-dal bezoeken. De gastheren bieden met plezier de nodige informatie en advies voor een optimale vrijtijdsbesteding.

21


20

CAMPING KAMNE ««« Dovje − Mojstrana

1. 1. − 31. 12.

Turizem in gostinstvo "Camping Kamne", Ana Voga, s.p. Dovje 9, SI-4281 Mojstrana t +386 (0)4 589 11 05 f +386 (0)4 589 11 05 e campingkamne@telemach.net e info@campingkamne.com www.campingkamne.com Oppervlakte: 1,2 ha / Aantal plaatsen: 50 Aantal personen: 120 GPS coördinaten: N 46.4644, E 13.9572

In het idyllische Alpenvakantieoord Mojstrana, daar waar de bergen elkaar de hand reiken, ligt de vriendelijke, rustige camping Kamne. De camping biedt plaats aan 120 gasten en dat niet alleen onder linnen daken, maar ook in bungalows en vakantiehuisjes. Op de camping bevindt zich een zwembadje, tennisbanen, een tafel voor tafeltennis, men kan er mountainbikes huren, waarmee gasten de gevariëerde omgeving kunnen ontdekken. Daarnaast verkoopt men ook visvergunningen. De camping ligt in de onmiddellijke nabijheid van het Triglav Nationale Park en de prachtige Alpenvalleien Vrata, Kot en Krma en is hierdoor een ideaal uitgangspunt voor talrijke gemakkelijke en moeilijkere toeren in de Julische alpen en de Karawanken, vooral voor een beklimming van de Triglav, het symbool van het Sloveense volk en staat. Op de camping zorgt men ervoor, dat de gasten op weg gaan met goede kaarten en alle benodigde informaties.

21

CAMP SMLEDNIK ««« Dragočajna

1. 5. − 15. 10.

Dragočajna-Moše Turistična zadruga z.o.o. Dragočajna 14 A, SI-1216 Smlednik t +386 (0)1 362 70 02 e camp@dm-campsmlednik.si www.dm-campsmlednik.si Oppervlakte: 4 ha / Aantal plaatsen: 99 Aantal personen: 400 GPS coördinaten: N 46.1023, E 14.2457

22

De camping Smlednik, aan het meer Zbiljsko jezero, ligt op slechts 20 km afstand van de Sloveense hoofdstad. De omgeving van de camping - het bos, het groen - bieden de gasten mogelijkheden voor rust en ontspanning. Men kan een plekje vinden in de zon of in de schaduw, vlak aan het meer of er wat verder vanaf. Diegenen, die niet over een tent of caravan beschikken staan modern ingerichte bungalows ter beschikking. Waterliefhebbers kunnen lekker luieren aan de oever of zwemmen in het meer, men kan ook bootjevaren of vissen. Andere sportliefhebbers hebben op de camping de beschikking over tafeltennistafels, speelvelden voor tennis, volleybal, basketbal een Jeu de Boulesbaan en schaak in de openlucht. In de omgeving zijn vele mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en voor bergbeklimmen. De camping is een prima uitgangspunt voor uitstapjes naar historische stadjes zoals Škofja Loka, Kamnik en Kranj en de Alpen van Kamnik en natuurlijk naar Ljubljana. Voor naturisten is een speciaal gescheiden terrein met sanitair en een apart strand.


22

KAMP RESNIK «« Kamnik

1. 5. − 30. 9.

Avtokamp Resnik Matjaša Pintar, s.p. Nevlje 1 A, SI-1240 Kamnik t +386 (0)1 831 73 14 m +386 (0)41 435 380 f +386 (0)1 831 18 92 e resnik.gabrijel@siol.net www.hostel-kamnik.si Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 100 Aantal personen: 200 GPS coördinaten: N 46.1342, E 14.3709

De camping Resnik ligt op slechts 500 meter afstand van het middeleeuwse stadje Kamnik. De camping is 25 km verwijderd van Ljubljana en nog 10 km minder bedraagt de afstand tot het vliegveld van Ljubljana. De groene omgeving en uitzicht op de bergen van Kamnik nodigen vooral de liefhebbers van actieve vakanties, Het meest interessante in de omgeving is zeker het bergplateau Velika planina, waar gasten kennis kunnen maken met de oudste, nog bewaard gebleven herderstraditie in Europa. Op de camping zijn twee verzorgde speelvelden voor tennis. De gasten kunnen zwemmen in het naburige openluchtbad van Kamnik, in de buurt bevindt zich ook het kuuroord Terme Snovik, waar men zich kan overgeven aan de verwenning van lichaam en geest. Ook golfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, aangezien het golfterrein slechts drie kilometer van de camping verwijderd is en zich vlak naast het grootste Sloveense park, Arboretum Volčji Potok bevindt. De laatste tijd zijn op de camping vooral diegenen welkom, die genieten van hun vakantie onderweg met een camper.

23

KAMP OTOČEC «« Otočec

1. 4. − 15. 10.

Avtokamp Irena Potočar, s.p. Grajska cesta 2, SI-8222 Otočec m +386 (0)40 466 589 f +386 (0)7 38 45 189 e info@camping-potocar.si www.camping-potocar.si Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 40 Aantal personen: 160 GPS coördinaten: N 45.8378, E 15.2378

De camping Otočec bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het Hotel Grad Otočec aan de rechteroever van de rivier de Krka in werd in het jaar 2007 volledig vernieuwd. Niet ver weg ligt ook het kasteel Struga. De camping is zowel geschikt voor doorgaande gasten, die één of twee nachten blijven, als voor diegenen die besluiten wat langere tijd door te brengen aan de oevers van de natuurlijke schoonheid van de provincie Dolenjska, de rivier de Krka. In de nabijheid van de camping bevindt zich een modern sportief-recreatief centrum, waarvan het centrale deel bestaat uit een zaal met drie tennisbanen met daarnaast buiten nog zes tennisbanen, multifunctionele sportvelden voor basketbal, handbal en volleybal. In de hal van het tenniscentrum bevinden zich ook sauna's, een solarium, een fitnessstudio, een tafeltennisruimte, een ruimte voor massage en een bistro. In het bijzonder is in dit deel van Slovenië het golfspel ontwikkeld, daarom vindt men in de onmiddellijke nabijheid van de camping dan ook het nieuwste Sloveense golfterrein.

23


24

KAMP LIJAK «« Ozeljan

1. 1. − 31. 12.

TK Mladovan Aleksander Mladovan, s.p. Ozeljan 6 A, SI-5261 Šempas t +386 (0)5 308 85 57 m +386 (0)31 894 694 +386 (0)31 341 591 f +386 (0)5 307 96 19 e info@camplijak.com www.camplijak.com Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 60 Aantal personen: 250 GPS coördinaten: N 45.5630, E 13.4303

De camping Lijak bevindt zich in het zonnige Vipava-dal, in het dorp Ozeljan bij Nova Gorica. De camping ligt tussen de wijngaarden aan de voet van het bergplateau Trnovska planota en tussen de Julische alpen en de Adriatische zee. De camping wordt gekenmerkt met aanduidingen zoals "eco" en "duurzaam" door het gebruik van sensors voor energiebesparing, maar ook door waterbesparing, het gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en het voorlichten van de gasten over een vriendelijke opstelling ten opzichte van het milieu. De omgeving van de camping die plaats biedt aan 250 bezoekers, is geschikt om te wandelen en te fietsen, voor paardrijden en sportvissen ... Het mediteraanse klimaat en de uitstekende weersomstandigheden maken paragliding het hele jaar mogelijk - de camping, onderaan de berg Lijak heeft een eigen landingsbaan. Gasten kunnen trips maken naar het Soča-dal, naar de grotten van Postojna of Škocjan, naar de brug in Solkan of zelfs naar Venetië.

25

KAMP NADIŽA ««« Podbela

15. 3. − 15. 10.

Kamp Nadiža, trgovina, turizem in gostinstvo d.o.o. Podbela, SI-5223 Breginj t +386 (0)5 384 91 10 m +386 (0)41 443 535 +386 (0)41 454 408 f +386 (0)5 384 91 10 e info@kamp-nadiza.com www.kamp-nadiza.com Oppervlakte: 3 ha / Aantal plaatsen: 150 Aantal personen: 450 GPS coördinaten: N 46.1434, E 13.2722

24

De camping Nadiža in het dorpje Podbela, in de streek Breginjski kot, in de omarming van de bergen Stol en Mija vond zijn plekje op de samenstroming van de riviertjes Nadiža en Bela. De camping nodigt een ieder uit, die houdt van ongerepte natuur, een schone rivier met mooie beddingen. De inwoners beweren zelfs, dat de Nadiža een geneeskrachtige werking heeft. Op de camping is goed gezorgd voor een actieve vakantie. De bezoekers kunnen zwemmen in de natuurlijke poelen van de Nadiža, men kan er volleyballen, tafeltennissen, basketballen, minivoetballen, badmintonnen en fietsen. De hellingen van de berg Stol zijn uitermate geschikt om te wandelen en voor paragliding en hang gliding. Op slechts honderd meter afstand van de bestaande camping is een nieuwe kampeerplaats gekomen met een sanitair blok en een sauna. Dertig nieuwe standplaatsen met water- en elektriciteitsaansluiting en vuilwaterafvoer zijn ingericht voor gebruikers van caravans en campers.


26

KAMP PODZEMELJ ««« Podzemelj ob Kolpi

1. 5. − 15. 9.

GTM d.o.o., Metlika Škrilje 11, SI-8332 Gradac t +386 (0)7 306 95 72 +386 (0)7 363 52 80 f +386 (0)7 363 52 81 e kamp.podzemelj@gtm-metlika.si www.kamp-podzemelj.si Oppervlakte: 2,5 ha / Aantal plaatsen: 70 Aantal personen: 250 GPS coördinaten: N 45.3619, E 15.1632

De camping ligt in de ongerepte natuur aan de Sloveens-Kroatische grens, aan de rivier de Kolpa, één van de schoonste rivieren van Slovenië. Voor de rivier geldt, dat het de juiste plaats is voor ontspanning en genot. De Kolpa wordt namelijk 's zomers aangenaam warm, zodat de bezoekers de rivier kunnen benutten voor wateractiviteiten. Sommigen roeien ook dagen achterheen. Ook vissers mogen de rivier graag. Het standaardaanbod van de camping - een nieuwe aanwinst zijn de stacaravans -wordt aangevuld met een vriendelijk restaurant met een zomertuin, waar gasten kunnen hun maaltijden kunnen bestellen. Ter beschikking staan ook een kinderspeeltuin, tafeltennistafels, velden voor beachvolleybal, basketbal, midgetgolf en minivoetbal. In de buurt bevinden zich een sportvliegveld en een visvijver, de omgeving leent zich bij uitstek voor wandeltochten en fietstoeren. Op de camping kunnen de gasten informatie verkrijgen over de vele mogelijkheden van uitstapjes, waarbij men de schoonheid van de streek Bela krajina kan bewonderen.

27

KAMP PIVKA JAMA ««« Postojna

1. 4. − 31. 10.

Turistično naselje - camping Pivka jama, Venus-Trade d.o.o. Veliki otok 50, SI-6230 Postojna t +386 (0)5 720 39 93 f +386 (0)5 726 53 48 e avtokamp.pivka.jama@siol.net www.camping-postojna.si Oppervlakte: 7 ha / Aantal plaatsen: 250 Aantal personen: 600 GPS coördinaten: N 45.8050, E 14.2042

In de onmiddellijke nabijheid van de grotten van Postojna (3,5 kilometer), de parel van de wereld van de Karst, midden in een licht sparrenbos, precies boven een onderaardse karstgrot, liggen het toeristendorp en camping Pivka jama, waar een geasfalteerde en goed gemarkeerde weg naar toe leidt. Gasten worden verwacht met mooi ingerichte kampeerplaatsen, 24 vierbeds bungalows, een restaurant met een goed culinair aanbod, een winkel, twee sanitaire blokken, waar warm water onbeperkt beschikbaar is, sportvelden (tennis, beachvolleybal, basketbal) en een zwem- en kinderbad. De camping vormt een uitstekend uitgangspunt voor trips in de nabije en wijdere omgeving, om te wandelen, te fietsen en kennis te nemen van een rijkdom aan natuurlijke en culturele bezienswaardigheden. Vlak naast de camping bevinden zich traptreden, uitgehouwen uit de rots, waarlangs de gasten onder leiding van een gids af kunnen dalen in de ongerepte grot Pivka jama.

25


28

KAMP DOLINA ««« Prebold

1. 1. − 31. 12.

Frizerstvo in kamp Petra Vozlič-Lesjak, s.p. Dolenja vas 148, SI-3312 Prebold t +386 (0)3 572 43 78 f +386 (0)3 572 45 91 e camp@dolina.si www.dolina.si Oppervlakte: 6 ha / Aantal plaatsen: 45 Aantal personen: 120 GPS coördinaten: N 46.1426, E 15.0517

De camping Dolina, die vele prijzen heeft gekregen voor kwaliteit, ligt in het hart van het Savinja-dal dat traditioneel bekend staat om zijn hopplantages en praktisch het geografische middelpunt vormt van Slovenië. Vanwege de geografische ligging is de camping een uitstekend uitgangspunt voor trips naar plaatsen in heel Slovenië. Kenmerk van de camping is de netheid, de rust en de ongerepte natuur. Op de camping bevindt zich, tot plezier van de kinderen, een zwembad met verwarmd water (30°C), een sauna, een picknickruimte. een gezelligheidsruimte en een tuin. In de buurt bevinden zich ook tennisbanen, mogelijkheden voor paardrijden, wandelen, bergklimmen, raften, fietsen (65 km fietsroutes door het Savinja-dal), maar 's winters ook voor skiën. Van de nabij gelegen natuurlijke en culturele bezienswaardigheden, dienen zeker het Romeinse necropolis in Šempeter en de grot Pekel in de buurt van Šempeter genoemd te worden, maar natuurlijk ook alle andere bezienswaardigheden, die het Savinja-dal te bieden heeft.

29

KAMP PARK «« Prebold

1. 4. − 31. 10.

Prenočišča in kamp Park Darja Povše, s.p. Latkova vas 227, SI-3312 Prebold t +386 (0)59 925 306 m +386 (0)41 472 496 e info@campingpark.si www.campingpark.si Oppervlakte: 0,4 ha / Aantal plaatsen: 25 Aantal personen: 50-60 GPS coördinaten: N 46.2558, E 15.0996

26

De camping Park strekt zich uit langs de rivier de Savinja in het centrale gedeelte van het onderdal van de rivier en valt onder de categorie van kleine gezinscampings. De camping is slechts 250 meter verwijderd van de snelweg Celje - Ljubljana (afslag Šempeter). Naast parkeerplaatsen staan ook mooi ingerichte kamers ter beschikking. Het gunstige klimaat en het grasveld maken het mogelijk uw vakantie door te brengen in een rustig hoekje van de ongerepte natuur. In de schaduw van dennenbomen kunnen gasten wandelen langs de rivier de Savinja, men kan er vissen of in het prettige koude water plonsen. Op de camping bevindt zich een basketbalveld en in het naburige sportpark zijn kinderspeeltuigen. In de nabijheid zijn ook mogelijkheden voor sportvissen, fietsen, tennissen, bergbeklimmen en wandelen. in de buurt bevinden zich vele natuurlijke en culturele bezienswaardigheden (de grot Pekel, het Romeinse necropolis), talrijke wandelroutes (Mrzlica, Hom, de berg Oljka), iets verder liggen nog Logarska dolina, Golte en de Alpen van Savinja.


30

CAMPING RADOVLJICA «« Radovljica

1. 6. − 15. 9.

Plavalni klub Radovljica Kopališka cesta 9, SI-4240 Radovljica t +386 (0)4 531 57 70 f +386 (0)4 530 12 29 e pkrad@plavalniklub-radovljica.si www.plavalniklub-radovljica.si Oppervlakte: 1,5 ha / Aantal plaatsen: 80 Aantal personen: 300 GPS coördinaten: N 46.3477, E 14.1724

De camping ligt slechts op een kilometer afstand van de oude stadskern van het stadje met dezelfde naam. De camping ligt aan het zwembad van Radovljica onderaan de beboste heuvel Obla gorica en biedt zijn gasten rust en een aangename sfeer. Er staan 80 standplaatsen ter beschikking voor tenten en caravans of wel biedt men op 1,5 ha onderdak aan 300 vakantiegangers. Liefhebbers van zwembaden kunnen zich 's zomers lekker verfrissen in het olympische 50 meter bad en het kinderbad met verwarmd water (de toegangsprijs is bij de kampeerprijs inbegrepen), recreatieliefhebbers hebben ook de beschikking over twee beachvolleybalvelden. Op de camping bevinden zich speeltuigen voor de kinderen, in de onmiddellijke nabijheid bevinden zich ook het sportpark van Radovljica, een grote kinderspeeltuin en een winkel. Gasten kunnen de oude stadskern bezichtigen, de omgeving is uitermate geschikt om te wandelen of voor bergtrips, om te fietsen of te raften op de rivieren Sava Bohinjka en Sava Dolinka enz.

31

KAMP KORITA «« Soča

1. 5. − 31. 10.

Kamp Korita Peter Della Bianca, s.p. Soča 38, SI-5232 Soča m +386 (0)51 645 677 e camp.korita@gmail.com www.camp-korita.com Oppervlakte: 4 ha / Aantal plaatsen: 40 Aantal personen: 120 GPS coördinaten: N 46.3412, E 13.6832

De camping Korita (voorafgaande reservering noodzakelijk) is één van de meest originele campings van Slovenië en waarschijnlijk van het gehele Alpengebied. De camping ligt in het hart van het Triglav Nationale Park, in het dorp Soča (Trenta), vlak in de buurt van smalle kloven van de rivier de Soča. De eerste ecologische camping in Slovenië is gebouwd met natuurlijke materialen. Op de camping wordt afval gescheiden. Het merendeel van de benodigde energie wordt verkregen van de zon (lampen met zonnenpanelen, doucheverwarming met zonne-energie). Men gebruikt ook biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. De gasten staan allerlei verrassingen te wachten, zoals houten voetbruggen, natuurlijke traptreden, omheiningen met clematis, natuurlijke speeltuigen, "levende huizen". Een bijzonderheid vormen de zgn. "Soča bedden": open houten huisjes, waarin zich tenten bevinden, uitgerust met matrassen, dekens en kussens. Op de camping zijn op één plaats de meeste adrenaline sporten beschikbaar (sportcentrum Adrenalinček). Men biedt ook plaatselijke gerechten en men organiseert evenementen voor bedrijven, uitstapjes met een avondprogramma bij het kampvuur.

27


KOLPA VINICA ««« Vinica

25. 4. − 31. 9.

Kamp Kolpa d.o.o. Vinica 19 A, SI-8344 Vinica m +386 (0)31 513 060 +386 (0)41 615 560 f +386 (0)7 306 40 18 e kamp.kolpa@gmail.com www.kamp-kolpa.si Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 60 Aantal personen: 200 GPS coördinaten: N 45.2750, E 15.1522

STARI POD - JANKOVIČ «« Adlešiči

33

1. 5. − 30. 9.

Kolpa's d.o.o. Adlešiči 24 A, SI-8341 Adlešiči t +386 (0)7 307 03 15, f +386 (0)7 307 05 70 e kolpas@siol.net, www.kolpas.si Oppervlakte: 0,34 ha / Aantal plaatsen: 30 Aantal personen: 120 GPS coördinaten: N 45.5205, E 15.3233

KAMP VIVAT «««

36

Moravske Toplice

1. 1. − 31. 12.

Počitek - užitek d.o.o. Ulica ob igrišču 3, SI-9226 Moravske Toplice t +386 (0)2 538 21 08, f +386 (0)2 538 21 12 e silvija.gajsek@vivat.si www.vivat.si/sl/nastanitev/avtocamp-vivat Oppervlakte: 0,4 ha / Aantal plaatsen: 10 Aantal personen: 50 GPS coördinaten: N 46.6867, E 16.2154

AVTOKAMP AJDOVŠČINA ««« 34 Ajdovščina

Onder het dorp en het kasteel van Vinica, aan de warme en schone rivier de Kolpa ligt de camping Kolpa. Er staan 60 kampeerplaatsen ter beschikking, uitgerust met elektriciteit, verzorgd sanitair, binnen en buitendouches en een afwasplaats. De gasten zonder eigen dak kunnen bij voorafgaande reservering ook een stacaravan huren; sommigen gasten blijven de hele zomer. In de Kolpa kan men zwemmen, ook vissers en vooral liefhebbers van kanovaren kennen de rivier goed - op de camping is een verzorgde plek voor het te water laten van kano's. Gasten kunnen volleyballen of basketballen, uitstapjes maken naar de streek Belokrajina, ze kunnen ook op het terras gaan zitten en genieten van het uitzicht op de ongerepte natuur langs één van de schoonste rivieren van Slovenië. Voor evenementen, ontmoetingen, jubilea en andere vieringen is het mogelijk om een grote ruimte te huren met een vuurplaats, een dansvloer en een overdekt podium.

1. 5. − 31. 10.

KAMP KLIN

«««

37

Soča

1. 4. − 31. 10.

Zavod za šport Ajdovščina Cesta 5. maja 14, SI-5270 Ajdovščina t +386 (0)5 364 47 24, m +386 (0)51 442 553 f +386 (0)5 364 47 23 e recepcija@zs-ajdovscina.si www.zs-ajdovscina.si

Penzion kamp Klin, Polonca Zorč, s.p. Lepena 1, SI-5232 Soča t +386 (0)5 388 95 13, f +386 (0)5 388 95 14 e kampklin@siol.net www.kamp-klin.sloveniaholidays.com

Oppervlakte: 0,6 ha / Aantal plaatsen: 50 Aantal personen: 200

Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 80 Aantal personen: 200

GPS coördinaten: N 45.8913, E 13.9014

GPS coördinaten: N 46.1948, E 13.3839

BELVEDERE

««

35

AVTOKAMP CELJE

39

Vipava

1. 1. − 31. 12.

DENDRON Bojana Curk, s.p. Gradišče pri Vipavi 14 A, SI-5271 Vipava t +386 (0)5 99 30 067, m +386 (0)31 655 776 e info@kamp-tura.si, www.kamp-tura.si Oppervlakte: 3 ha / Aantal plaatsen: 40 Aantal personen: 200 GPS coördinaten: N 45.4956, E 13.5816

KAMP VRHPOLJE

40

Vipava

1. 4. − 30. 9.

Anton Kobal, kmetija s prostorom za kampiranje, Vrhpolje 42, SI-5271 Vipava t +386 (0)5 366 53 05, m +386 (0)41 387 514 e kampvrhpolje@gmail.com www.slovenia.info/kampvrhpolje Oppervlakte: 0,6 ha / Aantal plaatsen: 15 Aantal personen: 40 GPS coördinaten: N 45.8643, E 13.9615

ŠENKOVA DOMAČIJA 38

«««

KAMP TURA «««

Zgornje Jezersko

41

15. 4. − 15. 10.

Belvedere d.o.o. Dobrava 1 A, SI-6310 Izola t +386 (0)5 660 51 00, f +386 (0)5 660 51 82 e belvedere@belvedere.si, www.belvedere.si

V-DESIGN d.o.o. Zadobrova 37 A, SI-3211 Škofja vas t +386 (0)3 541 96 71, m +386 (0)41 726 516 e branko@verdev.si, www.camping-celje.com

Polona Virnik Karničar - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji Zgornje Jezersko 140, SI-4206 Zgornje Jezersko m +386 (0)31 777 188, +386 (0)41 777 188 e polona.karnicar@siol.net www.senkovadomacija.si

Oppervlakte: 2 ha / Aantal plaatsen: 150 Aantal personen: 450

Oppervlakte: 0,3 ha / Aantal plaatsen: 20 Aantal personen: 50

Oppervlakte: 1 ha / Aantal plaatsen: 20 Aantal personen: 80

GPS coördinaten: N 45.5308, E 13.6338

GPS coördinaten: N 46.1546, E 15.1754

GPS coördinaten: N 46.4079, E 14.5214

Izola

28

1. 4. − 6. 10.

Škofja vas

1. 1. − 31. 12.

Uitgegeven door: SPIRIT Slovenia, public agency, www.spiritslovenia.si, Slovenië Wirtschaftskammer en GZS - Turistično gostinska zbornica • Redactie: Drs. Snežana Škerbinc, Lučka Letič • Vormgeving: Snežana Madić Lešnik • Tekst: Darja Verbič, campings • Fotos: SPIRIT Slovenia, public agency, campingarchieven • Vertaling: Peter Rondaij • Druk: Gorenjski tisk storitve • Oplage: 10.000, 2013 • Deze catalogus is gedrukt op milieuvriendelijk papier. Help het milieu te behouden – gooi de catalogus niet weg, maar geef hem aan een ander!

32


29


Bezoek de koningin

van alle grotten

POSTOJNSKA JAMA

CAVE GROTTE HĂ–HLE

Postojnska jama, Jamska cesta 30, 6230 Postojna www.postojnska-jama.eu GPS: 45 46 19 N, 14 12 43 E

30

Sloveense Campings  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you