Page 1

De Magie van het Samenwerken

Amersfoort

Regio Quiz

Leusden Succesvol

De Mandemaaker

Samenwerken Eemnes Allianties

Kruisbestuiving

Magie Woudenberg

#durftevragen Motortjes Bunschoten-Spakenburg

putjes

Samenwerking

Ondernemen soest

Maandagmiddag 31 oktober vond de regiobijeenkomst ‘De Magie van het Samenwerken’ plaats bij Restaurant & Kookstudio De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg. Een succesvolle bijeenkomst waar het stimuleren van samenwerkingen tussen de toeristische ondernemers in regio Amersfoort centraal stond. De magie die dit teweegbrengt werd treffend gevisualiseerd door dagvoorzitter Jac Engelen.

73

aanwezige toeristische ondernemers uit Regio Amersfoort !

Tijdens het ontvangst werden de gasten, 73 ondernemers uit de toeristische sector, welkom geheten in een prachtige zaal van De Mandemaaker. De bijeenkomst werd afgetrapt door de burgemeester van Leusden, Annemieke Vermeulen. Waarna dagvoorzitter Jac Engelen het overnam. Hij illustreerde het actieve karakter van de bijeenkomst door direct de mouwen van zijn colbert te scheuren. Dat ook de deelnemers de handen uit de mouwen moesten steken werd tijdens het volgende programmaonderdeel duidelijk.


56%

goed beantwoord bij de ‘Ik Hou van deze Regio Quiz’.

Tijdens de ‘Ik Hou van deze Regio Quiz’ werd de kennis van de aanwezigen over de regio op een leuke wijze getest. Want wie elkaar niet kent, kan ook niet met elkaar samenwerken. Er waren punten en prijzen te verdienen door locaties en bezienswaardigheden uit de regio juist te benoemen. Tot slot was er een ‘Petje op, petje af’ ronde, waarvan uiteindelijk Wim van Rooijen van unieke locatie ’t Gasthuys de winnaar was.

21

aanmeldingen gepersonaliseerd Regio Amersfoort filmpje.

Bekijk het Regio Amersfoort filmpje door op bovenstaande still te klikken.

Na de actieve quiz volgde een presentatie van Dennis Sille, werkzaam voor de Stichting Citymarketing regio Amersfoort. De organisatie heeft van de samenwerkende regiogemeenten opdracht gekregen om door middel van samenwerking bij te dragen aan een groei van het toerisme en recreatie in onze regio. Dat gaat Citymarketing doen door: 1. Het bevorderen van samenwerking, het creëren van een overlegstructuur en het organiseren van netwerkbijeenkomsten;


2. Het bundelen van en onderling verwijzen naar de toeristische attracties in onze regio (zie bijvoorbeeld www.regioamersfoort.nl); 3. Intermediairs zoals pers en touroperators kennis te laten maken met wat regio Amersfoort te bieden heeft, onder meer door het organiseren van site inspections. Een project dat binnen deze doelstellingen valt is het plaatsen van uniforme, grensoverschrijdende toeristische bewegwijzering in de regio. Hierdoor worden bezoekers vanaf de snelwegen wegwijs gemaakt naar recreatieve en toeristische voorzieningen. Heeft u ook interesse om uw bedrijf op deze borden te vermelden? Mail dan naar citymarketing@amersfoort.nl voor meer informatie. Na deze bijeenkomst hebben al tientallen bedrijven interesse getoond. Na afloop van de presentatie werd ook een bijzonder promotiefilmpje over regio Amersfoort gelanceerd. Hierin wordt benadrukt dat regio Amersfoort niet onderdoet voor vele bekende toeristische trekpleisters in de rest van de wereld. U als ondernemer kunt een op maat gemaakte versie van het filmpje bestellen, waarbij uw bedrijf of product op vindingrijke wijze wordt vergeleken met een internationale topattractie. Heeft u hier interesse in? Stuur dan een mail naar citymarketing@amersfoort.nl en er wordt op korte termijn contact met u opgenomen. De kosten voor een dergelijk, op maat gemaakt, filmpje bedragen ongeveer € 120,- Meld u zich voor 13 november aan, dan kunt u gebruik maken van de actieprijs van € 85,Uiteraard wordt iedereen opgeroepen om het filmpje via eigen kanalen te promoten, zodat we een zo groot mogelijk bereik creëren. Ook hiervoor kunt u met vragen bij ons terecht.

52

spelkaarten:

1

succesvolle samenwerking.

Jac Engelen hield een verhaal over de ‘Magie van het Samenwerken’. Hij illustreerde met een magische toverstok dat wanneer je samenwerkt met de ene partij je niet verrast moet zijn dat je ook een samenwerking vindt met een partij waarmee de partij waarmee je samen bent gaan werken al samenwerkte. Partijen waar je al mee samenwerkte kunnen zodoende ook profiteren van nieuwe samenwerkingen die jij aangaat. En vice versa. Waardoor je op een gegeven moment niet meer weet wie, welke samenwerking gestart is. En dat doet er ook niet toe. Het gaat erom dat die kruisbestuiving plaatsvindt en er nieuwe markt-product combinaties gevonden worden en regio Amersfoort nóg aantrekkelijker wordt en u als toeristische ondernemer nóg succesvoller! Een helder verhaal wat afgesloten werd met een kaarttruc waarbij samenwerking van twee deelnemers noodzakelijk bleek.


4

inspirerende rondes #durftevragen geleid door Lisa Portengen.

Lisa Portengen leidde de brainstormsessie #durftevragen. Haar positieve energie sloeg vrijwel direct over op de deelnemers en transformeerde zelfs de meest verstokte ‘putjes’ in vloeiend lopende ‘motortjes’. Waardoor de 4 personen die durfden te vragen volop suggesties kregen voor hun uitdagingen en knelpunten. Waaronder het sexyer maken van het beroep gastheer- of vrouw.

16:00

uur Magische afronding – Trijntje Cornelia - Borrel

Jac Engelen sloot de dag af met een laatste moment van magie. Dat wil zeggen voor deze dag. In de toekomst zullen er nog vele magische momenten te beleven zijn in regio Amersfoort dankzij ontstane samenwerkingen. Tijdens de borrel was er de mogelijkheid om een korte tour door BunschotenSpakenburg te nemen in het toeristische Trijntje Cornelia.

“Leuk, gevarieerd programma!” “Een zeer nuttige bijeenkomst” “Leuk al om al die ondernemers bij elkaar te zien” “Een magische ervaring” Bent u er de volgende keer ook (weer) bij? ??/??/2012 Houd uw inbox in de gaten!

Deze bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door:

Regio Amersfoort Verslag De Magie van het Samenwerken  

Op 27 oktober 2011 vond dit event plaats in De Mandemaaker, Bunschoten-Spakenburg.

Regio Amersfoort Verslag De Magie van het Samenwerken  

Op 27 oktober 2011 vond dit event plaats in De Mandemaaker, Bunschoten-Spakenburg.

Advertisement