Page 1

Center of the Network Economy


2

Varkensmarkt


Locatie Amersfoort Dé bestemming voor de zakelijke markt Gelegen in het midden van het land, goed bereikbaar en een historische en culturele verrassing. Dat is Amersfoort; de perfecte bestemming voor de zakelijke toerist. De stad en haar omgeving charmeert zowel dagjesmensen als eventbezoekers met alles wat zij te bieden heeft. Amersfoort bezit een prachtige middeleeuwse binnenstad en herbergt 650 monumenten. De horeca en het winkelaanbod floreert en de stad is rijk aan ruim 150 verschillende locaties voor diverse evenementen. Deze locaties hebben ieder iets bijzonders: gelegen aan het water, op het platteland of in het bos, maar natuurlijk ook in en rondom de historische binnenstad.

“Amersfoort is centraal gelegen, makkelijk bereikbaar, heeft een gevarieerd aanbod van allerlei locaties, een prachtige binnenstad en een inspirerende omgeving. De mensen die er wonen en werken zijn oprecht geïnteresseerd, gastvrij en willen elke keer weer het verschil maken.” – Pieter Aalbers directeur The Attention Group B.V. Een aantal erkenningen maken duidelijk dat Amersfoort enorm gegroeid is op zowel zakelijk, als toeristisch en leefgebied. Zo heeft de stad in 2015 de titel Beste Hotelstad verkregen (Trivago), staat Amersfoort op de 5e plaats als meest aantrekkelijke destinatie voor zakelijke bestemmingen (in opdracht van Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, 2014) en blijkt Amersfoort de beste winkelstad in de provincie Utrecht (Retail Gemeente Atlas 2015). Daarnaast heeft Amersfoort ook nog de titel Beste Woon- en Werkstad (Elsevier) bemachtigd. De centrale ligging, in combinatie met de uitstekende faciliteiten, maken van Amersfoort een populaire destinatie voor zakelijke meetings en events, beurzen, vergaderingen en bedrijfsuitjes. Amersfoort wordt dus steeds vaker gezien als dé bestemming voor een zakelijk event.

3


4

Theaterzaal De Flint


1 Amersfoort: De stad Where Minds Meet Amersfoort is een vitale, duurzame, innovatieve en dynamische stad. Een stad waar de inwoners met veel plezier wonen, werken en recreëren. Waar ondernemers zich thuis en welkom voelen. Een stad verweven met de regio en waar natuur en landschap bij de stad horen. Amersfoort – where minds meet. De stad heeft meer dan 755 jaar stadsrechten en tegelijkertijd de op-één-na jongste bevolking van Nederland. Sinds 1970 is het aantal inwoners verdubbeld van 75.000 naar meer dan 152.000. Daaronder bevinden zich vele jonge, hoogopgeleide mensen. Zij voelen zich tot Amersfoort aangetrokken vanwege de dynamiek van deze groeistad in combinatie met de prettige leefomgeving.

“Amersfoort, een stad die blaakt van vitaliteit” Mede door die centrale ligging heeft zich in Amersfoort een levendige netwerkeconomie ontwikkeld. Vanuit het centrum van Nederland bedienen de hier gevestigde organisaties en bedrijven heel Nederland en vaak opereren ze ook wereldwijd. Zaken waar de regio in uitblinkt zijn de zakelijke dienstverlening, ICT, bouwkundig en technisch ontwerp, managementadvies, gezondheidszorg en duurzaamheid. De ligging, in combinatie met de uitstekende faciliteiten, maken van Amersfoort eveneens een populaire destinatie voor zakelijke meetings en events, beurzen, vergaderingen en bedrijfsuitjes. Dat maakt Amersfoort tot een stad die blaakt van vitaliteit.

5


6

Stationsgebied Amersfoort CS


2 Op een knooppunt van spoor- en snelwegen Amersfoort is een stad in het hart van Nederland. Het is de enige stad die zich daadwerkelijk kan beroepen op het feit dat ze centraal gelegen is. Mede door deze centrale ligging heeft zich in Amersfoort een levendige netwerkeconomie ontwikkeld. Met de unieke geografische locatie van Amersfoort, de goede digitale en fysieke infrastructuur, de toegang tot jong en hoog opgeleid talent en een gevarieerd aanbod aan stedelijke voorzieningen biedt Amersfoort een gunstig vestigingsklimaat. Goed bereikbaar De goede bereikbaarheid van Amersfoort gaf de stad al vroeg een belangrijke strategische positie. Ook nu, op de kruising van belangrijke snelwegen en spoorlijnen, is de stad voor iedereen met de auto en met de trein uitstekend bereikbaar.

Utrecht: 15 minuten Amsterdam: 34 minuten Zwolle: 35 minuten Schiphol: 43 minuten Den Bosch: 55 minuten Den Haag: 57 minuten Rotterdam: 59 minuten

Meerdere snelwegen (A1, A12 en A28) komen hier samen. Ook is Amersfoort een belangrijk spoorwegknooppunt in Nederland. Vanaf het intercitystation vertrekken ieder half uur treinen richting grote steden als Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Groningen en is er een directe verbinding met Schiphol.

7


8

Berghotel


3 Overnachten in de ‘Beste Hotelstad 2015’ van Nederland Meer dan een miljoen toeristen uit binnen- en buitenland brachten vorig jaar een bezoek aan de prachtige middeleeuwse binnenstad. Amersfoort hoort daarmee tot de best bezochte steden van Nederland. Niet zo gek als u zich bedenkt dat u in deze regio op meerdere schitterende locaties terecht kunt: aan het water, in het bos, op het platteland en natuurlijk in en om de historische binnenstad. Dat geldt ook voor de locaties waar de crew en bezoekers kunnen overnachten.

9


10

Koppelpoort


Center of the Network Economy

Locatie Amersfoort Where minds meet 2015  

Ontdek het zakelijk toerisme van Amersfoort. Amersfoort is een ideale destinatie voor zakelijke bijeenkomsten door haar centrale ligging, u...

Advertisement