Page 1

WHERE MINDS MEET Locatie Amersfoort De collectieve marketingcampagne ‘Locatie Amersfoort’ om het zakelijk toerisme in regio Amersfoort een impuls te geven is nu ruim een jaar bezig. Dit initiatief van Stichting Citymarketing regio Amersfoort in samenwerking met Amersfoortse ondernemers heeft al een goedgevulde website, een glossy, verschillende netwerkbijeenkomsten- en tours en de eerste participatie op een vakbeurs opgeleverd. Allemaal uitstekende wegen om potentiële boekers door heel Nederland te wijzen op de vele voordelen die Amersfoort te bieden heeft op het gebied van meetings & events: Ruim 100 unieke locaties in het hart van Nederland Uitstekende verwante faciliteiten (horeca, activiteiten en toeleveranciers) Met Amersfoort Centraal als spoorwegenknooppunt perfect bereikbaar met het ov Per auto tevens goed bereikbaar via de A1, A12 en A28 Historische stadskern in combinatie met landelijk buitengebied en randgemeenten

Where Minds Meet Maar wat werkt er nóg beter dan via eerdergenoemde promotieactiviteiten om het beeld van Amersfoort als perfecte vergader- en evenementenlocatie dichter bij de werkelijkheid te laten komen? Wanneer een vriend, familielid of gewaardeerde collega of relatie jou dit vertelt! Om die reden heeft Locatie Amersfoort verschillende ambassadeurs in Nederland geactiveerd. Stuk voor stuk professionals met een aanstekelijk enthousiasme voor Amersfoort.

Ambassadeur Jeannette van Namen Jeannette van Namen is zo’n ambassadeur. In de hoedanigheid van haar eigen bedrijf, JVN Advies en Congres Management, Amersfoort, komt ze veel in contact met congres initiatiefnemers en andere professionals in binnen- en buitenland. Een vraaggesprek.

Adviseer je, als ambassadeur, iedereen om naar Amersfoort te komen? Niet direct. Na 25 jaar in dit vak weet ik inmiddels maar al te goed dat je eerst naar de eisen en wensen van de andere partij moet luisteren.. Belangrijk is te weten wat de doelstelling van het congres of evenement is, wie de doelgroepen zijn, wat voor soort stad en locatie daarbij passen. Wanneer die eisen en wensen aanleiding geven om Amersfoort aan te bevelen doe ik dat zeker!

Met welke argumenten kom je doorgaans wanneer je Amersfoort promoot? Over het algemeen gaat het bij landelijke bijeenkomsten toch al gauw over bereikbaarheid en als locatie ergens in midden Nederland. Dan wordt er vaak over Utrecht gesproken. Dát is het moment dat ik over Amersfoort begin en hoe goed het bereikbaar is met de auto en zeker ook met de trein. Vooral wanneer ik begin over de mogelijkheden binnen Amersfoort raakt men geïnteresseerd.


Ervaren zij deze voordelen vervolgens ook? Ik evalueer alle congressen die ik organiseer uitvoerig en dan is de tevredenheid over de locatie één van de punten. Ik krijg dan regelmatig te horen dat het goed bevallen is. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de locatie zelf maar over de bereikbaarheid van Amersfoort is iedereen altijd te spreken.

Reageert men positief op de locaties? Over het algemeen wel. Als je bij één van de grote ketens, zoals het NH Hotel of Golden Tulip of van der Valk, ruimte reserveert weet je altijd wel dat het er professioneel aan toe gaat. Vanzelfsprekend ook in congreslocaties als De Flint, Eenhoorn Regardz, ISVW en Kontakt der Kontinenten of in de bijzondere locatie De Rijtuigenloods. Het leuke is dat ook bij de kleinere unieke locaties alles in het werk gesteld wordt om de gast het naar de zin te maken. Ik heb daar eigenlijk alleen maar goede ervaringen mee.

Som die ervaringen eens op. Laatst had ik een bijeenkomst in de Mandemaaker in Spakenburg. Hier worden ook kookworkshops gegeven maar is als locatie voor kleinere groepen ook heel geschikt. Dat is het leuke van Amersfoort en omgeving. Je hebt van alles wat. Historische locaties in de binnenstad, landelijke locaties in het buitengebied, en ook de grotere hotelketens en congreslocaties.

Feitelijk zeg jij eigenlijk dat Amersfoort dé locatie is voor meetings & events. Nou ja dé… Ik kan me zo voorstellen dat voor sommige ( hele grote internationale) bijeenkomsten andere steden weer wat geschikter zijn. Maar Amersfoort is wel echt een relevante optie als je iets wilt organiseren. Juist door de uitstekende bereikbaarheid in combinatie met de verscheidenheid aan locaties en de plezierige samenwerking met andere ondernemers in deze mooie stad en regio.

Op welke manier blijf je up 2 date over het aanbod in Amersfoort? Tijdens de netwerkbijeenkomsten- en tours probeer ik zo vaak mogelijk aanwezig te zijn omdat deze heel nuttig zijn gebleken. Enerzijds om de kennis van Amersfootse locaties te vergroten, anderzijds om in contact te komen en blijven met Amersfoortse ondernemers. Ook ben ik actief in de adviesgroep van Locatie Amersfoort en heb zo ondernemers leren kennen waar ik nu heel plezierig mee samenwerk.

Over die congressen gesproken, hoeveel organiseer je er per jaar? Hangt een beetje van de grootte af, zo’n 5 – 8 per jaar. Variërend van 50 tot enkele duizenden deelnemers.

Reden genoeg om Up2Date te blijven op het gebied van meetings & events dus? Jazeker, @LocatieAfoort volg ik al een tijdje en gebruik ik ook regelmatig in mijn tweets. En laatst heb ik mij via locatieamersfoort.nl ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Tot slot: hoeveel events heb je al naar Amersfoort weten te halen dit jaar? Dit jaar 5 en er lopen nu al contacten voor 2 congressen in 2012 in Amersfoort en regio en er volgen er vast nog veel meer als het aan mij ligt.

Locatie Amersfoort Ambassadeur Jeannette van Namen  

Een interview met Jeannette van Namen van JVN Congres Management. Een ondernemer met een hart voor Amersfoort en zodoende ambassadeur voor L...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you