Page 62

Touristische Information ROERMOND

NATUUR

D-NL Grenspark Maas-Swalm-Nette Het fraaie natuur- en cultuurlandschap in het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette is al meer dan 25 jaren bestanddeel van de grensoverschrijdende samenwerking. Een fietstocht of een wandeling in het grenspark leidt u door de mooie natuur en afwisselende cultuurlandschappen.

De Swalm De Swalm is een snelstromende, bochtenrijke bosbeek, die uit het hoger gelegen grensgebied van het nabije Duitsland komt. Het riviertje slingert dwars door de dorpskern van Swalmen. De Swalm mondt even voorbij Swalmen uit in de Maas.

De Roer In bisschopsstad Roermond mondt de Roer uit in de Maas. In vroegere tijden was de Roer een belangrijke aanvoerroute voor de bevoorrading van de Roermondse binnenstad. Tegenwoordig is deze regenrivier één van de soortenrijkste rivieren van Nederland als het gaat om vissoorten. Door de aanleg van twee vistrappen is de Roer voor migrerende vissen optrekbaar tot in Duitsland.

NATUR

Naturpark MaasSchwalm-Nette

De Roer

Die schöne Natur- und Kulturlandschaft im deutsch-niederländischen Naturpark Maas-SchwalmNette ist schon seit über 25 Jahren Bestandteil der grenzüberschreitenden Zusammenarbeit. Eine Radtour oder eine Wanderung in diesem Park führt Sie durch malerische Natur und abwechslungsreiche Kulturlandschaften.

Die Schwalm Die Schwalm ist ein schneller, kurvenreicher Fluss, der im höher gelegenen deutschen Grenzgebiet entspringt. Das Flüsschen schlängelt sich quer durch den Ortskern von Swalmen. Kurz hinter Swalmen mündet die Schwalm in die Maas.

Die Rur In der Bischofsstadt Roermond mündet die Rur (auf Niederländisch „Roer“) in die Maas. Früher war der Fluss eine wichtige Versorgungsroute für die Roermonder Innenstadt. Heutzutage ist die Roer einer der artenreichsten Flüsse der Nieder66

Rivier De Swalm

Profile for City Guide Roermond

City Guide Roermond najaar/winter 2019/2020  

all you want to know when you are visiting Roermond

City Guide Roermond najaar/winter 2019/2020  

all you want to know when you are visiting Roermond

Advertisement