__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Som un laboratori ciutadĂ per a la innovaciĂł social i digital

Recull de dades

2019


Al Citilab entenem la Innovació Oberta (I.O.)

com la suma de Talent, Coneixement i Passió -quant més millor- combinat amb Comunitats, Compromís, Col·laboració i Oportunitats. I per a innovar, cal passar a l'Acció!

PERSONES

Foment de la nova Societat del Coneixement, divulgant les noves tecnologies, i les noves relacions entre art, ciència i noves tecnologies.

14.183 SOCIS

CONEIXEMENTS

HORES ESDEVENIMENTS

Promoure i desenvolupar tot tipus d’activitats formatives.

PROJECTES

90.343 USOS

IDEES

1.144

Innovació

Mantenir la cohesió social dintre de la nova cultura digital, facilitant l’accés democràtic a la informació i fomentant la utilització de les noves tecnologies.

IO = [((T+C

IO = [(Talent + Coneixement + Passió)n · (Comu


Som innovació social, persones, coneixements, idees i projectes que creen noves solucions de valor que responen a les necessitats socials, amb tecnologies digitals, de forma col·laborativa i oberta.

Som un laboratori ciutadà que democratitza la innovació i desenvolupa polítiques públiques d’innovació social ciutadana.

Som motor i referent d’una nova Societat del Coneixement inclusiva i cohesionada, que fomenta la innovació tecnològica i social; crea valor, coneixement i noves oportunitats en xarxa.

Explorem i difonem l’impacte digital en el pensament creatiu, el disseny i la innovació que que sorgeixen de la cultura digital.

4 HÈLIX

+P) n ) · (3C+O)] a

nitat + Compromís + Col·laboració + Oportunitats)]Acció


COL·LABORATORI Hem obert el Citilab, com a laboratori ciutadà, al conjunt de la ciutadania amb l’objectiu d’impulsar una cultura de la innovació. Activem ecosistemes d’innovació ciutadana i promovem un col·laboratori on els agents cooperin i generin sinergies per a impulsar la construcció d’un sistema d’innovació, amb impacte territorial i enfocat a reptes de la comunitat.

Comunitat esportiva Amb el Consell Esportiu del Baix Llobregat - 80 agents de la comunitat esportiva de la comarca a les dinàmiques d’identificació de reptes en torn a l’activitat física. Formació d’Agents Digitals Esportius (ADE) - 12 joves de Cornellà a la formació de 140 hores.

Comunitat biblioteques - 3 biblioteques de Cornellà de Llobregat - 4 instituts de Cornellà - 21 joves participants en les dinàmiques - 18 sèniors membres de la comunitat del SeniorLab - 14 membres del Club Maker - 10 joves participants en la formació de Competència Informacional.

Jams de Treball de Recerca (JAM TR) Formacions presencials per a docents sobre la tutorització dels treballs de recerca. Taller de Competència Informacional. Jornada d’Ecosistema amb la comunitat esportiva comarcal. Opensurf i aules d’estudi Participació en esdeveniments externs.

Comunitat educativa - 274 joves de 1r de batxillerat a les Jams de Treballs de Recerca - 56 docents a les formacions sobre treballs de recerca.

Ciutadania - 44.452 usos de l’Opensurf i les aules d’estudi.


Ciutadania - 82 persones participants a les formacions extraescolars del Citilab - CLUBS (comunitats d’autoaprenentatge del Citilab) - 27 persones participants. - 11 projectes makers, de programació, de robòtica, de tecnologia i de media.

Comunitat educativa Comunitat escolar (educació formal) Projecte EduLab 1.478 estudiants de Cornellà 72 docents 13 projectes STEAM 6 escoles de Cornellà 400 persones a la JPRE19

Formacions de programació i robòtica a les escoles Robot Fantàstic i kit de robòtica del Citilab Formacions extraescolars del Citilab: Clubs i tallers mensuals sobre noves tendències Jornada de Programació i Robòtica Educatives Programa Bitbot.cat Assessorament a la ciutadania Participacio a jornades d’àmbit nacional i internacional Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya Scratch Conference

EDULAB Fomentem l’ensenyament de la programació i la robòtica a l’aula integrant la innovació en la comunitat educativa de Cornellà de Llobregat. Hem generat els continguts de programació, electrònica creativa i robòtica per formar al Tècnic en Innovació Educativa. D’altra banda, hem capacitat professionals del lleure a través del projecte Bitbot.cat i hem experimentat el model de transferència de coneixement a escala internacional cooperant amb la Universitat Tecnològica de Panamà (UTP).


LABORLAB Donem suport al talent emprenedor i pre-emprenedor amb l’objectiu d’impulsar projectes d’innovació social i tecnològica, i alhora, fomentem les formacions en noves professions i àmbits de tendència. Aquest any hem posat en marxa el CitiTalent, el projecte de moneda social i digital, hem obert un procés de Compra Pública Innovadora i hem impulsat formacions sobre noves professions i àmbits de tendència: Internet de les Coses, Economia Circular, Blockchain...

Comunitat emprenedora - 30 persones emprenedores al labworking del Citilab - 12 persones al procés de Compra Pública Innovadora. - 5 projectes d’innovació social i tecnològica per combatre la cosificació femenina - 10 agents a la 1a edicó Taller de Creativitat - 14 agents a la formació sobre Blockchain

Comunitat empresarial - 17 empreses allotjades al Citilab .

Ciutadania - 9 persones a la 2a edició del Taller de Creativitat - 49 persones a les formacions sobre Open Data

Comunitat educativa Suport a 2 instituts en matèria d’Internet de les Coses - 4 estudiants de formació professional - 2 projectes sobre IoT 10 docents participants al Taller d’Economia Circular

CETIC: l’espai del Citilab com a incubadora d’iniciatives empresarials Labworking: zona per a pre-emprenedors, emprenedors… Compra Pública Innovadora CitiTalent: moneda social i digital del Citilab Taller de Creativitat Taller d’Economia Circular Taller de Projectes Setmana Open Data del Baix Llobregat Formacions en noves tendències i noves professions


Comunitat educativa Projecte de Recerca i Innovació Educativa de Ciutat (RIEC) - 274 joves a les Jams de Treballs de Recerca (JAM TR). - 400 estudiants de batxillerat a la Mostra de Treballs de Recerca. - 80 persones al SummerLab.

Comunitat esportiva - 80 persones a les trobades d’ecosistema d’ActivaLab - 12 joves a les formacions media el pilot del projecte del Mapa de Coneixement Ciutadà.

Accions amb ciutadania Informació www.citilab.eu Xarxes socials: @citilab / Citilab Cornellà 24 InfoCitilabs enviats, el butlletí quinzenal informatiu digital del Citilab que el reben una mitjana de 7.500 persones 46 vídeos al canal de YouTube: Citilab Cornellà Coneixement Jornades, esdeveniments, conferències, trobades Pàgina web coneixements: www.coneixements.citilab.eu Mapa de coneixement: www.comap.citilab.eu

THINKLAB ThinkLab treballa i recull en diverses línies, com a reflex de la realitat, el valor que aporta la informació i el coneixement al procés d’innovació. Durant l’any 2019 hem generat i divulgat informació i coneixement ciutadà mitjançant l’organització de jornades i conferències amb les comunitats d’innovació del territori i en àmbits de tendència.

Conferències - 500 persones a la XI JPRE. - Acollint més de 60 conferències i trobades al centre. - Participació a 13 conferències i trobades externes. jornades d’àmbit metropolità - 200 persones a la Conferència Internacional ‘Greening for Change’: - 173 visitants a l’Exposició ‘Metròpolis de ciutats’ Tecnoatenció -1.428 joves, 40 mares i pares i 59 professors a les 49 sessions de Tecnoatenció. Comunitat del SeniorLab: majors de 60 anys que promouen l’envelliment actiu i el trencament de la bretxa digital - 20 membres - 8 projectes

Exe Ca cos de ap grà d’id

Po htt


C O NTA C T E

mposició d’identificació bàsica de la Generalitat de posició caixa a l’esquerra i centrada, Helvetica Bold, zar aplicacions amb les diferents formes del logotip de Catalunya, cal seguir les normes indicades als s d’identitat”, “Programa d’imatge gràfica”, “Normes posició” i “Color” de la normativa del Programa ual.

a normativa en el manual, disponible en línia a porativa.gencat.cat

www.citilab.eu @citilab info@e-citilab.eu (+34) 93 551 06 60 Pl. Can Suris s/n, Cornellà, 08940

Citilab-Cornellà

Profile for Citilab Cornellà

Citilab - Quadríptic corporatiu  

Quadríptic corporatiu del Citilab que recull el resum de l'activitat realitzada durant l'any 2019.

Citilab - Quadríptic corporatiu  

Quadríptic corporatiu del Citilab que recull el resum de l'activitat realitzada durant l'any 2019.

Advertisement