__MAIN_TEXT__

Page 2

ANKETA

MARIJA SUŽNJEVIĆ

Svake godine uvodimo nove aktivnosti Kulturni centar će, najprije u javnom prostoru, uvoditi nove sadržaje u svakodnevicu građana. Vesele li vas nova kulturna događanja? 87.5% Da, svakako 9.38% Ne, u Osijeku ima dovoljno kulturnih događanja 3.12% Ne znam 0% Ne zanimaju me kulturna događanja i sadržaji Stanje ankete na dan 20.9.2019. Glasajte i dalje.

AKTUALNO

Čist grad – naš ponOS

16. rujna, u Gradskoj je upravi predstavljen projekt izobrazno-informativnih aktivnosti Grada Osijeka o održivom gospodarenju otpadom „Čist grad – naš ponOS“. Projekt vrijedan 2,3 milijuna kuna educirat će građane Osijeka o njihovoj ulozi u procesima gospodarenja otpadom.

RoboCode u osnovnim školama

CIST RACUN OSJECKI PRORACUN

2

Grad Osijek u sve osnovne škole uvodi projekt RoboCode – radionice robotike u produženom boravku u suradnji s udrugom Osijek Software City i Filozofskim fakultetom Osijek. RoboCode je operativni program osmišljavanja i provođenja Lego Mindstorms radionica.

Predsjednica MUH – Matice umirovljenika grada Osijeka

Projekt „Sretna treća dob“ namijenjen je osobama starije životne dobi sa područja Grada Osijeka i prigradskih naselja – Josipovac, Višnjevac, Tenja, Sarvaš. Sredstva su namijenjena aktivnostima koje provodi

udruga za osobe starije životne dobi. Udruga je organizirala kreativne, zabavne, sportske, informativne i edukativne radionice. Planirano je da će u projektu sudjelovati više od 350 osoba kroz razne aktivnosti. Dobivenim iznosom ćemo uspjeti provesti određene aktivnosti, ali ne sve one koje smo željeli, jer udruga ima 15 podružnica pri svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, te preko 1.700 članova. Surađujemo s drugim udrugama i organizacijama te u sklopu te suradnje provodimo zajedničke aktivnosti. Tako smo tokom ove godine proveli edukativni radionicu s djelatnicima Policijske postaje Osijek o prevarama osoba starije životne dobi.

BERISLAV HENGL

Vrlo sam zadovoljan suradnjom s Gradom Grad Osijek izdvaja 40.000 kuna godišnje za rad Vijeća njemačke manjine. Dobiveni iznos namijenjen je samo za pokrivanje osnovnih troškova Vijeća, odnosno naknade za vijećnike koje iznose 10% iznosa koji dobivaju gradski vijećnici te u manjoj mjeri ostalih troškova za rad vijeća poput troška knjigovodstva, poštarine i slično. Pored toga Grad izdvaja sredstva za projekte udruga na koja se javljaju i njemačke udruge. Radi se o skromnim iznosima kojima se sufinanciraju razne aktivnosti koje provode udruge koje promiču interese nacionalnih manjina. No, s obzirom na financijsku situaciju općenito te velik broj korisnika proračunskih sredstava, ne

Predsjednik Vijeća njemačke nacionalne manjine Grada Osijeka

smijemo biti nezadovoljni. Vijeće njemačke nacionalne manjine raspravlja o svim temama koje su na dnevnom redu sjednica gradskog vijeća a tiču se direktno ili indirektno položaja njemačke manjine.

Voditeljica marketinga i prodaje Zlatarnica Karat

RENE KRASNIĆ VELICKI

Grad i poduzetnici na istoj su strani Potpora Grada Osijeka za izlaganje na Sajmu vjenčanja najviše nam je pomogla u smislu likvidnosti. Potpora je došla kao ugodno iznenađenje jer kod planiranja investicije nisam znala za potpore. Novci su došli post festum, kao injekcija u likvidnost. A potpora je pomogla i u izgradnji povjerenja u sustav i osjećaja povratnog vrednovanja. Prvi puta sam osjetila da ipak poduzetništvo i administracija nisu suprotne strane, nego da sad radimo na zajedničkom projektu. Jedini način da zadržimo radna mjesta u Osijeku je da plasiramo proizvode na druga tržišta. To je veliki marketinški zalogaj koji traži puno, a vraća sporo i polako. Zato su nam interesantne gradske potpore.

Javni pozivi su vrlo jasni, a upute su kratke i nekomplicirane.

Profile for Čist račun osječki proračun

Čist račun - osječki proračun (rujan 2019.)  

Čist račun - osječki proračun (rujan 2019.)  

Advertisement