Page 1

Ensenyament Mestre d’Educació Infantil Assignatura: Noves tecnologies aplicades a l’educació Professora: Cinta Espuny Vidal

Cinta Ferrer Regla Esther Martí Herrero Tere Pons Albalat


P1 ENCICLOPÈDIES

1. Quina és l’extensió i el número d’habitants del municipi de Sant Pere de Ribes? Localitza també les tres webs més significatives que tinguin informació d’aquest poble. Sant Pere de Ribes té una extensió de 41 km² i una població de 28353 habitants (any 2009). Webs significatives: Ajuntament: http://www.santperederibes.org/ Oficina

de

turisme:

http://www.spain.info/antes_del_viaje/informacion-

practica/oficinaturismo/barcelona/oficina_de_turisme_de_sant_pere_de_ribes.html?l=es Una altra web de turisme: http://www.turismedia.com/garraf_ribes.htm

2. Quin era el nom de la Mare Teresa de Calcuta? La Mare Teresa de Calcuta (1010-1997) es deia Agnes Gonxha Bojaxhiu (A la vikipèdia ens diu Gonxhe). Missionera nascuda a Macedònia, va fundar la congregació de les missioneres de la Caritat, amb cases i escoles arreu del món. L’any 1971 rebé el premi internacional de la pau Joan XXIII i l’any 1979 el Nobel de la Pau.

3. On està situada la ciutat d’Oxford? City (district), administrative and historic county of Oxfordshire, England, best known for the university of Òxfords, which is located within it. The city is situated between the upper River Thames (known in Oxford as the Isis) and the Cherwell, just north of their confluence.

P2 DICCIONARIS 1. Què significa “camal” i quina és la seva traducció al castellà? Un camal és cadascuna de les dues parts d'uns pantalons, unes calces, etc, que cobreix una cama.


La seva traducció al castellà és pernera. 2. Què significa la paraula anglesa “foot”? Quina és la seva traducció al català, al castellà i el francès? La paraula foot la traduirem per peu en català, pie en castellà i pied en francès.

3. Explica què és una tombarella. Una tombarella és un tomb o una volta que es fa amb el cos, posant el cap i les mans a terra. Es poden fer tombarelles endavant o endarrere.

4. Quin és el significat de la paraula “soportal”. El diccionari de la Real Academia Española presenta dues entrades: - Espacio cubierto que en algunas casas precede a la entrada principal. - Pórtico, a manera de claustro, que tienen algunos edificios o manzanas de casas en sus fachadas y delante de las puertas o tiendas que hay en ellas.

P3 ATLES 1. Situa en el mapa el castell de Burriac dins del municipi de Cabrera de mar.

P4 CATÀLEGS 1.

Localitza la editorial que ha editat el llibre “Formar-se per informar-

se” de la Teresa Mañá i la Mònica Baró en castellà. L’editorial que ha editat aquest llibre és Celeste Ediciones, S.A.


2. Localitza si està disponible a la mediateca del teu centre de recursos aquest document: Arellano Yanguas, Villar (2001). Formar usuarios en la biblioteca. Salamanca: Fundación Germán Sánchez Ruipérez. A la mediateca del centre de recursos del Baix Ebre no tenen aquest document.

3. Localitza els articles que Carles Monereo ha publicat a la revista Aula de innovación educativa.

PREGUNTES DE TAULA: RECUSOS DIGITALS  

PRÀCTICA DE L'ASSIGNATURA DE NNTT

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you