Page 1

TUTORIAL PERSONAL

Cinta Cugat Manuel del Vall


1. Crear un compte gmail i fer les primeres configuracions personals.

Cinta Cugat Manuel del Vall


2. Adreça de correu electrònic de la classe: somdinfantil@gmail.com

Afegir el meu compte al correu comú de la classe

3. Un cop afegit el meu correu personal al de la classe i fetes algunes configuracions personals bàsiques, ara anem a importar altres correus propis per a que tots els missatges m’arribin aquí.

4. En el moment d’enviar un correu, puc elegir quin ha de ser el correu remitent.

Cinta Cugat Manuel del Vall


5. Crear carpetes ajustades a les necessitats personals:

6. Configuracions del xat.

Cinta Cugat Manuel del Vall


7. Configuracions Labs.

8.

Google Calendar: -

-

És com una agenda virtual personal en la que hi ha moltes avantatges: •

Els esdeveniments es poden seleccionar per temes (Universitat, salut, actes, treballs, compromisos personals...), cadascun té un color i es distingeix molt bé.

En cada esdeveniment, pots elegir si el vols compartir o i només ho vols veure tu.

Si es desitja, et pots configurar el mòbil per a que t’arribin els esdeveniments.

Es pot programar un esdeveniment que te’l senyali constantment fins quan tu vulguis, com per exemple, tots es dijous, repàs a un xiquet fins el 17 de juny.

Hi ha diferents vistes, depenent de les necessitats de l’usuari (setmana, mes, 4 dies, agenda..). També es pot imprimir si es desitja.

A continuació es pot veure un exemple d’un calendari personalitzat:

Cinta Cugat Manuel del Vall


9. Documents de Google: -

Es poden crear diferents tipus de documents:

Cinta Cugat Manuel del Vall


-

Es pot descarregar com un PDF, RTF,TEXT,Open Office, HTML o Word.

-

El document es pot compartir i hi ha moltes opcions dins d’aquí: que el document que comparteixes només el puguis editar tu o també els altres, que el document també sigui un esdeveniment, que es pugui publicar a una pàgina web o bloc, etc.

-

Es poden penjar els documents i tenir-los sempre a l’abast, sense necessitat de llapis de memòria. Si es configura adequadament, ho pot fer servir l’usuari i els companys als quals ha donat permís. L’usuari sempre podrà elegir si les persones amb les que comparteix poden editar o no. En cas afirmatiu, les modificacions es guardaran a tots els correus automàticament.

Cinta Cugat Manuel del Vall


9.1 Creació de formularis. - A la pestanya de crear documents, hi ha una opció que posa formulari. Un cop allí està l’opció de posar el títol, el subtítol i es pot triar la tipologia de pregunta que vols per a la primera. Es poden triar entre vàries opcions:

-

Per a fer el formulari es poden anar combinant els diferents tipus de pregunta, però s’ha de tenir en compte que les respostes que s’hagin d’escriure no valdran per a fer les estadístiques amb gràfics.

-

Un cop s’han fet totes les preguntes (és sorprenentment fàcil i intuïtiu), es pot tirar el tema de fons:

Cinta Cugat Manuel del Vall


-

I vet aquĂ­ el resultat:

Cinta Cugat Manuel del Vall


Cinta Cugat Manuel del Vall


-

Quan la gent corresponent ha contestat les preguntes, es poden observar les estadístiques de les respostes. Per a poder-ho visualitzar, s’ha de buscar el document allà on s’ha guardat, obrirlo (estarà en format Excel) i prémer a “formulari” i desprès “mostra un resum de les preguntes”:

Cinta Cugat Manuel del Vall


10. Picassa 3 -

Instal·lat el programa, quan s’executa et pregunta si l’usuari desitja buscar les fotografies de tot l’equip o només les que hi ha als meus documents o les meves imatges. Un cop importades, ja es pot treballar amb elles.

-

Per editar una fotografia, s’ha de prémer dues vegades sobre ella i llavors tenim diferents opcions per a modificar-la:

-

El menú que apareix a continuació també ens permet fer moltes coses: el triangle verd és per a presentar les fotos escollides com a diapositives, el següent dibuix serveix per a fer un collage, el de la dreta per a fer un vídeo amb les fotos i, per últim, l’estrella per a fer una selecció de les nostres millors fotografies.

Cinta Cugat Manuel del Vall


-

Collage: se’n poden fer de molts de tipus. A continuació és mostren alguns exemples.

-

Enviar fotografies per correu: la veritat és que és una eina molt útil, ja que només en seleccionar les fotografies desitjades i prémer el botó d’enviar, ja es té tota la feina feta. Mentre s’envia, es pot continuar treballant amb el programa, fet que fa no perdre el temps esperant a que s’acabin d’adjuntar totes. El compte mitjançant s’envia és el de gmail.

Cinta Cugat Manuel del Vall


-

-

Per a imprimir també hi podem trobar diferents opcions, totes elles molt intuïtives i pràctiques.

Àlbums web Picasa: amb el compte de gmail es pot crear un àlbum virtual i penjar les fotografies desitjades. En el moment de carregar-les, no s’ha de fer amb una resolució senzilla (640 és suficient).

Cinta Cugat Manuel del Vall


-

Un cop creat l’à lbum, es poden situar les fotografies al mapa:

Cinta Cugat Manuel del Vall

Tutorial personalitzat  

Tutorial de gmail per a recordar al llarg del temps.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you