Page 3

TUSSEN 10:30 EN 11:30 UUR EN NA 15:00 UUR MET KORTING NAAR BINNEN!

14 13 Een hologram maak je zo Een telefoon, een stukje kunststof en een schaar. Meer heb je niet nodig om een hologram te maken. Tijdens deze workshop leer je hoe het werkt!

CHECK CINEKID.NL VOOR MEER TOFFE WORKSHOPS EN GAMES

Knuffelboom Middenin het MediaLab staat een gigantische boom: Treehugger.

Onmogelijke liefde in 3D

Het topje kun je niet zien omdat het

Denk je dat de opera iets voor je opa en oma is?

is omgeven door mist. Maar raak

Dan ken je die van kunstenaar Daniël Ernst nog niet!

de boom aan en die mist trekt

Zet een virtual reality-bril op en je belandt er middenin.

langzaam weg. Hoe harder je knuffelt,

‘Dit is mijn manier van verhalen vertellen.’

hoe meer details je ziet. Veel meer dan je ooit met je blote oog zou zien!

Een ster die verliefd wordt op de mens. Daarover gaat de 3D-opera van Daniël Ernst. ‘Het is een onmogelijke liefde’, vindt hij. ‘Want een mens leeft maar kort en een ster wordt wel miljarden jaren.’ In het stuk zie je hoe een ster geboren wordt en weer sterft. ‘Het verhaal heeft geen einde. Het gaat oneindig door.’ Wie zijn show wil zien, krijgt een Virtual Reality-bril op. En dan? ‘Je hoeft verder niks’, zegt Daniël. ‘Gewoon ontspannen. En meegaan in het verhaal natuurlijk.’ In dat laatste zijn kinderen volgens hem heel goed. ‘Die willen echt geloven in sprookjes. Volwassenen denken veel te veel na.’ Virtual reality Zelf werkt hij heel graag met virtual reality. ‘Je komt op magische plekken en kunt helemaal om je heen kijken. Het is mijn manier van verhalen vertellen. Ik vertel het verhaal alleen niet, maar je beleeft het zelf!’ De ster uit Daniëls verhaal is een operazangeres. ‘Ik hoop dat kinderen van haar onder de indruk zijn en misschien zelfs een beetje op hun hoede.’ Want als je iets voelt, vergeet je dat het maar een getekend figuurtje is. En dán is zijn show pas echt geslaagd!

BN’ERS OP CINEKID Kom masterclasses volgen met BN’ers zoals de acteurs uit Brugklas en SpangaS, Insta-ster fetching_tigerss, zangeres Berget Lewis en nog veel meer!

3

Programmakrant Cinekid 2016  
Programmakrant Cinekid 2016  

Bekijk onze programmakrant voor Cinekid Festival 2016. De krant vind je ook in de Kidsweek van week 39 en straks op ons festivalterrein. Tot...

Advertisement