Page 1

Theater de Veste & Jazzfestival Delft presenteren:

WINTERJAZZ FESTIVAL

www.facebook.com/delftcoolbluewinterjazzfestival

+

DELFT COOL BLUE Za 19 januari 2013 | 20.15 uur Theater de Veste | Delft € 35,00 | Afterparty € 7,50


Let’s Jazz! Eerste editie Delft Cool Blue

DELFT COOL BLUE

Winterjazzfestival | 19 januari 2013 | Theater de Veste | 20.30 uur In 2013 heeft Nederland er een nieuw jazzevenement bij: het Delft Cool Blue Winterjazzfestival. Voor alle muziekfanaten die ook in de winter van een lekkere lange en warme avond met mooie optredens willen genieten. Samen met Theater de Veste in Delft is er een gevarieerd programma samengesteld waarvan we alvast een deel bekend maken. Het accent van het festival ligt op eigentijdse jazz, soul, blues en latin. En natuurlijk cool jazz, bekend om zijn ontspannen sound en karakteristieke arrangementen, dat meer dan 60 jaar geleden bekendheid kreeg door o.a. Miles Davis, wiens album the Birth of the Cool tijdens de eerste editie van het Delft Cool Blue Winterjazz Festival herleeft tijdens de Rebirth of the Cool van het Cool Dawn Project. Zoals we dat van het Jazz Festival Delft gewend zijn, wordt er tijdens de afterparty keihard gefeest op de muziek van DJ Rundfunk. 18:00

Foyer

18:15

18:30

18:45

19:00

19:15

19:30

19:45

Inloop act, TBA set 1

20:15

20:30

20:45

21:00

21:30

Cool Dawn Projec

Ntjam Rosie

Rabobankzaal

Ntjam Rosie | Soul Jazz

Ramón Valle Kwartet | Latin Jazz

Aan Ntjam Rosie is het de eer om deze eerste editie van het eerste winterjazzfestival te openen. Haar warme soul-jazz combineert het beste van twee werelden. Afrika en Europa. Het album Elle ontving wereldwijde aandacht en leverde in 2012 en nominatie op voor de Edison Jazzism publieksprijs. Haar muziek is opgepikt door diverse internationale radiostations. Zij zijn het erover eens: Ntjam Rosie moet je in de gaten houden.

De Cubaanse pianist en componist Ramón Valle stond op het North Sea Jazzfestival en Montreux Jazz. Zijn spel is buitengewoon passievol, ritmisch, en vertoont een veelheid aan nuances. Valle maakte in 2012 het album ‘Flashes From Holland’, geholpen door gitarist Jesse Van Ruller. Deze voorziet de pianist met zijn subtiele gitaarstukjes die variëren van jazz tot rock, met de nodige afwisseling om de hele avond te boeien.

Ramón Valle Kwartet

Cool Dawn Project | Cool Jazz Ntjam Rosie

21:15

Inloop act, TBA set 2

Diner act, TBA

B&L Theatercafé

20:00

Cool Dawn is een tienmansformatie die de ‘Birth of the Cool’ van Miles Davis live doet herleven. Zo wordt cool jazz 60 jaar na zijn introductie weer actueel met briljante nummers die zelfs door het oorspronkelijke nonet van Miles Davis nooit zijn opgenomen. Rebirth of the Cool wordt dit seizoen live uitgevoerd met gastsolist Sjoerd Dijkhuizen (Jazzorchestra of the Concertgebouw).

Cool Dawn Project


+WINTERJAZZ FESTIVAL

Bart Wirtz Quintet 21:45

22:00

22:15

22:30

22:45

23:00

23:15

Duo, vocaal, jong talent

23:30

23:45

00:00

De Nazaten

00:15

00:30

00:45

01:00

01:15

01:30

01:45

02:00

DJ afterparty

Bart Wirtz Kwintet

Ramón Valle Kwartet

Programmagegevens onder voorbehoud / wijzigingen voorbehouden.

De Nazaten | Latin Jazz

De Nazaten

Volgens eigen zeggen spelen de Nazaten ‘bastaardmuziek’: Uit het samengaan van Afrikaanse grooves, blaasmuziek uit New Orleans, Surinaamse Kaseko en Europese jazz onstaat een energieke mix. In de naam van dit orkest klinken de echo’s door van de fanfarecorpsen van Paramaribo. Maar dan wel in de variant zoals die gespeeld wordt na het officiele deel van de avond en tot diep in de nacht. De krankzinnige mix van stijlen helpt je de avond door. Horen wordt dansen!

Bart Wirtz Kwintet | Straight ahead Jazz

Saxofonist Bart Wirtz is onder meer bekend van het hardjazz-collectief Monsieur Dubois. Voor het maken van zijn album iDreamer verlegde hij letterlijk en figuurlijk grenzen. Hij trok zich terug in New York en zocht een sterke band bij elkaar om de plaat mee op te nemen. Het resultaat mag er zijn. Volgens Jazzism Magazine is Wirtz een van de grootste talenten in Nederland op dit moment en “spat de chemie eraf”.

DJ Rundfunk

DJ Rundfunk | Afterparty

Rundfunk staat bekend om hun scherpe platenkeuze van rauwe en funky grooves, of die nu uit New Orleans, Colombia, Ghana of gewoon van bij je om de hoek komen. De mannen van Rundfunk doen niets liever dan een dansvloer aan het dansen zetten op jazz. Voor het Delft Cool Blue Winterfestival gaat alles wat goed naar jazz ruikt mee in de platentas, van ruige swing en rhythm & blues tot vettig groovende souljazz, hiphop, samba, breakbeats en latin.


Theater de Veste & Jazzfestival Delft presenteren:

DELFT COOL BLUE +

WINTERJAZZ FESTIVAL Let’s Jazz…

Reserveer je ticket vóór 30 november a.s. via www.theaterdeveste.nl en maak bovendien kans op een jaarabonnement (2013) op Jazzism Magazine. De winnaar wordt tijdens het festival bekend gemaakt.

Jazz weekend break

Het Hampshire Hotel Delft Centre is ons favoriete logeeradres tijdens de jazzweekenden in Delft. Het hotel ligt op een steenworp afstand van Theater de Veste en ideaal te combineren met een bezoek aan het Theater. Speciaal voor u hebben wij voor de nacht van 19 januari 2013 de speciale prijs van € 99,50 voor een 2-persoonskamer inclusief ontbijt. Met uw reserveringsbewijs van Theater de Veste boekt u rechtstreeks bij het Hampshire Hotel Delft Centre met deze muzikale korting.

VIP-arrangement

Let op: er is ook een VIParrangement te reserveren: met diner, vip-concert op uitnodiging en toegang tot het festival! € 75 | aanvang 18.00 uur Informatie en kaartverkoop via www.theaterdeveste.nl

Join the party!

Met een aantrekkelijke jongerenkorting naar Theater de Veste? Het kan met de Cultuurkaart, de inVESTEgation kaart en je studentenpas. Hou voor de korting op het Delft Cool Blue Winterjazzfestival 2013 de website www.theaterdeveste.nl in de gaten.

Za 19 januari 2013 | 20.15 uur Theater de Veste | Delft € 35,00 | Afterparty € 7,50

Auto


Vanuit de richting Den Haag en de richting Rotterdam is Delft te bereiken via de A13. Vanaf de snelweg neemt u afslag 9 Delft/Pijnacker (IKEA). Onderaan de afslag richting centrum (volg pakeerborden ‘Zuidpoort’). Bij het tweede stoplicht gaat u linksaf de Julianalaan in. Bij de volgende stoplichten rechtsaf de Mijnbouwstraat in. Aan het eind van de Mijnbouwstraat bij de stoplichten rechts de Michiel de Ruyterweg op. Over het Rijn-Schie kanaal (Michiel de Ruyterweg) gaat u bij de stoplichten links en dan eerste afslag rechts voor de Zuidpoort Parkeergarage naast het theater. De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de spoorlijn in Delft, waardoor het centrum regelmatig opgebroken is. In verband met de drukte op zaterdag en de werkzaamheden verzoeken wij u rekening te houden met extra reistijd.

Fiets

Direkt tegenover de ingang van Theater de Veste vindt u de bewaakte fietsenstalling van Biesieklette. Het dagtarief is 50 eurocent (het eerste uur is gratis). Op zaterdag kunt u er van 8.30 tot 2.30 uur ’s nachts terecht.

Openbaar Vervoer


Delft is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Elke 10 minuten tot kwartier stopt er een trein op Delft Centraal. De nachttrein (tussen 1 en 6) doet ook Delft aan. Theater de Veste ligt op ruim 5 minuten loopafstand van station Delft, waar ook tramlijn 1 stopt (Den Haag/Delft). Diverse stads- en streekbussen stoppen bij de halte ‘Zuidpoort’ naast het theater.

Delft Cool Blue Jazzfestival  
Delft Cool Blue Jazzfestival  

Delft Cool Blue Jazzfestival