LEVEN! magazine regio Den Haag #39

Page 48

NU PROJECTONTWIKKELING

KAN NIET BESTAAT NIET

Van succes in de muziek naar succes in het vastgoed. Hagenaars Edwin Jansen en Raymond Rijnaars van NU Projectontwikkeling krijgen het voor elkaar. Gedreven door passie en frustratie houden ze net zo lang vol totdat hun doel bereikt is. Wat dat dan ook is.

D

e heren kennen elkaar al een leven lang en vormen een gouden duo. Edwin Jansen ontdekte Anouk tijdens een optreden in De Paap. Hij vond dat zij volkomen onterecht in het achtergrondkoortje stond en besloot daar verandering in te brengen. “Ik ben een band om haar heen gaan bouwen. De wereld in met deze artiest! Ik heb Barry Hay van Golden Earring gesmeekt om naar haar te komen luisteren. Hij was razend enthousiast en via hem zijn we binnengekomen bij platenmaatschappijen. Een megadoorbraak. Terwijl niemand toen op rock zat te wachten. Daarna zijn Raymond (Rijnaars) en ik in mijn huiskamer begonnen met AT Productions. Plank op schragen als tafel en aan de slag. Vanuit passie hebben we het bedrijf opgebouwd, steeds met een nieuwe toevoeging, zoals een boekingsbureau, evenementenorganisatie en een theaterbureau. Terwijl we geen verstand hadden van muziek. Wel feeling en een rotsvast geloof in Anouk. Op een gegeven moment hadden we ruim vijftig man personeel en sterren als Kane, DI-RECT en het internationaal succesvolle Within Temptation in ons bestand.”

Van niets naar iets Het is de rode draad in hun succesvolle werkwijze: iets zien, een sprankeling voelen, erin geloven en er volledig voor gaan. Terwijl de omgeving ervan overtuigd is dat het niet kan. Rijnaars: “Wij denken altijd: waarom is het er niet? Of: waarom is het niet goed genoeg? Als we het nou eens anders doen? We gaan er blanco in om ons vervolgens te verdiepen in de materie, kennis te vergaren en topmensen om ons heen te verzamelen. Al doende worden we volwaardige gesprekspartners. Het begint altijd náást onze bezigheden, LEVEN! 48

via toevalligheden. En dan maken we er een bedrijf van. Het is fantastisch om dat met nieuwe mensen te doen, om met veel energie en gezond verstand vastgeroeste denkbeelden omver te gooien.”

Anders doen Jansen werd gevraagd voor de jury van Idols. Rijnaars bracht Woezel en Pip samen met Dinand Woesthoff op de markt naar een idee van Guusje Nederhorst. Rijnaars: “We zouden één boekje met cd uitbrengen, het werd een hele reeks plus een animatieserie op tv, theatershows, branded producten, etc. Toen Tim Akkerman opstapte bij DI-RECT hebben we voor BNN het programma Wie is DI-RECT? gemaakt. In tien delen op zoek naar een nieuwe leadzanger. Frustratie en passie dreven ons voor de zoveelste keer: het kan toch niet dat zo’n band uit elkaar valt? Er zijn maar weinig mensen die