Page 1


TIEN VRIJ GELEGEN VILLA’S – BUITENVOORDE

Bewust buiten en vrij wonen


Waar u als bewoner een rijkdom aan landschap ervaart


Inhoud Een uniek thuis respectvol gebouwd midden in het landschap

04

Een buitenkans die niet vaak voorkomt...

06

Verrijking van de natuurbeleving

10

Wonen in een landschap, te midden van het groen 12 Een eigen (t)huis creĂŤren

16

Keuze uit 4 verschillende woningtypen

18

Gezinsvilla

20

Woon-/werkvilla

24

Levensloopvilla

28

Plusvilla

32

Nul Op De Meter: helemaal van nu!

36

Technische omschrijving

38

Colofon

40


BUITENVOORDE } 04|05

Een uniek thuis respectvol gebouwd midden in het landschap Buitenvoorde, tien villa’s die voor een uniek thuisgevoel zorgen, respectvol gebouwd in de schitterende landelijke omgeving op de rand van Leidschendam-Voorburg. Tussen het vele lommerrijke groen, nabij het water van de Vliet en met eeuwenoude landgoederen en boerderijen als karakteristieke ijkpunten. Bovendien ligt Buitenvoorde op een steenworp afstand van het stadse leven van Den Haag en Leiden, wat u ter plaatse nauwelijks merkt dankzij de landelijke rust, groen omgeven ruimte en het water met zachte oevers. Zo worden de tien villa’s van Buitenvoorde organisch opgenomen in de landelijke omgeving waar het groene tapijt tot aan de voordeur rijkt.


Wonen midden in een rustgevend natuurlandschap met een rijke historische waarde


Kasteel Duivenvoorde

VO

OR

WA S

SC

SE

NA

AR

HO TEN

>>

>>

BUITENVOORDE } 06|07

N440

IET

VL

N44

M

A

A4

N14

IET

VL

N447

Den Haag << N

DE AG

HA

A12

LeidschendamVoorburg

A4

A13

<<

RO TT

ER D

AM

A4

A12

N447

DA

ER

T MS

>>

UTRECHT >>

TT RO M

DA ER >>


Een buitenkans die niet vaak voorkomtâ&#x20AC;Ś

Een buitenkans zoals die niet vaak voorkomt: eigentijds en onderscheidend wonen in een luxe villa die gelegen is midden in een rustgevend natuurlandschap met een rijke historische waarde. Met volop groen van de omringende weilanden en bebossing, het attractieve water van de eeuwenoude Vliet en een zichtbaar rijke historie dankzij onder meer Kasteel Duivenvoorde stammend uit de 13e eeuw. Dicht bij de kilometerslange kustlijn en voorzieningen van Den Haag, op een steenworp afstand van steden als Rotterdam en Amsterdam en met uitstekende verbindingswegen op 10 minuten rijafstand. Zoals Buitenvoorde vandaag de dag een geliefde vestigingsplaats is, zo was dat eeuwen geleden ook al zoâ&#x20AC;Ś


BUITENVOORDE } 08|09


â&#x20AC;&#x153;De bewoners zullen echt het gevoel hebben op te gaan in de omgeving, dankzij de lange zichtlijnen en weidse blikken.â&#x20AC;?


BUITENVOORDE } 10|11

“In Buitenvoorde zijn de bewoner en de bezoeker te gast in het landschap. De villa’s zijn dan ook met respect voor het landschap toegevoegd.”


Verrijking van de natuurbeleving Buitenvoorde maakt onderdeel uit van het gebied Vlietvoorde, dat een aantrekkelijk decor vormt voor recreatie. Via de Vliet is er bijvoorbeeld een directe vaarverbinding naar Amsterdam, Leiden en Rotterdam. Ideaal voor mensen met een sloep of motorboot. Nieuwe wandel- en fietsroutes en ruiterpaden worden onderdeel van het landschap van Vlietvoorde. Deze zijn gelinkt aan de groene beleving en aanwezige historische elementen. Het plan Buitenvoorde gaat onderdeel uitmaken van deze aantrekkelijke landschapsstructuur. Uiteraard met de nodige rustpunten met weids uitzicht over het water of juist beschut tussen de bomen. Benutting en verrijking van de natuurbeleving is dan ook belangrijk. Dit thema staat centraal bij de ontwikkeling van Buitenvoorde. De bewoner is als het ware gast in het landschap. Waar planvorming meestal start met het ontwerpen van woningen of met een stedenbouwkundig ontwerp is er bij Buitenvoorde juist voor gekozen om bij het ontwerp het landschap en de bestaande omgeving centraal te stellen en daar de villa’s organisch in op te nemen.

“Buitenvoorde ligt in een waardevol cultuurhistorisch en landschappelijk gebied met van oudsher schitterende buitenplaatsen. Deze omgeving respecteren, in combinatie met de wens voor woningbouw, resulteerde in een passende en bijzondere ontwikkeling van het gebied. Wat ons plan onderscheidend maakt, is de focus op het landschap dat bestaat uit twee grotere bosstroken en een tussenliggend groen tapijt, de koppeling met het ecologische systeem en daarin de gewenste ligging van de villa’s. Het behoud en de verdere inrichting van het waardevolle landschap is echt de drager van deze ontwikkeling. Het is een bijzonder ‘coulisselandschap’ met een afwisseling van open ruimtes en bosschages waardoor de toekomstige bewoner veel diepte en ruimte ervaart.”

ANDREW VAN EGMOND - ONTWERPER VAN HET LANDSCHAP


BUITENVOORDE } 12|13

Wonen in een landschap, te midden van het groen Het landschap in Buitenvoorde is zorgvuldig en met oog voor detail ontworpen en het groen is met aandacht gekozen; van het groene tapijt dat tot letterlijk aan de voordeur rijkt tot de subtiel geplaatste bloemen in het veld. Elke woning is gelegen op een eigen privĂŠkavel van 450 m2. Het overige gebied, met uitzondering van de centrale weg door het plangebied, wordt gezamenlijk eigendom van de 10 woningeigenaren. De centrale weg wordt eigendom van de gemeente. PrivĂŠ- en gezamenlijk gebied lopen ogenschijnlijk in elkaar over, maar zorgvuldig aangebrachte hagen, plantvakken, begroeiing en groen zorgen voor privacy en geborgenheid rondom de woningen. Strategisch ontworpen zichtlijnen in het landschap, en een doordachte positionering van woningen, zorgt enerzijds voor samenhang in het plan en anderzijds voor het gevoel van een eigen domein binnen een groter geheel.


Beheer en onderhoud Om blijvend van het landschap en haar kwaliteiten te genieten, dient het landschap op regelmatige basis te worden onderhouden. Het eigendom, beheer en onderhoud van het gezamenlijk deel van het landschap is in handen van de bewoners door middel van een op te richten beheersvereniging. Op basis van een vooraf opgesteld onderhoudsplan wordt het onderhoud gepland en uitgevoerd, waarbij de eigenaren gezamenlijk regie houden over de uitvoering en het beheer hiervan. Er zijn echter spelregels om de kwaliteit van het plan te waarborgen, zoals bepalingen over bijvoorbeeld het voorkomen van erfafscheidingen en het behoud van het openbare karakter van het landschap. Het onderhoud wordt het eerste jaar na oplevering in opdracht van Blauwhoed uitgevoerd. Daarna zijn de bewoners hiervoor zelf verantwoordelijk.


BUITENVOORDE } 14|15

“Buitenvoorde ligt in een waardevol cultuurhistorisch landschappelijk gebied met van oudsher schitterende buitenplaatsen”


BUITENVOORDE } 16|17

Een eigen (t)huis creĂŤren Bijzonder aan Buitenvoorde is dat de villaâ&#x20AC;&#x2122;s qua vorm aan boerderijen refereren en qua architectuur op de omgeving aansluiten dankzij het gebruik van bijzondere en natuurlijke materialen, zoals vergrijsd hout en baksteen in verschillende kleurtinten. Bovendien kan van de villa een echt (t)huis worden gemaakt met volop ruimte om de eigen levensstijl en smaak uit te drukken. Gekozen kan worden uit vier verschillende basistypen woningen, allen ontworpen door Zilt Architecten, als uitgangspunt voor verdere individualisering.


“Bewoners ervaren een doorkijkje van de ene kamer naar de andere.”

“Architectonisch hebben we gekozen voor landschappelijk ogende villa’s, met een flauw hellend dak, die op natuurlijke wijze in de omgeving lijken opgenomen. ‘Landschappelijk’ heeft vaak horizontale lijnen in zich en die hebben we op verschillende manieren in het ontwerp teruggebracht. Niet alleen door de noklijn in de breedte te leggen om de boerderij-uitstraling te bereiken, maar ook bijvoorbeeld door iedere villa aan één zijde van een lange haag te voorzien. Deze haag zorgt bovendien voor het entreegevoel van de eigen villa en voor de borging van een stuk privacy.”

“Wij ontwerpen niet een huis, maar een ‘thuis’. Dat is het gevoel dat het huis oproept zodra je de voordeur binnenstapt en zo’n sfeer creëren vraagt om een andere manier van denken. Waardevol aan Buitenvoorde is dat dit thuisgevoel al bij de entree van de villawijk ontstaat. Zodra bewoners de brug over zijn, voelt het als een warm welkom.”,

JENNY VAN HEERINGEN - ZILT ARCHITECTEN


BUITENVOORDE } 18|19

4B

8C

3A

7B 10 A

2C

6A

1A

5B 9C

Kleur baksteen A

B

C


Keuze uit 4 verschillende woningtypen Toekomstige bewoners kunnen per perceel uit vier verschillende woningtypen kiezen. De verschillende woningen bieden tal van mogelijkheden die tegemoetkomen aan individuele woonwensen. De toekomstige bewoner kan bijvoorbeeld kiezen voor een meer ‘traditionele’ functieverdeling waar beneden wordt gewoond en boven wordt geslapen, maar er is ook een flexibele levensloopvilla, waarbij zowel het wonen als het slapen op de begane grond kan plaatsvinden. Tevens is er een villa met de mogelijkheid voor werken aan huis en een ‘extended family’ villa met een aparte woon- en slaapruimte voor bijvoorbeeld een inwonend familielid of een au-pair.


BUITENVOORDE } 20|21

Gezinsvilla VILLA MET VEEL RUIMTE EN PRAKTISCHE INDELING Voor gezinnen met kinderen biedt de gezinsvilla alle vrijheid. In deze villa geniet u van een grote leefkeuken en riante woonkamer waar u met z’n allen kunt vertoeven aan het eind van een werken schooldag. Aan ruimte geen gebrek, want er zijn maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers. Eén van de slaapkamers heeft

een luxe badkamer en-suite. Op de begane grond komt een berging/bijkeuken voor alle gezinswas; hiervoor is ook een stortkoker in het huis aanwezig. Om alle ruimte optimaal te benutten, is er ten slotte een ruime vliering.


BEGANE GROND

18000 5756

3794

4120

3320

BIJKEUKEN

CARPORT

4090

WOONKAMER

10000

10000

4090

TERRAS (INDICATIEF)

4320

KAST

wp

2962

KAST

SPEELKAMER mk

wm wd

HAL

4520

3850

3970

3320

18000

OPTIES • Een mooie vide die de woonkamer/leefkeuken extra ruimtelijk maken en voor mooi licht inval zorgt

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.

MEERWAARDE GEZINSVILLA • Woonoppervlakte van ca. 229 m2 • Gezellige leefkeuken • Bijna 9 m brede woonkamer met schuifpuien naar de terrassen • Bijkeuken nabij de keuken


BUITENVOORDE } 22|23

VERDIEPING

18000 5656

3794

4050

SLAAPKAMER 4

3545

3543

SLAAPKAMER 3

SLAAPKAMER 2

10000

VLIZOTRAP

1080

OPTIE VIDE OVERLOOP

SLAAPKAMER 5

BADKAMER 1

BADKAMER 2

3915

2705

2730 18000

4000

MEERWAARDE GEZINSVILLA • Eén masterbedroom met privé badkamer en drie slaapkamers van verschillende grootte • Volop bergruimte dankzij een royale vliering • Praktische stortkoker voor de gezinswas OPTIE • Kies – op de plek van een slaapkamer – voor een sfeervolle vide met fraaie lichtinval en ruimtelijke werking

3015

6007

SLAAPKAMER 1


10000 VLIZOTRAP

10000

ZOLDERVERDIEPING

18000

ZOLDER

18000

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.


BUITENVOORDE } 24|25

Woon-/werkvilla MET MOGELIJKHEID VOOR BEDRIJF/PRAKTIJK AAN HUIS Deze villa biedt een bijzonder praktische indeling, waardoor u een eigen bedrijf of praktijk aan huis (en de fiscale voordelen hiervan) kan realiseren. Zo kunt u een eventuele kantoor-, bedrijfs- of praktijkruimte voorzien van een eigen voordeur en toilet. Verder is het huis zelf voorzien van allerlei luxe toepassingen, zoals een

gezellige woonkeuken, inloopkast bij de masterbedroom en een fraaie vide. Er zijn vier slaapkamers en ook twee badkamers aanwezig. De auto parkeert u in eigen garage, zodat eventueel (werk)bezoek naast de deur kan parkeren.


BEGANE GROND

18000 5680

8326

3337

2235

TERRAS (INDICATIEF)

4612

WOONKEUKEN GARAGE

5860

10000

10000

WOONKAMER

KAST

GANG

5125

1700

3384

mk

WERKRUIMTE

3115

1045

3337

18000

OPTIE • Voeg een vide toe voor nog meer ruimtelijke ervaring van de woonkeuken/woonkamer

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.

MEERWAARDE WOON-/WERKVILLA • Woonoppervlakte van ca. 212 m2 • Kantoor/praktijkruimte aan huis met mogelijkheid voor een eigen voordeur • Fraaie woonkeuken • Heerlijke woonkamer met veel lichtinval • Royale garage


w

BUITENVOORDE } 26|27

VERDIEPING

18000 4011

1126

3955

4300

SLAAPKAMER 3

SLAAPKAMER 2

VLIZOTRAP

10000

5750

OPTIE VIDE

KAST

OVERLOOP

SLAAPKAMER 4 10000

2433

wm /wd

INLOOPKAST BADKAMER 2

4011

980

1820

BADKAMER 1

2470 18000

4020

MEERWAARDE WOON-/WERKVILLA • Eén masterbedroom met walk in closet en privé badkamer en drie slaapkamers van verschillende grootte • Fraaie bordestrap met royale overloop • Volop bergruimte dankzij een royale vliering OPTIE • Kies voor de vide voor nog meer licht inval en ruimtelijk gevoel van de woning

2275

4325

SLAAPKAMER 1


10000 VLIZOTRAP

10000

ZOLDERVERDIEPING

18000

ZOLDER

18000

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.


BUITENVOORDE } 28|29

Levensloopvilla DE FLEXIBELE TOEKOMSTGERICHTE VILLA Deze villa biedt veel toekomstgerichte mogelijkheden. In deze woning kunt u uw hele leven wonen, want deze woning speelt in op alle levensfases waar u gelukkig oud kunt worden. Op de begane grond is een royale woonruimte, slaapkamer, badkamer, wasruimte en veel bergruimte. Verder is er een prachtige vide.

Optioneel heeft u in de toekomst de mogelijkheid voor het plaatsen van een (personen)lift. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers en een gezellige tweede woon- of werkkamer of zelfs een 4e slaapkamer is mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om pas op latere leeftijd de begane grond aan te passen naar wonen en slapen.


BEGANE GROND

18000 6130

6060

3587

TERRAS (INDICATIEF)

TERRAS (INDICATIEF)

BIJKEUKEN 2090

4765

WOONKAMER

10000

10000

wm wd

KAST / OPTIE LIFT

BERGING

KAST

KAST

4334

SLAAPKAMER 1

3982

WOONKEUKEN

BADKAMER 1

mk

3490

2000

ENTREE

3210

4110

3605

18000

OPTIE • Nog niet toe aan een gelijksvloers woon/slaapprogramma? Verruim de woonkamer of maak van de slaapkamer op de begane grond een separate werkkamer.

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.

MEERWAARDE LEVENSLOOPVILLA • Woonoppervlakte van ca. 224 m2 • Prachtige vide voor extra licht inval bij de leefkeuken • Separate bijkeuken nabij de keuken • Slaap- en badkamer op de begane grond • Ruimte voor een optionele lift


w

BUITENVOORDE } 30|31

VERDIEPING

18000 3375

6030

SLAAPKAMER 3 2006

3620

2715

VIDE ENTRESOL

KAST / OPTIE LIFT

10000

SLAAPKAMER 2

5580

SLAAPKAMER 1

BADKAMER 3 VIDE

BADKAMER 2

3915

2635

2830 18000

MEERWAARDE LEVENSLOOPVILLA • Drie royale slaapkamers • Eén masterbedroom met privé badkamer • Tweede woon-, werk- of (optionele) slaapkamer • Volop bergruimte dankzij een royale zolder met vaste trap OPTIE • Maak van de tweede woonkamer een werkkamer of een extra slaapkamer

3740

4160

10000

OPTIE DEUR


10000 10000

ZOLDERVERDIEPING

18000

VIDE

ZOLDER

18000

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.


BUITENVOORDE } 32|33

Plusvilla DE VILLA VOOR DE “EXTENDED FAMILY” Deze villa biedt mogelijkheden te over. Het zijn als het ware twee huizen in één, gericht op bijzondere woonsituaties, die over voldoende privacy beschikken en tegelijkertijd over volop ruimte beschikken. Ideaal als u bijvoorbeeld een ouder of au pair in huis neemt. Of voor een gezin met een hulpbehoevend kind

(met extra slaapplaats voor bijvoorbeeld een mantelzorger). Het huis heeft één centrale entree, met twee separate inpandige opgangen naar de verschillende woningen. De extended familievilla is ook uitstekend geschikt om de droom van het runnen van een eigen Bed & Breakfast waar te maken.


BEGANE GROND

9850 6620

KANGOEROE-WONING 5460

1990

2220

TERRAS (INDICATIEF)

TERRAS (INDICATIEF)

10000

10000

4250

WOONKAMER

4396

WOONKAMER

SLAAPKAMER

WOONKEUKEN

BERGING

HAL

3400

KAST

mk

4150

HAL

ENTREE KANGOEROEWONING

OPTIE DEUR IPV RAAM

HAL ENTREE HOOFDBEWONER

5100

950

1100

2000 18000

1220

3010

1300

OPTIE • Voeg een eigen toegangsdeur toe voor de ‘tweede’ woning voor nog meer privacy van au pair of ouder

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.

MEERWAARDE PLUSVILLA • Woonoppervlakte van ca. 229 m2 • Separate woning voor bijvoorbeeld een ouder of au pair • Woonkamer/leefkeuken met fraaie vide

1800


wonin

BUITENVOORDE } 34|35

VERDIEPING

18000 3180

3190

3390

1900

1713

VIDE

3630

WASKAMER

2750

SLAAPKAMER 2 SLAAPKAMER 1

10000

10000

WALK-IN

5900

4185

VLIZOTRAP

SLAAPKAMER 3

SLAPEN OF WONEN

VIDE

KAST

17650 18000

MEERWAARDE PLUSVILLA • Drie royale slaapkamers • Grote badkamer en een separaat toilet • Volop bergruimte dankzij een royale vliering met vaste trap • Tweede woon-/speelkamer OPTIE • Maak van de tweede woonkamer een werkkamer of een extra slaapkamer. Er is zelfs een mogelijkheid om nog een vijfde slaapkamer te realiseren.


VIDE

10000 VLIZOTRAP

10000

ZOLDERVERDIEPING

18000

VIDE VIDE

ZOLDER

18000

Getoonde plattegronden zijn niet op schaal weergegeven.


BUITENVOORDE } 36|37

Nul Op De Meter: helemaal van nu! Alle duurzaam aangelegde villa’s binnen landgoed Buitenvoorde zijn energieneutrale Nul op de meter-woningen. Hierdoor zijn er bij normaal gebruik geen energielasten*; duurzaam, comfortabel en innovatief. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd (met verhoogde kierdichtheid), hebben een hoogwaardig mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning, zijn voorzien van zonnepanelen op het dak en kennen comfortabele vloerverwarming met een warmtepomp. Bovendien zorgt de moderne installatie en thermostaat. UW VOORDELEN • U wekt dus zelf uw energie op • U bepaalt zelf wat u daarvan gebruikt • U komt uit op nagenoeg geen energieverbruik op uw energienota bij normaal gebruik* • U heeft het in de winter altijd heerlijk warm in huis • U geniet in de zomer van een passende koelte

“Waar uw liefde voor duurzaamheid beantwoord wordt.”


* Normaal gebruik wil zeggen onder standaard klimaatcondities en bij een gemiddeld gebruik en met een bewust woongedrag is nul op de meter goed haalbaar.


BUITENVOORDE } 38|39

Technische omschrijving TERREININRICHTING Het plangebied wordt ingericht conform het terrein­inrichtingsplan van landschapsarchitect Andrew van Egmond. De privékavels en het ­gezamenlijke landschap lopen in elkaar over. Het privékavel (tuin) wordt als gazon ingezaaid en het kavel wordt voorzien van een, op de woning aansluitend, terras. Het terras wordt gevormd door Klostermann terrasplaten type ‘Massimo’. Per woning is 25 m2 terras in te delen. De exacte ligging en vorm van het terras wordt door de koper in overleg met verkoper en/of architect, en binnen de door de gemeente in het bestemmingsplan vastgelegde kaders en eisen, vast­ gesteld. Onder de in het plan aanwezige bestratingen wordt 10 cm schoon zand aangebracht. Tegen de kavelgrens, grenzend aan het naast­ gelegen openbaar gebied, wordt langs één woningwand een blijvend groene haag (ca. 1,8 m hoog) aangebracht. Aan één lange zijde van deze haag ligt een betonband ter begeleiding van de haag. De haag wordt uitgevoerd conform het terreininrichtingsplan. Het bijzondere, landschappelijke, karakter van het plan laat geen verdere erfafscheidingen toe. De hoofdcontour van de erfgrens van de woningkavels zal worden gemarkeerd met vier ‘kavelstenen’. De woning wordt vanaf de centraal in het plangebied gelegen (openbare) toegangsweg ontsloten door middel van een rijbaan (conform het terreininrichtingsplan). Aan de inrichting en het gebruik van het (gezamenlijke) deel van het plangebied worden door middel van een beheervereniging en een beheersplan voorwaarden verbonden. GEVELS De buitengevels van de woning, en eventueel bijbehorende berging of carport (afhankelijk van het woningtype), worden gemetseld in een door de architect gekozen metselsteen, uitgevoerd in een stootvoegloos metselverband en voorzien van een verdiepte voeg. De door de architect geselecteerde kleuren en type metselsteen worden

weergegeven in een kleur- en materialenstaat. Een deel van de buitengevel op de begane grond wordt uitgevoerd als een geïsoleerde houten frame voorzien van een geprofileerde houten betimmering. In de luchtspouw van de buiten­ gevels wordt isolatie aangebracht. BUITENKOZIJNEN, -RAMEN EN -DEUREN Alle gevelkozijnen, -ramen en -deuren van de woning worden uitgevoerd in aluminium (antraciet gekleurd). De kozijnen worden voorzien van de nodige voegband en vochtkeringsstroken voor een goede waterdichte en luchtdichte afwerking. De aluminium gevelkozijnen worden gemonteerd in houten stelkozijnen. DAKEN Op de hellende dakelementen worden keramische dakpannen verspringend gelegd aangebracht, inclusief benodigde gevelpannen, ven­ tilatiepannen, nokvorsten e.d. In het dak wordt op meerdere plaatsen een dakraam geplaatst voorzien van zonwerende en vuilafstotende beglazing. Het openen en sluiten van het dakraam is elektrisch te bedienen. De woning heeft een compleet zonnepanelen­systeem voor het opwekken van elektrische energie uit zonlicht. De zonnepanelen zijn geïntegreerd in het dakvlak. BINNENWANDEN De dragende wanden van het casco van de woning en aangebouwde berging worden uit­ gevoerd in kalkzandsteen. De binnenspouw­ bladen als onderdeel van de gemetselde en houten gevels worden uitgevoerd in kalkzandsteen. BINNENKOZIJNEN EN -DEUREN De binnendeurkozijnen worden uitgevoerd als houten kozijnen zonder bovenlicht, fabrieks­ matig afgewerkt in lichte kleur. Bij de binnendeurkozijnen worden geen houten onderdorpels aangebracht. De binnendeuren worden uitgevoerd als stompe binnendeuren, fabrieksmatig afge-

werkt in lichte kleur. De deur van de hal naar de woonkamer is voorzien van een grote glas­ opening. TRAPPEN EN BALUSTRADEN De trap van de begane grond naar de eerste verdieping is een open trap, uitgevoerd in hardhout. De trap van de eerste verdieping naar de zoldervloer is afhankelijk van het woningtype een hardhouten open trap of een vurenhouten vlizotrap. Aan één zijde van de trap wordt tegen de wand een houten leuning gemonteerd. Het trapgat wordt afhankelijk van het woningtype afgeschermd door een houten spijlen hekwerk of een binnenwand met houten afdeklat. BEGLAZING In de aluminium gevelkozijnen van de woning wordt 2-laags hoog rendement isolerende beglazing toegepast, in zonwerende uitvoering. De glasopening in de binnendeur tussen de entreehal en de woonkamer wordt voorzien van blank veiligheidsglas. SANITAIR De woning wordt standaard uitgerust met wandclosetten, fonteinen, wastafels en ligbad van Villeroy & Boch. Kranen en douches zijn van Grohe en Grohtherm. WANDAFWERKING De binnenwanden worden behangklaar afgewerkt, voor zover niet betegeld of gespoten en behoudens die van de meterkast en technische ruimte. Behangklaar afgewerkt wil zeggen dat de wanden voldoende vlak zijn, zodat eenvoudig behang aangebracht kan worden. VLOERAFWERKING De betonvloeren van de woning worden afgewerkt met een circa 6 cm dikke cement dekvloer. De vloeren voldoen aan de vereiste vlakheid voor vloeren van woningen. Voor de vloertegels


van toiletruimte en badkamer is een stelpost beschikbaar, te besteden bij de door de aannemer aan te wijzen tegelshowroom. PLAFONDAFWERKING De betonplafonds worden afgewerkt met structuurspuitwerk in de kleur wit, met uitzondering van het plafond van de meterkast en technische ruimte, deze worden niet afgewerkt. SCHILDERWERK De houten betimmeringen aan de buitengevel en aan het dak worden niet verduurzaamd. Alle overig daarvoor in aanmerking komend binnen timmerwerk wordt geschilderd, in een nader door de architect te bepalen kleur. Bij de ­hardhouten verdiepingstrap worden de bomen, spillen, afdeklatten en hekken blank gelakt. De treden blijven onbehandeld, alleen blanke grondlak. KEUKEN De woning wordt zonder keukeninrichting opgeleverd. De standaard installatiepunten worden afgedopt aangebracht. De koper kan na oplevering de gewenste keukeninrichting plaatsen. GASINSTALLATIE De woningen zijn niet voorzien van een aan­ sluiting op het aardgasnet. VERWARMINGSINSTALLATIE De woning wordt verwarmd door middel van een bodem warmtepomp in combinatie met laag temperatuur vloerverwarming in alle verblijfsruimten. De opstelplaats van de warmtepomp en de boiler kan verschillen per woningtype. In de badkamer wordt een elektrische sierradiator geplaatst in de kleur wit. VENTILATIE-INSTALLATIE De woning wordt uitgerust met een CO2 gestuurde warmte terugwin installatie (WTW). Het venti-

latiesysteem wordt geregeld door een CO2 sensor, aangebracht in de woonkamer. Met deze sensor kan het ventilatiesysteem ook handmatig (tijdelijk) in een hogere stand worden gezet. De keuken, toiletruimte, berging (ruimte met wasmachine opstelplaats) en badkamers worden mechanisch afgezogen. In de verblijfs­ruimen wordt vooraf verwarmde verse buitenlucht ingeblazen. De afzuigopeningen in wand of plafond worden afgedekt met een kunststof ventiel. ELEKTRISCHE INSTALLATIE De elektrameter wordt in de meterkast in de woning geplaatst en voorzien van een groepenkast. De installatie wordt aangelegd volgens het centraaldozen systeem en voldoet aan de eisen gesteld in NEN 1010 en het Bouwbesluit, alsmede aan de eisen van het Nutsbedrijf. Alle wand­ contactdozen zijn voorzien van randaarde. SMART In de meterkast van de woning wordt een ­Inhome Connectivity systeem (wifi) aangelegd. De woning wordt voorzien van een aantal rookmelders, geplaatst op de volgens de voor­ schriften benodigde locaties, aangesloten op het lichtnet en onderling gekoppeld. Tenminste 1 rookmelder wordt uitgevoerd als een Smart Rookmelder waarmee communicatie mogelijk is met uw mobiele telefoon of tablet. De woning wordt voorzien van een belinstallatie met drukknop buiten, trafo in de meterkast en schel in de entreehal. De deurbel wordt uit­ gevoerd als een Smart Deurbel waarmee com­ municatie mogelijk is met uw mobiele telefoon of tablet. De keuken en de hoofdslaapkamer worden ieder voorzien van 1 wandcontactdoos in combinatie met een USB aansluiting voor het opladen van uw mobiele telefoon.

Deze thermostaatregeling wordt uitgevoerd als een Smart Thermostaat waarmee communicatie mogelijk is met uw mobiele telefoon of tablet. ALGEMEEN Deze beknopte Technische Omschrijving geeft de kwaliteit op hoofdlijnen weer. Aan deze beknopte Technische Omschrijving kunnen geen rechten worden ontleend. Bij de verkoopgesprekken met de makelaar wordt de uitgebreide Technische Omschrijving uitgereikt.


BUITENVOORDE } 40

Colofon Neem contact op met:

Makelaar

Realisatie

KORFF DE GIDTS MAKELAARDIJ 070 355 84 00 info@korffdegidts.nl www.korffdegidts.nl

NIERSMAN 071 560 13 50 info@niersman.com

Buitenvoorde is een ontwikkeling van: BLAUWHOED verkoop@blauwhoed.nl www.blauwhoed.nl

DISCLAIMER De gegevens die in de documentatie – onder meer bestaande uit de situatietekening(en), artist impression(s) en foto’s – of anderszins zijn verstrekt met betrekking tot de woonomgeving, betreffen de ten tijde van het opstellen van deze documentatie te verwachten situatie. Op grond van (wijzigingen in) het bestemmingsplan, overige planologische wijzigingen en/of handelen van de gemeente, andere overheden en derden kunnen wijzigingen in de verwachte woonomgevingen worden aangebracht. Aangezien de oorzaak van mogelijke wijzigingen in de woonomgeving grotendeels buiten de invloedssfeer van Blauwhoed ligt, sluit zij iedere aansprakelijkheid voor schade van kopers en/of derden ten gevolge van eventuele (toekomstige) wijzigingen in de woonomgeving uit. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Deze brochure maakt geen onderdeel uit van de contractstukken. Tijdens het eerste gesprek bij de makelaar worden de contractstukken van de woning verstrekt. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Blauwhoed is het niet toegestaan de inhoud van deze brochure geheel of gedeeltelijk over te nemen of op enige andere wijze openbaar te maken. © november 2018


Buitenvoorde.nl

Buitenvoorde  

Buitenvoorde, tien villa’s die voor een uniek thuisgevoel zorgen, respectvol gebouwd in de schitterende landelijke omgeving op de rand van...

Buitenvoorde  

Buitenvoorde, tien villa’s die voor een uniek thuisgevoel zorgen, respectvol gebouwd in de schitterende landelijke omgeving op de rand van...