Page 1

Langer zelfstandig thuis blijven: “Wat kan ik zelf doen?� Zelfmanagementbijeenkomsten voor ouderen


Zelfmanagement voor ouderen Vrijwel alle mensen willen graag zolang mogelijk in de eigen omgeving blijven wonen en zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten zelf blijven uitvoeren. Met het klimmen van de jaren zijn er verschillende zaken die meer moeite kosten of soms niet meer lukken. Het is een kunst, maar ook belangrijk, om hiermee om te kunnen gaan.

Bijeenkomsten Het programma “Langer zelfstandig thuis blijven, wat kan ik zelf doen?�, bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. Per keer wordt er een onderwerp uitgebreid besproken. Ook krijgt u over hetgeen dat is besproken schriftelijke informatie mee.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: 1. 2. 3.

Wat is zelfmanagement en wat kan ik zelf doen? Welke activiteiten/bezigheden zijn voor mij belangrijk? Wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat ik eenzaam word, wanneer mensen uit mijn omgeving wegvallen? 4. Sociale omgeving. 5. Valangst/valpreventie. 6. Veilig in en om het huis. 7. Problemen met het zien en horen. 8. Ergonomie; hoe kan ik mijn activiteiten/bezigheden gemakkelijker maken? 9. Technologie (o.a. internetbankieren). 10. Mantelzorg, professionals en wetgeving en evaluatie van de bijeenkomsten.


Opbouw programma In de eerste bijeenkomst kan iedere deelnemer een eigen doel opstellen, waaraan hij/zij wil werken binnen het programma. Tijdens de bijeenkomst wordt vakkundige informatie gegeven over het thema en gaat u ook praktisch aan de slag. Verder wordt er iedere keer teruggekeken op de vorige bijeenkomst. Op het einde van iedere bijeenkomst wordt de informatie van dat thema meegegeven naar huis. Door de gekozen opbouw is het volgen van een losse bijeenkomst helaas niet mogelijk. De bijeenkomsten worden begeleid door een ergotherapeut van Cicero Zorggroep.

Praktische informatie Voor wie

Iedereen vanaf 70 jaar die graag zo lang mogelijk zelfstandig wil blijven in de eigen omgeving

Duur/tijd

10 aaneengesloten weken (behalve herfstvakantie) op de maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur

Data

17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november 2012.

Kosten

â‚Ź 25,00 voor alle bijeenkomsten, inclusief koffie/thee

Locatie

Wijksteunpunt de Koeteleboet De Gyselaar 55, 6436 AT Amstenrade

Informatie/ aanmelding

Bianca Miltenburg, ergotherapeut Cicero Zorggroep, T 06 57 31 96 22 Marian BĂśggemann, verantwoordelijke vakgroep ergotherapie Cicero Zorggroep, T 06 50 42 06 64


Cicero Zorggroep is een toonaangevende en vernieuwende ZuidLimburgse ondernemer, die ouderen en mensen met een beperking ondersteunt om hun leven op een zinvolle en zo zelfstandig mogelijke manier vorm en inhoud te geven. Cicero Zorggroep levert cliĂŤntgerichte, kwalitatief hoogstaande intra-, semi-, en extramurale zorg en diensten aan 2.450 cliĂŤnten, vanuit diverse zorglocaties in Zuid-Limburg. De 1.950 medewerkers en 1.100 vrijwilligers zijn aanspreekbaar op de kernwaarden: vriendelijk, vertrouwd en vakkundig.

Afdeling ergotherapie Cicero Zorggroep T 045 400 23 60/61 F 045 400 23 64 E ergotherapie@cicerozorggroep.nl

cursus langer zelfstandig huis blijven ergo Amstenrade  

Vrijwel alle mensen willen graag zolang mogelijk in de eigen omgeving blijven wonen en zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten zelf blijven...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you