Page 1

Autors: Introducció: 1r B, escola Mas Rampinyo de Montcada i Reixac Nus: Colom de la pau, escola Els Alocs de Vilassar de Mar DesenllaÇ: Els Ametllers, escola Avinyonet d'Avinyonet del Penedès Il·lustradors: Nens i nenes de 1r de l'Escola d'Avinyonet del Penedès


Vet aquĂ­ una vegada en aquells temps que els ocells tenien dents i els reis menjaven faves i els hi queien les baves, hi havia al pol nord un ninot de neu que tenia molts problemes.


Ell volia veure món, però no es podia moure d'allà perquè quan sortia del pol es comenÇava a desfer: el nas li relliscava fins la panxa, els braÇos li baixaven als peus, i els peus se li feien aigua. El ninot, molt preocupat, va decidir anar a veure a la fada de les neus.


Però es va perdre perquè no sabia on anava i agafava el camí que ell volia. Llavors el ninot es va trobar a un senyor que tenia un trineu que volava i li va demanar si hi podia pujar. el senyor va dir que sí.


Els dos van anar volant i volant, però de sobte es van trobar un gegant lleig, amb la cara plena de babes i que tenia les orelles com unes trompetes. El gegant volia matar-los perquè no volia que ningú trobés la fada de les neus i els va dir: - Per poder arribar a la fada haureu d’aconseguir passar, però jo no us deixaré!


El ninot i el senyor es van espantar molt però van veure que al costat del gegant hi havia una cistella de bàsquet i van pensar que si hi passaven per dins el gegant els voldria seguir, però ell no hi podria passar perquè era massa gran i no hi cabia. I així ho van fer.


Van seguir volant fins que van trobar una casa molt petita, i com que estaven molt cansats hi van entrar.


Una vegada dins van veure que era molt més gran del que semblava. hi havia un laberint fet de gel, i A la porta del laberint hi havia una nota que deia: “Si aconseguiu trobar la sortida del laberint trobareu la fada de les neus, però vigileu perquè el laberint està ple de trampes: fletxes enverinades, destrals gegants, trossos de terra que s’enfonsen... BONA SORT!”.


El ninot i el senyor van decidir entrar dins el laberint, però mai es van imaginar que els costaria tant trobar la sortida. Quan van entrar per la porta, es van adonar que hi havia quatre camins possibles, i van agafar el primer de tots.


AllĂ els esperava la primera trampa de totes, un munt de fletxes verinoses. Saltant i acotant-se van aconseguir esquivar-les.


MÊs endavant van trobar la segona trampa, destrals gegants plenes de punxes, però van aconseguir passar-les corrent molt.


De sobte, van anar a parar a la sala dels miralls.


No trobaven per on continuar el laberint, però sense voler es van repenjar a un mirall i aquest es va trencar. Així que van decidir trencar-los tots. Van descobrir que podien continuar per tres camins diferents, i van escollir el camí del mig.


Al final de tot del camĂ­ es veia una petita llum blanca, era la sortida. Quan van sortir del laberint van veure un petit iglĂş fet de gel.


Van trucar a la porta i va sortir la fada de les neus.


El ninot va explicar el seu problema a la fada de les neus, i ella li va dir que tenia la solució. La fada va donar al ninot de neu, una motxilla màgica feta de gel. A dins hi havia un barret, una bufanda i uns guants màgics. Quan fes calor el ninot només s'havia de posar la roba màgica i no es desfaria.


I amb aquesta soluci贸, el ninot i el seu amic van poder anar a veure m贸n. Van estar a Paris, Nova York, Roma, Barcelona i molts m茅s llocs. Des d'aleshores no van para de viatjar, i ves a saber on paren ara!


Contes viatgers de la fada dels contes

L'aventura del Ninot de Neu  

Contes viatgers Escola d'Avinyonet La fada dels contes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you