Page 1

Date: April 2013 Price: 10 999 NOK Antall deltakere: 6

KAJAKK

HAVPADLING I ANGELSEY - WALES WALES - I vår har du mulighet til å bli med Northern Exposure på et 6 dagers padlekurs i Angelsey i Wales. Vi reiser med en gruppe på 6, og benytter en av Nigel Dennis sine toppnivå guider/coacher. Vi tilbyr en uke spekket med utrolige padleopplevelser, mye læring og sosiale møteplasser. Velkommen til den moderne havpadlingens mekka!


HOLYHEAD ligger ytterst på øyen Anglesey i Wales. Området har en aldeles fasinerende natur som varierer fra imponerende klipper til herlige hvite strender. Angelsey er blitt verdenskjent for sine tidevannstrømmer og surfebølger. Tidevannet, som skiller 8 meter mellom flo og fjære, møter havet og lager enorme bølger som bryter og lager spektakulære scener. Området tiltrekker erfarne og uerfarne havpadlere fra hele verden. DAG FOR DAG Dag 1: Reisedag Fly fra Bergen til London/Manchester. Tog vestover til Holyhead. Vi innlosjeres i et koselig hus som vi disponerer under hele oppholdet. Her møter guiden vår og legger en felles plan for dagene. Dag 2-7: Vi starter morgenen med felles frokost, smører matpakke, pakker og kjøres til dagens padleområde. Vær og gruppens ønsker og forutsetninger vil påvirke innhodet disse padledagene. Den lokale guiden er en av verdens mest anerkjente og med egen transport kan vi enkelt forflytte oss, og mulighetene er mange. Når vi er ferdig på vannet fraktes vi tilbake til huset. Etter en varm dusj lager vi en god middag eller drar ut på den lokale restauranten. Vi planlegger med et besøk på fabrikken til Nigel Dennis Kayaks i løpet av oppholdet. Dag 8: Hjemreise


DETTE ER TUREN FOR DEG som har padleerfaring, og som ønsker å lære mer! Samlingen blir lagt opp etter gruppens nivå. Det er en fordel om du er trygg på redninger i diverse forhold, dette gjør at en får mer utbytte av turen/kurset (trene nå?). Rulle er en fordel, men ingen forutsetning. Padledagene er ikke lange i antall kilometre, men det kan fort bli noen timer. Det er ikke alle steder det er like lett å gå i land på denne øyen (bratte klipper) så man må regne med å kunne bli sittende i kajakken opptil 3-4 timer. Temaene for turene kommer til å være strømpadling, surfing, i landstigning, rockhopping og generelt sjømannskap; essensiell kunnskap for enhver padler. Nivået blir tilpasset gruppen. Det er ønskelig å sette sammen en gruppe med noenlunde like ferdigheter.


OVERNATTING I Holyhead bor vi ganske bra, vi har fullt kjøkken og fulle muligheter til å gjøre oppholdet akkurat så perfekt som vi vil.

UTSTYR Leie av kajakker fra NDK (Nigle Dennis Kayaks) er inkludert i prisen. Øvrig padleutstyr og personlig padlebekledning må den enkelte deltaker selv stille med. Detaljert utstyrsliste sendes ut ved påmelding. GUIDE Vi samarbeider med SKUK (Sea Kayak UK) og får en guide til disposisjon i 6 hele dager. Guiden er en av SKUK sine faste medarbeidere så vi er sikret en av verdens mest profilerte guider/coacher.

SIKKERHET BCU coacher/guider er svært sikkerhetsfokusert. Kravene for å kunne holde tittelen 5 star leader (som alle våre lokale guider gjør) er i seg selv såpass tøffe at gruppekontrollen er på et svært høyt nivå. VHF er standard utrustning og kommunikasjon mot lokal kystvakt er obligatorisk.


DELTAKERAVTGIFTEN INKLUDERER - - - -

Verdenskjent 5 star leader (BCU) og norsk erfaren veileder hav Transport fra flyplass til Holyhead tur/retur All felles transport til/fra padling i henhold til planen Overnatting Frokost, lunsj og snacks til padlingen Kajakk fra Nigel Dennis Designs (NDK)

DELTAKERAVGIFTEN INKLUDERER IKKE - - - -

Flybillett Bergen - London tur/retur Personlig padleutstyr (tørrdrakt, åre, vest, spruttrekk osv.) Uforutsett nødvendig tranport Middager under oppholdet Avbestillingsforsikring


VALUTA I Wales bruker man britiske pund (£). TID OG TIDSSONE Trekker èn time fra norsk tid (Kl 1200 i Norge = kl 1100 i Angelsey) PASS OG VISA Nordmenn trenger ikke visa for å reise til Storbritannia. Ta med pass. VAKSINASJON Det kreves ingen spesielle vaksiner for å reise til Wales. Ta kontakt med ditt legesenter for evt. mer informasjon. FORSIKRING - Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å ta med bevis på reiseforsikringen til reisen. Vi anbefaler at du sjekker at forsikringen din dekker: Avbestilling, reisegods, ansvar, forsinkelser. Mer om dette kan du lese i reisevilkårene. KLIMA - Anglesey har et mildt klima. Beliggenheten og topografien gjør området utsatt for elementene og endrede forhold. Vi kan forvente strålende solskinn, regn og skodde, gjerne alt på èn og samme dag.


KYRRE FLOTVE medeier i God Tur Norge AS og Northern Exposure vil fungere som turleder og guide fra Norge. Han er utdannet veileder hav ved NPF og 4* star leader i British Canoe Union (BCU). For Kyrre er kajakk både jobb og lidenskap. Kyrre trives best i godt selskap hvor humoren sitter løst.

PÅMELDING - På nettsiden vår (www.northernexposure.no) vil du finne all informasjon om hvordan du melder deg på denne turen. Husk å lese reisevilkårene våre. Når påmeldingen er mottatt ber vi deg om å betale inn et depositum og sender over en detaljert pakkeliste. Dersom du har spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt. Org. nr. 996 024 695 - Erleveien 37, 5097 Bergen E-post: info@northernexposure.no Tlf: +47 948 72 491

Padling i Wales  

Prospekt padling i Wales

Padling i Wales  

Prospekt padling i Wales

Advertisement