Page 1

Pris: 3 900 NOK Dato: Ved forespørsel

KAJAKK

SOTRAEVENTYRET - SOTRA PÅ LANGS RETT VEST FOR BERGEN ligger den der; en fantastisk skjærgård få andre byer i landet kan skimte med. Men hvor kjent er vi egentlig i vår egen “bakgård”? Bli med oss og opplev Sotras lyngkledde øyer, holmer og skjær. I tre dager skal vi padle oss fra nord til sør langs Sotras vestkyst. Vi kaller det et eventyr!


TUREN DAG FOR DAG Dag 1: Turen starter på Hellesøy, helt nord i Øygarden. Dagens delmål er friluftsområdet på Skogsøy. Her tar vi en god pause og tusler opp til Skogsøytuva for å nyte utsikten. Herfra padler vi videre til Rong og Ormhilleren. Etter vel 21 km i kajakken slår vi opp teltet og steller istand en herlig middag på bålet. Dag 2: Neste dag padler vi videre sørover. Vind, bølger og deltakernes forutsetninger avgjør om vi legger ruta i skjul bak holmer og skjær eller om vi prøver oss mer i ytre led. Mot slutten av dagen siger vi inn til Urtemakeriet på Algrøy hvor det venter en bedre middag. Etter en lang dag i kajakken smaker det deilig både med god mat og ikke minst en god seng! Dag 3: Vi tar en litt sein start og gjør oss klar til å padle siste etappe inn til Glesvær, ca 19 km. Det minst beskyttede padlestrekket på turen har vi foran oss. Godt fornøyd med egen innsats avslutter vi turen på Glesvær hvor vi blir hentet med bil og kjørt inn til Bergen. URTEMAKERIET er i utgangspunktet et vinterisolert gartneri hvor det blant annet dyrkes økologiske urter og serveres økologisk mat. Her venter god mat og overnatting i hyggelige omgivelser.


DETTE ER TUREN FOR DEG som har padleerfaring. Du må være i form til å padle rundt 20 km hver dag og du må kunne kameratredning. Vestaværet kan være utfordrende og dette kommer til å legge premisser for vanskelighetsgrad og gruppas ambisjoner. Når det er sagt så er det èn ting som er sikkert: når det regner i Bergen, skinner sola på Sotra! UTSTYR Kajakk og padlebekledning stiller deltakerne med selv i tillegg til varme klær. Av sikkerhetsmessige hensyn ønsker vi at deltakerne stiller med tørrdrakt. Northern Exposure stiller ellers med alt av fellesutstyr som blir fordelt i kajakkene før avreise. Dette være seg: Telt, kjeler, kokeutstyr, brensel, mat og nødvendig sikkerhetsutstyr. Detaljert utstyrsliste blir tilsendt ved påmelding. SIKKERHET Av sikkerhetsutstyr på denne turen har vi med VHF, satellitttelefon og nødpeilesender i tillegg til nødvendig førstehjelp. Mye av sikkerheten avhenger blant annet av deltakernes fysiske form og padleferdigheter. Northern Exposure ønsker at deltakerne informerer om sin fysiske tilstand ved påmelding.


Et landskap formet av tidens tann Langs kysten av Bergen består landskapet av grunnfjellsbergarter. Da Grønland og Norge kolliderte for 400 millioner år siden ble bergartene presset sammen og vi fikk et gneislandskap foldet i ulike former og fasonger. I dag ser vi en tydelig strukturretning nordnordvest – sørsørøst langs kysten. Etter den Kaledonske fjellkjedefolding har naturkreftene fått virke. Forvitring og erosjon har gjennom millioner av år fulgt sprekker og svake soner i berget og istidene har skurt og gitt holmer og skjær avrundete former.


Dager: 3 Tid: Ved forespørsel Pris: 3 900 ,Antall deltakere: minimum 5 Aktivitet:

DELTAKERAVGIFTEN INKLUDERER - Erfaren turleder/padleinstruktør - Felles transport: Bergen – Hellesøy og retur Glesvær – Bergen - Overnatting og middag på Urtemakeriet - Alt av fellesutstyr - All mat på turen - Veiledning i forkant av turen

DELTAKERAVGIFTEN INKLUDERER IKKE - Kajakk og tilhørende utstyr - Personlig bekledning - Energi til mellommåltid, evt snacks.

PÅMELDING - På nettsiden vår (www.northernexposure.no) vil du finne all informasjon om hvordan du melder deg på denne turen. Når påmeldingen er mottatt ber vi deg om å betale inn et depositum og sender over en pakkeliste. Dersom du har spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt.

Org. nr. 996 024 695 - Erleveien 37, 5097 Bergen E-post: info@northernexposure.no Tlf: +47 948 72 491

Padling sotra på langs  

Sotraeventyret

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you