Page 1

JUNY/11 OPCIONS PER A FER UN VOLUNTARIAT (A BARCELONA O A L’ESTRANGER)  Omple la teva vida de sentit: Fes-te voluntari! Exposició. Del 6 al 17 de juny, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h Produïda per la Federació Catalana de Voluntariat Social, l’exposició mostra la feina que fan les entitats federades per a millorar la qualitat de vida dels més desfavorits en els àmbits de la pobresa, la salut, la gent gran, les discapacitats, les drogodependències, la infància...  El Servei de Voluntariat Europeu o viure 6 mesos a Europa de gratis Taula rodona. Dimarts 7 de juny, a les 19 h (amb inscripció prèvia) Descobriu tot el que cal saber per a accedir al Servei de Voluntariat Europeu, un programa de la Comissió europea que permet participar gratuïtament en un projecte de voluntariat a l'estranger. Informeu-vos-hi sobre els requisits per a participar, la durada i el tipus de projectes, els països de destí... i escolteu anècdotes i consells de joves que ja han viscut aquesta experiència de voluntariat! L’activitat està a càrrec de l’Assessoria de Mobilitat europea de la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Barcelona.  El voluntariat social Xerrada. Dimecres 8 de juny, a les 18:30 h (amb inscripció prèvia) Maria Dolors Peitiví i Ramon Sanclimens ens explicaran les actituds i motivacions que ha de tenir una persona voluntària, quines són i quina tasca fan les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social i com podem interactuar amb elles. Tot seguit, Inès Prat donarà testimoni de la seva feina i experiència personal en l’entitat Amics de la Gent Gran, una organització de voluntariat que lluita contra la soledat i la marginació de les persones grans.  Joves cooperants i el treball professional Xerrada. Dijous 9 de juny, a les 19 h (amb inscripció prèvia) Durant la xerrada es parlarà sobre els estudis i l’experiència que cal acreditar per treballar com a professional en el sector de la cooperació internacional, i es facilitaran adreces on trobareu ofertes de feina. També s’informarà sobre els programes Joves Cooperants (de la Direcció General de Joventut) i Jóvenes Cooperantes (de l’Instituto de la Juventud), els quals permeten als i les joves ser contractats/ades per una ONG de 6 a 9 mesos. L’activitat està a càrrec de les Assessories de Mobilitat europea de la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Barcelona i del Centre Europa Jove.

EL CLUB DE FEINA: APRENEM A SUPERAR UN PROCÉS DE SELECCIÓ Durant el mes de juny, organitzem el Club de feina, una sèrie de tallers per a superar amb èxit un procés de selecció de personal. En tres sessions, els i les participants podran perfeccionar, d'una manera pràctica i amena, les eines que fan servir i les seves aptituds a l'hora de presentar-se com a candidats en una empresa:  Dilluns 6 de juny, de 12 a 14 h El currículum vitae i la recerca de feina: a partir de l'enviament de CV, es debatran qüestions com la importància de posar una fotografia, l'idioma o l’estil de lletra triats, el format del document a adjuntar, l'ús d'una adreça electrònica concreta per la recerca de feina, com potenciar els punts forts, els canals amb ofertes laborals, recursos i serveis, etc.  Dilluns 20 de juny, de 12 a 14 h La trucada telefònica i l'entrevista de feina. Mitjançant la simulació de situacions reals sorgiran dubtes que el propi grup anirà resolent, com per exemple com presentar-se o com demanar per parlar amb la persona adequada.  Dilluns 27 de juny, de 12 a 14 h La recerca activa de feina a nivell individual: cada participant podrà posar en pràctica allò après, posant-se en contacte amb empreses del seu interès. Per assistir cal inscriure's prèviament posant-se en contacte amb el CIAJ. Un cop realitzada la inscripció, els i les participants han d'enviar el seu CV i una carta de presentació a ciaj@bcn.cat (a l'atenció de Núria).

SESSIÓ INFORMATIVA “ACTIVA’T JOVE” Si sou menors de 25 anys i esteu a l'atur podeu conèixer tots els recursos disponibles per formar-vos i/o treballar gràcies al programa “Activa’t per l’Ocupació”. L'accés al programa es realitza a través d'una sessió informativa que inclou una entrevista personal. En el CIAJ n’acollim dues els dies 14 i 28 de juny, a les 12 h. Podeu inscriure-us a la que més us convingui en línia o trucant al 012.

I TROBADA D’INTERCANVIS D’IDIOMES Voleu aprendre idiomes d’una manera dinàmica i amena? Dijous 16 de juny, de 18 a 20 h, acollim una trobada on us explicarem quins recursos teniu a Barcelona per a practicar idiomes gratuïtament. Per assistir-hi, cal que us inscriviu posant-vos en contacte amb el CIAJ. La jornada comptarà amb la participació dels grups de conversa que es reuneixen en les Sales d’estudi nocturnes de la ciutat. Gràcies a la seva col·laboració, es formaran grups oberts on practicarem alemany, anglès, català, castellà, francès, italià, portuguès i xinès.

Novetats CIAJ Juny '11  

Novetats CIAJ Juny '11