Page 1

FEBRER/‘13

 Totes les activitats són gratuïtes, amb inscripció prèvia* *

Indica nom complet, edat, telèfon i correu electrònic de contacte, i lloc de residència

QUÈ POTS ESPARAR D’UNA ESTADA A L’ESTRANGER? Vols marxar a estudiar o treballar fora de Catalunya? En aquesta taula rodona, experts en mobilitat i joves que han viscut o viuen a l'estranger t'ajuden a marxar ben preparat i informat! Dilluns

4

LLUMS I OMBRES DE MARXAR A L’ESTRANGER 18:30 h. Estàs preparat per aprofitar al màxim la teva estada a l'estranger? Coneixes la realitat del teu país de destí? La importància de parlar l'idioma local, preveure possibles dificultats burocràtiques, triar amb cura els teus estudis? Com trobar feina o pràctiques? Abordem els aspectes claus per respondre aquestes i altres preguntes! [+

info]

A càrrec d’experts de l’Assessoria de Mobilitat internacional, la Xarxa Eures, l'Associació Hispano-Alemanya d'Ensenyaments Tècnics, i la Cambra de Comerç i d'Indústria Francesa a Barcelona. Amb el testimoni de joves que estudien o treballen fora de Catalunya.

TRIA EL TEU FUTUR ACADÈMIC AMB CONEIXEMENT! En el marc de la campanya In-forma’t, al febrer organitzem activitats per orientar a estudiants que volen cursar un grau, fer pràctiques d’FP a l’estranger, o conèixer els estudis amb més sortida laboral: Dimarts

12

ELECCIÓ DE CARRERA, ELECCIÓ DE PROFESSIÓ 18 h. Quins estudis em calen per treballar del què vull? Quanta dedicació a l'estudi cal per superar la carrera? Trigaré molt en trobar feina? Informa-te’n en aquesta sessió. A càrrec de Carmen Parra, secretària general de la Universitat Abat Oliba CEU.

Dijous

14

L'AUTOCONEIXEMENT I LA TRIA D'ESTUDIS UNIVERSITARIS 13 h. Sessió d’orientació per triar, entre l'oferta de graus existent, el grau que més s’adeqüi als propis interessos, capacitats i expectatives personals. A càrrec de Mª Àngels Colomer, orientadora universitària de la Universitat de Barcelona.

Dilluns

18

MERCAT LABORAL I FORMACIÓ 18 h. Aprenem a valorar objectivament les sortides professionals de l’estudi que t’interessa en l’actual mercat de treball. A càrrec de l’Assessoria laboral de la Regidoria d'Adolescència i Joventut i del CIAJ.

Dimarts

19

OPORTUNITATS DE PRÀCTIQUES A L’ESTRANGER PER A FUTURS ESTUDIANTS DE CICLES FORMATIUS 18 h. Expliquem les alternatives que tenen els estudiants de cicles formatius per marxar a treballar en empreses a l’estranger, amb les màximes garanties. A càrrec de l’Àrea de Mobilitat de la Fundació Barcelona Formació Professional.

Dijous

21

BEQUES I AJUTS A NIVELL UNIVERSITARI 18 h. Repassem en detall les convocatòries de beques i ajuts adreçades a estudiants de grau: els terminis de les convocatòries, els requisits que cal complir, els tràmits a realitzar... A càrrec de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca

TURISME I SOLIDARITAT ARREU DEL MÓN Dijous

14

TOT AL 69. UNA VOLTA A UN MÓN EN CRISI 19 h. En Xavier i la Carme han donat la volta al món fent projectes solidaris. Ens expliquen els valors, la superació personal, la consecució de reptes i de somnis que han après coneixent realitats llunyanes. A càrrec dels autors del web www.lavueltaalmundo.net, dedicada a viatges solidaris.

Dimarts

26

SETEM: CAMPS DE SOLIDARITAT 19 h. Practica la solidaritat! Descobrim els projectes que duu a terme la SETEM arreu del món, els requisits i terminis per participar-hi... A càrrec d’Irene Miranda de la federació d’ONG SETEM.

Novetats CIAJ Febrer '13  

Programa d'activitats del Centre d'Informació i Assessorament per a Joves