Page 1

CHUNYI WA N G P O RT F O L I O 2012 - 2019


01 OVERLAY PHILADELPHIA ENERGY FIELD REMAPPING Instructor: Dorit Aviv Duration: 2019/01 - Present Collaborator: Yunwen Zhu, Liang Zhang Contribution: Concept 45%, Analysis 40%, Render 45%

Image created by: Chunyi Wang CHUNYI WANG

01 PHILADELPHIA ENERGY FIELD REMAPPING


01 OVERLAY PHILADELPHIA ENERGY FIELD REMAPPING LANDSCAPE

Instructor: Dorit Aviv Duration: 2019/01 - Present URBAN OUTDOOR COMFORT - ORIGINAL Collaborator: Yunwen Zhu, Liang Zhang Contribution: Concept 45%, Analysis 40%, Render 45%

Wind shadow + topography

Heat island + topography

FORMING STRATEGIES

Wind velocity

Radiation in winter

Radiation in summer

Interior light

Wind shadow + urban density

Heat island + urban density

EBD STUDIO SPRING 2019

Image created by: Chunyi Wang

By overlaying the heat island hot pots in Philadelphia with topography, urban density, vegetation, and industry, we found both topography and vegetation are the possible contributions to the phenomenon. In the further design phase, based on these findings, we were aimed to find how to work with or mitigate the heat island in Philadelphia.

01 PHILADELPHIA ENERGY FIELD REMAPPING

SUBMERGE

Heat island + vegetation

Heat island + industry

Image created by: Chunyi Wang


TYPOLOGY ANALYSIS

SUBTITLE

Typology Analysis Based on the topology analysis of radiation, raytrace, and wind velocity, the original massing was carved by natural forces.

Captions URBAN OUTDOOR COMFORT - WITH LANDSCAPE

Radiation for the whole year

Radiation in summer

Radiation in winter

Image created by: Liang Zhang

Building

Transportation

Sight

Image created by: Chunyi Wang CIRCULATION

EBD STUDIO SPRING 2019

For the project, a high-rise next to the city hall square was selected to be replaced with a new office building because even though both the city hall square and love park are significant public outdoor space in Philadelphia, an heat island phenomenon could be found here, which means it will be extremely uncomfortable for people to enjoy the city landmarks in the exterior in summer. In our project, we were aimed to create a comfortable outdoor space in both winter and summer by self-shading and working with the strong wind from the Benjamin Franklin Pkwy. Image reated by: Chunyi Wang CHUNYI WANG

04 SCHOOL OF ARCHITECTURE


Plaza in summer

Image created by: Chunyi Wang CHUNYI WANG

01 PHILADELPHIA ENERGY FIELD REMAPPING


Plaza in winter

Image created by: Chunyi Wang CHUNYI WANG

01 PHILADELPHIA ENERGY FIELD REMAPPING


Raytrace RAY TRACING ANALYSIS

Window type A - High radiation area

Window type B - Medium radiation area

SUMMER

Window type C - Low radiation area

WINTER

Image created by: Yunwen Zhu

RADIATION - ORIGINAL a plaza with particular gardens for summer and winter was designed, whose In the project, terrain was conducted to create a wind shadow. Based on the topology analysis of radiation, raytrace, and wind velocity, the original massing was carved by natural forces. Double faรงade was also implemented in the building, with three different units according to high, medium, and low radiation.

CHUNYI WANG

Image created by: Yunwen Zhu


02 INTERACT SCHOOL OF ARCHITECTURE

CHUNYI WANG

04 SCHOOL OF ARCHITECTURE


02 INTERACT SCHOOL OF ARCHITECTURE Instructor: Ying Zheng Duration: 2015/04 - 2016/06 Solo Work

Architecture is always about human beings, so communicating with people from different backgrounds is significant in architecture education. The classroom building, the most important place for students in architecture major, is expected to provide more chances for social activities. work

discuss

sport

meet

paint exhibit review

read

A transitive space between individual study space and social mixing space is used to provide students with a place to have an academic communication. The transitive space could help the atmosphere change from concentrated study to free communication in a natural way. Three levels of space are formed: the study space for individuals, the communication space for students in architecture major and the free ranging space for social mixing. In the project, these three spaces are designed respectively to fulfill different activity needs and then combined to create opportunities for students to connect with society. The above three levels are conducted in completely different ways. For individual studies, the space is in great order. However, the space for academic communication is designed for an academic discussion and the social mixing space is designed for people passing by to have a look at exhibiting project or have a talk with students. The balance among the three spaces are reached by space conducting and function arranging

model

Academic Individuals Academic Groups Social Mixing

CHUNYI WANG

04 SCHOOL OF ARCHITECTURE


Site Analysis Based on the shape of the site, cubes formed by two “L� are inserted into each other. The overlapped part is for the academic communication. The social mixing space is located at the area with pedestrian flow either beside the busy intersection or the lake.

Academic Individuals

Academic Groups

Social Mixing

Social Mixing

Building

Transportation

Sight

Space Configuration A variety of combinations is tried to determine the way to mix above three different space levels together. The best combination is to put several spaces which are connected to each other in vertical axis. The spaces are linked by view lines. The height of the view point determines the feeling of the communication. A general view line leads to an intimate communication while lower one brings a relatively incompact communication.

CHUNYI WANG

04 SCHOOL OF ARCHITECTURE


1 st Floor Plan

Because the original part in the north of this building is blocking people’s traffic flow, this part is overheaded in order to make it easier get through. Meanwhile, this overheaded space is also used as a gallery for students’ works. In the west, the path beside the lake is like a “bridge”. Under the “bridge” is a recreation deck connecting the lake and the model room. From one side of the “bridge”, people passing by could have a glance of students doing models. CHUNYI WANG

2nd Floor Plan

The overlapped parts of the two “L” have different specific functions on each floor and are connected with each other through a vertical sharing space. The exhibition space on the first floor is next to the entrance. The sport space for “Ping Pang” is on the second floor and could be directly reached from the third floor by the staircase.

04 SCHOOL OF ARCHITECTURE


03 ROAM BAMBOO GALLERY

CHUNYI WANG

03 BAMBOO GALLERY


03 ROAM BAMBOO GALLARY Roof

Courtyard

Second Floor

First Floor

Base

ROAM

Instructor: Lu Dai Duration: 2014/09 - 2014/11 Solo Work Academic

This project is located in Anhui province, China, which is surrounded with bamboo. Every year, many bamboo folk artisans produce a large number of artworks. This project is aimed to provide an exhibition building especially for bamboo artworks and to build a strong connection between sight-seers and artists.

To create a unique atmosphere especially for bamboo artworks and to create a feeling like in a bamboo thicket, no staircase is involved in the tour. Tourists could enjoy a continuous process when admiring the artworks. Courtyards with lots of bamboo planted make people feel like walking in a bamboo thicket. The courtyards are also used to provide natural light for the architecture in daytime. Anhui is also a province where the architecture style is unique from other province in China. A lot of traditional folk houses are around the site. Thus, the building is hoped to have some connections with them. I tried to make the tour in the exhibition building extend along with the lanes between the folk houses. When people walk along the exhibitions, there are also some view-point to enjoy the sight-seeing of the old lanes. From the highest point of the tour, people could see the ancient bridge in the distance. Furthermore, the dining hall of the exhibition building is designed to face the best reserved traditional house, which gives people a great view during meal. The bamboo artworks are various in size, which is either on a small stand or large enough to fill up a whole room. For a large-scaled work, viewpoints from different heights could lead to completely different feelings. Thus, the consecutive tour is also designed to lead tourists to enjoy artworks from different heights.

14


03 ROAM BAMBOO GALLARY Instructor: Lu Dai Duration: 2014/09 - 2014/11 Solo Work

To create a unique atmosphere especially for bamboo artworks and to create a feeling like in a bamboo thicket, no staircase is involved in the tour. Tourists could enjoy a continuous process when admiring the artworks. Courtyards with lots of bamboo planted make people feel like walking in a bamboo thicket. The courtyards are also used to provide natural light for the architecture in daytime.

WOODCARVING GALLARY

CHUNYI WANG

03 BAMBOO GALLERY


DAYTIME

NIGHT

If the clockwise tour were pulled straight, the change of space along the tour could be clearly seen. Sightseers experience the commodious outside the exhibition at the beginning. Then, a series of courtyards and exhibitions alternatively appears. Finally, the tour is ended at the largest exhibition room. Because of the courtyards, there is a difference between light and shadow on daytime and at night. On daytime, light comes from courtyards and people can clearly see the bamboo planted in them. While, at night, light comes from the artificial light in the building so the shadows of bamboo are shown on the glass of courtyards which creates a different feeling of visiting. ROAM

16


04 SUBMERGE UNIVERSITY STUDY CENTER

CHUNYI WANG

02 UNIVERSITY STUDY CENTER


04 SUBMERGE UNIVERSITY STUDY CENTER Instructor: Tongtong Liu Duration: 2016/10 - 2017/06 Solo Work Academic

This project is located at Tianjin University, China, surrounded by two lakes and one dormitory building. The goal of this project is to redefine the role of this site on campus.

The site is like an alone island on campus providing function that doesn’t meet the need of students although located in the area with the highest student population density. It not only blocks students’ daily transportation but also cuts the connection between green sidewalks on campus. Because most students had moved to a new campus location, the old campus thus lost previous energy, asking for a new construction to rebuild the activity of the campus.

In order to combine separate parts on campus, a ringy landscape belt is designed to connect different sections as a whole. The site is conducted as a part of the ringy belt. To submerge into the surrounding background, the method of landscape architecture is used. The originally closing space

SUBMERGE

2


ASYMMETRIC COMPOSITION Two-Point Perspective Drawing

Combined with form of giant structure, folded land is used to conduct the space. By making study modules, various possibilities involving the influence of light and shadow in space is explored. In the project, the oblique floor is used to form the natural connection between the inner and outer space and lead people to different heights at the same time. The biggest lake on campus is at east side. The old building at the northeast corner is maintained, however, its inner and outer walls from north to south are changed to transparent materials.

The northwest part of the site is elevated to block strong winds in the winter. Because of the increased height, from here, students could enjoy a scenery of campus against an urban background.

In order to approach but not interrupt the beautiful scenery of the lake in the south, the architecture located in the southwest of the site is submerged into the ground.

In the south of the site, there are many old spruce trees. Thus, not much construction is conducted in this part for protecting these precious trees.

SUBMERGE

In the research of Chinese traditional space, I focused on the topic of varying sceneries that produced by changing of view-points, which contain both space conversion and landscape transformation. Under the inspiration of Chinese traditional drawing, the Chinese garden architecture is designed based on two-dimensional perspective images from different view-points such as the nonsymmetric composition.

3


From the research of Chinese traditional garden as well as Phenomenology of Architecture, I found both of them are focused on feelings of individuals. Kurokawa Kiso proposed that there is no difference between the whole and the parts. Similarly, the Chinese traditional garden has been described as the inner world of the garden owner. CHUNYI WANG

02 UNIVERSITY STUDY CENTER


05 TRACE E[m]ERGY DIAGRAM of A TEXAS HOUSE

Instructor: Dr. William W. Braham Duration: 2018/09 - 2018/10 Collaborator: Alexandra Adamski, Jiaqi Suo, Maria F. Trevino, Chunyi Wang Contribution: Concept 50%, Analysis 30%, Render 70% CHUNYI WANG

05 E[m]ERGY DIAGRAM


06 URBAN FOREST

Instructor: Bernard Brunet Duration: 2015/09 - 2015/11 Collaborator: Rui Guo, Sheng Zhong Contribution: Concept 30%, Analysis 30%, Render 20%

In this project, our team focused on solving the problem how to maintain a natural space in modern city. Inspired by La Villette park by Bernard Tschumi, three series of “folie” is designed to help people in scaling the forest. gravel

Because of the increasing area of forests in downtown, Bordeaux, the discussion about how should a natural space exist in an urban environment becomes very meaningful. At first, our team proposed to build some small urban parks around the forest as intermediate space to protect the forest. However, urban parks can not offer folks an opportunity to enjoy the precious natural environment in the city. Our goal is to make people enjoy the whole forest and protect the nature at the same time. Thus, “Urban Forest” is designed to solve this problem. Three series of “folio” are designed as references to give people a sense of distance in the forest. Meanwhile, the folio also provides a space to stay and see the forest from different altitude during the

peat swamp

clayey silt

SOIL

water table

WATER

VEGETAL LANDSCAPE

tour.

After carefully analyzing the plan for “TER Aquitaine,” we also extrapolated the future operation of transportation in Bordeaux concluding that the “tram” will play a more important role. The stations of the “tram” is designed as the entrances of the forest

URBAN

CHUNYI WANG

FARM

FOREST

WATER

06 URBAN FOREST


07 THE LAST MILE

Instructor: Alise Meuris Duration: 2016/02 - 2016/06 Collaborator: Rui Guo, Sheng Zhong Contribution: Concept 50%, Analysis 40%, Render 20%

This project is aimed to change the way of people’s daily transportation from villages to the city center. By constructing the infrastructure of bicycle paths, the accessibility to the train station from villages is easier and people are more willing to take the train to the city center.

Based on a research on “Langoiran”, a countryside near downtown Bordeaux , our team focused on the traffic jam problem on a route between the city centre and the countryside.

There is a tendency that more and more people living in countryside start to work in city centre, which means they need to go back and forth everyday. The infrastructure of transportation is expected to be able to support a large amount of people moving smoothly between countryside and city centers. However, the current route which was designed and constructed in ERA of waterway transportation can not accommodate the substantially increased traffic volume if everybody drives to work like usual. My solution is to change folk’s way of transportation and increase the usage of train transportation. A road network for bicycles is established in order to increase the accessibility of train stations in the towns. Thus people are more willing to ride to the train station and then take a train to the city centre everyday. A model of public transportation is used in the project, which is popular in China: bicycles are used to finish “the last mile” from train stations to home.

CHUNYI WANG

07 THE LAST MILE


OTHER WORKS The final design project of my first year in Tianjin University is to design and construct a physical work based on our research on building materials and construction. Our team made a research on timber construction especially on the method of connecting different structure parts. During the project, we purchased the materials, designed the point of connection and finished the construction. This project helped us to have an comprehensive understanding of building materials and construction. BUILDING CONSTRUCTION PRACTICE Instructor: Sinan Yuan, Tianjie Zhang Duration: 2013/05 - 2013/06 Collaborator: Bihong Lin, Lu Liang, Yongjian Guo, Hanlin Ji Contribution: Concept 20%, Analysis 20%, Render 20%

MOUNTAIN HOUSE Instructor: Yucheng Xiao Duration: 2013/12 - 2014/01 Solo Work

BEIJING SHOUHUANG PALACE MAPPING PRACTICE Instructor: Jing Yang, Fengwu Zhang Duration: 2014/07 - 2014/08 Collaborator: Yu Zhang, Huan Zhang, Sheng Zhong, Boning Yin Contribution: Survey 20%, Map 80% CHUNYI WANG

In this project, given a topic of “common architecture”, I focused on a community which was built in 1960s when China was still in planned economy. Based on a survey with about 100 replies, I found that most of the residents are retired teachers with similar educational background and cultural demands. According to their different demands, in the project, I changed the originally disordered public space to a multipurpose community service centre.

COMMUNITY LIVINGROOM Instructor: Yuhang Kong Duration: 2015/02 - 2015/03 Solo Work


Profile for CHUNYI WANG

Chunyi Wang_portfolio  

Chunyi Wang_portfolio  

Advertisement