Page 1

Klumme Af Christoffer Boserup Skov

Godt begyndt er halv fuldendt "Da Gregor Samsa en morgen vågnede op af nogle urolige drømme, opdagede han, at han der i sengen var blevet forvandlet til et kæmpemæssigt utøj."

Sådan starter en af litteraturhistoriens mærkværdigste romaner – nemlig Franz Kafkas "Forvandlingen". Den handler om Gregor Samsa, der altså har den mærkværdige oplevelse pludselig en dag at vågne i sin seng og være blevet forvandlet til et insekt. Nu skal han forholde sig til sin nye krop med sin "hvælvede, brune mave, der var inddelt i buede forhøjninger, som sengetæppet dårligt nok kunne holde sig fast på …. Hans mange ben, der i sammenligning med resten af kroppen, var ynkværdigt tynde…" Hvad der sker med den handelsrejsende i klædevarer, Gregor Samsa, må klummelæseren selv fornøje sig med. Pointen her er en hel anden; Kafka benytter sig nemlig her af en god, gammel indsigt: Starten er altafgørende! Kafkas indledning er magisk, fængslende og veltilrettelagt – og den er med til at sikre hele romanens kvalitet. Tanken om, at en god start er altafgørende passer meget præcist på Andelskassens koncepter "Økonomisk Overblik" og "Helhedsrådgivning". Her er forberedelsen nemlig også alfa og omega. Et velforberedt og veltilrettelagt kundemøde er guld værd – både fagligt og personligt. Det bringer os tættere på kunden, giver os mulighed

for at lave de bedste og mest optimale løsninger for kunden samt sikre en god indtjening for Andelskassen. Koncepterne giver en plan for det videre arbejde med kunden og klarlægger mulige fremtidsperspektiver. Med rådgivningsværktøjerne kan vi stille de gode spørgsmål, som får kunden til at tænke over, hvordan økonomien egentlig skal tilrettes, så den passer som fod i hose med kundens nuværende situation. Hvilke muligheder og udfordringer oplever kunden? Hvordan ser det ud med pensionen? Hvad med lånene? Og måske er investering en god ide? Spørgsmålene og emnerne er mange og afhænger selvfølgelig også af den enkelte kunde, hvor nogle spørgsmål vil være mere relevante end andre. Økonomisk Overblik og Helhedsrådgivning kræver proaktivitet. Kunderne skal opleve, at det er Andelskassen, der er

aktive og tager initiativet. Det er ikke bare noget, kunderne gerne vil have – de ligefrem forventer det. Vi skal ud at vise, at Andelskassen er et trygt og sikkert sted at være kunde. Og ikke mindst, at vi kan vores håndværk; vi er eksperter, når det gælder rådgivning om økonomi, og det skal vi have fortalt vores kunder, så de får glæde af os. Forberedelse og planlægning er altså centralt i vores rådgivningskoncepter. Det er det, der skal være med til at sikre, at 2010 bliver lig med Økonomisk Overblik.

Klummen er udelukkende udtryk for skribentens holdning, og afspejler ikke nødvendigvis organisationens holdning og værdier. Klummepladsen går på skift mellem alle interesserede – så har du noget på hjerte i forhold til organisationen, finansverdenen eller noget helt tredje, så skriv til redaktionen@sda.dk.

12350_sda_personaleblad_Marts 2010.indd 24

12-03-2010 15:05:25

Kafka-klumme  

Hvad har Kafka at gøre med et koncept i et pengeinstitut?