Page 1

CHRISTINA MECCA INTERIOR DESIGN PORTFOLIO


Contact (610) 724 -9092 cmm466@drexel.edu linkedin.com/pub/christina-mecca/33/692/480 behance.net/christinamecca flickr.com/photos/christinamarie/


Table of Contents

Full Circle

5

The Contemporary Townhouse

7

Nalu

9

The Mask Maker’s Gallery

11

Detailing

13

New York Penthouse

15

The Propylaea Boutique Hotel

17

Link to Hope

19

Artwork & Photography

23


Full Circle Commercial Studio

Employee Lounge Perspective

For commercial studio we were given this location and space to open a new fictional company or branch of a large corporation. MGM Resorts International was the client I chose for this project. Full Circle is located at 3020 Market Street in Philadelphia, PA. As a class we surveyed the space. Full Circle is a company who promotes healthy work environments for other companies. The concept of the space is holistic harmony and promotes the idea of an open office environment.

Finish Floor Plan

Linear Pendant Lighting

LED Strip Lighting

Soundscape Acoustical Cloud System

Track Lighting Envision LED Light

RCP


East Elevation 1 - 1A

East Elevation 2 - 1A

Collaborative Circle Perspective

Open Workstations Perspective

Full Circle | 5


UP

A

The Contemporary Townhouse OPEN TO BELOW

Interior Studio II LEVEL THREE

UP

A OPEN TO BELOW

LEVEL TWO

UP

A

DN

OPEN TO BELOW

LEVEL ONE

Kitchen Perspective A

A

This is a contemporary townhouse in Old City Philadelphia made for two brothers who are recently divorced and their three sons. Both brothers were looking for a contemporary space that had a clean design. The concept of the space was to make the center of the home the central space for circulation. The opening in the center of the home allows light to flow into the house through the skylight in the roof. The house is filled with public and private spaces. Each person living in the house is able to get a good amount of private space to themselves, while also having a large amount of space for gathering and spending time together as a family.

UTILITY UP

BASEMENT N


A

OPEN TO BELOW

DN

ROOF

UP

A OPEN TO BELOW

LEVEL THREE

UP

A OPEN TO BELOW

LEVEL TWO

UP

A

DN

OPEN TO BELOW

LEVEL ONE

Level One Living Room Perspective

The Contemporary Townhouse | 7 A


Nalu - Retail Design Interior Studio II

B

UTILITY CORRIDOR

CHANGING ROOM OFFICE ADA BATHROOM

A

A

Floor Plan

B

B

UTILITY CORRIDOR

CHANGING ROOM OFFICE

Curvilinear Display Wall Perspective

ADA BATHROOM

STORAGE

Nalu, which means wave in Hawaiian, is an urban surf shop located in Northern Liberties in Philadelphia. The retail space features old versus new with all types of surfboards from wood to fiberglass. The concept of the space invites the shoppers through dynamic wave-like structures. The space contains a sense of movement to reflect the way a wave moves and the feeling of surfing. The environment features wood, frosted glass, and different shadesA of blues to make the viewers feel like they are surrounded by a body of water. The inspiration comes from the movement of an ocean wave, the characteristics of water, and the meaning of surfing. Surfers get this feeling of Zen and often referred it to a type of meditation and time to just focus on one thing - the ocean. The space is intended to create a relaxing environment, but also creating a showcase for the different types of surfboards sold.

A

Reflected Ceiling Plan Legend LED Pendant Light 2x4 Fluorescent Light 2x2 Fluorescent Light

B

STORAGE

RCP

Surface Mounted Fixture Surface Mounted Fixture


Section A-A

Lounge Area Perspective

Section B-B

Materials

Red Wood

3-Form Polyresin

Frosted Glass

Ceiling & Retail Display Perspective

Nalu | 9


The Mask Maker’s Gallery Interior Studio I

PARTI

Transverse Section C-C

Gallery Perspective

The concept / parti of the design was to create mystery within the space. In Carnivale De Venice the masks worn create a mystery to the audience. To accomplish this I created a maze throughout the gallery, which creates confusion and mystery. The main hallway that takes you into the living spaces have windows that are viewing into the gallery. Although you can not see the whole gallery from the windows you can see some. The boxes on the ceiling goes into multiple rooms within the gallery and living space to create mystery.

Floor Plan


Longitudinal Section A-A

Longitudinal Section B-B

Aerial Perspective

Living Room Perspective

The Mask Maker’s Gallery | 11


Detailing PLASTIC LAMINATE IS LEFT OVERHANGING AT THE SHOP SO IT CAN BE TRIMMED TO FIT THE IRREGULARITIES OF THE WALL AT THE JOB SITE

SCRIBE

SCRIBE TO CEILING

PLASTIC LAMINATE

SCRIBE TOP EDGE TO CEILING OR SOFFIT

WOOD CLEAT IF NOT SUPPORTED BY CABINET

1/2” TYPICAL

(A) PLASTIC LAMINATE

CABINET FRAME

SCRIBE

BACKSPLASH

PLASTIC LAMINATE

SCALE 3”=1’-0” BLOCKING REQUIRED IN METAL STUD CAVITY (B) PLASTIC LAMINATE WITH DRIPLESS EDGE

LIGHT FIXTURE IF REQUIREDPROVIDE FRONT LIP TO CABINET OR EXTEND DOOR TO CONCEAL FIXTURE

3/8” TO 1/2 REVEAL

ANGLE OR WOOD CLEAT SUPPORT IF NOT SUPPORTED BY CABINET

SCRIBE

FRAMING FLUSH OVERLAY CONSTRUCTION SHOWN SCALE 3”=1’-0”

(C) HARDWOOD VENEER

CERAMIC TILE

WOOD CLEAT (C) CERAMIC TILE

SHIM IF REQUIRED

INTR 350

GLASS MESH MORTAR UNIT

PARTICLEBOARD OR PLYWOOD

ANY TYPE OF FINISH BASE

1 BASE SCALE 3”=1’-0”

WOOD VENEER

CABINET SECTION SCALE 3/4”= 1’-0”

2

COUNTER TOP SECTION SCALE 3/4”= 1’-0”

3

CABINET AND COUNTER TOP DETAIL

COUNTER TOP DETAILS SCALE 1 1/2”= 1’-0”


IMPORTANT GLASS NOTES

CONT’D.

Detailing | 13


New York Penthouse Residential Studio

Formal Living Room Perspective

Floor Plan

The New York Penthouse was designed during our residential studio. We each had one partner. My partner and I worked hard together to produce a strong and effective design for our final presentation. We chose a style and concept for the space. Our style was “Elegant with a modern touch.� Formal Living Room West Elevation

Formal Living Room North Elevation

Formal Living Room East Elevation


Master Bedroom West Elevation

Study West Elevation

Master Bedroom South Elevation

Study North Elevation

Study East Elevation

Informal Living Room Perspective

Dining Room South Elevation

Informal Living Room South Elevation

Informal Living Room East Elevation

Dining Room North Elevation

Informal Living Room West Elevation

New York Penthouse | 15


The Propylaea Boutique Hotel Hospitality Studio

First Floor RCP

First Floor Plan

Hotel Lobby Perspective

PARTI

This luxury boutique hotel that has a restaurant, bar, and lounge. There are six guest rooms including two ADA rooms. The Propylaea is a luxury boutique hotel that brings the Mediterranean to busy city of Philadelphia. A Propylaea is any monumental gateway based on the original Propylaea that serves as the entrance to the Acropolis in Athens. Guests of the hotel will feel welcomed when entering the sleek, modern environment with a bright, bold statement of architectural details and grandeur of the entrance. The concept of the hotel is based on symmetry balance and elegance. Also the hotel will portray high quality service and a relaxed feeling you get when visiting Europe. The environment will create old world meets new through ancient Rome and Greece architecture combined.

Second Floor RCP

Second Floor Plan


East - West Section A-A Restaurant Perspective

North - South Section B-B

Bar Perspective

The Propylaea Hotel | 17


Link to Hope is a pediatric outpatient rehabilitation center for children with brain tumors and brain cancer located in Philadelphia at the Smith Playhouse and Playground in Fairmount. This outpatient will be a medium-sized facility that will be a comfortable, fun, and therapeutic place for children ages three to thirteen years old and their families. Indoor and outdoor spaces will make the center a fun and intriguing space allowing the children to be creative, play, and to interact with nature while learning and growing. The idea of nature therapy will allow children to connect to nature and improve the child’s self esteem and motivation.

Link to Hope - Children’s Outpatient Senior Project II - Thesis

Link to Hope’s mission is to improve the treatment, quality of life and the long term outlook for children with brain tumors through research, support, education, and advocacy to families and survivors.

Atrium Walkway

Interactive Fish Pond


Basement Plan

1st Floor Plan

2nd Floor Plan

Attic Plan

Link to Hope | 19


Section 1 - A1

Atrium Bridge / Potting Area

Section 2 - A1

Art Therapy Room


Atrium

Building Block Room

Art Gallery

Interactive Play Room

Link to Hope | 21


Artwork & Photography

Design II

Painting I - Dali Acrylic Painting

Design II

Painting I - Still Life Acrylic Painting

Sculpture I - Final Project


Montana

Walt Disney Concert Hall

Kimmel Center

Crete, Greece

Artwork & Photography | 23


CHRISTINA MECCA INTERIOR DESIGN PORTFOLIO

Interior Design Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you