Page 1

PROGRAM

BØRNENES BOGDAG EN DEL AF VMO

TEMA: ORD og Illustrationer FREDAG 7. SEPT. - RIDEHUSET I AARHUS BIBLIOTEKERNE I AARHUS Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune


BØRNEBOGSDAG 7. SEPTEMBER WORKSHOPS TID

ARRANGEMENT

10.00

Kl.10-11 Max 10 børn i alderen 10-13 år Workshop med Søren Jessen: Hvordan illustrerer man en fortælling? Skal tegningen illustrere det skrevne ord eller måske en stemning fra teksten? Tilmelding på dagen

11.30

Kl. 11.30-13.00 Max 12 børn i alderen 9-14 år Aarhus Billed- og Medieskole: Leporello workshop – bogen som billede. Mette Christensen og Mie Møller Nielsen, litteraturstuderende og undervisere på forfatterskoleforløbet, hjælper dig i gang med at skrive et haikudigt. Anne Misfeldt, designer og underviser, viser dig, hvordan du kan omsætte teksten til billeder i en leporello. Tilmelding på dagen.

Praktisk information vedr. workshops: Pladserne tildeles på dagen efter først-til-mølle-princippet. Det sker ved henvendelse i informationsstanden. De deltagende børn og unge vil i tidsrummet for workshoppen IKKE være i Ridehuset, men i et nærliggende lokale. VMOs frivillige vil vise deltagerne hen til workshoppen og tilbage igen. FILURENS FORTÆLLETELT Kig forbi Filurens Fortælletelt i Musikhusets Foyer i dagtimerne og hør en god historie.

Ændringer i programmet kan forekomme, så følg med på www.vildmedord.dk. Der er gratis adgang for alle på Børnenes Bogdag. Af pladsmæssige hensyn bedes skoleklasser melde deres ankomst inden dagen til koordinator Mette Nielsen pr mail: mettenielsen@vildmedord.dk Skriv hvor mange børn og voksne I kommer, samt ca. det tidsrum I regner med at være i Ridehuset. Så sørger vi for at have en garderobeplads klar til jer.


BØRNEBOGSDAG 7. SEPTEMBER RIDEHUSSCENEN TID

ARRANGEMENT

8.45

Dørene til Ridehuset åbner

9.009.10

Åbningstale

9.159.45

Søren Jessen fortæller om sit arbejde som både tegner og forfatter. Hvor kommer ideerne fra, og hvad skal en tegning vise i forhold til teksten? (Aldersgruppe 10 – 12 år)

10.0510.35

Rebecca Bach-Lauritsen taler om ”at tegne i hjernen”. Det handler om maleriske metaforer, om ord der bliver til pensler med fantastiske egenskaber. Penslerne er de samme, men tegningerne bliver forskellige i alle hjerner. (Aldersgruppe 10 – 12 år)

10.5511.25

Morten Dürr giver svaret på følgende spørgsmål: Hvordan finder en forfatter på sine historier? Hvordan kan illustrationer gøre bøgerne mere sjove, uhyggelige og spændende at læse? Hvor galt kan det gå, hvis man stjæler et kranium fra kirkegården? (Aldersgruppe 10 – 12 år)

11.4512.15

Peter Madsen giver, med eksempler fra tegneserierne Valhalla og Menneskesønnen, en indføring i kunsten at fortælle med billeder: Idé, manuskript, billedmanuskript og de mange muligheder for sammensætning af forskellige typer billeder. (Aldersgruppe 12 – 16 år)

12.3513.05

Michael Kamp tager fat dér, hvor man bliver allermest bange. Han har lavet et uhyggeligt eksperiment, der berører alt det, som du er bange for. Tør du være med? (Aldersgruppe 12 – 16 år)


BØRNEBOGSDAG 7. SEPTEMBER RIDEHUSSCENEN (FORTSAT) TID

ARRANGEMENT

13.2513.55

Eva Egeskjold fortæller i ord og billeder om tilblivelsen af hendes fantasy trilogi om Næslandet. Første bind er udkommet og hedder “Legenden om Querqus Skjoldet”. (Aldersgruppe 12 – 16 år)

14.1514.45

Benni Bødker fortæller om samarbejdet mellem tegner og forfatter og om at få ord og billeder til at gå op i en højere enhed, når man vil skabe en spændende historie. (Aldersgruppe 12 – 16 år)

14.4515.00

Vinderen af årets novellekonkurrence bliver kåret.

DET KAN DU OGSÅ OPLEVE Minibiograf med forfatterportrætter af blandt andre Neil Gaiman, Stephenie Meyer, Philip Pullman og P.C. Cast (på engelsk) Børnebibliotekerne i Aarhus viser iPads med e-bøger af bogdagens forfattere, fortæller om pallesgavebod.dk samt giver eksempler på Unges Lyrik 2012. Aarhus Billed- og Medieskole viser nogle af de produkter eleverne på de forskellige hold har skabt, og du kan få inspiration til at deltage i efterårets kurser. Skolen har blandt andet to forfatterskoleforløb og flere kurser med fokus på sammenhængen mellem ord og billeder. Litterært O-løb hvor du skal finde poster rundt omkring i Ridehuset og svare på forskellige litteraturspørgsmål. Forlag, der vil fortælle dig om, hvordan ord bliver til bøger.

Program Børnenes Bogdag  
Program Børnenes Bogdag  

Program for Børnenes Bogdag, en del af VMO

Advertisement