Page 1

GORI Gør det enkelt


Koncept

LĂŚrke Zesach Krabbe Christina Amelie Jensen Studio for Design F12 Arkitektskolen Aarhus


“Det er ikke et forsøg på at komme tilbage til stenalderen, overhovedet ikke. Det er bare et forsøg på at gøre det mere enkelt.”

Frank Erichsen alias Bonderøven


GORI

Problematik: Uoverensstemmelse mellem den grafiske og den mundtlige kommunikation. Derved udvandes brandets troværdighed ift. den eksisterende brugergruppe. Samtidig forvirres førstegangsbrugere pga. overfloden af visuelle virkemidler. Løsning: Finde tilbage til brandets kerneværdier for derved at højne brandets troværdighed overfor brugerne samt at målrette den visuelle kommunikation ift. brugergruppen.


GORI målgruppen

Mand 30-55 år

Husejer (eget hus/sommerhus)

Familieorienteret

God økonomi

(middel til høj indkomst)

Gør-det-selv’er (mere af nød end af lyst)

Venner/naboer (har stor betydning)

Glad for træværk

(og passer på det)

Fritid/udeliv 3


GORI målgruppen

Mand 30-55 år

Husejer (eget hus/sommerhus)

Familieorienteret

God økonomi

(middel til høj indkomst)

Gør-det-selv’er (mere af nød end af lyst)

Venner/naboer (har stor betydning)

Glad for træværk

(og passer på det)

Fritid/udeliv


CASES (gode og d책rlige)


Case: Black & Decker Godt eksempel: Black & Decker identificerer den kendte problemstilling med en skævthængende hylde og giver derefter en meget simpel løsning på problemet. I bund og grund handler kampagnen om legetøj og taler til legebarnet i os alle. Børn finder de små dyr sjove og søde og den voksne mand kan nu tilføje endnu et ‘legetøj’ til vognparken. Black & Decker formår samtidig at få deres produkt til at fremstå meget tilgængeligt og nemt at bruge.


Case: Neutral Godt eksempel: I 2005 lancerede Neutral konceptet “Allergi - Nej tak”. Konceptet bygger på Neutrals kerneværdier som værende ‘allergiekspert’ samt understreger positionen som holdningsbevidst brand Med konceptet viser Neutral meget overbevisende, at de er fuldstændig klar over hvad de vil med deres brand og hvem brandet skal henvende sig til. Denne sikkerhed kan overføres direkte til produktet som derved virker mere troværdigt. Efter indførelsen af det nye koncept, er salget af Neutrals produkter steget med 70% i et marked som i samme periode, kun voksede med 6,6%. Dvs. Neutral har oplevet en vækst der er 17 gange større end markedet som helhed.


Case: Danonino Dårligt eksempel: Danones produkt Danonino er et rigtig godt eksempel på et produkt som ser ud på én måde og bliver forsøgt solgt til brugeren på en anden. Selve produktet henvender sig til de som spiser det, nemlig børn og salgskampagnen henvender sig til de som køber det, nemlig forældrene. Problemet opstå i det at der er en stor forskel på de to måder at kommunikere, hvilket får produktet til at fremstå meget utroværdigt. De fleste er klar over at der er tale om et usundt produkt, men Danone forsøger ihærdigt at fortælle det modsatte, ved at få produktet til at fremstå sundere end det i virkeligheden er. Det har bl.a. medført at Danone flere gange er blevet beskyldt for vildledelse af forbrugerne.


KONCEPT


GORI værdier Det handler om at finde tilbage til brandets kerneværdier og opbygge et koncept omkring disse. Derved opnås større ærlighed og troværdighed omkring brandet.


tradition nostalgi vidensdeling

kendskab/arv

generationer


stemning historie

kvalitet

ĂŚrlighed

maskulinitet

sanser


tilfredsstillelse simpelt

det gode håndværk modpol til køb-og-smid-væk

gør-det-selv


Ny grafisk kommunikation Simpelt nyt layout som gør det nemt for kunden at genkende GORIproduktet på hylden. Mange af de visuelle virkemidler er fjernet for at undgå forvirring hos kunden samt for at skabe større overskuelighed de enkelte produkter imellem. Der er forsøgt at skabe en større ærlighed omkring produktet idet emballagen giver et mere realistisk billede af hvad produktet kan og hvad det skal bruges til.


GORI - gør det enkelt...


Gori - Gør det enkelt  
Gori - Gør det enkelt  

Udviklet i samarbejde med Lærke Zesach Krabbe

Advertisement