Page 1

24. aug 2012

IGNIZIONISSUES 46

Er der orm i Æblet? Af Christian Kaic

Distribution er et af de vigtigste parametre indenfor marketing og en strategisk vigtig proces. I mange år har mange virksomheder blot kopieret hinandens modeller uden, at forstå sammenhængen i værdikæden. Nu hvor virksomhederne kan mærke konkurrence i alle salgskanaler er det vigtigere end nogensinde at få udviklet og optimeret sin distributionsstrategi. To modeller indenfor samme industri skiller sig positivt ud, men hvilken skal vælges Apple’s eller Microsofts.

!

Microsoft har fra starten valgt partnerskabsmodellen som grundlaget for succes med distributionen. Det har de facto gjort dem til standarden for hvordan alle computere fungerer i dag. Denne partnerskabsmodel har de fleste i IT-industrien valgt, at kopiere. Ikke fordi den nødvendigvis er den bedste, men fordi modellen har virket specielt godt i den industri.

er der ved, at blive ændret radikalt på både i USA og Europa, hvor der i øjeblikket er en massiv vækst i antallet af streaming-tjeneste i form af f.eks. Pandora, Last.fm og Spotify. Samtidigt tilbyder en række teleoperatører i Europa gratis musik når man køber et abonnement og mon ikke vi snart ser det ”over there” – med andre ord musik er ikke længere en differentierende (WOW) faktor.

Ormen i æblet Modellerne virker ikke for alle De små variationer i disse to virksomheder. Derimod er alle virksomheders tilgang til distributionen virksomheder forpligtet til, at tage stilling har med digital distribution flyttet Duellanterne til alle de gængse former for distribution, magtbalancen midlertidigt, men hvis ikke Begge virksomheder er startet stort set vel og mærke hvis strategien skal lykkes. Apple formår at bygge en solid distrisamtidigt, har samme type stiftere og Apple har alle valgt en model, hvor butionsmodel er det ikke sikkert at Apple tjener stort set det samme. I 2011 havde hovedparten af salget elektronisk i form vil opleve samme kommercielle succes i Apple et overskud på 25,9 milliarder af musik gennem iTunes. Da Apple er de næste 10 år. dollars og Microsoft 23,2 milliarder klar over, at iTunes midlertidige fordel er dollars. Men her hører sammenligningen kortvarig, er Apple begyndt at opbygge Nu er spørgsmålet hvad gør du ved din også op. Apple har i de seneste ti år haft egne butikker, hvor der er fuldt kontrol distributionsmodel? en fantastisk succes. De har haft en over alle dele af distributionen. forretningsmodel der har været utroligt Spørgsmålet er om det i virkeligheden er Dine kommentarer, forslag og ideer er velfungerende. Samtidigt har Apple ved, at være for sent. Halvdelen af stadig velkomne på mail, sms eller vores udviklet deres egen distributionskanal i Apples salg er musik og her er avancen BLOG. Og du er velkommen til, at form af iTunes™ og dermed været i heftige 30% ift. computerindustriens kontakte Christian Kaic på stand til, at levere hovedparten af deres 5-10%. Som udgangspunkt er dette info@ignizion.dk eller telefon (+45) 20 produkter digital. Det er en af Apples rigtigt godt, men Apple har hidtil ikke haft 99 39 99. Besøg os på: www.ignizion.dk, væsentligste grunde til succes, men det konkurrence indenfor dette område – Twitter, Facebook eller LinkedIn. er samtidigt deres akilleshæl i deres iTunes har i princippet haft monopol på distributionsmodel. distribution af lovlig musik på nettet. Det ! © ignizion 2012- We love making companies more profitable

Er der orm i Æblet?  

Distribution er et af de vigtigsteparametre indenfor marketing og enstrategisk vigtig proces. I mange århar mange virksomheder blot kopieret...